Hylkää jo uudenvuodenlupauksesi – tavoitteet saavutetaan toisin

Joka vuosi vuodenvaihdos motivoi ja innostaa monia tekemään vihdoinkin sen kauan kaivatun elämäntapamuutoksen: tänä vuonna lupaamme herätä aikaisin, treenata viisi kertaa viikossa, pudottaa viisi kiloa, lopettaa alkoholinkäytön… lista jatkuu loputtomiin – ja kuulostaa varmasti tutulta.

Toivottavasti tässä vaiheessa olet kuitenkin heittänyt uuden vuoden lupauksesi romukoppaan. Miksi suosittelemme tätä? Lue eteenpäin, niin ymmärrät. Uudenvuodenlupasuten sijaan kannattaa nimittäin keskittyä johonkin pysyvämpään, joka varmistaa, ettei sinun tarvitse tehdä samoja lupauksia itsellesi enää tulevina vuosina.

Lupausten sijalle tavoitteita ja tapamuutoksia

Vaikka suhtautumisemme uuden vuoden lupauksiin saattaa tuntua jopa karulta, ei tarkoitus ole kuitenkaan olla lannistava. Me nimittäin haluamme, että jokainen paremmasta olosta ja hyvinvoinnista haaveileva oikeasti saavuttaa sen, mistä haaveilee. Tyhjät lupaukset eivät kuitenkaan vie ketään maaliviivalle. On kuitenkin strategioita, jotka auttavat jokaista saavuttamaan oman tavoitteensa.

Olemme käsitelleet aihetta aiempinakin vuosina, ja kyseessä ovat tietenkin tapamuutokset. Lisäksi tärkeää on asettaa lupausten sijaan tavoitteita, joihin kannustamme hyödyntämään KIRMA-sääntöä. Tästä säännöstä ja tavoitteiden asettamisesta lisää Coach Jukan videolta:

Myös Lifted vastaa -sarjassa on pureuduttu tavoitteiden ja tapamuutosten merkityksellisyyteen elämäntaparemonttia tehdessä. Videosarjassa meidän tapamuutosten asiantuntijamies, coach Antti avaakin tapojen ja tavoitteiden toimivuutta seuraajillemme.

Lupausten sijaan siis tapamuutoksia ja tavoitteita – kuulostaapa helpolta! Mutta miten nämä asiat voi todella viedä käytäntöön ja juurruttaa omaan arkeensa? Nykyisin tietoa hyvinvoinnista on tarjolla enemmän kuin koskaan aiemmin, joudumme kuitenkin usein tilanteeseen, missä informaatiotulva runsaudessaan ennemmin lamaannuttaa kuin saa toimimaan. Coach Antin ja Jukan ohjeita videoilta kannattaa kuitenkin lähteä viemään käytäntöön – koska vain käytäntöön vietynä tieto on arvokasta. Jos käytäntöön vieminen tuntuu haastavalta, voi apu löytyä asiantuntevalta, innostavalta ja aktiiviselta yhteisöltä; Lifted-yhteisössä aiheesta kiinnostuneet jakavat kokemuksiaan, kannustavat toisiaan motivaatiokuoppien yli ja kirittävät treenikavereitaan maaliviivalle.

Uusimmat sisällöt:

Johtaminen

Johtamislupaus: Minä lupaan olla hyvä johtaja – kautta kiven ja kannon

Johtamisen periaatteet ja johtamislupaukset toteuttavat arvoja ja strategiaa käytännön johtamistyössä. Periaatteet mahdollistavat jaetun ja yhdessä hyväksytyn ymmärryksen hyvästä organisaatiolle sopivasta johtamisesta.

Lue
Liftcast #20

Liftcast #20: Tehokkaat johtamislupaukset │ Susa Nikula

Kuuntele miten yritys voi kehittää ja yhtenäistää johtamistaan tehokkaasti johtamislupauksien avulla. Äänessä Susa Nikula ja Taneli Rantala.

Johtaminen

Johtamisen TOP 3 syksyllä 2023

Tämän syksyn johtamispuheet liittyvät vahvasti toimintaympäristössä tapahtuviin muutoksiin: muutosneuvotteluihin, suorituksen johtamiseen ja johtoryhmän uudistumistarpeisiin.

Lue
Johtaminen

Miten edesauttaa sujuvaa siirtymää asiantuntijasta esihenkilöksi?

Monesti kuulee sanottavan, että hyvä asiantuntija hukataan, kun tarjotaan hänelle esihenkilöpestiä. Onneksi tilanne ei ole näin mustavalkoinen todellisessa elämässä. Harva meistä aloittaa työuraansa suoraan esihenkilötehtävissä. Useiden esihenkilöiden kokemustausta on nimenomaan erilaisista asiantuntijatehtävistä. Tähän siirtymään kannattaa kiinnittää aivan erityistä huomiota työyhteisöissä, sillä hyvä ihmisten johtaminen on hyvinvoivan ja tuloksellisen työyhteisön perusta.

Lue
Liftcast #19

Liftcast #19: Asiantuntijasta esihenkilöksi TOP10 │ Taneli Rantala & Jukka Joutsiniemi

Liftcastin Taneli ja Jukka listaavat tällä kertaa 10 parasta vinkkiään onnistuneeseen muutokseen asiantuntijasta esihenkilöksi.