Saavuta unelmakroppasi eettisellä ja luonnonmukaisella ravinnolla

eettinen ja luonnonmukainen ruoka ravinto

We have come a long way!

”Haluan vain pelastaa maailman, enkä välitä omasta hyvinvoinnistani” ja ”Haluan uskomattomaan kuntoon hinnalla millä hyvänsä!” ovat molemmat lauseita, joihin törmäämme yhä vähemmän ja vähemmän. Nykyään suurin osa ihmisistä ei elä vain yhden arvon mukaan. Ihmiset haluavat auttaa maailmaa, mutta samalla viihtyä omassa kehossaan ja vaikuttaa jopa omaan suorituskykyynsä positiivisesti. Tämä kertoo isosta paradigman muutoksesta, ja se on upea asia yksittäisille ihmisille, mutta myös maapallomme tulevaisuudelle. Sinun ei tarvitse valita itseäsi tai maapalloa – voit valita molemmat.

uonnonmukainen eettinen ravinto

Äänestät monta kertaa päivässä!

Eettiseen ja luonnonmukaiseen elämiseen pääsee vaikuttamaan hyvin eri tavoin, ja periaatteessa aina kuluttaessasi saat mahdollisuuden valita toisin; huonommin tai paremmin. Puhuttiinpa sitten kosmetiikan käytöstä tai vaikka liikkumismuodosta, voit halutessasi vaihtaa vanhoja kuluttamistottumuksiasi.

Olipa kyse sitten kasvorasvan vaihtamisesta seesamiöljyyn tai bussin sijaan polkupyörän valitsemisesta, monet kokevat ravinnon olevan se kaikista käytännöllisin ja merkityksellisin muutos kohti eettisempää ja luonnonmukaisempaa elämää. Ja tottahan se on – me syömme keskimäärin 3-5 ateriaa hyödyntäen parhaimmillaan jopa satoja erilaisia ainesosia päivässä! Ravinto onkin uskomattoman hieno tapa näyttää kunnioituksesi maapallolle.

Sinun ei kuitenkaan tarvitse tehdä sitä suorituskykysi tai kehonkoostumuksesi kustannuksella. Itse asiassa parhaimmillaan saat siitä jopa ennennäkemätöntä hyötyä. Eettinen ja luonnonmukainen ravinto voi mahdollistaa tavoittelemasi suorituskyvyn ja kehonkoostumuksen! Seuraavissa kappaleissa opit, miten se tapahtuu.

eettinen ravinto

Mitä on eettisyys ja luonnonmukaisuus ravinnossa?

Kun puhutaan ruuan eettisyydestä, huomioon kannattaa ottaa vahvasti kolme seikkaa: ruuan tuottamisen kuormittavuus luontoa kohtaan, ruuan tuottamisen parissa työtätekevien oikeudet ja eläinten oikeudet. Luonnon kuormittaminen on näistä kenties puhutuin, mutta kuluttajalle edelleen erittäin huonosti läpinäkyvä tekijä. Pyrkiessäsi kuormittamaan luontoa vähemmän, suosi tuotteita, joiden tuottaminen ja kuljettaminen tuottaa mahdollisimman vähän kasvihuonepäästöjä, kuluttaa vain vähän energiaa ja vettä, ei hyödynnä keinotekoisia lannoitteita eikä tuhoa lainkaan alkuperäistä luontoa, eli kasvillisuutta ja eläinkantoja.

Ruoan tuottamisen parissa työtätekevien oikeudet ovat myös saaneet viime vuosina positiivisesti hieman enemmän huomiota erilaisten sertifikaattien ja etenkin Internetin sekä sosiaalisen median kohujen vuoksi, mutta parannettavaa tälläkin osa-alueella on, vaikka ongelma näkyykin hyvin vähän meillä Suomessa. Tarkkana kannattaa olla etenkin ostaessasi massahyödykkeitä (commodity) kehitysmaista.

