Tunnetko nämä 70+ työhyvinvointia edistävää palveluntarjoajaa?

(Lista päivitetty helmikuussa 2019)

Hyvinvointibuumi on iskenyt työpaikoille. Työhyvinvoinnin edistäminen eri muodoissa tuntuu olevan lähes jokaisen yrityspäättäjän huulilla, ja tähän ovat tarttuneet myös palveluntarjoajat. Erilaisia työhyvinvoinnin kehittämiseen liittyviä palveluita nousee kuin sieniä sateella ja tämän kirjoituksen tarkoitus on tarjota tiivis katsaus näihin toimijoihin. Toivottavasti tämä kirjoitus auttaa sinua löytämään omalle organisaatiollesi sopivan toimijan!

Listatut toimijat ovat aakkosjärjestyksessä, eikä kirjoituksen tarkoitus ole ottaa kantaa palveluiden toimivuuteen tai soveltuvuuteen, vaan yksinkertaisesti listata tämän kentän toimijoita. Listaus ei myöskään ole täydellinen, koska hyvinvointipalveluiden tarjoajia on valtava määrä eri tarpeisiin ja tilanteisiin. Huikkaa meille Liftedin somessa, jos listalta puuttuu joku mielestäsi olennainen palvelu!

Listaa tehdessämme esiin nousi pari mielenkiintoista trendiä. Ensinnäkin digitalisaatio on iskenyt myös tälle alalle, sillä yhä useampi palvelu on joko osittain tai kokonaan verkossa. Toinen trendi on kokonaisvaltaisuus. Nykyään painotetaan aikaisempaa enemmän fyysisen jaksamisen lisäksi henkistä hyvinvointia. Enää ei siis riitä, että treenaa ja syö terveellisesti, vaan esimerkiksi nukkuminen, stressinhallinta, kehonhuolto, sosiaalisuus ja itsensä johtaminen nähdään hyvinvoinnin osatekijöinä.

Mutta se analysoinnista, mennään asiaan!

Työhyvinvointia edistävät palveluntarjoajat

Huom! *:llä merkityt toimijat on lisätty listaan lukijoiden kommenttien perusteella.

1. 4event Oy *

4eventillä on useita erilaisia hyvinvointiohjelmia ja tapahtumia eri tarpeisiin. Tarjonnassa on myös oheisohjelmia kokouksiin ja hyvinvointipäiviä.

2. Academy of Brain

Academy of Brain tarjoaa live- ja verkkovalmennusta eri työelämään liittyviin teemoihin, kuten kehittämiseen ja johtamiseen.

3. ActPro *

ActPRO Wellness 360° palvelee hyvinvoinnin mittaamisessa, valmennuksessa sekä hyvinvointiosaamisen kehittämisessä valtakunnallisesti. ActPRO:n kokonaisvaltainen konsepti lisää yksilöiden sekä organisaatioiden osaamista ja motivaatiota saavuttaa vahva kestävä toimintakyky.

4. Agenssi

Agenssi tarjoaa HR- ja johtamistyön kehityspalveluita sekä auttaa työyhteisöjä tiimityöhön ja työhyvinvointiin liittyvissä kysymyksissä.

5. Aino Health 

Aino Health analysoi ja raportoi tietoa terveyteen ja turvallisuuteen liittyen tarkoituksena auttaa työterveyden ja työturvallisuuden johtamisessa.

6. Aktivointi 

Aktivointi -hyvinvointipalvelut mittaavat hyvinvointia InBody -kehonkoostumusmittauksella. Mittaus yhdistetään verkkopalveluun, jossa voi seurata omaa kehitystä mittauksen jälkeen toteutettavan valmennusjakson aikana.

7. AlvinOne *

AlvinOne on tekoälyä hyödyntävä hyvinvointisovellus, joka kykenee ennustamaan henkilön riskin sairastua seuraavan 12 kuukauden sisällä. Sovellus auttaa ennaltaehkäisemään sairauksia ja edistämään käyttäjänsä terveyttä ja hyvinvointia tekemällä tavoitteellista elintapaohjausta. Työyhteisöille AlvinOne tarjoaa ajantasaista ja luotettavaa tietoa henkilöstön hyvinvoinnin tilasta sekä sen kehityksestä. Jatkopalveluiden kautta työyhteisöllä on käytössään koko hyvinvoinnin ekosysteemi omassa älypuhelimessaan.

