Asiakastarinat

Asiakastarina: Pohjolan Voimalle tunti päivässä lisää energiaa

Liftedin työyhteisövalmennukset ovat olleet apuna jo yli viidessäkymmenessä eri organisaatiossa – nyt myös Pohjolan Voimassa.

Pohjolan Voima on suomalainen energiakonserni, joka tuottaa sähköä ja lämpöä osakkailleen vesivoimalla, lämpövoimalla ja ydinvoimalla. Yritys työllistää Suomessa yli 100 henkilöä ja sillä on toimipisteitä eri puolilla maata. Henkilöstö koostuu pääsääntöisesti asiantuntijoista, mutta joukkoon mahtuu myös vuorotyötä tekeviä voimalaitostyöntekijöitä.

Pohjolan Voima halusi tukea työntekijöidensä kokonaisvaltaista hyvinvointia ja tarjota heille lisää energiaa elämään – työssä ja vapaa-ajalla. Me vastasimme tähän räätälöimällä heille hyvinvointivalmennuksen, joka tähtäsi henkilöstön kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämiseen ja työkulttuurin kehittämiseen tavoitteena parantaa koko organisaation suorituskykyä.

Organisaation tarve: lisää energiaa elämään

Pohjolan Voiman alkukeväästä aloittaman hyvinvointihankkeen tavoitteena oli tukea työntekijöiden kokonaisvaltaista hyvinvointia ja tuoda heille lisää energiaa elämään, töissä ja työn ulkopuolella. Haluttiin tarjota jokaiselle soveltuvaa valmennusta työnkuvasta ja, mikä tässä tapauksessa oli erityisen tärkeää, sijainnista riippumatta.

Hiljattain viisivuotissyntymäpäiväänsä viettänyt Lifted erottui kilpailijoiden joukosta useasta syystä.

–Liftedissä puhutteli erityisesti monipuoliset valmennussisällöt ja ajatus yhdestä hyvinvoinnista. Kaiken tekemisen perustana oleva ajatus siitä, että on vain yksi hyvinvointi, ei erillistä työ- ja vapaa-ajan hyvinvointia, vetosi meihin, kertoo Pohjolan Voiman HR-koordinaattori Kaisa-Reetta Korpela

Myös se, että valmennussisällöt löytyivät verkosta, oli suuri plussa.


Liity Lifted WAAS -yksilövalmennukseen

Ratkaisumme: räätälöity hyvinvointivalmennus

Ratkaisumme Pohjolan Voimalle oli kymmenen viikon pituinen työyhteisövalmennus, jonka sisältö räätälöitiin yrityksen tavoitteiden mukaisesti. Pohjolan Voiman toiveena oli tarjota henkilöstölle työkaluja omien resurssiensa kehittämiseen hyvinvoinnin eri osa-alueilla.

Tarpeita kartoitettiin valmennusta edeltävän alkukyselyn myötä, jonka lisäksi asiakkaan toiveesta suoritettiin ulkopuolisen toimijan tekemät energiatestit. Mukaan haluttiin innostaa koko henkilöstö, minkä saavuttamiseksi jokaiselle toimipisteelle nimettiin omat hyvinvointiagentit muita tsemppaamaan. Myös koko johtoryhmä kannusti videotervehdyksen muodossa henkilöstöä lähtemään mukaan valmennukseen.

Pohjolan Voiman Helsingin toimipisteen hyvinvointiagentit.

Lopputulos: tunti päivässä lisää energiaa

Kymmenen viikkoa kestäneen valmennuksen päätteeksi pohjolanvoimalaisilla oli mahdollisuus osallistua energiatestiin. Ulkopuolisen toimijan suorittama testaus tehtiin sekä ennen valmennusta että sen jälkeen, ja siinä kartoitettiin henkilöstön fyysistä ja henkistä jaksamista, elintapoja ja painonhallintaa. Valmennuksen jälkeisten testitulosten perusteella valmennukseen osallistuneiden energiataso oli noussut kymmenviikkoisen valmennuksen aikana kokonaisella tunnilla päivässä.