Viimeinen merkittävä tekijä on eläinten oikeudet ja eläimiin kohdistuva julmuus. Tämä aihe on paljon tunteita herättävä, ja meillä jokaisella on hieman toisistaan eroava kanta oikeaan vaihtoehtoon. Voimme kuitenkin varmasti kaikki yhtyä mielipiteeseen, että nykyinen tehotuotanto ei ole eläinten oikeuksien mukaista tai välttämätöntä, ja siihen tulee vaikuttaa eläinten oloja parantaen, oli kyseessä sitten lihatuotanto tai muut eläinperäiset ruoat kuten esimerkiksi maitotuotteet ja kananmunat. Monet meistä tekevät tämän ongelman edessä suoria valintoja: jotkut meistä syövät sitä lihaa, mitä kaupassa tarjotaan, jotkut syövät vain luomutuotettua. Jotkut taas valitsevat aina villiä riistaa tai pyydystettyä kalaa, toiset jättävät lihan pois ja noudattavat vegetaristista ruokavaliota sekä jotkut kääntyvät kaikki eläintuotteet poistavaan veganismiin. Näiden henkilökohtaisten valintojen vuoksi annan blogitekstin loppupuolella ohjeita kahdelle merkittävämmälle ryhmälle – sekäsyöjille sekä kasvissyöjille (vegetaristit ja vegaanit) – ensin yhdessä ja sitten erikseen, jotta juuri sinä voit ottaa konkreettisen askeleen pitääksesi huolta samanaikaisesti sekä itsestäsi että maapallosta.

Luonnonmukaisuus sen sijaan on yksinkertaisemmin määriteltävissä ruoan kasvatustavan, prosessointiasteen sekä lisä- ja makeutusainemäärien avulla. Huomioi, että myös luonnonmukaisuudella on monta tasoa ja näkökulmaa. Ei ainoastaan ”luomu-sertifikaatti” ja ”ei-luomu -sertifikaattia”. Luonnonmukaisuudella ja eettisyydellä on paljon yhtymäkohtia, ja luonnonmukaisuutta voidaan pitää eettisenä arvona. Ne eivät kuitenkaan kulje täydellisesti käsi kädessä.

tavoitekroppa eettisesti

Miten unelmien kroppa saavutetaan?

Puhuimme jo eettisyydestä sekä luonnonmukaisuudesta, mutta entä sinun hyvinvointisi, terveytesi, kehonkoostumuksesi ja suorituskykysi? Tämä topikki on uskomattoman tärkeä meille kaikille, mutta etenkin heille, jotka ovat jättäneet sen toistaiseksi huomiotta planeettamme hyvinvoinnin varjolla.

Jos sinä aiot tehdä merkityksen tässä maailmassa, SINUN pitää voida hyvin. Mitä energisempi, hyvinvoivampi, terveempi ja suorituskykyisempi olet, sitä enemmän saat aikaa sillä elämänosa-alueella, johon sinulla on intohimoa. Kyse ei missään tapauksessa ole vain ulkonäöllisistä seikoista.

Tavoittelemasi kehonkoostumuksen saavutat yksinkertaisesti kahdella tekijällä: vaikuttamalla rasva- ja/tai lihasmassasi määrään. Yleisin tavoite on pudottaa rasvaa ja kasvattaa lihaksen määrää, joka on hyvin perusteltua tässä vallitsevassa ylipainon ja elintapasairauksien hallitsemassa tilanteessa. Joillekin suurena yllätyksenä merkittävin tekijä tuloksien saavuttamiseen on nimenomaan ravinto, joka voi karkeana heittona vastata jopa 80 prosenttisesti muutoksestasi. Toki myös etenkin liikkuminen sekä palautuminen ovat merkittäviä tekijöitä.

Kun haluat hyötyä ravinnosta mahdollisimman paljon, priorisointi nousee tärkeimpään osaan. Suurimmat tulokset saavutat perusteilla ja keskittymällä yksi kerrallaan kaikista merkityksellisimpiin tekijöihin. Alle olemme muodostaneet laajan valmennuskokemuksemme avulla pyramidin, jonka pohjalta sinunkin kannattaa aloittaa ellei se ole jo kokonaisuudessaan kunnossa.

ravinto pyramidi

Jos haluat lisätietoa ravinnon vaikutuksesta hyvinvointiisi ja kehonkoostumukseesi, suosittelen sinua tutustumaan ainakin seuraaviin kirjoituksiimme: palautuminen, hiilarit ja nesteytys. Jos tuntuu, että olet pyramidin pohjalla ja haluat tarkempaa ohjeistusta, suosittelen sinua tutustumaan Lifted LIFESTYLE –valmennukseemme ja jos olet jo ylempänä, mutta kaipaat kovempia tuloksia, tutustu Lifted FIT –valmennukseemme .