8. Auntie 

Auntie on joustava ratkaisu arjen kriiseihin. Voit varata ajan verkkokeskustelulle psykoterapeutin kanssa. Auntie tarjoaa palveluita myös yrityksille.

9. Cuckoo Workout 

Cuckoo Workout tarjoaa taukoliikuntasovellusta yritysten henkilöstön työpäivien aktivoimiseksi. Sovellus antaa vaihtelevia taukoharjoituksia videomuodossa päivittäisen hyvinvoinnin edistämiseen. Harjoitukset voivat olla esimerkiksi sykettä nostattavia, venyttäviä tai palauttavia. Sovellus on voimakkaasti pelillistetty, kilpailu aktivoi osallistujia tekemään harjoitteita.

10. Dereco

Valmennus- ja koulutuspalveluita tarjoava Dereco on erikoistunut johtamisen, esimiestaitojen sekä erilaisten ryhmien ja tiimien toiminnan kehittämiseen.

11. Digiterveys.fi

Digiterveys.fi yhdistää lähi- ja etävalmennusta monipuoliseen mittaristoon. Valmennuksella pyritään antamaan työkaluja sekä henkisen että fyysisen hyvinvoinnin edistämiseen.

12.–15. Edenred, Smartum, ePassi, Eazybreak   

Nämä toimijat tarjoavat yrityksille mahdollisuuden antaa henkilöstölle lounas-, liikunta- ja kulttuurietuja seteli- ja korttimuodossa.

16. Edevent *

Edevent tarjoaa ravitsemusohjausta luentojen ja valmennuksen muodossa. Livemuotoiseen ohjaukseen on mahdollista liittää sähköinen seuranta ruokapäiväkirjan muodossa.

17. Energiatesti 

Energiatesti mittaa hyvinvointia kysymysten, biometristen mittausten ja kuntotestin avulla. Testiin voidaan liittää valmennusta, joka antaa työkaluja testitulosten parantamiseen. 

18. Ergofinland

Ergofinland tarjoaa ergonomiaratkaisuja eri tarpeisiin, esimerkiksi seisomatyön aktivoimiseen tarkoitettua Gymba-lautaa.

19. Fibion *

Fibion mittaa istumista ja arkiaktiivisuutta viikon ajan taskussa kulkevalla laitteella. Mittauksen jälkeen osallistuja saa raportin sekä videopalautteen. Mittauksen avulla voi kehittää arkitottumuksia istumisen haittojen ehkäisemiseksi.

20. Fifth Corner Inc.

Fifth Corner Inc.:n kehittämä YOU -valmennuspalvelu tukee tietotyöntekijöitä tasapainon ja suorituskyvyn parantamisessa sekä stressiin liittyvien terveysongelmien ennaltaehkäisyssä. Palvelu mahdollistaa ammattivalmentajan tuen skaalaamisen kaikille, kustannustehokkaasti ja personoidusti. Ohjelman voi saada käyttöön työnantajan tai työterveyshuollon kautta.

21. Filosofian akatemia

Filosofian akatemia valmentaa organisaatioita löytämään työn imun ja sisäisen motivaation. Valmennusten ja workshopien vaikuttavuutta tutkitaan ja seurataan kartoitusten avulla.

22. Firstbeat 

Firstbeat-mittaus eli sykevälimittaus antaa kattavan, tieteellisen katsauksen yksilön aktiivisuuteen ja palautumiseen. Hyvinvointianalyysi auttaa tunnistamaan omia kehityskohteita hyvinvoinnissa, ja tiedostamaan omia stressitasoja.

23. Fressi *

Fressi tarjoaa yrityksille hyvinvointipäiviä, ohjattua liikuntaa sekä hyvinvointivalmennusta.

24. Fuell

Fuell tarjoaa eri tasoista livenä toteutettavaa valmennusta erilaisiin elämäntilanteisiin. Valmennukseen kuuluu alku- ja loppukartoitus, sekä valmentajan luoma henkilökohtainen harjoitus- ja ravintovalmennus.

25. Great Place to Work

Great Place to Work auttaa organisaatioita tutkimaan ja kehittämään työntekijöiden kokemusta työpaikastaan. He myös jakavat sertifikaatteja parhaille työpaikoille, ja laittavat ne paremmuusjärjestykseen.

