Asiakastarinat

Asiakastarina: Työyhteisövalmennus toimihenkilöliitto ERTOlle

Liftedin työyhteisövalmennukset ovat olleet apuna jo yli neljässäkymmenessä organisaatiossa. Työyhteisövalmennuksemme tähtäävät työntekijöiden hyvinvoinnin edistämiseen ja työkulttuurin kehittämiseen. Toimihenkilöliitto ERTO päätyi tarjoamaan jäsenilleen Liftedin valmennuksen uudelleen, koska ensimmäisen valmennuksen tulokset olivat niin pysyviä ja merkittäviä.

Organisaation haasteet

Ammattiliitto ERTOn jäsenet toivoivat lisää hyvinvointiaiheisia palveluita, ja ERTO koki tärkeäksi tarjota niitä asiakkailleen. Koska ERTO kokee työhyvinvoinnin edistämisen omiksi prioriteetikseen, he päätyivät tarjoamaan jäsenilleen Lifted-työyhteisövalmennuksen.

Uni, ravinto, stressinhallinta ja viisaammat työtavat nousivat etenkin ERTOn tärkeiksi teemoiksi, joita esimerkiksi järjestöpäällikkö Soile Lindstedt nosti esiin aloitusvideolla. Aloitusvideolla innostettiin jäseniä mukaan verkkovalmennukseen. Voit katsoa videon alta:

Liftedin ratkaisu ERTOlle

Loimme ERTOlle räätälöidyn verkkovalmennuksen, jonka sisällöt vastasivat tilaajan toiveita. Aktivoimme liiton jäsenet osallistumaan mukaan Lifted-valmennukseen yllä mainitun videon avulla. Liftedin työyhteisövalmennuksessa käsittelemme yksilöiden hyvinvointia kokonaisuutena, vaikka usein luullaan, että keskitymme vain treeniin ja ravitsemukseen. Vaikka ruokavalio ja treenaaminen ovatkin tärkeitä osia hyvinvointia, keskityimme ERTOn valmennuksessa etenkin stressinhallintaan, viisaampiin työtapoihin ja unenlaatuun – kuten asiakas toivoi.

Saavutetut tulokset ERTOn kanssa

Järjestöpäällikkö Soile Lindstedt kertoi, että jäsenet kaipasivat tukea etenkin työssä jaksamiseen, ja palautteiden mukaan työyhteisövalmennus toi loistavia tuloksia. Tulokset olivat niin positiiviset, että ERTO päätyi ottamaan toisen valmennuskokonaisuuden Liftediltä, joka toteutetaan 2018  keväällä. Mukana on tällä kertaa yli tuhat valmennettavaa.

Lisäksi Soile on ollut esiintymässä Liftedin aamiaisseminaarissa, missä hän kertoi ERTOlla saavutetuista tuloksista. ERTOlla saavutetut tulokset ovatkin olleet hyvin merkittäviä, sillä jopa 81 prosentilla on pysyviä tuloksia hyvinvoinnin saralla 6 kuukauden seurantajakson jälkeenkin.

Työyhteisövalmennus oli osalle myös niin toimiva ja tehokas kokonaisuus, että osa liiton jäsenistä jatkoi Liftedin yksilövalmennuksissa. Esimerkiksi nyt jo useamman Lifted-valmennuksen käynyt Seija kertoi, miten pysyvät muutokset ovat vaikuttaneet hänen elämäänsä merkittävällä tavalla:

– Sain takaisin sen ihanan energisen olotilan jota lähdin tavoittelemaankin. Ihanat tsempit ja kannustukset valmentajilta jäivät mieleen. Tämä on aito ja mahtava vaihtoehto omalle hyvinvoinnille, Seija kertoi käytyään Liftedin valmennuksen.

Lisäksi Seijan muuttunut tila hyvinvoinnissä näkyi myös lääkärikäynnillä:

– Sairauteni vuoksi käyn säännöllisesti sydänsairaalassa kontrollissa. Kontrolliin kuuluu 6 min kävelytesti sekä sydänultra. Kontrollia ennen on myös verikokeita.
Todettiin, että voin todella hyvin. Kaikki arvot olivat normaalitasoa, sydän ei ollut turvonnut eikä ollut sivuääniä. Uskon että Liftedin monipuoliset treenit ovat saaneet tämän huippumuutoksen aikaan kropassani. Minulla on niin ihana olo ja tunnen itseni hyvinvoivaksi.

Seijan on kertonut  hyvinvointimatkastaan valmennettavan tarina -juttusarjassamme. Voit lukea sen täältä.

 

Uusimmat sisällöt:

Johtaminen

Johtamislupaus: Minä lupaan olla hyvä johtaja – kautta kiven ja kannon

Johtamisen periaatteet ja johtamislupaukset toteuttavat arvoja ja strategiaa käytännön johtamistyössä. Periaatteet mahdollistavat jaetun ja yhdessä hyväksytyn ymmärryksen hyvästä organisaatiolle sopivasta johtamisesta.

Lue
Liftcast #20

Liftcast #20: Tehokkaat johtamislupaukset │ Susa Nikula

Kuuntele miten yritys voi kehittää ja yhtenäistää johtamistaan tehokkaasti johtamislupauksien avulla. Äänessä Susa Nikula ja Taneli Rantala.

Johtaminen

Johtamisen TOP 3 syksyllä 2023

Tämän syksyn johtamispuheet liittyvät vahvasti toimintaympäristössä tapahtuviin muutoksiin: muutosneuvotteluihin, suorituksen johtamiseen ja johtoryhmän uudistumistarpeisiin.

Lue
Johtaminen

Miten edesauttaa sujuvaa siirtymää asiantuntijasta esihenkilöksi?

Monesti kuulee sanottavan, että hyvä asiantuntija hukataan, kun tarjotaan hänelle esihenkilöpestiä. Onneksi tilanne ei ole näin mustavalkoinen todellisessa elämässä. Harva meistä aloittaa työuraansa suoraan esihenkilötehtävissä. Useiden esihenkilöiden kokemustausta on nimenomaan erilaisista asiantuntijatehtävistä. Tähän siirtymään kannattaa kiinnittää aivan erityistä huomiota työyhteisöissä, sillä hyvä ihmisten johtaminen on hyvinvoivan ja tuloksellisen työyhteisön perusta.

Lue
Liftcast #19

Liftcast #19: Asiantuntijasta esihenkilöksi TOP10 │ Taneli Rantala & Jukka Joutsiniemi

Liftcastin Taneli ja Jukka listaavat tällä kertaa 10 parasta vinkkiään onnistuneeseen muutokseen asiantuntijasta esihenkilöksi.