Vierailijakirjoitus: Onko ihonhoito sittenkin terveydenhoitoa?

Ihonhoidosta puhutaan pitkälti naisen näkökulmasta termillä kauneudenhoito. Kauneudenhoidon tavoitteena on kaunis ja huoliteltu ulkonäkö, eli terve ja elinvoimainen iho. Mistä ne puolestaan kertovat meille? Terveydestä, hyvistä elintavoista ja välittämisestä.

Joten voisiko kauneuden- ja komeudenhoitoa ajatellakin terveydenhoidon näkökulmasta? Mielestäni voi ja pitäisi. Se kuuluu myös yhtälailla sekä naisille että miehille.

Miten sitten hoitaa komeuttaan ja kauneuttaan kuten terveyttään?

Kokonaisvaltaisesti. Ymmärtämällä, että monilla valinnoillamme on merkitystä. Se, mitä laitamme ihollemme  ulkoisesti, tuntuu kehossamme ja terveydessämme. Se, mitä nautimme sisäisesti, näkyy ihollamme. Kehomme koostuu soluista, jotka uusiutuvat huimaa vauhtia: Uusimme miljardeja soluja päivittäin ja lähes koko kehomme solut parin vuoden aikana. Tämä tarkoittaa myös, että koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa omasta kehostaan huolehtimista.

Sillä kuka meistä ei haluaisi elinvoimasta ja tervettä ihoa – ihoa, joka viestii hyvinvoinnista, kehostaan välittämisestä ja vahvuudesta.

Suosi puhdasta kosmetiikkaa

Emme tule usein ajatelleeksi, kuinka paljon kehomme alistuu päivittäin eri kemikaaleille. Niitä pääsee kehoomme ilmasta, ruoasta ja käyttämästämme kosmetiikasta. Kehomme toimii jatkuvasti täysillä kierroksilla poistaakseen sinne kuulumattomia säilöntäaineita, saasteita ja kemikaaleja, jotka kaikki vaikuttavat merkittävästi kokonaisvaltaiseen hyvinvointiimme.

Niiden vaikutus näkyy ihomme kunnossa, immuniteetissamme, ruoansulatuksessamme sekä hormonitoiminnassamme. Ennen asiaan perehtymistä voi olla vaikea ymmärtää, miten laajat vaikutukset kaikilla näillä kuormittavilla aineilla on elimistöömme.

On helppoa mieltää, että naiset käyttävät paljon kosmetiikkatuotteita, mutta useimpien miestenkin päivittäiseen kosmetiikkarepertuaariin kuuluu ainakin deodoranttia, shampoota, saippuaa sekä kosteutustuotteita. Näistä etenkin deodorantit ja shampoot sisältävät yleisesti terveydelle haitalliseksi katsottuja ainesosia.

Perustimme TwistBe:n, jotta jokainen voisi löytää helposti ja luotettavasti todella puhtaita kosmetiikkatuotteita luottaen, että ne toimivat juuri niin hyvin kuin kunnon deodorantin tai shampoon odotatkin toimivan. Ja mikä parasta, tulet huomaamaan, että puhtaat ja yksinkertaiset tuotteet itseasiassa palauttavat ihosi luonnollisen tasapainon, ja ihonhoidosta tulee huomattavasti yksinkertaisempaa.

Haluaisin myös rohkaista miehiä kosteuttamaan kasvojaan, etenkin näin talvella, seerumeilla ja ihoöljyillä, sekä kuorimaan ihoa edes silloin tällöin – se poistaa kuolleen ihosolukon luoman kalpean ja harmaan ilmeen kasvoilta. Voin vannoa, että kirkas ja hehkuva iho tekee varmasti vaikutuksen myös vastakkaiseen sukupuoleen.

Suosi puhdasta ravintoa

Puhtaan ravinnon merkitys terveydelle on varmasti monelle Liftedin seuraajalle jopa itsestäänselvyys. Olet mitä syöt pitää todella paikkansa myös ihonhoidon näkökulmasta. Mikäli ruokailutottumuksemme ovat täysin pielessä, ei sillä, miten hoidamme ihoa ulkoisesti, ole suurtakaan merkitystä.

Ihomme rakastaa etenkin näitä:

– Reilusti vettä
– Raakaravintoa, antioksidantteja, vitamiineja ja hivenaineita
– Hyviä rasvoja esim. kalasta, pähkinöistä ja avokadosta – tutustu myös pellavarouheeseen!
– Sinkkiä, joka tukee kollageenin tuotantoa

Luonnollisesti myös liikunta, uni ja tasapainoinen, stressitön (tai sanotaan ei-liian stressaava) arki vaikuttavat hyvinvointimme ja antavat sitä kautta meille paremmat edellytykset huolehtia ihosta ja kehostamme.

Puhtain ihonhoitoterveisin,

Kati
Perustaja, Twistbe

TwistBe on uusi, Suomen kokonaisvaltaisin hyvinvoinnin kauppa- ja kohtaamispaikka, joka on syntynyt kolmen naisen intohimosta puhtaaseen, tasapainoiseen ja hyvinvoivaan elämään. Löydät saman sivuston alta puhtaimmat ja toimivimmat kosmetiikkatuotteet niin naisille, miehille kuin lapsille, kodinhoidon tuotteita, kirjallisuutta sekä luomu- ja lähiruokaa. Unohtamatta myöskään ekohoitoloita ja hyvinvoinnin asiantuntijoita sekä monipuolista blogia, jotka ammentavat tieto-taitoa oman hyvinvoinnin ja terveyden kehittämiseen.