26. Happy Healthy People at Work

Happy Healthy People at Work -mobiilisovellus tarjoaa yksittäisen työntekijän lähtötason huomioivan työkalun oman hyvinvoinnin päämäärätietoiseen kehittämiseen. Sovellus perustuu Suomen Urheiluopiston 90 vuoden valmennuskokemukseen ja tuhansiin tutkimustuloksiin.

27. HappyOrNot 

HappyOrNot -hymiölaitteella voidaan mitata henkilöstötyytyväisyyttä jatkuvasti kerran vuodessa toteutettavan kyselyn sijaan. Laitteessa on 4 hymiötä, joita painamalla työntekijät voivat vastata asetettuun kysymykseen, kuten “Millainen työpäiväsi oli tänään?”. Yritys saa välitöntä palautetta henkilöstön tyytyväisyydestä.

28. Health Revolution *

Health Revolution auttaa oppimaan säännöllistä ruokarytmiä ja tasapainoisten annosten rakentamista See How You Eat Coach -sovelluksen avulla. Valmennus on helppokäyttöistä, ja se perustuu tutkittuun tietoon.

29. Heltti 

Heltti tarjoaa uudenlaista, digitaalista työterveydenhuoltoa kuukausimaksulla. Nettisivujen mukaan 65% toiminnasta on ennaltaehkäisevää, ja etäpalvelut mahdollistavat tuplasti enemmän asiakaskohtaamisia perinteiseen työterveydenhuoltoon verrattuna. Tutustu Helttiin täältä.

30. Hintsa Performance 

Hintsa Performance valmentaa sekä yksilöitä että yhteisöjä, ja on profiloitunut ammattiurheilijoiden valmentajaksi. Yhteisöille tarjotaan verkon välityksellä erilaisia kampanjoita, joiden tavoite on antaa tietoa ja työkaluja oman hyvinvoinnin edistämiseen.

31. HPMD

Human Productivity Management Dashboard on mittaristo, joka mittaa ja tukee henkilöstön tuottavuutta. Sen tarkoitus on auttaa henkilöstötuottavuuden johtamisessa ja kehittämisessä.

32. Hyvinvointiverkko

Hyvinvointiverkko tarjoaa yrityksille työhyvinvointiin liittyviä kyselyitä ja kartoituksia. Tekee myös verkkopohjaista valmennusta sekä hyvinvointipäiviä ja workshoppeja.

33. Hälsa

Hälsa tarjoaa hyvinvointipäiviä koko organisaatiolle, sekä valmennusta joko esimiehille tai koko organisaatiolle. 

34. Iwello

Iwello järjestää kiireen ja stressin karsimiseen keskittyviä valmennuksia ja koulutuksia, joihin voidaan tarpeen tullen liittää esimerkiksi Firstbeat-mittaus.

35. Jälkipoltto Oy *

Jälkipoltto Oy tarjoaa skaalautuvia työhyvinvointipalveluita niin yksilöille kuin tiimeille. Lisäksi on saatavilla digitaalinen työkalu valmennuksen hyötyjen mittaamiseen ja seuraamiseen.

36. Keuhkokatsaus *

Keuhkokatsaus tulee työpaikalle testaamaan työntekijöiden keuhkojen toimintakykyä, ja samalla tarjoaa tukea, kannustusta ja materiaalia tupakoinnin lopettamiseen. Katsauksen jälkeen voidaan perustaa vieroitusryhmä tai tarjota verkkovalmennuksella apua tupakoinnin lopettamiseen.

37. KivaQ Oy Ab *

KivaQ Oy Ab tarjoaa erilaisia kyselyitä työhyvinvoinnin mittaamiseen. Kyselyitä voi tarvittaessa muokata omien tarpeiden mukaan. KivaQ järjestää myös kehittämisworkshoppeja ja luentoja työhyvinvoinnin edistämiseen.

38. Leidenschaft *

Leidenschaft on erikoistunut yrityskulttuurin muotoiluun ja työntekijäymmärykseen. Siqni -kyselyn ja valmennuksen lisäksi Leidenschaft tarjoaa mentorointia johtajille ja hr-ammattilaisille.

