Hylkää jo uudenvuodenlupauksesi – tavoitteet saavutetaan toisin

Joka vuosi vuodenvaihdos motivoi ja innostaa monia tekemään vihdoinkin sen kauan kaivatun elämäntapamuutoksen: tänä vuonna lupaamme herätä aikaisin, treenata viisi kertaa viikossa, pudottaa viisi kiloa, lopettaa alkoholinkäytön… lista jatkuu loputtomiin – ja kuulostaa varmasti tutulta.

Toivottavasti tässä vaiheessa olet kuitenkin heittänyt uuden vuoden lupauksesi romukoppaan. Miksi suosittelemme tätä? Lue eteenpäin, niin ymmärrät. Uudenvuodenlupasuten sijaan kannattaa nimittäin keskittyä johonkin pysyvämpään, joka varmistaa, ettei sinun tarvitse tehdä samoja lupauksia itsellesi enää tulevina vuosina.

Lupausten sijalle tavoitteita ja tapamuutoksia

Vaikka suhtautumisemme uuden vuoden lupauksiin saattaa tuntua jopa karulta, ei tarkoitus ole kuitenkaan olla lannistava. Me nimittäin haluamme, että jokainen paremmasta olosta ja hyvinvoinnista haaveileva oikeasti saavuttaa sen, mistä haaveilee. Tyhjät lupaukset eivät kuitenkaan vie ketään maaliviivalle. On kuitenkin strategioita, jotka auttavat jokaista saavuttamaan oman tavoitteensa.

Olemme käsitelleet aihetta aiempinakin vuosina, ja kyseessä ovat tietenkin tapamuutokset. Lisäksi tärkeää on asettaa lupausten sijaan tavoitteita, joihin kannustamme hyödyntämään KIRMA-sääntöä. Tästä säännöstä ja tavoitteiden asettamisesta lisää Coach Jukan videolta:

Myös Lifted vastaa -sarjassa on pureuduttu tavoitteiden ja tapamuutosten merkityksellisyyteen elämäntaparemonttia tehdessä. Videosarjassa meidän tapamuutosten asiantuntijamies, coach Antti avaakin tapojen ja tavoitteiden toimivuutta seuraajillemme.

Lupausten sijaan siis tapamuutoksia ja tavoitteita – kuulostaapa helpolta! Mutta miten nämä asiat voi todella viedä käytäntöön ja juurruttaa omaan arkeensa? Nykyisin tietoa hyvinvoinnista on tarjolla enemmän kuin koskaan aiemmin, joudumme kuitenkin usein tilanteeseen, missä informaatiotulva runsaudessaan ennemmin lamaannuttaa kuin saa toimimaan. Coach Antin ja Jukan ohjeita videoilta kannattaa kuitenkin lähteä viemään käytäntöön – koska vain käytäntöön vietynä tieto on arvokasta. Jos käytäntöön vieminen tuntuu haastavalta, voi apu löytyä asiantuntevalta, innostavalta ja aktiiviselta yhteisöltä; Lifted-yhteisössä aiheesta kiinnostuneet jakavat kokemuksiaan, kannustavat toisiaan motivaatiokuoppien yli ja kirittävät treenikavereitaan maaliviivalle.

Uusimmat sisällöt:

Asiakastarinat

CASE NEOT: Johtamisen periaatteilla tuetaan yhtenäistä organisaatio- ja johtamiskulttuuria

Organisaatiokulttuuria tukevien johtamisperiaatteiden määrittely yhteisesti sitoutti koko esihenkilökunnan yhtenäiseen johtamismall

Lue
Liftcast #33

Liftcast #33: Yhtenäinen johtaminen ratkaisee │ Rantala & Joutsiniemi

Liftcastin Taneli ja Jukka keskustelevat tällä kertaa yhtenäisestä johtamisesta. Jaksossa kuulet miksi ja miten johtaminen yhtenäistetään.

Asiakastarinat

CASE Vantaan Energia: Strategisten johtajuuskyvykkyyksien kehittäminen johtotiimeissä

Vantaan Energia kehitti johtoryhmänsä ja kaikkien johtotiimiensä toimintaa ja strategisia johtamiskyvykkyyksiä Liftedin avustuksella.

Lue
Liftcast #32

Liftcast #32: Tekoälyn hyödyntäminen tietotyössä │ Antti Merilehto

Liftcast-podcastissa puhutaan AI:n eli tekoälyn hyödyntämisestä tietotyössä. Studiossa Taneli Rantalan seurassa Antti Merilehto.

Asiakastarinat

CASE FiMVO: Hyvin toimivasta tiimistä huipputiimiksi pitkäjänteisellä valmennuksella

Pitkäjänteinen tiimivalmennus ja coaching tukevat tiimidynamiikkaa, yhteistyötä ja valmiuksia toimia haastavissakin tilanteissa

Lue