Konkreettisesti valmennuksen vaikutukset näkyivät ja kuuluivat lounas- ja kahvipöytäkeskusteluissa, joissa puheenaiheina oli usein valmennussisällöt. Etenkin uni, ruokailutottumukset ja viisaammat työtavat puhuttivat. Helsingin toimipisteellä potkaistiin viikko yhdessä käyntiin viikon teemaan virittäytymisellä, jonka lisäksi viikon päätteeksi pidettiin yhteinen taukojumppa, jota on henkilöstön pyynnöstä jatkettu vielä valmennuksen päätyttyäkin. Valmennus toimi hyvänä muistutuksena yhteisten hetkien tärkeydestä työpaikalla.

Yhteistä perjantai-iltapäivän taukojumppaa on jatkettu Pohjolan Voiman Helsingin toimipisteellä vielä valmennuksen päätyttyäkin.

Kokonaisuudessaan Korpela on tyytyväinen valmennuksen tuloksiin. Parasta valmennuksessa olivat arjen pienet oivallukset ja muistutukset, kuten esimerkiksi se, että joskus vähemmän on enemmän. Pienetkin askeleet voivat johtaa merkittäviin muutoksiin.  Valmennussisällöistä kiitosta sai erityisesti liikkumisen osio, josta moni työntekijä kertoi saaneensa paljon uusia vinkkejä.

–Todettiin porukalla, että aina ei tarvitse lähteä kotia kauemmas treenaamaan, vaan jo 15-20 minuuttia omassa olohuoneessa riittää. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, kiittää Korpela.

Lisää Pohjolan Voimasta voit lukea heidän kotisivuiltaan.

Voisimmeko tuoda lisää energiaa myös sinun työyhteisöösi? Jos haluat kuulla lisää moderneille tietotyöyhteisöille suunnitellusta Lifted WAAS (Wellbeing as a Service) -hyvinvointipalvelustamme, laita rohkeasti viestiä Jukalle osoitteeseen jukka (at) lifted.fi. 

 

Lataa tutkimusraportti

Uusimmat sisällöt:

Johtaminen

Johtamislupaus: Minä lupaan olla hyvä johtaja – kautta kiven ja kannon

Johtamisen periaatteet ja johtamislupaukset toteuttavat arvoja ja strategiaa käytännön johtamistyössä. Periaatteet mahdollistavat jaetun ja yhdessä hyväksytyn ymmärryksen hyvästä organisaatiolle sopivasta johtamisesta.

Lue
Liftcast #20

Liftcast #20: Tehokkaat johtamislupaukset │ Susa Nikula

Kuuntele miten yritys voi kehittää ja yhtenäistää johtamistaan tehokkaasti johtamislupauksien avulla. Äänessä Susa Nikula ja Taneli Rantala.

Johtaminen

Johtamisen TOP 3 syksyllä 2023

Tämän syksyn johtamispuheet liittyvät vahvasti toimintaympäristössä tapahtuviin muutoksiin: muutosneuvotteluihin, suorituksen johtamiseen ja johtoryhmän uudistumistarpeisiin.

Lue
Johtaminen

Miten edesauttaa sujuvaa siirtymää asiantuntijasta esihenkilöksi?

Monesti kuulee sanottavan, että hyvä asiantuntija hukataan, kun tarjotaan hänelle esihenkilöpestiä. Onneksi tilanne ei ole näin mustavalkoinen todellisessa elämässä. Harva meistä aloittaa työuraansa suoraan esihenkilötehtävissä. Useiden esihenkilöiden kokemustausta on nimenomaan erilaisista asiantuntijatehtävistä. Tähän siirtymään kannattaa kiinnittää aivan erityistä huomiota työyhteisöissä, sillä hyvä ihmisten johtaminen on hyvinvoivan ja tuloksellisen työyhteisön perusta.

Lue
Liftcast #19

Liftcast #19: Asiantuntijasta esihenkilöksi TOP10 │ Taneli Rantala & Jukka Joutsiniemi

Liftcastin Taneli ja Jukka listaavat tällä kertaa 10 parasta vinkkiään onnistuneeseen muutokseen asiantuntijasta esihenkilöksi.