Maitohappobakteerit – miksi ja miten? Helppo askel hyvinvointiin!

maitohappobakteerit

Maitohappobakteerit eli probiootit nostavat päätään kansallisissa medioissa jatkuvasti. Useissa EU-maissa maitohappobakteerit löytyvät jo virallisista ravitsemussuosituksista, ja myös Suomessa ne ovat vaihtuneet pelkistä matkalääkkeistä ja superfood-skeneilijöiden herkuista koko kansan ravintolisäksi – ja hyvä niin!

Me Liftedillä suosittelemme lähtökohtaisesti aina valmennettavillemme puhdasta ruokaa ravintolisien sijaan. Tietyillä ravintolisillä on kuitenkin selkeä paikkansa optimaalisessa ruokavaliossa – näin myös maitohappobakteereilla. Ne ovat nimittäin hyötyjensä vuoksi ansainneet paikan Top 3 kaikille suosittelemiemme ravintolisien listalla seuranaan D-vitamiini ja kalanmaksaöljy.

Miksi söisin maitohappobakteereja?

Maitohappobakteerit auttavat kehoasi luomaan sen toiminnan kannalta hyödyllistä bakteerikantaa ruoansulatuselimistöösi. Maitohappobakteerit siis vaikuttavat myönteisesti suoliston toimintaan, mikä on viimeisimpien tutkimusten mukaan yhdistetty uskomattoman positiivisiin seurauksiin. Niiden mukaan suoliston toiminnan kohentaminen vähentää taipuvuutta masennukseen, diabetekseen, astmaan, liikalihavuuteen ja joukkoon muita fyysisiä sekä psyykkisiä sairauksia. Maitohappobakteerit yhdistetäänkin vahvasti vastustuskykyyn ja immuniteettiin. Päivittäisessä elämässä vaikutus näkyy vaivattomana ruoansulatuksena ja ravinteiden parempana imeytymisenä, ja sitä kautta muun muassa energisyytenä sekä hyvän olon tunteena.

Maitohappobakteerit auttavat tutkitusti, vaikka niitä on myös kritisoitu. Ongelmana on, ettei maitohappobakteerivalmisteiden tehoa ole toistaiseksi voitu tutkia tarkasti: kuinka suuri osa bakteereista säilyy elossa vatsalaukkuun asti ja mikä bakteeri auttaa juuri sinua?

Liftedin maitohappobakteeri-cocktail pyrkii taklaamaan juuri nämä ongelmat. Se panostaa bakteerien laatuun, laajaan kirjoon ja määrään. Haemme ratkaisun sekä ruoasta että maitohappovalmisteista ja muutamme pakettia ellei sovellu jokaisen henkilökohtaisiin tarpeisiin.

Liity Lifted WAAS -yksilövalmennukseen

Liftedin suosikit maitohappobakteerien saantiin

Hapankaali

Joka kaupasta löytyvä, monet naamat mutkalle vetävä hapankaali on ehdoton suosikkimme. Se on halpa ja helppo tapa tuoda maitohappobakteerit jokaiselle aterialle. Jo pari haarukallista päivässä tasapainottaa ruoansulatustasi, ja makuunkin tottuu pian. Hapankaalin mausteisempi korealainen serkku kimchi on myös erinomainen vaihtoehto!

Suolakurkku

Monien yllätykseksi myös suolakurkut antavat kropallemme tukevan annoksen maitohappobakteereita. Tärkeää on kuitenkin tehdä valinta huolella: valitse vain maitohappokäymisen avulla säilöttyjä kurkkuja. Yksi varsin herkullinen ja probioottirikas vaihtoehto on Myrttisen suolakurkut (punavalkoinen paketti). Suolakurkku toimii erinomaisesti esimerkiksi liharuokien lisukkeena tai vaikkapa salaateissa.

Suolakurkut maitohappobakteeri

Maitohappobakteerivalmisteet

Maitohappovalmisteista puhuttaessa laatu nousee vahvasti pöydälle. Bakteerien määrän lisäksi bakteerien tyypillä ja selviämiskyvyllä on suuri merkitys. Moni löytää maitohappovalmisteiden laajasta kirjosta omat eroavat suosikkinsa, ja se onkin täysin ymmärrettävää. Bakteeri, joka sopii sinulle ei välttämättä sovellu minun tarpeisiini tai toisinpäin.

Koko Liftedin valmentajatiimi on löytänyt omat probioottisuosikkinsa Solgarin tuotteista juuri niiden korkean laadun ja tuoteperheen laajuuden vuoksi. Itselläni on käytössä Advanced Multi-billion Dophilus, jonka vaikutuksiin olen ollut erittäin tyytyväinen.

Muita luonnollisia maitohappobakteerien lähteitä ovat muun muassa hapatetut maitotuotteet, miso-keitto, kombucha ja tempeh (fermentoitu soija). Näistä etenkin maitotuotteiden ja tempehin vaikutuksia kroppaan kannattaa tunnustella huolella. Onko niistä sinulle enemmän hyötyä vai haittaa?

Nyt vaan lisäämään maitohappobakteereja ruokavalioosi! Eikä vain silloin tällöin, vaan mielellään jopa päivittäiseen ruokavalioon. Tulet huomaamaan eron aivan varmasti.