facebook_pixel

Aamuvesi on helppo keino, jolla voit vaikuttaa koko päiväsi olotilaan. Aamu nimittäin määrittelee koko tulevan päivän rytmin ja olotilasi. Siksi se kannattaa aloittaa rauhassa, määrätietoisesti ja energisesti! Juuri energisyyteen on helppoa ja tehokasta vaikuttaa etenkin nesteytyksen ja ravinnon avulla. Yön, eli noin 8-10 tunnin paaston jälkeen, kroppasi on aina nestehukassa, joten se kannattaa paikata miltei välittömästi. Hukka kuittaantuu noin puolen litran annoksella vettä, jonka melkein jokaisen kroppa pystyy imeyttämään hyvin nopeasti.

Aamuvesitavan voi kuitenkin viedä myös paljon pidemmälle! Koko Lifted-tiimin käytössä onkin aamuvesistrategia, jonka avulla optimoimme päivän ensimmäisen vesilasillisen terveyshyödyt. Reseptistä ovat päässeet nauttimaan myös useat valmennettavamme, jotka ovat nauttineet veden positiivisista vaikutuksista etenkin harmaina syysaamuina.

Aamuveden terveyshyödyt antavat vahvan aloituksen voitokkaalle päivälle, sillä sen avulla saat heti ensimmäiseksi aamulla annoksen arvokkaita vitamiineja, kasviyhdisteitä ja aminohappoja. Aamuveden on huomattu myös vauhdittavan rasvanpolttoa ja lisäävän energisyyttä, joten mikä olisikaan parempi tapa aloittaa marraskuinen aamu?

Resepti

1 tl OptiMSM
1 tl sitruunamehua tai 1/2 tl acerola -jauhetta
1 tl BCAA -jauhetta
1 tl + 1 tl Spirulina / Chlorella / Viherjauhe
0,5 l vettä

Lisää ainekset blenderiin ja sekoita. Yksinkertainen resepti on kaiken lisäksi erittäin nopeaa valmistaa!

Reseptin ainesosien määrät ovat pienikokoisia, eikä etenkään aluksi kannata ahnehtia. Jos elimistö ei ole tottunut reseptin ainesosiin, saattavat ne aiheuttaa ”puhdistusreaktion” ja maha voi mennä sekaisin. Pienen totuttelun jälkeen määriä voi kasvattaa hieman, mutta esimerkiksi MSM:n määrää ei kannata ikinä nostaa yli yhden ruokalusikallisen per päivä.

Nykyisin markkinoinnissa käytetäänkin detox-termiä yleensä harhaanjohtavasti ja aivan liian usein, mutta aamuveden spirulinalla todella on puhdistavia vaikutuksia: se poistaa kehosta tutkitusti arsenikkia, joka on yksi vaarallisimmista raskasmetalleista, mitä ympäristössä on.

Ainesosien terveyshyödyt

OptiMSM on luonnollinen rikkiyhdistelmä joka tukee sidekudosten terveyttä, nivelten hyvinvointia ja vahvistaa hiuksia ja kynsiä. Lisäksi sillä on todettu olevan muun muassa lihasarkuutta vähentäviä vaikutuksia. Jotta MSM imeytyisi paremmin, veteen kannattaa lisätä vahvaa C-vitamiinin lähdettä. OptiMSM on laatustandardi MSM-jauheelle.

Sitruunamehu toimii loistavana C-vitamiinin lähteenä, ja tuo makua raikkaaseen aamuveteen. Lisäksi se on erittäin voimakas antioksidantti, joka piristää aamulla. Sitruuna on myös emäksinen ainesosa, joten se tasapainottaa kehon pH-tasapainoa, joka on useimmilla ihmisistä hieman happaman puolella. Jos hampaiden kunto huolettaa, voi sitruunaveden reseptissä korvata Acerola-jauheella. Suosituksemme on, että nautit sitruunaveden vain kerran päivässä, aamulla.

