Lifted upgrades: Gluteeniton vispipuuro

Viimeiset viikonloput ovat kuluneet metsässä nautiskelemassa syksyn seesteisestä tunnelmasta. Ehdottomasti yksi näteimmistä asioista syksyssä on tunnelman lisäksi metsän marjojen ja sienten satokausi, josta on kyllä tänä syksynä nautittu täysillä. Yksi syysklassikoista keittiön puolella lapsuudessa on aina ollut vispipuuro. Tätä äidiltä usein vaadittua lempiherkkua ei ole pitkään aikaan päässyt maistamaan, joten puolukoita poimiessa metsässä tulikin idea, että tästä on tehtävä Lifted tyyliin päivitetty resepti!

SONY DSC

Puolukoiden lisäksi puuroon poimin mökkipihan omenapuusta parhaillaan olevia omenia, yllätyksekseni omenat toivat puuroon rakennetta ja mukavan syksyisen lisän. Perinteiseen vispipuuroreseptiin tulee mannasuurimoita ja sokeria, jotka eivät ravintoaan tarkemmin vahtivalle sovi. Lifted-versiossa ei tietenkään valkoista sokeria ole ollenkaan, eikä myöskään gluteenia sisältäviä viljoja, joten tämä herkku sopii hyvin kaikille keliaakikosta kiristelijään.

IMG_2679

Ravintoarvot on nostettu toiselle tasolle, tästä mynkystä löytyy proteiinia, hivenaineita ja vitamiineja! Myös kuidunsaanti on otettu huomioon tässä gluteenittomassa vispipuurossa. Rohkenisin väittää, että maku on jopa vivahteikkaampi ja syvempi, sekä koostumus täyteläisempi kuin alkuperäisessä vispipuurossa!

IMG_2692

 

Gluteeniton vispipuuro (4:lle hengelle)

Valmista tulee muutamassa minuutissa, heitä vaan ainekset blenderiin ja sekoita tasaiseksi! Muista lisätä proteiinijauhe viimeisenä, ja pyöräytä sen kanssa vain muutama kierros blenderissä ettei puuro vaahtoonnu liikaa.

IMG_2074
Mökillä saunominen ja uiminen on aina keskiössä! Liftedin vispipuuro valmistui niin nopeasti, että päästiin keskittymään nautiskeluun!

Maitotuotteita sietävät voivat perinteistä vispipuuron nautiskelua mukaillen nauttia puuron vaikka terni- tai luomumaidon kanssa, toimii! Pitääpä lähteä syöttämään tätä äidille, jos vaikka gluteeniton vispipuuro kelpaisi myös kotikeittiöön.

Olemme testailleet pitkään optimaalisia komponentteja jaksamista ja suorituskykyä tukevaan ruokavalioon. Suomen laadukkaimmat tuotteet löydät Puhdistamon verkkokaupasta. Lisäksi meidän koodilla ”lifted” saat -10% kaikista tuotteista kassalla.

superfoodit täältä

Jukka, Lifted.fi