Vierailijakirjoitus: “Miten verkkovalmennus voi olla yhteisöllinen?”

Tämän blogin on kirjoittanut Lifted FIT-valmennukseen osallistunut Reetta!

Ennakkoluuloja ensimmäistä nettivalmennusta kohtaan

Harrastan liikuntaa aktiivisesti ja terveelliset elämäntavat ovat olleet arkeni perusta jo pidemmän aikaa. Pidän huolta terveydestäni ja olen kahlannut läpi valtavasti tietoa, joka käsittelee ravitsemusta ja kuntoilua. Siten mietin kauan, mitä hyötyä Lifted FIT -valmennukseen lähtemisestä minulle olisi: oppisinko mitään uutta ravintoon tai hyvinvointiin liittyen? Olin myös huolissani siitä, löytäisinkö arjestani aikaa valmennusmateriaalien läpikäymiselle. Entä jos treenit taas olisivat liian rankkoja? Entä pysyisikö motivaationi yllä ja jaksaisinko seurata treenisuunnitelmaa aina joulukuun puoliväliin asti?

Epäilykseni valmennusta kohtaan karisivat jo ensimmäisen viikon aikana, kun sain ensimmäiset valmennusmateriaalit silmieni eteen. Opin joka viikko, jos en jopa joka päivä, jotain uutta. Jokainen treeni toi hien pintaan ja opin kantapään kautta, että kotitreenitkin voivat olla todella tehokkaita – aina ei tarvitse lähteä salille tai ryhmäliikuntatunnille! Tunnen, että varsinkin vartalonhallintani ja liikkuvuuteni ovat kehittyneet parempaan suuntaan. Minusta tuntuu, että kroppani on paljon voimakkaampi ja jäntevämpi kuin kaksi kuukautta sitten.

Lifted-yhteisön tuki oli aivan huikea koko valmennuksen ajan. Suljetussa Facebook-ryhmässämme valmennukseen osallistuvat tsemppasivat toisiaan ja laittoivat inspiroivia kuvia terveellisistä ruoka-annoksistaan ja otoksia treenien jälkeisistä tunnelmistaan, jotka yleensä olivat hikisiä, mutta sitäkin hyväntuulisempia.

Itsekin innostuin moneen otteeseen jakamaan kuvia välipaloistani ja ruoka-annoksistani muille tiimiläisille. Tykkäyksiä sateli – samoin motivoivia kommentteja! Tuntui, kuin olisin oikeasti ollut tiiviin valmennusyhteisön jäsen, vaikka kasvokkain en muita tavannutkaan.

“We can, we will!”

Treenivideoilla valmentajat treenasivat kanssamme ja heidän energiansa ja hyväntuulisuutensa oli tarttuvaa. Kun treeniä veti samaan tahtiin videon porukan kanssa, tuntui, kuin olisi ollut ryhmäliikuntatunnilla omassa olohuoneessa: en ollut ainut, joka puuskutti, hikoili ja punnersi. Tietokoneen ruudulta näki, kuinka saman treenin tehneet valmentajatkin pyyhkivät hikikarpaloita otsaltaan. Siten treenien jälkeen ei tullut pelkästään fiilis, että: ”Hienoa, minä tein sen”. Pikemminkin: ”Me teimme sen!”

Valmentajat, Taneli, Jukka ja Antti, olivat aktiivisesti meidän valmennettavien arjessa mukana. ”Coachit” vastasivat
ripeästi kysymyksiimme ja tsemppasivat tiimiläisiä niin Facebookissa kuin valmennusmoduulien kommenttiosioissakin. Valmennuksen aikana tunsin moneen kertaan, etten ole lähtenyt tähän hommaan yksin.

Menipä oma treenini hyvin tai huonosti, pääsin fiilistelemään sitä muille valmennettaville ja valmentajille verkossa ja sosiaalisessa mediassa. Sain lisää motivaatiota ja energiaa, kun ”Lifted FIT -yhteisö” oli ympärilläni. Minua ei jätetty niin sanotusti oman onneni nojaan suoriutumaan valmennuksesta: valmentajat pyysivät esimerkiksi säännöllisesti tietoja edistymisestäni ja siitä, miten treenit sujuivat. Oli myös hauskaa puida yhdessä muiden valmennustiimiläisten kanssa päivän treenejä verkkokeskusteluissa: ”Mikä oli paras liike?” tai ”Mikä liike oli haastavin?”. Kuntoiluinto löytyikin helpommin, kun oli osa porukkaa, joka seurasi samaa treenisuunnitelmaa – yksin olisi ollut helpompi laistaa ja jättää harjoituksia välistä.

