Lifted upgrades: Siemennäkkäri ja sämpylät!

Yhteistyössä Urtekram Suomi ja Asennemedia.

Siemennäkkäri ja sämpylät – mielellään luomuna ja ilman gluteenia.

Näkkärit ja sämpylät on klassisia Suomalaisen ravinnon tukipilareita, tunnettuja kouluista ja armeijasta. Valitettavasti viljatuotteet eivät sovi kuitenkaan kaikkien ruoansulatukselle ja myös ruokaympyrässä ja terveystiedon tunneilla kovasti fiilistelty ”voimavilja” ruis aiheuttaa monille vatsanvääntöä ja ilmavaivoja. Mikä siis ratkaisuksi kun näkkärin tai sämpylän nälkä iskee ja ei jaksaisi panostaa leipomiseen tai ylimääräiseen säätämiseen?

photo-3 copy

Näkkäreissä on todella helppoa päivittää resepti luomu siemennäkkäreihin, joissa on paljon hyviä monityydyttymättömiä rasvahappoja ja proteiinia eli sitä tasaista energiaa millä jaksaa tetsata koulun penkillä tai vaikka kertausharjoituksissa. Sämpylöissä tas on helppo vaihtaa luomulaatuiseen gluteenittomaan vaihtoehtoon, joka sopii monille paremmin kuin perinteiset vehnäsämpylät. Parhaimmillaan leipominen on niin helppoa, että alhaisemmatkin leivontataidot omaava kärsimätön mies saa pelkkää priimaa aikaiseksi helposti. Alla esiteltyjen reseptien nopeus nimittäin yllätti kiireisen Lifted-tiiminkin.

Siemennäkkärit (yksi pellillinen):

  • 500 g pussi Urtekramin low carb leivontasekoitusta (Auringonkukan siemenet, pellavan siemenet, seesamin siemenet, manteli, chia siemenet, psylliumsiemenenkuori) *luomu
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 2 dl vettä
  • 1 tl valkaisematonta merisuolaa

Sekoita blenderillä tai monitoimikoneella massa tasaiseksi, laita joukkoon vesi, leivinjauhe ja suola. Tasoittaminen pellille onnistuu helposti kahden leivinpaperin välissä. Muista kuitenkin tehdä massasta tarpeeksi tasaisen ohutta, n. normi näkkärin paksuus, niin että massa peittää koko pellin.  Muuten näkkärit jäävät helposti kosteiksi, eikä niistä tule tasaisen rapeita. Paista 160 asteessa n. tunti.

IMG_2666

Gluteenittomat luomusämpylät (yksi pellillinen):

  • 8,5 dl kädenlämpöistä vettä
  • 600g Urtekramin tummaa leivonta mixiä (Kaurajauho, täysjyväriisijauho, hirssihiutale, teff-jauho, maissisuurimo, psylliumsiemenkuori, pellavansiemen, carob, auringonkukansiemen)
  • 3 tl merisuolaa

Sekoita leivontajauheet ja suola, lisää vesi ja vatkaa huolella tasaiseksi massaksi. Taikinasta on tarkoitus tulla erittäin kostea. Nostele lusikan avulla pellille sämpylöiksi ja paista 200 asteessa n. 35min.

Näitä herkkuja päästiin leipomaan viime lauantaina Asennemedian järjestämällä brunssilla meidän huikealla brunssipoppoolle. Oli kyllä taas mukavaa päästä syömään ja seurustelemaan yhdessä porukalla ja saada jopa maistella Tuulian maittavia safkoja, joiden reseptit löytyvät täältä.

IMG_2678

Lisäksi leivän päälle tuli vielä pyöräytettyä erittäin helppo ja maistuva sitruksinen hummus. Toimii todella hyvin lisukkeena monessa ruoassa ja etenkin näissä näkkäreissä.

Sitruksinen Hummus, sekoita blenderissä:

  • 2 x 400g Urtekramin luomu kikherneitä huuhdeltuina
  • 4 rkl Urtekramin paahdettua luomu tahinia (eeppisen herkullinen tahini!)
  • 2 murskattua valkosipulin kynttä
  • 1 tl valkaisematonta merisuolaa
  • 6 tl extra virgin oliiviöljyä
  • 3 1/2 tl tuoretta sitruunamehua

Koristele paprikajauheella ja korianterin lehdillä. Bon appetit!

Maukkaita herkutteluhetkiä!

-Jukka

Lifted.fi

 

One Comment

Comments are closed.

Tilaa Yksi hyvinvointi -posti

Saat joka maanantai sähköpostiisi konkreettisen ja helposti käytäntöön vietävän vinkin, jolla kehität hyvinvointiasi ja suorituskykyäsi.

Yhteystiedot

Lapinlahdenkatu 3 A,
00180 Helsinki

+358 (0) 44 2711 487
Y-tunnus: 2603736-2

Lifted lyhyesti

Lifted on valmennustiimi, joka auttaa ihmisiä olemaan parhaimmillaan joka päivä.

Lifted WAAS -työhyvinvointipalvelu tekee kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista osan työyhteisön kulttuuria ja kilpailukykyä, mikä auttaa työyhteisöä vapauttamaan täyden potentiaalinsa.