Terveelliset jouluherkut: Lue Liftedin vinkit!

Kaipaatko terveellisiä jouluherkkuja? Joulukuu on pian täällä, joten nyt saa virallisesti alkaa pohtimaan, mitä kaikkia herkkuja pikkujoulut, aatto ja joulunpyhät pitävätkään sisällään! Myös me kannatamme joulun aikaan herkuttelua – tosin laadukkaammilla ja ravinteikkaammilla herkuilla.

Jokainen on nimittäin joskus joulun aikaan varmasti sortunut ylensyöntiin ja liikaan herkutteluun, mistä seuraa joka kerta vain huono ja turvonnut olo. Kun lautaselleen valitsee kuitenkin laadukkaita raaka-aineita ja ruokia, tulee kylläisemmäksi nopeammin eikä olotila seuraavanakaan päivänä ole niin huono.

Listasimme teille meidän parhaimmat vinkit joulun ajan herkutteluun. Tässä siis takuuvarmasti makeanhimon karkoittavat ja lämmittävät Liftedin jouluklassikot:

Raakapiparit

Jos kaipaat terveellisemmän ja ravinteikkaamman vaihtoehdon perinteisille pipareille, kannattaa kokeilla Liftedin jouluklassikkoa, eli raakapipareita! Tämä herkku valmistuu hetkessä ja yhdestä annoksesta riittää tarjottavaa vaikka koko pikkujouluseurueelle.

Taikinan valmistamiseen tarvitset:

 • 10 tuoretta taatelia
 • 3 rkl mulperimarjoja
 • 1 dl tiikeripähkinäjauhoa tai mantelijauhoa
 • 1 dl cashewpähkinöitä tai saksanpähkinöitä
 • 2 rkl kookosöljyä

Lisäksi maustamiseen kannattaa varata:

 • 8 neilikkaa tai 1/2 tl neilikkajauhetta
 • 3 tl Ceylonin kanelia
 • 2 tl inkiväärijauhetta
 • ripaus cayennepippuria
 • 1-2 rkl vettä

Liftedin raakapipari ohjeet voit lukea kokonaisuudessaan täältä.

Luomujoulukinkku

Myös jouluaattona kannattaa vaalia laatua lautaselle. Jos teidän jouluperinteisiin kuuluu joulukinkku, voit valita viisaammin: osta perheellenne tänä jouluna luomujoulukinkku! Me valitsimme tänä jouluna raakatorin joulukinkun, sillä kinkun tilaus tapahtuu sujuvasti muiden raaka-aineiden tilauksen myötä nettikaupasta. Tilaus kannattaa kuitenkin tehdä 5.12. mennessä, jotta saatte oman kinkun aatoksi pöytään Raakatorilta!

Tarkista kinkut täältä – ja katso myös muut maukkaat ja laadukkaat tarjoukset Raakatorilta.

Raakasuklaa

Kuinka moni myöntää joskus syöneensä suklaaöverit joulun pyhien aikana? Suklaasta ei kannata luopua kokonaan, mutta voit valmistaa itsellesi paremman vaihtoehdon tekemällä annoksen raakasuklaata. Raakasuklaa on myös loistava lahjaidea, etenkin omalle kumppanille! Kaakao on nimittäin tunnettu huijauskoodi, joka nostattaa herkästi ihastumisen tunnetta ja hyvää fiilistä. Raakasuklaan ihastumiskaava kuuluu siis näin: Teobromiini +  serotoniini + tryphofaani + kaikki B-vitamiinit + fenyylialaniini = Onnellisuus!

Vaikka rakastaisit perinteistä suklaata, kannattaa meidän reseptillemme antaa mahdollisuus. Kaakaon lisäksi tähän annokseen kuuluu paljon ravinteikkaita ainesosia, ja lopputulos on vähintäänkin herkullinen.

Raaka-aineet:

– 100g kaakaovoita
– 50g kaakaojauhetta
– 1tl tocoa
– 1tl macaa
– 1tl lucumaa
– 1tl kookosöljyä
– Ripaus suolaa
– Makeuta hunajalla / kookossokerilla /agavesiirapilla (maun mukaan)

Ohjeet:

1. Leikkaa kaakaovoi hienoksi silpuksi.
2. Lämmitä vesihauteessa kunnes sulaa
3. Lisää kaakaojauhe ja muut ainesosat
4. makeuta kunnes täydellistä
5. ripottele muotteihin lempitäytteesi pohjalle (pähkinät, kuivatut marjat, kaakaonibsit, you name it!)
6. Pakasta 15-20min
7.Nauti oikeassa seurassa!

Olemme kirjoittaneet raakasuklaasta aiemminkin. Lisäksi raakasuklaa lukeutuu yhdeksi vaihtoehdoksi, jos haluat juhlafiiliksen päälle, mutta et halua käyttää alkoholia. Lisää holittoman juhlimisen vaihtoehdoista voit lukea vanhasta postauksesta – jos siis olet suuntaamassa pikkujouluina tanssimaan, kannattaa postaus ottaa haltuun!

