Terveisiä Floridan auringon alta – Coach Jukan ajatuksia terveydestä huolehtimisesta

Terveisiä Floridasta talvireissulta!

Olen täällä vuoden vaihteen yli kiertämässä itärannikkoa ja oppimassa paikallisista hyvinvointitrendeistä sekä tapaamassa alalla toimivia ammattilaisia. Herättyäni tänään aamulla tuli pitkästä aikaa inspiraatio kirjoittaa, ja poikkeuksellisesti teksti päätyi myös tänne blogin puolelle.

Eilen kävimme paikallisessa luonnonpuistossa vaeltamassa ja hakemassa lähdevettä. Puiston hienoin juttu oli kuitenkin se, että pääsimme uimaan lähdevesipohjaiseen järveen. Puistoseikkailun jälkeen kävimme vierailemassa paikallisessa hyvinvointikeskuksessa ja tekemässä treenin paikallisten kanssa. Illalla pääsimme rakentamaan dinneriä floridalaisista luomulaatuisista raaka-aineista. Erikoisuutena lautaselle pomppasi grillistä villiä alligaattoria. Aikamoinen hemmottelupäivä!

Tänä aamuna keho tuntui ikään kuin halaavan itseään ja hymyilevän minut ylös sängystäni. Fiilis oli niin hyvä, ettei todellakaan ollut kiire mihinkään. Tämä johtuu varmasti siitä, että olen ollut erittäin etuoikeutettu lähiaikoina. Makoillessani aamulla sängyssä tuli mieleen eilinen keskustelu lähdevesipuiston parkkipaikalta. Viereisen auton kaveri oli ystäväni vanhoja tuttuja ja tunnettu siitä, että hän käy lähteellä joka päivä kävelemässä ja uimassa pari tuntia. Hyväntuulinen jutustelu ukkojen kesken nostatti kaikkien tunnelmaa.

Tämä James niminen henkilö kysyi minulta: “You seem to be in good shape, what are you into?”

Vastasin hänelle: “It’s my job.”

Tänä aamuna pohdin asiaa ja olen entistä varmempi siitä, että minun tulee rohkaista muita olemalla esimerkki ja kunniottamalla kehoani antamalla sille vain parasta kohtelua, jotta voin sen avulla nauttia tästä elämästä ja saada parhaalla mahdollisella tavalla positiivisia muutoksia aikaan tehdessäni työtäni. Tunnen oloni erittäin etuoikeutetuksi, kun saan pitää huolta kehostani ihan työkseni voidakseni auttaa myös muita voimaan paremmin. Tajuan kuitenkin, ettei se ole pelkästään minun etuoikeuteni tai velvollisuuteni, vaan pikemminkin meidän kaikkien henkilökohtainen etuoikeus ja velvollisuus pitää itsestämme huolta parhaalla mahdollisella tavalla.

“You can’t pour from an empty cup. Take care of yourself first.”

Ymmärrän, että itsestä huolehtiminen ei tule taustojen tai elämäntilanteen puolesta kaikille millään tavalla itsestäänselvyytenä tai helposti. Viime vuonna Liftedillä noin 4 000 lähihoitajaa valmentaneina olemme kokeneet, että oman hyvinvoinnin priorisoiminen voi olla täysin uutta ja haastavaa. Esimerkiksi lähihoitajien tapauksessa oma työtauko voi olla pois siitä, pääseekö vanhus käymään vessassa tai saavatko potilaat lääkityksen ajallaan.

Lähihoitajille olemme tehneet jo kaksi 10 viikon valmennusta ja niiden tuloksissa 95,3 prosenttia vastanneista kertoi hyötyneensä valmennuksesta. Yksi valmennuksen suurimpia höytyjä oli esimerkiksi se, että noin 80 prosenttia osallistujista paransi ruokavaliotaan ja noin 70 prosenttia lisäsi liikkumistaan ja aktiivisuuttaan.

Näkemäni ja kokemani perusteella uskon vahvasti, että ottamalla oman kehon ja mielensä hyvinvoinnin prioriteetiksi joka päivä pienillä, mutta kuitenkin merkittävillä positiivisilla teoilla, on omassa kupissa myös enemmän kaadettavaa muille.

Rentouttavaa ja nautinnollista joulunaikaa läheisten kanssa!

-Coach Jukka

 

 

 

 

 

Lifted on valmentajatiimi, jonka tavoitteena on vapauttaa valmennettaviensa täysi potentiaali. Liftedin innostavissa hyvinvointi- ja suorituskykyvalmennuksissa ihminen otetaan huomioon aina kokonaisuutena, joka hyötyy ravinnon, liikkumisen, palautumisen ja ajattelun kehittämisestä. Valmennamme sekä yksityisiä henkilöitä että työyhteisöjä, ja tunnetuimpia palvelujamme ovat tehokkaat verkkovalmennuksemme sekä innostavat live-tapahtumat, jotka ovat auttaneet jo tuhansia nostamaan elämänlaatunsa sekä suorituskykynsä uudelle tasolle. Get inspired, get Lifted!