Vieraskirjoitus: Ravinnerikkaat ruoat ovat ensisijaisen tärkeitä perheen pienimmille

Suomi on Euroopan kärkimaita teollisen lastenruoan kulutuksessa. Teolliset lastenruoat ovat turvallisia siinä mielessä, että ne eivät sisällä haitallisia mikrobeja tai lisäaineita. Ne eivät kuitenkaan ole ravitsemuksellisesti laadukkaita. Teollisesta lastenruoasta lapsi ei saa niitä rakennuspalikoita, joita hän tarvitsee muun muassa hyvän vastustuskyvyn kehittämiseen. Esimerkiksi mikroravinteita ei ole prosessoinnin jälkeen jäljellä lähes ollenkaan.

VAuvansafkat

Hyvinkin ravintotietoiset vanhemmat saattavat joutua hämmennyksen valtaan, kun ensimmäinen lapsi on syntynyt ja lapsi on siirtymässä kiinteisiin ruokiin. Pienen vauvan suolisto on todella herkkä, eikä sopivien ja maistuvien raaka-aineiden valinta ei aina ole helppoa. Väsymyksen ja kiireen keskellä voi olla hyvin haastavaa lähteä selvittämään esimerkiksi vatsaongelmien syytä.

Näitä haasteita pohtiessamme päätimme Annin kanssa kehittää lastenruokavalmennuksen, jossa pääpaino on todella ravinnetiheissä raaka-aineessa ja resepteissä. Olemme molemmat äiteinä käyneet läpi lukuisia haasteita liittyen lasten syömiseen, mutta onneksi olemme myös onnistuneet selättämään suuren osan niistä.

mansikka vauvalla

Tällä hetkellä pidämme valmennuksia ainoastaan Helsingin Punavuoressa. Julkaisemme runsaiden pyyntöjen myötä pian myös verkkovalmennuksen. Äideille livevalmennuksiin pääsy ei ole aina helppoa, joten haluamme mahdollistaa valmennuksiin osallistumisen myös kotoa käsin.

Lastenruokavalmennuksessamme opit…

  • Valmistamaan ravinnetiheitä ruokia lapsillesi
  • Säilömään itse tekemäsi lastenruoat, jotta ne ovat helposti saatavilla
  • Valitsemaan parhaat vaihtoehdot joutuessasi turvautumaan valmisruokaan.

lastenruokavalmennus

Jos aihe on sinulle ajankohtainen, niin käy vierailemassa sivustollamme osoitteessa www.lastenruokavalmennus.fi. Sieltä saat ladattua 10 ensimmäistä sivua huippusuositusta lastenruoka e-kirjastamme joka kuuluu valmennusmateriaaliimme!

 

Kirjoittaja Emma Sandström on yksi Safkatutkan lastenruokavalmennuksen vetäjistä.