Eettisyyden ja terveellisyyden ristiriidat sekä yhteinen tuki

Perustuen jo aikaisempaan tietämykseesi ja kirjoitukseen, ymmärrät varmasti, että monet ruoat ovat selkeästi pahoja sekä sinun että maapallon hyvinvoinnille. Nämä ruoan laatutekijät eivät kuitenkaan ole toisistaan täysin verrannollisia. Jotkut ruoat voivat olla eettisiä ja luonnonmukaisia, mutta eivät hyviä sinulle. Tai toisinpäin: hyviä sinun fyysisille tavoitteillesi, mutta ristiriidassa muiden arvojesi kanssa. Tarkastellaan näitä ristiriitoja hieman ja katsotaan myös, miten ne voivat tukea toisiaan!

eettinen kasvis

Ristiriita 1: Kaikki vihreä ei saa sinua hymyilemään

Olipa ruoka-aine kuinka luonnonmukaisesti ja eettisesti tuotettua, se ei välttämättä ole hyväksi sinun terveydellesi. Eräänä syynä tähän on useiden kasvien ominaiset, vahvimmillaan jopa myrkylliset, puolustusmekanismit. Näitä negatiivisesti hyvinvointiisi vaikuttavia ruokia löydät sekä luonnosta että lähimarkettisi luomuosastolta. Tällaisia voivat olla esimerkiksi sinulle mahdollisesti sopimattomat ruoka-aineet, vaikkapa FODMAP-hiilihydraatit, joita voit periaatteessa syödä, mutta ne vaikuttavat negatiivisesti olotilaasi ja pitkäaikaiseen terveyteesi. Monille sopimattomia eettisiä valintoja ovat esimerkiksi tietyt viljat ja palkokasvit, joiden puolustusmekanismit vaikuttavat negatiivisesti etenkin ruoansulatukseesi.

Kun puhumme tarkemmin suorituskyvystä ja unelmien kropastasi, seula tiivistyy. Nostetaan esimerkiksi eettisesti ja ekologisesti tuotettu ruokosokeri. Kyljestä löytyvät kaikki mahdolliset sertifikaatit ja tuote saattaa houkutella terveellisellä ilmeellään. Tuote on toki askel parempaan pöytäsokerista, mutta ei kuitenkaan tule edistämään suorituskykyäsi tai viemään sinua kohti tavoitekroppaasi. Tämä johtuu etenkin kyseisen ruoan ravintoköyhyydestä – se on täynnä energiaa, niin sanottuja ”tyhjiä kaloreita”, eli se ei sisällä juurikaan kropallesi välttämättömiä ravintoaineita. Yleensä tyhjistä kaloreista puhuessa viitataan etenkin suuria hiilihydraattimääriä sisältäviin ruokiin, jotka eivät sisällä mikroravinteita. Hiilihydraateilla voit toki vaikuttaa positiivisesti suorituskykyysi ja kehonkoostumukseesi, mutta silloin pyri kiinnittämään huomiota etenkin hitaasti imeytyviin, sinulle sopiviin ja oikein ajoitettuihin hiilihydraatteihin.

Tällaisia esimerkin kaltaisia kehonkoostumukseesi ja oloosi negatiivisesti vaikuttavia ruoka-aineita löydät jokaisesta kaupasta satoja välipalapatukoista jauhoihin. Yksikään ekologisuus tai eettisisyys –sertifikaatti ei takaa ruoan sopivuutta tavoitteeseesi tai edes sen terveellisyyttä!

 eettinen ruokavalio kala

Ristiriita 2: Kaikki ei pyöri napani ympärillä

This is a two-way-street! Ristiriita kääntyy siis toisinkin päin! Kaikki, joka vie sinua unelmakroppaasi kohti ei välttämättä ole hyväksi maapallolle. Yksinkertaistaen, fitness-lehdestä lukemasi vinkit timmiin kroppaan eivät saata täyttää kaikkien arvojesi vaatimuksiasi. Nostetaan tästäkin ryhmästä esille pari esimerkkiä, jotka selventävät ristiriitaa ja auttavat sinua tielläsi taklaamaan molemmat tavoitteesi!

Liha on kenties yksi kiistellymmistä aiheista, eikä syyttä. Proteiinin aminohapot toimivat kiistatta tieteen mukaan proteiinisynteesissa eli lihasten rakentumisessa, ja juuri lihassa on tähän reaktioon täydellinen aminohappokoostumus. Toki saman koostumuksen voi saavuttaa myös sekoittamalla useaa kasviperäistä proteiinilähdettä, mutta monet tutkimukset näyttävät, että lihaproteiinilla on todennäköisesti kasviperäistä proteiinia positiivisempi vaikutus kehonkoostumukseen (1, 2, 3).