Terveellinen jouluherkku
Terveellinen jouluherkku syntyy hyvällä reseptillä nopeasti

Raakakaakao

Talvella kannattaa syödä ruokia, jotka lämmittävät sinua sisältä päin. Samalla tapaa myös juomien kannattaa olla lämmittäviä. Parhaimmillaan lämpimät juomat myös nostattavat mielialaa, kuten meidän raakakaakaojuoma! Kaakao on todellinen talvijuomien klassikko, mutta todellisuudessa sokerinen juoma ei tee meille kovin hyvää. Sen vuoksi kaakao kannattaakin valmistaa itse.

Lisäsimme reseptiimme adaptogeenisiä sieniä, hyvälaatuista proteiinia ja tietenkin piristävää raakakaakaota – siis kaikkea, joka nostaa hyvinvointisi uudelle tasolle raketin lailla:

Liftedin raakakaakojuoma:

 • 3 dl kiehuvaa vettä
 • 1 pussi tuplauutettua Chagaa
 • 1 pussi tuplauutettua Reishiä
 • 2 rkl vaniljaheraproteiinia
 • 2 rkl raakakaakao jauhetta
 • 1 rkl luomu gheetä
 • ripaus laatusuolaa

Juoma valmistuu hetkessä: keitä vesi ja heitä samalla raaka-aineet blenderiin. Lisää kiehunut vesi sekaan ja blendaa juoma valmiiksi! Nauti kuumana hyvässä seurassa! 🙂

Glögi

Mitä olisi joulu ilman glögiä? Ei mitään! Glögiä onkin tarjolla montaa erilaista, jos haluat päivittää perinteisen herkun paremmalle tasolle. Myös kauppojen hyllyiltä alkaa löytyä lisäaineettomia glögivaihtoehtoja, mutta Raakatorilta löytyy perinteisen glögin lisäksi paljon erilaisia vaihtoehtoja – ehkä tänä jouluna nautitkin piparit tyrni- tai mansikkaglögin kera?

Katso kaikki glögivaihtoehdot Raakatorin sivuilta täältä.

Kuuma suklaasmoothie

Myös oman smoothiensa voi päivittää terveelliseksi jouluherkuksi valmistamalla kylmän juoman sijasta lämpimän annoksen – joulumausteilla tietenkin. Coach Jukka kunnostautui aiemmin tänä vuonna ystävänpäiväherkkujen suunnittelijana, mutta sama resepti taipuu varmasti myös joulun pyhille. Kuuma smoothie sopii talviseen aikaan loistavasti, sillä saat siitä paljon tärkeitä ravinteita ja lämpöä.

Ota Jukan suklainen resepti haltuun tästä:

1 Avokado
1 tl Kaneli-kookosöljyä
1 dl Chia geeliä
1 cm pala tuoretta inkivääriä
3 dl kuumaa vettä
1 dl Suklaa riisiproteiinia
1 tl hunajaa
Hyppysellinen suolaa

Täytteeksi:
Kaakao rouhetta
Inkamarjoja

Extraa:
2 rkl Toco
Maca jauhetta

Sekoita ainesosat keskenään ja blendaa juoma silkkiseksi. Lisää täytteet valmiin juoman päälle ja nauti! Valmistusohjeet voit tarkistaa helmikuisesta postauksesta.

+ Liftedin jokeri pikkujouluihin:

Joulukuuhun kuuluvat myös pikkujoulut, jotka sisältävät usein alkoholia ja railakasta juhlimista. Me kannustammekin ihmisiä juhlimaan, sillä aihetta juhlaan näin pimeänä vuodenaikana on usein liian vähän. Coach Jukka kirjoitti vinkit kuitenkin kaikille juhlijoille, jotka haluavat minimoida alkoholin haittoja pikkujoulukauden aikana.

Holtiton juhliminen -postauksesta voit lukea vinkit siihen, miten alkoholin haittoja voit minimoida, ja miten voit pitää hauskaa jopa täysin ilman alkoholia! Lue postaus täältä.

 

Lifted on valmentajatiimi, jonka tavoitteena on vapauttaa valmennettaviensa täysi potentiaali. Liftedin innostavissa hyvinvointi- ja suorituskykyvalmennuksissa ihminen otetaan huomioon aina kokonaisuutena, joka hyötyy ravinnon, liikkumisen, palautumisen ja ajattelun kehittämisestä! Valmennamme sekä yksityisiä henkilöitä että työyhteisöjä, ja tunnetuimpia palvelujamme ovat tehokkaat verkkovalmennuksemme sekä innostavat live-tapahtumat, jotka ovat auttaneet jo tuhansia nostamaan elämänlaatunsa sekä suorituskykynsä uudelle tasolle. Get inspired, get Lifted!