facebook_pixel

JUKKA JOUTSINIEMI

Oman kehon hyvinvointi ja elämäntyylin kehittäminen ovat asioita, jotka ovat kiehtoneet minua pitkään. Etenkin rakkauteni monipuolista liikkumista ja puhdasta ravintoa kohtaan ovat lähtökohtia, joista kiinnostukseni valmentamista kohtaan lähtivät syvenemään. Opiskellessani kauppakorkeakoulussa valmensin ystäviäni sekä muita koulukavereita etenkin kuntosaliharjoittelun ja ruokavalion osalta. Huomasin nopeasti että omalla esimerkillä ja puhtaalla innostuksella aihetta kohtaan saa muissa aikaan positiivisia muutoksia asenteessa sekä selkeää kehitystä.  Halusin alkaa syventymään aiheisiin kauppatieteellisten opintojeni sivussa.  Silloin alkoi todella henkilökohtainen paloni sekä oman elämäntyylini kehittämiseen, että muiden hyvinvoinnin valmentamisen tukemiseen.  Tutkimusmatkani kehittyi luonnollisesti paljon omien kokeilujen kautta, halusin löytää elämääni palasia jotka tukivat minun optimaalista terveyttä pitkällä aikavälillä ja toisaalta suorituskykyä urheilussa ja opinnoissa.

Valmistuttuani kauppakorkeakoulusta olin ollut useissa erilaisissa organisaatioissa töissä ja päässyt töiden ohessa valmentamaan kollegoitani sekä etsimään ratkaisuja tietotyöläisen arjen kehittämiseen. Kun olimme saaneet gradumme valmiiksi kauppakorkeakouluun aloimme pohtimaan tieteellistätutkimustyötä suurempaa ”itsensä kehitysprojektia” Mietimme mikä olisi paras tapa lähteä kehittämään omaa osaamista hyvinvoinnin saralla yhden tammikuisen treeniretken yhteydessä Töölön kisahallilla. Tulimme siihen johtopäätökseen että meidän täytyy ehdottomasti lähteä jakamaan itse hyväksi havaitsemiamme oppeja ja valmennuskokemuksia laajemmalle yleisölle. Se olisi paras tapa kehittää itseään ja antaa samalla muille. Projekti, jolla on suurempi merkitys ja joka todella sytyttää tekemään töitä katsomatta kelloa.

Tälle tielle lähdettyäni tajusin ettei kustannuslaskelmien ja budjettien rakentaminen konttorissa ollut todellinen intohimoni, vaan se oli jossain aivan muualla. Liftedin ensimmäinen virallinen askel otettiin hakemalla Clash Ohlsonilta tussitaulu ja tussit ”konsultti tyyliin”, eihän yrityksemme nimeä voitu keksiä ilman tussitaulua. Puolen tunnin palloittelun jälkeen jossain punnertamisen ja mustikkasmoothien välimaastossa pomppasi taululle Lifted ja tykästyimme heti siihen mitä ajatuksia ja tunteita sana herätti meissä. Tehtävänämme olisi auttaa muita nostamaan oma hyvinvointinsa seuraavalle tasolle, kohti vapaata kukoistuksen tilaa. Omaa täysimääräistä potentiaalia.

Ensimmäisessä pidemmässä valmennuksessamme ”Life to the Fullest” oli  jo sopivaa kunnianhimoa, siellä opetettiin Tanelin Amerikassa ohjaajaksi valmistauduttua Bikram Joogaa ja minun Suomen Painonnostoliiton koulutuksessa sekä vuosien treenailun pohjalta opiskelemaa kahvakuulaharjoittelua. Sen lisäksi meidän opinnot Precision Nutrition urheiluravintovalmentajakoulutuksessa värittivät ravintovalmennustamme.  Otimme tietenkin myös osa-alueeksi valmennukseen palautumisen ja stressinhallinnan. Taisi valmennuspakettiin kuulua myös parhaita superfoodeja paketillinen sekä muutama puujalkavitsi :)..  Aiheelle oli selkeästi kiinnostusta sillä saimme hyvän määrän osallistujia kurssillemme ja konkreettisia tuloksia osallistujen hyvinvoinnissa saatiin aikaan 1,5kk valmennuksen aikana.

Tehtyämme hypyn täyspäivisiksi yrittäjiksi Liftedin parissa on minulla ollut entistä etuoikeutetumpi ja kiitollisempi olo siitä mitä olen päässyt tekemään elämälläni. Olemme valmentaneet viimeisien vuosien aikana yli 10 000 ihmistä konkreettisin tuloksin nostamaan omaa hyvinvointiaan. Olen päässyt kouluttautumaan laajasti hyvinvoinnin alueella.  Etenkin kehonpainoharjoittelun ohjaaminen sekä harjoittelun on tullut yhä syvemmäksi kiinnostuksen kohteekseni.  Toinen erityinen intohimon aiheeni hyvinvoinnissa on yrityskulttuurit ja muutosten mahdollisuudet työelämässä. Valmennettuamme erilaisia yrityksiä pörssifirmoista konsulttitaloihin olen huomannut että organisaatioiden kulttuurinmuutoksissa ja yksilöiden itsensäjohtamistaitojen kehittämisessä piilee huikeita mahdollisuuksia Suomalaisen talouden ja kansan hyvinvoinnin kehittämisen osalta.

Käytyäni valmentamassa kymmenissä eri yrityksissä olen huomannut että jatkuvat paineet ja korkeat stressitasot ovat yksittäinen suurin haaste kaupungissa asuvien hyvinvoinnissa. Hyvinvointia tukevien tapojen lisäksi on tärkeää löytää vapaa-ajalta vastapainoa joka auttaa laskemaan stressikuormaa ja pääsemään irti arjen haasteista. Minulle tärkein keino tähän on luonto. Löydän itseni lähes poikkeuksetta viikonloppuisin mereltä tai metsästä, josta löydän todellista vastapainoa kaupungin kiireen keskelle. Olen intohimoinen perhokalastaja, metsästäjä, vaeltaja ja avantouimari.

Tänä vuonna Suomi täyttää sata vuotta ja minun tavoitteeni on Liftedin kautta valmentaa vuoteen 2019 mennessä 100.000 henkilöä vaikuttavin tuloksin.  Meillä on mahdollisuus kasvaa edelläkävijäksi hyvinvoivan ja tuloksekkaan työelämän kautta, jossa ymmärretään sekä tekemistä että tasapainoa.

Jukka

Merkittävimmät koulutukseni aikajärjestyksessä:

Locomotion, Ido Portal, Suomi 2016

Coaching Greatness, Martin Rooney, Suomi 2016

Precision Nutrition, urheiluravintovalmentaja, USA 2015 (koulutus meneillään)

Movement X, Ido Portal, Suomi 2015

Bodyweight Training Coach, level 2, Compactfit, Suomi 2015

RYT200-joogaopettaja, Yoga Alliance, Intia 2014

Bodyweight Training Coach, level  1, Compactfit, Suomi 2014

Kahvakuulaohjaaja, Suomen painonnostoliitto, Suomi 2013

Kauppatieteiden maisteri, Turun yliopisto, Suomi 2013