Näistä näytöistä huolimatta lihantuotanto on kiistatta myös monin paikoin epäeettistä. Tehotuotettu liha ei ole paras vaihtoehto, kun ajattelet oman hyvinvointisi lisäksi myös eettisyyttä. Sama pätee myös luonnon monimuotoisuutta tuhoavaan, paikoittain liialliseen kalastukseen. Tietyt kalalajit voivat olla sinulle huikeita terveyden ja suorituskyvyn lisääjiä, mutta niiden syönti vahingoittaa ratkaisevasti myös luontoa ja sen moninaista ekosysteemiä. Tässä kategoriassa kannattaa ottaa tarkasteluun myös eksoottiset pitkien matkojen päästä sinulle lennätetyt hedelmät ja vihannekset. Olivat terveysväitteet kasvilla mitä tahansa, sinä teet eettisen kompromissin ostaessasi tuotteen.

terveellinen ja eettinen ruokavalio

Eettisyys paiskaa kättä kehonkoostumuksesi kanssa!

Suosiessasi eettisiä arvoja saatat myös tehdä omalle kropallesi palveluksen. Toki valintasi vaikuttavat sinuun ja jälkeläisiisi epäsuorasti pitkällä aikavälillä kun pidämme maapallon elinolosuhteet hyvinä, mutta jotkin vaikutukset voivat olla myös nopeita ja suoria. Eettisistä arvoista etenkin ruoan luonnonmukaisuus nousee terveytemme kannalta suurimpaan rooliin. Tutkimusten (1, 2) mukaan luonnonmukaisessa ruoassa on muun muassa vähemmän torjunta-ainejäämiä sekä antibioottiresistantteja bakteereita, mutta niissä ei kuitenkaan välttämättä ole enemmän ravintoaineita kuin ns. normaaleissa vihanneksissa. Jotkin tutkimukset (1, 2, 3) toki ovat löytäneet pieniä eroja etenkin luomu- ja normaalin vihanneksen antioksidantti- sekä mineraalikontentien suhteen, mutta eron epäillään johtuvan ennemminkin maaperän laadusta viljelymetodin sijaan. Tämä perustelisi selkeästi myös villien ruokien suuren ravinnemäärän.

Myös eläinperäisillä ruoilla näyttää olevan eroa kasvatusmetodin mukaan, ja vapaamman kasvatuksen (paremman ravinnon ja liikkumisen) on osoitettu vaikuttavan muun muassa ruoan rasvarakenteeseen positiivisesti. Toisaalta eläinperäisissä tuotteissa (etenkin rasvaisissa liha-, maito-, munatuotteissa) kannattaa suosia vähintään luomutuotettuja vaihtoehtoja niiden pienempien torjunta-aine- sekä antibioottijäämien vuoksi. Eettinen valinta voi siis olla myös erittäin terveellinen valinta!

Ratkaisut – eettinen ravinto mahdollistajana!

Alle olen listannut kaikki tärkeimmät konkreettiset toimenpiteet, joiden avulla sinä voit saavuttaa unelmakroppasi eettisesti ja luonnonmukaisesti. Ensin käyn läpi asioita, joita kaikkien tulisi pyrkiä noudattamaan, jonka jälkeen käsittelen yleisimpiä ryhmiä yksitellen keskittyen ensin sekasyöjiin ja sitten kasvissyöjiin (vegetaristit ja vegaanit).

