Aiheuttaako helle unettomuutta? Nuku ulkona!

Suomen kesän supersäät ovat tuskin jääneet keneltäkään huomaamatta, saati sitten tuntumatta. Vaikka kuinka aurinkoisesta säästä tulisikin nauttia niin kauan kuin sitä riittää, moni kokee kuumuuden tukalana – myös öisin. Mikä avuksi, kun kuumuus vie yöunet?

Kun tuulettimet ja ilmastointilaitteet ovat jo kauan sitten loppuunmyytyjä lähes kaikkialta ja sisätiloissa on tukalaa pitkään jatkuneen helleaallon myötä myös öisin, on keinot vähissä.  Mikä siis avuksi?

Yöunet kuntoon ulkosalla

Vaikka unen laatuun onkin mahdollista vaikuttaa monin tavoin itse, on kuumuudelle vaikea tehdä mitään. Parhaat yöunet nukutaan kuitenkin viileässä tilassa, ihanteellisesti 17-21 asteessa. Koska riittävien yöunien saaminen ja palautumisesta huolehtiminen on tärkeää vuodenajasta riippumatta, me Liftedillä suosittelemmekin kokeilemaan nukkumista ulkoilmassa.

Varsinkin silloin, jos olet jo ennen kesähelteitä kärsinyt väsymyksestä ja unettomuudesta, suosittelemme kokeilemaan luonnossa nukkumista. Hyviä vaihtoehtoja ulkona nukkumiseen ovat varjoisalle paikalle pystytetty teltta tai tarpin alle esimerkiksi puuhun kiinnitetty riippumatto. Nukkua voi myös kuusen alusella tai taivasalla.

Liity Lifted WAAS -yksilövalmennukseen

Paikaksi kelpaa mainiosti oma kotipiha tai miksei esimerkiksi kansallispuisto tai muu retkikohde, jos vielä viettää lomiaan ja on mahdollisuus lähteä kotipihaa kauemmas. Suurempaa seikkailua kaivatessaan voikin ottaa suunnaksi esimerkiksi Lapin, jossa myös osa Lifted-tiimistä käy vuosittain. Vaellusinspiraatiota ja retkiruokavinkkejä parin vuoden takaisesta reissusta löydät täältä.

(Varoituksen sana! Klikattuasi linkkiä voi olla, että pian löydätkin itsesi Lapista!)

Ulkona nukkuminen on ollut myös Lifted-tiimin kokeilussa: markkinoinnista vastaava Mikko on viettänyt viimeiset neljä yötä teltassa ja herännyt itsestään virkeänä jo kello 7. Vahva suositus, siis! 

Kauniita unia – lämmöstä huolimatta!  

P.S. Yksi Hyvinvointi -podcastimme ensimmäisen tuotantokauden 9. jaksossa Jukan vieraana kävi Suomen rautaisimpiin uniasiantuntijoihin kuuluva uniterapeutti Susan Pihl. Kuuntele jakso täältä ja selvitä kaikki, mitä olet koskaan halunnut tietää unesta!

Uusimmat sisällöt:

Asiakastarinat

CASE Vantaan Energia: Strategisten johtajuuskyvykkyyksien kehittäminen johtotiimeissä

Vantaan Energia kehitti johtoryhmänsä ja kaikkien johtotiimiensä toimintaa ja strategisia johtamiskyvykkyyksiä Liftedin avustuksella.

Lue
Liftcast #32

Liftcast #32: Tekoälyn hyödyntäminen tietotyössä │ Antti Merilehto

Liftcast-podcastissa puhutaan AI:n eli tekoälyn hyödyntämisestä tietotyössä. Studiossa Taneli Rantalan seurassa Antti Merilehto.

Asiakastarinat

CASE FiMVO: Hyvin toimivasta tiimistä huipputiimiksi pitkäjänteisellä valmennuksella

Pitkäjänteinen tiimivalmennus ja coaching tukevat tiimidynamiikkaa, yhteistyötä ja valmiuksia toimia haastavissakin tilanteissa

Lue
Liftcast #31

Liftcast #31: Johtaminen nyt ja tulevaisuudessa │ Alf Rehn

Alf Rehn jakaa näkemyksensä johtamisesta nyt ja tulevaisuudessa. Pöydällä mm. armollisuus, yksinäisyys, nöyryys & AI johtamisessa.

Asiakastarinat

Case Mikkelin kaupunki: Kehityskeskusteluvalmennus auttaa työyhteisöä onnistumaan

Mikkelin kehityskeskusteluvalmennuksen avulla pyrittiin kehittämään edellytyksiä onnistua työssä. Korkeat tavoitteet saavutettiin!

Lue