Acerola-jauhe tuotetaan ecuadorilaisesta kirsikasta, ja se on yksi maailman vahvimmista C-vitamiinin lähteistä: 1 teelusikallinen jauhetta sisältää 500 milligramma C-vitamiinia. Lisäksi jauhe sisältää paljon flavonoideja ja karotenoideja, ja paljon B-vitamiinia.

Aamuvesi valmistuu hetkessä muutamasta raaka-aineesta

Aamuvesi valmistuu hetkessä muutamasta raaka-aineesta

Viherjauhe, Spirulina ja Chlorella sisältävät laajan skaalan vitamiineja ja hivenaineita. Lisäksi spirulinan on tutkittu vähentävän selkeästi viskaalirasvaa, mikä on sisäelinten ympärille varastoituvaa rasvaa. Spirulina estää myös huonolaatuisen kolesterolin hapettumista elimistössä. Pienissäkin määrissä nautittuina viherjauheet ovat myös loistava kasviperäinen proteiininlähde, joka imeytyy tehokkaasti. Tiimin käyttämässä Puhdistamon Supervihreä-viherjauheseoksessa on sekoitettuna ohranorasjauhe, vehnänorasjauhe, spirulina, chlorella ja nokkosuute, joten siitä saa kaikki tärkeimmät viherjauheet helposti samassa paketissa. Loistava keino lisätä värejä omaan ruokavalioon!

BCAA-jauhe sisältää kaikista keskeisimpiä aminohappoja: leusiinia, isoleusiinia, valiinia. Lihakset tarvitsevat aminohappoja etenkin liikuntasuoritusten yhteydessä. Tutkimusten mukaan BCAA-jauheen nauttiminen ennen treeniä tehostaa rasvanpolttoa ja tukee lihaskestävyyttä sekä lihasten proteiinisynteesiä, joten aamutreenaajille BCAA-jauheen lisääminen aamuveteen on ehdoton suositus!

Aamuvesi on fressi aloitus päivälle

Aamuveden ottaminen osaksi aamurutiineja kannattaa ehdottomasti, jos haluat treenata aamulla, mutta aikainen aamupala ei maistu. Aamuveden sisältämä BCAA-jauhe ehkäisee lihaksia joutumasta kataboliseen tilaan, mikä voi olla riskinä tyhjällä vatsalla treenatessa.

Lisäksi aamuvesi antaa fressin startin päivälle, jos edellisenä iltana on tullut syötyä raskaasti tai suuntaat aikaiselle lounaalle.

 

Lisää vinkkejä energiseen aamuun saat viikon mittaisesta ilmaisesta Täydellinen aamu -verkkovalmennuksestamme!

 

Loistokkaita päiviä koko Lifted-tiimiltä!
Kun aamu alkaa energisesti, on siitä helppo jatkaa hyvillä fiiliksillä halki päivän!

 

Koko valmennustiimimme käyttää Puhdistamon superfoodeja, koska tiedämme että voimme luottaa heidän ruokien laatuun. Blogimme seuraajana sinä saat kaupasta -10% alennusta käyttämällä kassalla koodia ”lifted”.

Kaikki hyvinvointivalmennuksemme ovat myynnissä todella edullisesti perjantaina 24.11. Valmennukset löydät sivun ylävalikosta kohdasta "Valmennukset yksilöille" 

Lifted Black Friday -tarjoukset
01
Päivää
06
Tuntia
00
Minuuttia
00
Sekuntia

Lifted on valmentajatiimi, jonka tavoitteena on vapauttaa valmennettaviensa täysi potentiaali. Liftedin innostavissa valmennuksissa ihminen otetaan huomioon aina kokonaisuutena, joka hyötyy ravinnon, liikkumisen, palautumisen ja ajattelun kehittämisestä! Valmennamme sekä yksityisiä henkilöitä että työyhteisöjä, ja tunnetuimpia palvelujamme ovat tehokkaat verkkovalmennuksemme sekä innostavat live-tapahtumat, jotka ovat auttaneet jo tuhansia nostamaan elämänlaatunsa sekä suorituskykynsä uudelle tasolle. Get inspired, get Lifted!