eettinen ravinto kasvikset

Ratkaisut kaikille – eettinen ravinto mahdollistajana

 • Älä anna toisen arvon (eettisyyden tai hyvinvointisi) päättää valintojasi diktaattorimaisesti toisen alistuessa huonoille kompromisseille. Voit ottaa molemmat huomioon jokaisessa ruokaryhmässä ja jokaisella ateriallasi.
 • Opettele laittamaan ruokaa, se on paras tapa vaikuttaa ruokasi laatuun kaikilla mittareilla.
 • Pidä huoli, että syöt jokaisella aterialla runsaasti (kaksi kourallista) kasviksia ja merkittävästi proteiinin lähdettä (miehille 2 kourallista, naisille 1 kourallinen).
 • Älä välttele mitään makroravinteita vaan käytä niitä järkevästi ajoittaen.
 • Hiilihydraatteja valitessasi, suosi aina hitaasti imeytyviä vaihtoehtoja. Korvaa ruokavaliostasi suuria määriä sokeria sisältävät ruoat kokonaan.
 • Suosi luomutuotteita aina kun se on mahdollista. Etenkin tuotteissa, joissa hintaero on hyvin pieni normaalin ja luomuvalinnan välillä. Kasviksissa kannattaa luomua tai villiä suosia etenkin seuraavissa, jotka löytyvät 2016 Dirty Dozen –listalta: mansikka, omena, nektariini, persikka ja selleri.
 • Suosi vahvasti kaudessa olevia vihanneksia ja hedelmiä.
 • Kuormita luontoa vähemmän suosimalla lähituotettuja ruokia, etenkin niiden ollessa kaudessa.
 • Päivitä ruokaryhmien sisällä, esimerkiksi vaihda käyttämäsi rypsiöljy laadukkaaseen luomu neitsytoliiviöljyyn. Monesti päivitys on parempi molempien arvojesi kannalta.
 • Poista ruokavaliostasi kokonaan valmisruoat ja einekset.
 • Varmista, ettet tue halpa- tai lapsityövoiman käyttöä, ja suosi muun muassa Fair Trade –sertifikaatteja.
 • Mieti hetki ennen kuin julistat omia valintojasi lähipiirillesi. Kaikki ei ole niin mustavalkoista, ja mitä enemmän opit sitä paremmin ymmärrät myös muiden ihmisten valintoja. Tämä pätee lihan- sekä kasvinsyöjiin. Kun kaikesta huolimatta aiot avata suusi, mieti mitä tulet saavuttamaan sillä.

eettinen ravinto liha

Ratkaisut sekasyöjille – eettinen ravinto mahdollistajana

 • Noudata yllä olevia vinkkejä kaikille.
 • Pahin asia lihan syömisessä on sen tehotuottaminen. Ota askel pois tehotuotetusta lihasta. Se on tärkeä askel sinulle sekä koko planeetallemme, ja voit tehdä sen pikku hiljaa. Sinulla on kaksi erinomaista vaihtoehtoa: voit korvata syömääsi lihamäärää kasviperäisillä proteiineilla, kuten tofulla ja palkokasveilla. Ja/tai päivittää syömäsi lihan parempaan vaihtoehtoon. Riista on monesti kaikista eettisin valinta, mutta myös luomuun ja monesti myös pienillä tiloilla kasvatettuun karjaan vaihtaminen on jo merkittävä askel. Laadukas liha on toki hieman kalliimpaa ja siksi suosittelenkin sinua kartoittamaan lähitilojesi tarjoumaa sekä mahdollisuutta ostaa laatulihoja suuremmissa erissä. Ota tämä askel rohkeasti ja päättäväisesti.
 • Tehdessäsi valinnan syödä lihaa, osoita kiitollisuutta eläintä kohtaan, jonka aiot syödä. Tämän ei tarvitse olla suurieleistä tai näkyä Instagramissa – riittää, luot arvostuksen tunteen henkilökohtaisella tasolla. Huomaat tämän pienen eleen positiiviset vaikutukset pian.
 • Eläinperäisissä ruoissa suosi luomua aina rasvaisissa tuotteissa kuten voissa, kananmunissa ja rasvaisissa lihoissa.
 • Vähennä punaisen lihan määrää ja poista lihajalosteet ruokavaliostasi.
 • Suosi kalaa ruokavaliossasi, mutta ostaessasi kalaa ja mereneläviä tarkista, ettei lajin kanta ole uhattuna tai, ettei kalastus vahingoita muita kantoja. Suosi aina MSC-sertifikaattia.

eettinen ravinto kasvis

Ratkaisut kasvissyöjille (vegetaristeille sekä vegaaneille) – eettinen ravinto mahdollistajana

