Aamuvesi – näin varmistat itsellesi energisen startin päivään

aamuvesi

Koska aamu määrittelee koko tulevan päiväsi, se kannattaa aloittaa rauhassa, mutta silti määrätietoisesti ja energisesti. Kroppa on yön, eli 8-10 tunnin paaston, jälkeen nestehukassa, joten helpoin tapa vaikuttaa omaan energisyyteen aamulla on nesteytyksen ja ravinnon avulla. Suosituksemme? Aamuvesi.

Aamuinen nestehukka kuittaantuu yleensä noin puolella litralla vettä, minkä miltei jokaisen keho pystyy imeyttämään suhteellisen helposti. Siksi suosittelemmekin päivän alkajaisiksi aamuveden nauttimista.

Aamuvesirutiinin voi kuitenkin viedä astetta pidemmälle. Meillä Liftedillä onkin käytössä aamuvesistrategia, jonka avulla optimoimme päivän ensimmäisen, nestehukan kehosta paikkaavan vesilasillisen terveyshyödyt. Liftedin aamuveden terveyshyödyt tuovat vahvan aloituksen voitokkaalle päivälle, sillä sen avulla saat heti aamulla annoksen arvokkaita vitamiineja, kasviyhdisteitä ja aminohappoja.

Aamuveden positiivisista vaikutuksista – rasvanpolton vauhdittamisesta ja energisyyden lisäämisestä – ovat meidän lisäksi saaneet nauttia jo tuhannet valmennettavamme – etenkin harmaina syysaamuina. Nyt haluamme jakaa reseptin myös sinulle. 

Liftedin aamuvesi

Tämä yksinkertainen resepti on erittäin nopea valmistaa: lisää vain alla mainitut ainekset blenderiin ja sekoita!

1 tl OptiMSM-jauhetta
1 tl sitruunamehua tai 1/2 tl Acerola-jauhetta
1 tl BCAA-jauhetta
1 tl + 1 tl Spirulina-/Chlorella-/viherjauhetta
0,5 l vettä

Ainesosien määrät ovat pieniä – ja syystä! Ahnehtia ei kannata, etenkään aluksi. Ellei elimistö ole tottunut reseptin ainesosiin, saattavat ne aiheuttaa kehossa ns. puhdistusreaktion, jonka seurauksesta vatsa voi mennä sekaisin. Pienen totuttelun jälkeen määriä voi kuitenkin hieman kasvattaa, mutta esimerkiksi MSM:n määrää ei kannata missään vaiheessa nostaa yli yhden ruokalusikallisen per päivä.

Nykyisin markkinoinnissa käytetään detox-termiä paitsi harhaanjohtavasti myös aivan liian usein. Aamuveteen lisättävällä spirulinalla on kuitenkin oikeasti puhdistavia vaikutuksia, sillä se poistaa kehosta tutkitusti arsenikkia, joka on yksi vaarallisimmista raskasmetalleista mitä ympäristössä on.

Liity Lifted WAAS -yksilövalmennukseen

Ainesosien terveyshyödyt

OptiMSM on luonnollinen rikkiyhdistelmä joka tukee sidekudosten terveyttä, nivelten hyvinvointia ja vahvistaa hiuksia ja kynsiä. Sillä on lisäksi todettu olevan mm. lihasarkuutta vähentäviä vaikutuksia. Jotta MSM imeytyisi paremmin, veteen kannattaa lisätä vahvaa C-vitamiinin lähdettä. OptiMSMon laatustandardi MSM-jauheelle.

Sitruunamehu toimii loistavana C-vitamiinin lähteenä ja tuo makua raikkaaseen aamuveteen. Se on erittäin voimakas antioksidantti, jolla on piristävä vaikutus aamulla. Sitruuna on emäksinen ainesosa, joten se tasapainottaa kehon pH-tasapainoa, joka on useimmilla ihmisistä hieman happaman puolella. Jos hampaiden kunto huolettaa, voi sitruunaveden reseptissä korvata Acerola-jauheella. Suosituksemme on, että nautit sitruunaveden vain kerran päivässä ja nimenomaan aamulla.

Acerola-jauhe tuotetaan ecuadorilaisesta kirsikasta, ja se on yksi maailman vahvimmista C-vitamiinin lähteistä. Yksi teelusikallinen jauhetta sisältää huimat 500 milligramma C-vitamiinia! Jauhe sisältää lisäksi paljon flavonoideja ja karotenoideja sekä paljon B-vitamiinia.

Aamuvesi valmistuu hetkessä muutamasta raaka-aineesta
Aamuvesi valmistuu hetkessä muutamasta raaka-aineesta

Viherjauhe, spirulina ja chlorella sisältävät laajan skaalan vitamiineja ja hivenaineita. Lisäksi spirulinan on tutkittu vähentävän selkeästi viskaalirasvaa, mikä on sisäelinten ympärille varastoituvaa rasvaa. Spirulina estää myös huonolaatuisen kolesterolin hapettumista elimistössä. Pienissäkin määrissä nautittuina viherjauheet ovat myös loistava, tehokkaasti imeytyvä kasviperäinen proteiininlähde. Lifted-tiimin käyttämässä Puhdistamon Supervihreä-viherjauheseoksessa on sekoitettuna ohranorasjauhe, vehnänorasjauhe, spirulina, chlorella ja nokkosuute, joten siitä saa kaikki tärkeimmät viherjauheet helposti samassa paketissa – mikä loistava keino lisätä värejä omaan ruokavalioon!

BCAA-jauhe sisältää kaikista keskeisimpiä aminohappoja: leusiinia, isoleusiinia, valiinia. Lihakset tarvitsevat aminohappoja etenkin liikuntasuoritusten yhteydessä. Tutkimusten mukaan BCAA-jauheen nauttiminen ennen treeniä tehostaa rasvanpolttoa ja tukee lihaskestävyyttä sekä lihasten proteiinisynteesiä. Siksi aamutreenaajille BCAA-jauheen lisääminen aamuveteen onkin ehdoton suositus!

Raikas aloitus päivälle aamuveden voimin

Aamuveden ottaminen osaksi aamurutiineja kannattaa ehdottomasti, mutta etenkin silloin, kun haluaa treenata aamulla, mutta aikainen aamupala ei maistu. Aamuveden sisältämä BCAA-jauhe ehkäisee lihaksia joutumasta kataboliseen tilaan, mikä on riski tyhjällä vatsalla treenatessa. Jos edellisenä iltana on tullut syötyä raskaasti tai olet suuntaamassa aikaiselle lounaalle, aamuvesi takaa raikkaan startin päivälle.

Kun nesteytyksestä huolehtii jo heti aamusta, saa energisen startin uuteen päivään. Siitä onkin sitten helppo jatkaa hyvillä fiiliksillä halki päivän.

Siispä: Energistä aamua sinulle – aamuveden voimin!

Lifted-tiimi käyttää Puhdistamon superfoodeja, koska tiedämme voivamme luottaa heidän ruokiensa laatuun. Blogimme lukijana saat Puhdistamon verkkokaupasta 20% alennuksen käyttämällä kassalla koodia ”liftedtiimi”.