Liftedin valmentajatiimi Bodyweight Coach level 2 -koulutuksessa

Kävimme kehittämässä osaamistamme koko Liftedin valmentajatiimin voimin edistyneemmän Bodyweight Coach level 2 -koulutuksen merkeissä. Saimme ensimmäisestä Bodyweight coach lvl 1-koulutuksesta erittäin paljon irti, joten odotukset kurssin suhteen olivat korkealla.

Tiesimme jo etukäteen, että lvl 2 koulutuksessa pistetään äijät koville fyysisesti koulutuksen aikana, koska keskeinen tavoite koulutuksessa haastavampien kehonpainoliikkeiden valmentaminen. Koulutuksessa päästiin hikoilemaan etenkin käsilläseisonnan, Planchen (nojavaaka) sekä erilaisten rengasliikkeiden parissa.

planche

CompactFitin valmentaja Jukka Rajala näytti mallia Planchen edistyneemmästä progressiosta

 

Processed with VSCO with f2 preset

Välillä on hyvä ottaa pieni inversio, kuvassa erinomainen liike keskikropan vahvistamiseen.

Processed with VSCO with f2 preset

Punnerruksiin saa lisää haastetta ottamalla renkaat käyttöön. 

Kehonpainoharjoittelussa keskeisiä ovat progressiot joiden kautta vasta-alkajakin pystyy lähtemään harjoittelemaan kehonhallintaa ja voimaa vaikeampien liikkeiden hallitsemiseksi.  Myös Liftedin treenivideoissa progressiot ovat keskeisessä osassa, tarjoamme lähes kaikissa videoiduissa treeneissämme liikkeistä kaksi tai kolme eri haastavuustasoa, jotta treenit haastaisivat sopivasti eritasoisia liikkujia.

Haastavampien liikkeiden ja niiden progressioiden lisäksi koulutuksessa käytiin läpi erinomaisia harjoitteita yläkropan avaamiseen ja uusien liikeratojen löytämiseen, joita tuntuu tarttuvan mukaan CompacFitin koulutuspäivistä aina. Liikkuvuuden kehittämiseen liittyen treenattiin myös erityisen tehokkaita pareittain tehtäviä aktiivisia venytyksiä, niistä lisää blogissamme myöhemmin.  Ajatusmaailmaan liikkuvuuden kehittämisestä voi samaistua hyvin. Mitä vanhemmaksi tulemme, sitä tärkeämpi rooli kehonhuollolla ja liikkuvuuden kehittämisellä pitäisi olla harjoittelussamme. Jokaista kovaa harjoitustuntia kohtaan pitäisi tehdä kaksi tuntia kehonhuoltoa ja liikkuvuuden kehittämistä. Tämän takia Compactfit lanseerasi uuden Movement & Mobility Coach -valmennuksen, jossa keskitytään nimenomaan kehonhuoltoon ja liikkuvuuden kehittämiseen.

Processed with VSCO with f2 preset
Ranteet ja kyynärpäät vetreiksi!

 

Processed with VSCO with f2 preset
Tanelin kyynärpäät ja ranteet liikkuivat hyvin

Koulutuspäivästä jäi valmennusoppien lisäksi käteen etenkin inspiraatiota ja suunnitelmallisuutta oman kehonpainoharjoittelun eteenpäin viemiseen. Kotona tehtävän kehonpainoharjoittelun suurimpia haasteita on saada harjoittelusta jatkuvaa ja ohjelmoida treenit tavoitteellisiksi. Pääsimme suunnittelemaan porukalla optimaalisia treeniohjelmia eritasoisille asiakkaille, tämä oli meille tietenkin tuttua FIT ja Lifestyle -valmennuksistamme.

Dragon flag – keskivartalon haasteliike
käsilläseisonta
Erinomainen progressio käsilläseisontaan

Tästä on hyvä lähteä kohti entistä ammattimaisempia ja haastavampia kehonpainotreenejä!

Energistä ja vahvaa vuotta!

-Jukka
Lifted.fi
Coach Jukka

Uusimmat sisällöt:

Johtaminen

Johtamislupaus: Minä lupaan olla hyvä johtaja – kautta kiven ja kannon

Johtamisen periaatteet ja johtamislupaukset toteuttavat arvoja ja strategiaa käytännön johtamistyössä. Periaatteet mahdollistavat jaetun ja yhdessä hyväksytyn ymmärryksen hyvästä organisaatiolle sopivasta johtamisesta.

Lue
Liftcast #20

Liftcast #20: Tehokkaat johtamislupaukset │ Susa Nikula

Kuuntele miten yritys voi kehittää ja yhtenäistää johtamistaan tehokkaasti johtamislupauksien avulla. Äänessä Susa Nikula ja Taneli Rantala.

Johtaminen

Johtamisen TOP 3 syksyllä 2023

Tämän syksyn johtamispuheet liittyvät vahvasti toimintaympäristössä tapahtuviin muutoksiin: muutosneuvotteluihin, suorituksen johtamiseen ja johtoryhmän uudistumistarpeisiin.

Lue
Johtaminen

Miten edesauttaa sujuvaa siirtymää asiantuntijasta esihenkilöksi?

Monesti kuulee sanottavan, että hyvä asiantuntija hukataan, kun tarjotaan hänelle esihenkilöpestiä. Onneksi tilanne ei ole näin mustavalkoinen todellisessa elämässä. Harva meistä aloittaa työuraansa suoraan esihenkilötehtävissä. Useiden esihenkilöiden kokemustausta on nimenomaan erilaisista asiantuntijatehtävistä. Tähän siirtymään kannattaa kiinnittää aivan erityistä huomiota työyhteisöissä, sillä hyvä ihmisten johtaminen on hyvinvoivan ja tuloksellisen työyhteisön perusta.

Lue
Liftcast #19

Liftcast #19: Asiantuntijasta esihenkilöksi TOP10 │ Taneli Rantala & Jukka Joutsiniemi

Liftcastin Taneli ja Jukka listaavat tällä kertaa 10 parasta vinkkiään onnistuneeseen muutokseen asiantuntijasta esihenkilöksi.