Superyrtti kurkuma – miksi se on niin suosittu?

Kurkuma on kasvattanut viime aikoina suosiotaan tehokkaana yrttinä, joka ei ainoastaan toimi mausteena – kurkumaa käytetään paljon myös sen terveyshyötyjen vuoksi. Kurkuman teho perustuu siinä vaikuttavaan ainesosaan, kurkumiiniin. Vahvojen tutkimusnäyttöjen ja omien kokemusten myötä kurkuma onkin juurtunut osaksi myös Liftedin valmentajatiimin ruokavaliota.

Lukuisia terveyshyötyjä

Sekä Liftedin tiimi että valmennettavamme ovat kokeneet kurkuman loistavaksi lisäksi omaan ruokavalioonsa sen tehokkaiden ja tutkittujen terveyshyötyjen vuoksi. Etenkin näin kevään flunssakauden aikana kannattaa turvautua kurkumaan, sillä sen on todettu muun muassa:

  1. Sisältävän erittäin paljon antioksidantteja, joiden ansiosta kehosi vastustuskyky kasvaa. Antioksidantit ennaltaehkäisevät myös monia sairauksia
  2. Hillitsevän kehon tulehdustilaa. Jos siis olet jo kaatunut sängyn pohjalle, kannattaa taistelukaveriksi tautia vastaan valita kurkuma!
  3. Riittävinä annoksina myös lievittävän kipua.

Lisäksi kurkuman on tutkittu muun muassa madaltavan verenpainetta ja vaikuttavan positiivisesti kehon kolesteroliarvoihin.

Apua tulehdusarvoihin

Me itse käytämme kurkumaa etenkin tulehdusarvojen hallintaan. Itselläni on kokemusta kurkuman hyödyistä tulehtuneiden haavojen parantamisessa. Olen parantanut saamiani tulehtuneita haavoja mukauttamalla ruokavaliotani sen sijaan, että olisin ottanut tulehduksen hallintaan antibioottikuurin.

Perustana tulehduksen lievittämiseen toimivat mahdollisimman tasaista verensokeria ylläpitävä ruokavalio -eli nopeiden sokereiden karsiminen, toimiva ruuansulatus ja erityisen runsas annos kasviksia. Samalla kaavalla myös valmennettavamme ovat huomanneet selkeitä tuloksia hyvinvoinnissaan, kuten esimerkiksi taudeista toipumisessaan ja vastustuskyvyssään.

Kun vastustuskyky on huipussaan, ei treeni-intokaan pääse hiipumaan ;)
Kun vastustuskyky on huipussaan, ei treeni-intokaan pääse hiipumaan 😉
Bonusresepti tulehdusarvojen hoitoon on meillä seuraavanlainen:
Runsas annostus kurkumiinia
Noin 5 grammaa Omega-3 -rasvahappoa
Runsas annos D-vitamiinia
 Muista lisätä ateriaan, jonka kanssa nautit kurkumiinin runsaasti mustapippuria imeytymisen tehostamiseksi.

Valitse aina laadukkain vaihtoehto

Me itse suosimme kurkumiinia kaivatessamme Solgarin ravintolisää: normaalisti rasvaliukoinen kurkumiini on muutettu vesiliukoiseksi, jolloin se imeytyy kehoon nopeammin ja elimistömme voi hyödyntää kurkumiinin saman tien. Yksi kapseli sisältää 40mg kurkumiinia, mikä Solgarin mukaan riittää hyvin päivättäiseksi annokseksi.

Kurkumiinin kanssa nautittavia omega-3 -rasvahappoja saat esimerkiksi kalasta
Kurkumiinin kanssa nautittavia omega-3 -rasvahappoja saat esimerkiksi kalasta

Normaalisti rasvaliukoinen kurkumiini kannattaakin muissa tapauksissa nauttia hyvien rasvojen kanssa. Lisää omega-3 -rasvahapoista voit lukea postauksestamme, jonka löydät täältä. Jos taas haluat optimoida kurkumiinin imeytymisen, mausta annostasi mustapippurilla – pippurista löytyvä piperiini takaa sen, että saat varmasti kaikki hyödyt irti!

Lisää boostia yrteistä?

Lisää valmennustiimin suosimista superyrteistä voit lukea postauksestamme, johon Taneli listasi Intian TOP 10 superfoodit ja -yrtit! Listalta löytyy kurkuman lisäksi myös muita tehopakkauksia, joita löydät myös suomalaisten kauppojen hyllyiltä ja luontaistuote liikkeistä. Postaukseen pääset täältä.

Lähteet:

Examine
Solgar

Yhteistyössä Solgar

Energistä ja vahvaa päivää!

Lifted on valmentajatiimi, jonka tavoitteena on vapauttaa valmennettaviensa täysi potentiaali. Liftedin innostavissa valmennuksissa ihminen otetaan huomioon aina kokonaisuutena, joka hyötyy ravinnon, liikkumisen, palautumisen ja ajattelun kehittämisestä! Valmennamme sekä yksityisiä henkilöitä että työyhteisöjä, ja tunnetuimpia palvelujamme ovat tehokkaat verkkovalmennuksemme sekä innostavat live-tapahtumat, jotka ovat auttaneet jo tuhansia nostamaan elämänlaatunsa sekä suorituskykynsä uudelle tasolle. Get inspired, get Lifted!