Valmennettavan tarina: ”Parasta on ollut kokonaisvaltaisuus”

Valmennettavan tarina -juttusarjassa Lifted FIT -nettivalmennukseen osallistuneet kertovat kokemuksistaan ja arjestaan omin sanoin. Ensimmäiseksi tarinansa kertoo arkkitehtiopiskelija ja Clean Choice -blogin ylläpitäjä Iris, joka on osallistui viime vuoden aikana kumpaankin Lifted FIT -valmennukseen:

Tutustuminen Lifted-yhteisöön on tainnut tapahtua Lifted-blogin kautta, jonka sivuille minut ovat johdattaneet ainakin maistuvat punajuuripihvit. Liftedin blogista ja Instagramista huokuva hyvä olo ja positiivinen sekä kannustava tekemisen meininki ovat sittemmin tehneet minusta yhteisön aktiivisen seuraajan.

Aiemmin salille ajoi velvollisuudentunto

Muutettuani vajaa vuosi sitten Kööpenhaminasta takaisin Suomeen koin kaipaavani uutta piristysruisketta arkeeni ja elämääni. Ulkomailta palaaminen oli itselleni henkisesti kovempi paikka kuin olin alkujaan luullut. Mielen haikeuden lisäksi treeni-ilokin oli kateissa. Kävin salilla, mutta sinne ei ajanut sisäinen energia vain ennemminkin velvollisuudentunto. Lisäksi tunsin turhautumista kun salilla vietetyt tunnit eivät tuoneet ilon ohella myöskään niitä kaivattuja tuloksia.

Liikunnan riemun tiesin kuitenkin olevan yhä jossain sisälläni, se oli vain kaivettava esiin. En voisi nimittäin kuvitellakaan arkeani ilman liikuntaa. Ala-asteella aloitin käsipallon, jonka myötä tiukka treenaaminen on itselleni itsestäänselvyys. Suhtauduin urheiluun lukio-aikanakin intohimoisesti venyttäen jopa lukioni neljään vuoteen, jotta sain yhdistettyä arkeeni niin treenit kuin pitkän matematiikan kotitehtävät. Käsipallossa en kuitenkaan ollut mikään luonnonlahjakkuus ja välillä niin itseltäni kuin valmentajaltani puuttui luotto taitoihini. A-tyttöihin siirryttäessä sain kuitenkin kohdata valmentajan, joka loi uskoa itseeni ja treenimotivaatio pysyi korkealla vaikka naisten joukkueen ovet tuntuivat pysyvänkin vielä kiinni.

leuka

Joukkuetreenaamiseen tuli kuitenkin suuri muutos aloitettuani arkkitehtuurin opiskelun Otaniemessä. Täysin uudesta ympäristöstä huolimatta yritin jatkaa rakasta harrastustani uudessa joukkueessa. Mikään ei kuitenkaan tuntunut samalta kuin ennen. Harjoituksiin meno ei ollut lepohetki arjesta, vaan sielläkin oli keskityttävä uuden omaksumiseen ja oman paikkansa löytämiseen. Intensiivisen opiskelun sitoessa minut kiinni pajalla suoritettaviin harjoitustehtäviin oli lähes mahdotonta sitoutua samanaikaisesti yhteiseen treeniaikatauluun. Fuksisyksyn päätteeksi teinkin kyynelehtien päätöksen lopettaa käsipallon ja yhdessä pallottelu vaihtui itsenäiseen harjoitteluun kuntosalilla.

Yhteisön tuki ja valmentajat motivoivat

Ensimmäisen kuntosalijäsenyyden jälkeen salitottumukseni ovat muuttuneet vuosien varrella ja laitteiden sijaan minua nykyisin kiinnostaakin enemmän vapailla painoilla tehtävät liikkeet. Viime keväänä heräsi kiinnostukseni myös kehonpainoharjoittelua kohtaan tehokkaana ja aikaa säästävänä vaihtoehtona kuntosalille. Lisäksi kaipasin valmentajaa. Vanhana joukkueurheilijana kaipasin yhteisön tukea ja valmennettavan rooliin asettumista, jolloin itse voi keskittyä vain tekemiseen. Niinpä eräänä iltana istuessani sängynlaidalla päätin ilmoittautua Lifted Fit – verkkovalmennukseen. Melkeinpä hetken mielijohteesta syntynyttä päätöstä en ole kuitenkaan katunut, vaan se on ollut parasta, mitä olen kuluneena vuotena terveyteni eteen tehnyt.