39. Lifted

Lifted WAAS -hyvinvointipalvelu edistää yksilöiden ja työyhteisöjen hyvinvointia ja suorituskykyä niin työ- kuin vapaa-ajalla. Valmennuksessa keskitytään ihmisten itsensäjohtamiskyvyn parantamiseen perustuen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin eri osa-alueisiin ja niihin liittyvien pysyvien tapamuutosten rakentamiseen.

40. Luotain

Henkilöstön kehittämiseen erikoistunut Luotain tarjoaa valmennuksia, kursseja ja luentoja työyhteisöille. Luotain tarjoaa myös Firstbeat-mittauksia ja erilaisia kartoitustyökaluja työyhteisöjen kehittämiseen.

41. Management Institute of Finland

MIF kartoittaa organisaatioiden osaamista, ja auttaa organisaatioita kehittymään eritasoisten koulutusten avulla.

42. Mindstone Oy *

Mindstone auttaa löytämään tasapainoa arkeen mindfulnessin avulla. Yrityksille on tarjolla luennointia ja valmennusta. Mindstone tarjoaa mahdollisuuden siirtyä stressaavasta työympäristöstä metsään rauhoittumaan.

43. Moodmetric 

Moodmetric mittaa stressiä ja palautumista tarkkailemalla sympaattisen hermoston aktivoitumista älysormuksen avulla. Mittaus auttaa yritystä tunnistamaan ja ennaltaehkäisemään haitallista stressiä.

44. Motivaatiotalo *

Motivaatiotalon tavoitteena on lisätä tyytyväisyyttä ja menestystä sekä työssä että vapaa-ajalla motivaation kautta Reiss Motivation Profilea hyödyntäen. Profiilia voidaan hyödyntää yksilön, työparin (esim. esimies – alainen) tai tiimin työskentelyn kirkastamiseen.

Liity Lifted WAAS -yksilövalmennukseen

45. Motivire

Motivire valmentaa työyhteisöjä edistämään hyvinvointia, ja on erikoistunut hyvinvointiosaamisen kehittämiseen. Valmennus antaa työkaluja terveellisempiin elämäntapoihin, joita tuetaan työyhteisön avulla.

46. Movendos *

Movendoksen terveysvalmennus on helppo aloittaa, ja se perustuu yksilön tarpeisiin. Valmennukseen kuuluu etätapaamiset valmentajan kanssa sekä valmennustehtävät yksilön tavoitteiden mukaan.

47. Neurosonic *

Neurosonicin tuotteet perustuvat matalataajuiseen värähtelyyn, ja sen aiheuttamiin vaikutuksiin aineenvaihdunnassa ja hermostossa. Tarjolla on erilaisia tuotteita mm. unen laadun parantamiseen, stressin vähentämiseen ja kiputilojen helpottamiseen.

48. Oiva *

Oiva tarjoaa erilaisia harjoituksia tietoisuuden kehittämiseen. Tavoitteena voi olla stressin lievittäminen, mielialan parantaminen tai elämän mielekkyyden lisääminen. Palvelua voi käyttää kirjautumatta, mutta kirjautumalla saa käyttöön lisäpalveluita.

49. Oivaltamaan

Oivaltamaan tarjoaa työyhteisövalmennuksia, luentoja sekä tyhy-päivien ohjelmia erilaisista hyvinvointiin liittyvistä teemoista kuten palautuminen ja ajankäyttö. Oivaltamaan järjestää myös esimerkiksi johtamiskoulutuksia.

50. Optimal Performance

Optimal Performancen valmentajatiimi tarjoaa työyhteisöille monenlaisia palveluita, kuten luentoja, workshopeja ja ryhmätreenejä.

51. Palaudu tehokkaasti 

Palaudu tehokkaasti valmentaa sekä yksilöitä että yrityksiä verkossa. Pääpaino on nimenomaan palautumisella, niin vapaa-ajan kuin työajankin kuormituksesta. 

52. Potential Project *

Potential Project auttaa kehittämään organisaation työhyvinvointia mindfulnessin avulla. Ohjelmaan voidaan valita fokus ja toteutusmenetelmä organisaation tarpeiden mukaan.

