Lifted-pikkujoulut: Helppoa raakakakkua ja pirteää glögiä!

Tänä vuonna juhlittiin joulua Liftedin toimistolla makeissa merkeissä. Tässä muutama helppo ja toimiva ratkaisu joulupöytään!

Päätin tehdä meidän omiin joulujuhliin raakakkua ja glögiä tarjoamisiksi. Kakun osalta piti päästä helpolla, joten testasin Foodinin uusittua raakakkupakettia. Kuinka helppoa raakakun tekeminen voi olla kakkujen leipomiseen sen suuremmin perehtymättömän miehen näkökulmasta?

raakakakku

Paketti auki ja raaka-aineet pöydälle! Valmistus oli tosi iisiä, kaikki mitä tarvitset kakun aikaansaamiseen on tehokas blenderi, kakkumuotti, nuoluri ja mielellään vaaka raaka-aineiden punnitsemiseksi.

Koko prosessi kävi nopeasti. Ensin sekoitin osa taateleista cashewpähkinöistä ja kookosmannasta sekaisin blenderissä valmiin pohjaseoksen kanssa.

20151218_134443

Raakakun leipomisessa on ehdottomasti se hyvä puoli, että maisteleminen matkalla on sallittua. Pohjasta tuli mukavan suklaisen makuinen – nakkasin sen pakastimeen ja ryhdyin täytteen valmistamiseen.  Täytteen ainekset ovat samat valmista täyteseospussia lukuunottamatta, jossa oli mukavan makea toffeemainen kokonaisuus. En oikeastaan koskaan malta mennä täysin reseptin mukaan, ja tälläkin kertaa piti lähteä hieman soveltamaan reseptiä.

Sekaan laitoin mielestäni erittäin kivasti makuun sopivia Maca -jauhetta ja Mucuna pruensista -uutetta. Tämä kombo on todettu monet kerrat yhdeksi ehkä parhaiten libidoa ja energisyyttä buustaavaksi, joten tiesin että tässä nostetaan kakun funktionaalisuutta juuri oikealla otteella ”pikkujoulutunnelmaan” 🙂

Mucuna ja Maca mausteiksi

Pienen höystämisen jälkeen koko setti blenderillä sekaisin, kakkupohjan päälle nuolurilla ja lopulta pakastimeen odottamaan tarjoilua! Kakun leipomiseen meni kokonaisuudessaan noin parikymmentä minuuttia rennolla otteella, ei paha. Koristelin kakun miehekkäästi kookoshiutaleilla ja kaakaonibseillä.

Lopputuloksena kakku oli erittäin maukas: pelkkää positiivista palautetta kokille juhlijoilta! Jos haluat päästä helpolla, ja tehdä varmasti hyvää tarjoiltavaa, voin siis suositella tätä kakkua. Ainoana korjauksena ohjeisiin pitäisin itse kakkua reilusti yli tunnin pakkasessa ennen tarjoamista, niin leikkaaminen näteiksi paloiksi onnistuu paremmin.

20151218_153002

Joulun makeiden ruokien kaveriksi on mukava tehdä vastapainoksi jotain raikasta ja aineenvaihduntaa potkivaa juotavaa. Tähän löysin erinomaisen reseptin sattumalta Johan & Nyströmin instagramista. Perinteisen glögin sijaan vähemmän makeutta ja enemmän asennetta, toimii.

Glögiä potkulla:

Rooibos teetä
Reilut palaset inkivääriä
Muutama kokonainen chili
makeutukseksi luomuhunajaa

Glögi

Meidän pikkujoulut sujuivat erittäin leppoisissa tunnelmissa lautapelien ja joululahjojen parissa. 🙂 

liftedin pikkujoulut

Erittäin rentouttavaa ja mukavaa joulunaikaa koko Liftedin tiimiltä!

-Jukka
Lifted.fi