Miksi rakastamme raakasuklaata?

Järjestettiin lauantaina ensimmäisen Energiat kattoon, kroppa kuntoon -verkkovalmennuksemme osallistujille kurssin päättäjäiset, mikäs olisikaan päräyttävämpi tapa päättää valmennus kuin tehdä nostattavat raakasuklaata porukalla! Oli todella hauskaa fiilistellä porukalla herkuttelua meidän suosikki aiheen parissa!

 

Keijosuklaa

Suklaa1

 

Cocoa

kaakaovoi

Miksi raakasuklaa on terveellistä??

Raakakaakao on hyvää sydämen terveydelle, sisältää antioksidanttiyhdisteitä (polyfenoleita) jotka ehkäisevät erityisesti huonon LDL-kolesterolin hapettumista. Eipä ihme, että jotkin yli 100-vuotiaiksi terveenä elävät ihmiset selittävät pitkää ikäänsä ja terveyttään päivittäisellä kaakaon nautiskelulla ;). Esimerkiksi tämä Herrasmies.

Hieman terveysvaikutuksista:

  • Yksi maailman kompleksisimmista ja ravintotiheimmistä ruoka-aineista yli 1200 eri yhdistettä
  • 10 % kaakaon painosta on antioksidantteja!! (enemmän antioksidantteja kuin mustikka, goji-marja, acai-marja, punaviini, ja granaattiomena yhteensä.)
  • Loistava magnesiumin, mangaanin, kromin, rikin, kuparin, sinkin ja raudan lähde (mineraaleja, jotka ovat yleisiä puutostiloja länsimaisessa ruokavaliossa)

muotteihin

Duunissa

Kaakao on huijauskoodi deiteillä, ollaan jos sitä valmistaa tyttö- tai poikaystävälleen on siis moraalisesti oikein varoittaa, että yllättävä ihastumisen tunne saattaa johtua vaan kaakaon sisältämästä fenyylialaniinista ja lämmin hyvänolon tunne todennäköisesti on anandamin ansiota 😀

Huijauskoodi =

Teobromiini +  serotoniini + tryphofaani + kaikki B-vitamiinit + fenyylialaniini

=> Makes you happy! 

Kaakaon lisäksi raakasuklaaseen kannattaa tietenkin lisätä vielä muita ravinnetiheitä herkkuja. Lopputuloksena voidaan sanoa, että pari palaa raakasuklaata päivässä on terveysteko!

Meidän reseptimme täydellisen suklaan valmistamiseen:

1. Leikkaa kaakaovoi hienoksi silpuksi.

2. Lämmitä vesihauteessa kunnes sulaa

3. Lisää kaakaojauhe ja muut ainesosat

4. makeuta kunnes täydellistä

5. ripottele muotteihin lempitäytteesi pohjalle (pähkinät, kuivatut marjat, kaakaonibsit, you name it!)
6. Pakasta 15-20min

7.Nauti oikeassa seurassa!

 

Chop chop

 

Resepti 1 muotillinen suklaata, (2 henkilön terapeuttinen annos):

– 100g kaakaovoita

– 50g kaakaojauhetta

– 1tl tocoa

– 1tl macaa
– 1tl lucumaa
– 1tl kookosöljyä
– Ripaus suolaa
– Makeuta hunajalla / kookossokerilla /agavesiirapilla (maun mukaan)

 


Sydämiä

Raw Choco

Lilli

 

Olemme testailleet pitkään optimaalisia komponentteja jaksamista ja suorituskykyä tukevaan ruokavalioon. Kokosimme kaikki parhaat tuotteet yhdelle sivulle, josta löydät meidän valintamme helposti Suomen parhaalla hinta-laatusuhteella. Tsekkaa meidän suosituksemme alla olevan linkin takaa.

superfoodit täältä

Nautinnollisia herkutteluhetkiä! 

-Jukka