53. Prominda *

Prominda valmentaa yksilöitä ja yrityksiä kokeilukulttuurin kautta parantamaan työhyvinvointia. Tavoitteena on saavuttaa itseohjautuva henkilöstö. Prominda tarjoaa myös Lean-valmennuksia.

54. Shortum

Lyhytterapiakeskus Shortumin Työelämätalo tarjoaa johtamisen ja tiimityön valmennuksia sekä tukea konfliktitilanteisiin niin yksilöille kuin tiimeillekin.

55. Smart Break *

Smart Break on inspiroiva taukoliikuntasovellus, josta hyötyvät kaikki. Tutkimustietoon perustuvat ja asiantuntijoiden virittämät konkreettiset toimenpiteet parantavat työkykyä, -viihtyvyyttä ja saavat tuottavuuden nousuun – työyhteisö kerrallaan.

56. Somepoint

Somepoint auttaa yrityksiä edistämään työhyvinvointia sisäisen sosiaalisen median avulla. Yritys tarjoaa valmennusta ja konsultaatiota viestintäkulttuurin parantamiseen ja tehostamiseen käyttämällä yhteisötyökaluja.

57. Sovunrakentajat *

Sovunrakentajat tarjoavat monipuolisia palveluita esimerkiksi esimies- ja johtamistyön kehittämiseen, työyhteisösovitteluun ja tykypäiviin.

58. Suomen Coaching Instituutti

Suomen Coaching Instituutti valmentaa sekä yksilöitä että ryhmiä johtamaan itseään ja muita. Valmennukset ja koulutukset sisältävät aiheita kuten mindfulness, itsetuntemus ja ihmisten moninaisuus työelämässä.

59. Syketutkimus

Syketutkimuksen Henkilöstösyke on moderni henkilöstökyselyn metodi, johon kuuluu 12 henkilöstön tyytyväisyyttä ja hyvinvointia mittaavaa lomaketta. Kyselylomakkeet ovat lyhyitä joten niihin on helppo vastata, minkä jälkee tulokset tulevat näkyviin reaaliajassa.

60. Taplause

Taplausen Fiilispulssi tarjoaa helpon ja nopean tavan kartoittaa työntekijöiden fiilistä. Työntekijöillä on mahdollisuus kertoa omasta mielialastaan ja antaa lisäksi sanallista palautetta, mikä tukee palvelevaa johtamista.

61. Trainer4You *

Trainer4You tarjoaa työkykyjohtamisen tueksi kohdennetut palvelut edistämään hyvinvointia aina toimihenkilöistä suorittavaa työtä tekeville. Trainer4You palveluihin kuuluu esimerkiksi Energialataus -verkkokurssi koko henkilöstölle tai keskijohdon aktivointiin järeä oma hyvinvointi -koulutus, jonka tulokset puhuvat puolestaan. Trainer4You tekee tiivistä yhteistyötä eläkevakuutusyhtiöiden kanssa.

62. Valmennustrio

Valmennustrio tarjoaa nimensä mukaisesti valmennuksia työyhteisöille, mutta myös kehittämisohjelmia ja henkilöstö- ja bränditutkimusta.

63. Vibemetrics 

Vibemetrics on palvelu fiiliksien reaaliaikaiseen ja jatkuvaan mittaamiseen. Se kertoo myös aiheet ja syyt fiilisten takana. Palvelu toimii internet-selaimessa ja mobiililaitteissa; fiilisten kertominen ja mittaaminen osana työarkea on helppoa ja nopeaa.

64. Viisaampaa työtä 

Viisas pääsee vähemmällä -nimiseen kirjaan perustuvat koulutukset liittyvät ajanhallintaan ja itsensä johtamiseen. Menetelmät ovat käytännönläheisiä ja yksinkertaisia, jotka voi ottaa käyttöön heti koulutuksen jälkeen.

65. WAU ry

WAU ry tukee yhtäaikaisesti yrityksen henkilöstön liikkumista ja lasten harrastamista käyttämällä yritysten tyky-toiminnasta saadut varat lasten ja nuorten liikuntaharrastusten järjestämiseen. WAU järjestää yritysten henkilöstöille erilaisia liikuntaharrastuksia ja -tapahtumia.

66. Wellmo

Wellmo on kehittänyt mobiilialustan oman terveyden tarkkailuun. Alusta on suunnattu vakuutusyhtiöille sekä terveys- ja hyvinvointipalveluita tarjoaville yrityksille.