Kannustavia treenikavereita

Valmennusporukassa oli mukana samanhenkisiä ihmisiä ja uskon, että porukasta olisi ollut helppoa löytää uusia ystäviä. Itse ainakin hitsauduin Liftedin ansiosta valmennuksessa mukana olleen ystäväni kanssa entistä tiiviimmin yhteen. Vaikka verkkovalmennus treenit olikin mahdollista tehdä missä tahansa milloin vain, tapasimme usein salilla ja tsemppasimme toisiamme. Varsinkin alku-, väli- ja lopputestien vetäminen yhdessä oli huippua!Kahdeksan viikkoa meni mielestäni liiankin nopeasti. Onneksi materiaalit ovat vielä viikkojen ajan käytettävissäni. Varsinkin kotitreenejä tulen ”myllyttämään” taatusti uudestaan. Harmittaa toki, että itse Lifted FIT -valmennukseen liittyvä sosiaalinen kanssakäyminen muiden valmennettavien kanssa päättyy. Onneksi on kuitenkin Instagram ja Facebook, joissa jatkaa yhteisöllisyyttä muiden Liftedin valmennuksiin osallistuneiden ihmisten kanssa. Valmennuksen jälkeen liityinkin Lifted Communityyn, missä hyvien fiilisten jakaminen jatkuu!

Tämä tyttö hurahti Lifted-meininkiin täysin!

-Reetta, freelance-toimittaja, 25 vuotta

10898292_10205253715719214_352361088855689547_n

 

 

 

 

 

 

Jos innostuit Reetan kirjoituksesta ja haluat kokea miltä yhteisöllinen verkkovalmennus tuntuu käytännössä, kannattaa tutustua suosittuihin verkkovalmennuksiimme!

Lifted on valmentajatiimi, jonka tavoitteena on vapauttaa valmennettaviensa täysi potentiaali. Liftedin innostavissa valmennuksissa ihminen otetaan huomioon aina kokonaisuutena, joka hyötyy ravinnon, liikkumisen, palautumisen ja ajattelun kehittämisestä! Valmennamme sekä yksityisiä henkilöitä että työyhteisöjä, ja tunnetuimpia palvelujamme ovat tehokkaat verkkovalmennuksemme sekä innostavat live-tapahtumat, jotka ovat auttaneet jo tuhansia nostamaan elämänlaatunsa sekä suorituskykynsä uudelle tasolle. Get inspired, get Lifted!

Uusimmat sisällöt:

Asiakastarinat

Case Roima Intelligence: Valmennuksella käytännön työkaluja itsensä johtamiseen

Roiman itsensä johtamisen valmennuksessa tuettiin työyhteisön onnistumista kasvavassa globaalissa projektiorganisaatiossa

Lue
Liftcast #28

Liftcast #28: State of leadership in Finland │ Nick Vertigans & David Goddard

In this Liftcast episode, we explore leadership in Finland, delving into characteristics, challenges, and strengths of Finnish leaders.

Asiakastarinat

CASE Pirkanmaan Jätehuolto: Työyhteisötaitojen valmennusta koko henkilöstölle kiertotalouden edelläkävijäyrityksessä

Koko Pirkanmaan Jätehuollon henkilöstö osallistui Liftedin toteuttamaan työyhteisötaitojen valmennukseen

Lue
Liftcast #27

Liftcast #27: Menestyvä yritys sijoittajan silmin │ Jyri Engeström

Liftcast-studiossa Jyri Engeström kertoo menestyvän yrityksen toimintatavoista ja piirteistä sijoittajan silmin.

Asiakastarinat

CASE Metsähallitus: Monimuotoisella valmennuksella lisäoppeja ja työkaluja esihenkilöiden arkeen

Lifted vakuutti sillä, että asiakasta kuunneltiin ja käytiin aitoa vuoropuhelua tarpeiden huomioimiseksi Metsähallituksen esihenkilövalmennuksen suunnittelussa.

Lue