Kurkumalatte resepti: Lämpöä ja virtaa talvipäiviin!

Kurkumalatte resepti on noussut monien suosikiksi tänä talvena, eikä ihme: tammikuun pakkaspäivät kaipaavat lämpöä – niin ruuan kuin pukeutumisen parissa. Tänä talvena kurkumalatte on noussut myös yhdeksi meidän suosikeistamme.

Kurkumalatte on noussut viimeistään viime vuonna monen trenditietoisen kahvilakävijän yhdeksi suosikkijuomaksi. Se ei suinkaan ole ihme, nimittäin juoma ei ainoastaan maistu hyvälle – sen terveysvaikutukset ovat myös varsin varteenotettavat. Tietenkin myös me kokeilimme valmistaa kurkumalattea, ja kuten kokeellisessa keittiössämme usein käy, päätimme myös tuunata reseptiä hieman. Ota meidän viilaama kurkumalatte-resepti haltuun alta, ja lue myös eri ainesosien terveysvaikutuksista!

kurkumalatte resepti

Kurkumalatte -resepti: ainesosat ja valmistus

2,5 dl Oatlyn kauramaito
1 tl Puhdistamon Superkurkumaa
Pari hyppysellistä mustapippuria
1 rkl MCT-öljy
1 rkl Kaakaovoi 
0,5 tl (propolis)hunajaa

Jos haluat annokseen lisää potkua, voit lisätä:

Macaa
Tocoa
Chiliä
Vaniljaheraa

Valmistaminen on yksinkertaista ja nopeaa. Kuumenna vain kauramaito ja blendaa se muiden ainesosien kanssa silkkiseksi. Nauti samantien!

kurkumalatte resepti

Kurkumalatte resepti: vaikuttavat ainesosat

Emmehän me trendijuomista vain maun vuoksi innostu! Kurkumalatte -annoksen vaikuttavat ainesosat ovat nimittäin niin laadukkaita, ja niiden terveyshyödyt sopivat loistavasti talvipäiville, joten ajattelimme avata myös niitä:

Puhdistamon Superkurkuma sisältää Puhdistamon mukaan maailman tehokkainta ja laadukkainta kurkumauutetta, sekä mustapippuriuutetta, joka maksimoi jauheessa vaikuttavan kurkumiinin imeytyvyyden. Kurkumassa vaikuttavan kurkumiinin on todettu laskevan kehon tulehdustiloja, ja se sisältääkin valtavan määrän antioksidantteja. Sen vuoksi kurkuma onkin loistava apu flunssaan, ja sen on todettu myös tarpeeksi suurina annoksina lievittävän kipuja. Lisäksi kurkuman vaikutuksia pitkäaikaissairauksiin tutkitaan jatkuvasti, ja sillä uskotaankin tällä hetkellä olevan positiivisia vaikutuksia aivojemme toimintaan.

MCT-öljy muodostuu keskipitkistä rasvahapoista, ja tässäkin reseptissä ne auttavat sinua pysymään kylläisempänä pidempään. Lisäksi MCT-öljyn on todettu vaikuttavan keskittymiskykyymme positiivisesti, tasapainottamaan hormonitoimintaa ja helpottamaan ruuansulatusta.

Kaakaovoin sen sijaan on tutkittu lisäävän vastustuskykyä, jolloin se voi tuoda helpotusta esimerkiksi flunssan kourissa kamppailevalle. Lisäksi kaakaovoin on todettu auttavan painonhallinnassa ja antavan tarpeellisen ekstraboostin ennen urheilusuositusta.

Mahdollisista lisämausteista sekä Maca että Toco ovat varsinaisia terveyspommeja. Perulainen superfood maca auttaa tasapainottamaan hormonitoimintaa, se helpottaa PMS-oireisiin, lisää energisyyttä ja vastustuskykyä – paketti kuulostaa lähes liian hyvältä ollakseen totta! Toco taas on loistava E-vitamiini lähde, joka tehdään täysjyväriisin kuoren alla olevasta ravinnekerroksesta. Toco auttaa tasapainottamaan hormonitoimintaa, ja voi toimia salaisuutena hyväkuntoisiin hiuksiin ja kynsiin.

Vaniljahera sen sijaan tuo reseptiin proteiinin ja pitää sinut kylläisenä pidempään. Olemme todenneet, että Puhdistamon heraproteiinit ovat tällä hetkellä laadukkaimpia proteiinijauheita. Vaniljan makuinen hera taas tuo lisämaksua kurkumalatteen, ja tekee kokonaisuudesta entistäkin täyteläisemmän.

kurkumalatte resepti