Hyvinvoinnista kiinnostuneena bloggarina terveyden peruspilarit olivat minulla jo kurssille lähdettäessä hallinnassa, mutta kertaus ja itsensä muistutus eivät ole milloinkaan pahitteeksi. Lifted Fit -valmennus on kuitenkin tuonut elämääni paljon uutta. Ensimmäisellä valmennusjaksollani panostin eniten kehonpainoharjoittelun alkeiden oppimiseen ja syvennyin ravintoni makro- ja mikrojakaumiin. Kotona tehtävästä kehonpainoharjoittelusta onkin tullut osa treeniohjelmaani ja jo hyvällä mallilla ollut ruokavalioni koki uudistuksen hiilihydraattien kierrätykseen suhteen, eikä riisi- tai bataattivuori treenien jälkeen nosta enää kulmakarvojani pystyyn vaan jopa odotan tämän hiilihydraattimäiskeen tuomaa nautintoa.

VSCO Cam-1

”Kursseilla koen aina kehittyväni”

Koin hyötyväni kevään valmennuksesta niin paljon, että lähdin mukaan myös syksyn valmennukselle, jossa pystyin nyt antamaan painoarvoa kehonhuollolle. Nykyisin näenkin kehonhuollon yhtä tärkeänä osa-alueena treeniohjelmaan kuin hikitreenitkin. Parasta Liftedin kursseilla onkin ollut kokonaisvaltaisuus. Terveys on niin fyysistä kuin henkistä. Kursseilla koenkin aina kehittyväni, koska treeniohjelmassa on myös selkeät paikat levolle ja kehonhuollolle. Normaalissa arjessani helposti unohdan levon merkityksen ja tästä aionkin pitää jatkossa tiukemmin kiinni. Kurssien avulla olen osoittanut itselleni, että vähempikin riittää. Parhaita tuloksia syntyy tehokkaalla treenillä ja yhtä tärkeällä levolla, sillä laatu korvaa määrän.

Välillä harmittelen, että olisin nyt parempi urheilija, kun tiedän todella oikean ravinnon ja levon merkityksen tulosten saavuttamiseen. En ole vieläkään mikään lihaskimppu, mutta minun on myönnettävä itselleni olleeni toisinaan melkoinen pujottelukeppi käsipallokentällä kohdatessa jämerämmän vastustajani. Olen kuitenkin iloinen, että kurssien avulla osaan nykyisin suhtautua itseeni, treenaamiseen ja ravintoon paljon tasapainoisemmin ja rennommin. Terveydestä huolehtiminen on taas nautinto ja olen jälleen energisempi ja innokas oppimaan uutta.

Samanhenkiset ihmiset luovat yhteisön – myös netissä

Lisäksi Lifted-yhteisö täyttää joukkuekavereiden puutteen tuomaa aukkoa. Toisten kannustus peukutuksin ja sydämin sekä yläfemmat nostattavat fiilistä ja kannustavat jatkamaan. On myös mukava kohdata samanhenkisiä ihmisiä, joiden seurassa keskustelu vaikkapa viherjauheista tuntuu normaalille, ja osa verkkokontakteista onkin kantanut kasvokkaiseen kaveruuteen.

-Iris joga1

 

 

 

[thrive_leads id=’38140′]

Lifted on valmentajatiimi, jonka tavoitteena on vapauttaa valmennettaviensa täysi potentiaali. Liftedin innostavissa valmennuksissa ihminen otetaan huomioon aina kokonaisuutena, joka hyötyy ravinnon, liikkumisen, palautumisen ja ajattelun kehittämisestä! Valmennamme sekä yksityisiä henkilöitä että työyhteisöjä, ja tunnetuimpia palvelujamme ovat tehokkaat verkkovalmennuksemme sekä innostavat live-tapahtumat, jotka ovat auttaneet jo tuhansia nostamaan elämänlaatunsa sekä suorituskykynsä uudelle tasolle. Get inspired, get Lifted!