 • Noudata yllä olevia vinkkejä kaikille.
 • Olet tehnyt ison valinnan jättäessäsi eläintuotteita pois ruokavaliostasi, ja se varmasti vaikuttaa ruokavalioosi positiivisesti muun muassa kasvisten monipuolisella lisäämisellä. Muista kuitenkin, ettei tämä valinta vielä muuta kaikkea vaan voit tehdä todella huonoja valintoja itsesi ja maapallon kannalta vaikka noudatatkin kasvisruokavaliota.
 • Jätä ravintoköyhät ruoat pois ruokavaliostasi vaikka ne sopivatkin kasvisruokavalioon. Tällaisia ovat etenkin paljon nopeita hiilihydraatteja sisältävät ruoat.
 • Todennäköistä on, että parannat hyvinvointiasi sekä kehonkoostumustasi proteiinin maltillisella lisäämisellä ruokavaliossasi. Yllä mainitsin, että jokainen ateria tulisi sisältää miehillä kaksi kourallista ja naisilla kourallisen proteiininlähdettä. Huomaa kuitenkin, että esimerkiksi palkokasveissa on 2 kertaa vähemmän proteiinia (n.10% painosta) verrattuna lihaan (n.20% painosta). Tämä tarkoittaa siis naisilla kahta kourallista palkokasveja per ateria. Kasviproteiinin parempaa imeytymistä ei ole pystytty osoittamaan tieteellisin tutkimuksin.
 • Vaikka palkokasveissa on mukava määrä proteiinia, huomaa, että palkokasveissa on myös erittäin suuri määrä hiilihydraatteja. Sinun ei siis tarvitse lisätä niiden kylkeen enää normaalia pastaa. Esim. palkokasveista tehty pasta on jo huomattavasti parempi vaihtoehto!
 • Jos palkokasvit ovat hankalia sinun ruoansulatukselle, korvaa ne toisella proteiininlähteellä.
 • Harkitse vahvasti proteiinijauheen lisäämistä ruokavalioosi. Maustamaton hera (vegetaristit) tai herne+riisi (vegaanit) -proteiinijauheet ovat hyviä vaihtoehtoja aminohappokoostumuksiensa puolesta.
 • Vegetaristit: Syödessäsi maito- sekä kananmunatuotteita valitse aina vähintään luomua. Eläinten oikeuksien polkeminen ulottuu myös näihin ruokiin, eikä tehotuotannon kyseenalaiset metodit (esim. tarpeettomien eläimien eliminointi) rajoitu lihatuotantoon.
 • B12-vitamiini-, Rauta-, Sinkki-, Kalsium-, A-vitamiini-, Omega-3 -rasvahappo- ja D-vitamiinipuutteet ovat yleisiä eläintuotteita välttävillä. Varmista, ettei sinulla ole puutteita näistä välttämättömistä mikroravinteista.

Me voimme tehdä muutoksen!

Olemme viimeisen 50 vuoden aikana muuttaneet ekosysteemiämme ennemmän kuin minään muuna vastaavana ajanjaksona. Valitettavasti suuri osa siitä on tehty luonnon kustannuksella ja meidän mukavuudenhalustamme johtuen. Tekemällä eettisempiä ja luonnonmukaisempia valintoja voimme vaikuttaa elinympäristömme tulevaisuuteen ja parhaimmillaan kääntää vallitsevan negatiivisen suunnan. Meidän ei kuitenkaan tarvitse pelastaa maapalloamme oman hyvinvointimme kustannuksella. Sinä voit tehdä joka päivä valintoja, jotka tukevat omaasi ja maapallon hyvinvointia. Mitä paremmin sinä voit, sitä enemmän voit suunnata energiaasi siihen mihin sinulla on intohimoa. Olipa valintasi sitten lihansyönti tai kasvissyönti, voit ottaa askeleen parempaan jo tänään.

hyvinvointi bikram-jooga liftedTaneli Rantala
Hyvinvointi- ja suorituskykyvalmentaja, Lifted

Lisää aiheesta (Eettinen ravinto tavoitteidesi mahdollistajana) voit tulla kuuntelemaan Tanelin luennoitsemana Magnesia-festivaaleilla 5.8.2016 Helsingissä!

 

[button link=”https://app.webinarjam.net/register/26534/f58e2b4844″ type=”big” color=”green” newwindow=”yes] LIITY ILMAISEEN WEBINAARIIN ja opi mikä on salaisuus terveellisen elämäntyylin saavuttamiseen 30 päivässä kiireistä huolimatta. Osallistu klikkaamalla tästä >>[/button]

Lifted on valmentajatiimi, jonka tavoitteena on vapauttaa valmennettaviensa täysi potentiaali. Liftedin innostavissa valmennuksissa ihminen otetaan huomioon aina kokonaisuutena, joka hyötyy ravinnon, liikkumisen, palautumisen ja ajattelun kehittämisestä! Valmennamme sekä yksityisiä henkilöitä että työyhteisöjä, ja tunnetuimpia palvelujamme ovat tehokkaat verkkovalmennuksemme sekä innostavat live-tapahtumat, jotka ovat auttaneet jo tuhansia nostamaan elämänlaatunsa sekä suorituskykynsä uudelle tasolle. Get inspired, get Lifted!