67. WellWorks Oy *

WellWorks tarjoaa työkaluja auttamaan HR-osastoa mm. kehityskeskusteluissa, rekrytoinnissa, osaamisen kartoittamisessa ynnä muissa toiminnoissa. Järjestelmiä on myös työturvallisuus- ja ympäristöjohtamiseen.

68. Wise Consulting

HR-palveluita tarjoava Wise Consulting järjestää HR-konsultoinnin lisäksi myös työyhteisön kehittämiseen ja johtamiseen keskittyviä valmennuksia esimerkiksi muutoskyvykkyyden ja itseohjautuvuuden teemoista.

69. Work goes happy

Work goes happy tunnetaan ehkä parhaiten Suomen suurimmasta työelämän kehittämiseen ja työhyvinvointiin keskittyvästä tapahtumastaan, mutta WGH järjestää sen lisäksi myös pienempiä tapahtumia ja tarjoaa laajalti työhyvinvointiin liittyviä asiantuntijapalveluita.

70. WorkRelax *

WorkRelax myy 3D-hierontatuoleja. Tuoleissa on skannaustoiminto, joka varmistaa hieronnan tehokkuuden. Tuolin käyttö laskee stressiä ja rentouttaa mieltä.

71. Xmotion

Ryhmäliikunta- ja valmennusyritys Xmotion tarjoaa liikuntapalveluita ja hyvinvointiluentoja myös työyhteisöille. Saatavilla on sekä TyHy-päiviin sopivia lyhyitä ohjelmia että pitkän tähtäimen työhyvinvointipalveluita.

72. YourCoach

YourCoach toteuttaa kartoituksia yrityksen henkilöstön ja työyhteisön kunnon selvittämiseksi. Lisäksi tarjoavat erilaisia kampanjoita, hyvinvointipäiviä ja luentoja hyvinvoinnin tukemiseen.

Näiden toimijoiden lisäksi työterveystalot (kuten Mehiläinen, Terveystalo, Pihlajalinna) ja eläkevakuutusyhtiöt (kuten Elo, Varma, Ilmarinen) tarjoavat palveluita työhyvinvoinnin edistämiseen.

Unohtuiko joku listalta?

Onko teidän organisaatiossanne hyödynnetty jotain palveluntarjoajaa, joka mielestäsi ansaitsisi paikan tällä listalla? Tai edustatko itse listalta uupuvaa palvelua, joka pitäisi lisätä? 

Jos löydät edustamasi yrityksen listalta etkä ole tyytyväinen palvelunne esitystapaan, pyydä ihmeessä korjaamaan! Tavoitat meidät verkkosivujemme kautta tai somessa. 

Uusimmat sisällöt:

Asiakastarinat

CASE FiMVO: Hyvin toimivasta tiimistä huipputiimiksi pitkäjänteisellä valmennuksella

Pitkäjänteinen tiimivalmennus ja coaching tukevat tiimidynamiikkaa, yhteistyötä ja valmiuksia toimia haastavissakin tilanteissa

Lue
Liftcast #30

Liftcast #31: Johtaminen nyt ja tulevaisuudessa │ Alf Rehn

Alf Rehn jakaa näkemyksensä johtamisesta nyt ja tulevaisuudessa. Pöydällä mm. armollisuus, yksinäisyys, nöyryys & AI johtamisessa.

Asiakastarinat

Case Mikkelin kaupunki: Kehityskeskusteluvalmennus auttaa työyhteisöä onnistumaan

Mikkelin kehityskeskusteluvalmennuksen avulla pyrittiin kehittämään edellytyksiä onnistua työssä. Korkeat tavoitteet saavutettiin!

Lue
Liftcast #30

Liftcast #30: Toimitusjohtajan teesit onnistumiseen │ Julius Manni

Liftcastissa käsitellään tällä kertaa toimitusjohtajuutta ja toimitusjohtajana onnistumista Vincitin tj Julius Mannin kanssa.

Liftcast #29

Liftcast #29: Valmentava johtaminen esihenkilön työkaluna │ Karoliina Hiekkanen

Valmentava johtaminen puhuttaa, mutta miten sitä tulisi hyödyntää oikein? Liftcast-podcastin studiossa Karoliina Hiekkanen.