Täydellinen aamu – Nesteytys aamulla

nesteytys

”Täydellinen aamu” -valmennuksemme video, jonka aiheena on nesteytys aamulla. Myös muut osat julkaistaan tässä blogissa pian! Valmennus toteutettiin verkkopohjaisena maaliskuussa 2015 ja oli osallistujille maksuton.

Miksi nesteytys aamulla on tärkeää?

Hyvän nestetasapainon merkitys ja vaikutus hyvinvointiimme on valtava. Sillä on suora yhteys mielialaamme, fyysiseen sekä henkiseen suorituskykyymme ja kehonkoostumukseemme. Kehomme on 60-70 prosenttisesti nestettä, ja koko aineenvaihduntamme toimii nesteiden avulla. Ilman riittävää määrää nestettä kehomme ei voi toimia optimaalisesti! Huonon nestetasapainon huomaa muun muassa väsymyksenä, ailahtelevina mielialoina, päänsärkynä, huonona ihona, palautumisen pitkittymisenä, ruuansulatuksen toimimattomuutena, pahanhajuisena hengityksena jne.

Nesteytys on erityisen tärkeää jos urheilet, olet stressaantunut tai sinulla on kehonkoostumuksen parantamiseen liittyviä tavoitteita.

Oikean nestetasapainon löytäminen ja ylläpitäminen on henkilökohtaista. Tarkkaile siis omaa nestetasapainoasi, äläkä liioittele määrien kanssa. On yleisempää kärsiä nestevajaudesta, mutta nestettä voi juoda liikaakin.

Miksi?

Herättyäsi kehosi on kovassa nestehukassa, sillä se ei ole saanut nestettä 7-10 tuntiin. Tätä tilaa on siis ehdottomasti paikattava, sillä päivän aloittaminen huonossa nestetasapainossa vaikuttaa selkeästi koko päiväsi energiatasoihin.

Miten?

Sekoita n. 5 dl haaleaa vettä sekä puolikkaan sitruunan mehu ja nauti se mahdollisimman pian heräämisesi jälkeen. Pese kuitenkin hampaasi ennen sitruunaveden juomista, sillä sitruunahapon hankaaminen hampaisiin vahingoittaa hammaskiillettäsi. Ensin hammaspesu, sitten sitruunavesi!

Jos haluat aamuvedeltäsi enemmän hyötyjä, kokeile myös MSM-jauheen eli luonnollisen rikin sekoittamista sitruunaveteen. MSM:llä on useita tehtäviä kehossamme: se mm. stimuloi ihon, kynsien sekä hiusten korjausta ja kasvua, edistää nivelten ja sidekudosten terveyttä sekä tukee hormonitasapainoa ja immuunijärjestelmän toimintaa. Sitruunan C-vitamiini parantaa rikin imeytymistä huomattavasti. Liftedin aamuvesi onkin loistava aloitus päivään!

Lisäksi paljon urheilevien kannattaa lisätä aamuveteensä hyppysellinen hyvälaatuista suolaa.