Uutiset

”Intohimoni on oivalluttaa ihmisiä” – Liftedin luottovalmentaja Elsa Franck on palannut äitiyslomalta

Liftedin luottovalmentaja Elsa Franck on palannut äitiyslomalta. Ihmisten oivalluttamisesta syttyvän, monipuolisen liikkumisen asiantuntijan ja elämäntaitovalmentajan luennot ja workshopit ovat varattavissa lokakuusta alkaen.

Personal trainer ja elämäntaidonvalmentaja sekä naisten ja erityisesti äitien hyvinvointiin perehtynyt Elsa Franck on palannut valmennustehtäviin puolentoista vuoden äitiysloman jälkeen. Coach Elsanakin tunnettu Elsa on liikuttanut Lifted-valmennettavia aurinkoisella energialla ja suurella sydämellä jo neljän vuoden ajan, verkossa ja kasvotusten, ja nyt tarina saa jatkoa.

Laajaa osaamista kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista

Elsa valmentaa työyhteisöjä sekä itsensä johtamisen että hyvinvoinnin johtamisen osa-alueilla. Personal Trainerinakin työskentelevällä Elsalla on laajaa osaamista liikkumisen osa-alueella aina kuntosali- ja kehonpainoharjoittelusta kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin peruspalikoihin, kuten arkiliikuntaan ja taukoharjoitteluun.

Elsa on myös kouluttautunut elämäntaidonvalmentajaksi. Hän hyödyntää työskentelyssään eri persoonallisuustyyppeihin pureutuvaa enneagrammia. Enneagrammi auttaa ymmärtämään itseä ja muita – perheenjäseniä, ystäviä, työyhteisöä – ja toimii siten erinomaisena työkaluna työyhteisön jäsenten erilaisuuden ymmärtämiseen sekä tiimityön ja vuorovaikutustaitojen parantamiseen.

Kaikki lähtee ihmisen kohtaamisesta

Elsan työn suola on tuiki tavalliset ihmiset ja heidän arkiset haasteensa, joita päästään ratkomaan – toisin sanoen voittamaan – yhdessä, hymy huulessa. Hänen energiansa ja innostuksensa on suorastaan tarttuvaa ja työskentely hyvinvoinnin parissa pohjautuu syvältä kumpuavaan haluun auttaa ihmisiä oivaltamaan asioita.

–Intohimoni on ihmisten oivalluttaminen. Mikään ei ole niin antoisaa kuin se, kun joku on tajunnut jotain, siis oikeasti ymmärtänyt jotain. Sitä ei voita mikään, Elsa selittää innoissaan ollessaan käymässä Liftedin toimistolla.

Tärkeintä ihmisten oivalluttamisen kannalta on huomioida heidät ihmisinä, yksilöinä siinä elämäntilanteessa, jossa he ovat. Joku voi olla vaikka kuinka fiksu, tietää tasan tarkkaan, mitä hänen kuuluisi tehdä, mutta ennen kuin hän on oivaltanut asian omakohtaisesti, on muutos, oli se sitten mikä tahansa, vaikea viedä käytäntöön.

Tämä on tärkeää muistaa työyhteisöissä. Yksilö on aina yksilö omine haasteineen, mutta toisaalta myös vahvuuksineen. Koko työyhteisön potentiaali saadaankin käyttöön lähestymällä hyvinvointia molemmista näkökulmista, yksilö- ja työyhteisötasolta.

–Olen erittäin innoissani Liftedin kokonaisvaltaisesta lähestymistavasta ja etenkin voimavaramallista. Paljon on ehtinyt tapahtua puolentoista vuoden aikana, nyt odotan innolla työyhteisöjen hyvinvoinnin parissa työskentelemistä, Elsa hymyilee.

Suuret linjaukset kuntoon – sitten voidaan ”hifistellä”

Se, mitä muutos merkitsee, on täysin yksilöllistä. Yhdelle se voi alkuun tarkoittaa makkaran päivittämistä laadukkaammalla variantilla, toiselle pakastevihannesten lisäämistä ateriaan. Kolmannelle se voi olla treenistä palautumista tukevan aterian koostaminen.

Elsa tykkääkin keskittyä isoihin linjauksiin. Se, valitseeko salaattiinsa kurkkua vai tomaattia, ei ole yhtä oleellista kuin se, miltä kokonaisuus näyttää vuositasolla. Ensin on laitettava perusasiat kuntoon, sitten voidaan hifistellä.

Ensin on saatava ihminen uskomaan siihen, että voi elää tavalla, joka tukee omaa hyvinvointia ja jaksamista. Jos on lähes koko elämänsä nähnyt itsensä esimerkiksi jojoilijana tai laiskana liikkujana, ei auta, että joku kertoo, että pitäisi liikkua, syödä ja nukkua hyvin. Täytyy aloittaa tarkastelemalla omia uskomuksiaan siitä, kuka on ja mitä edustaa.

Tässä asioiden kerrannaisvaikutuksen avaamisella on ihmeellinen voima. Jo kymmenelläkin päivittäin valmennusmateriaalien parissa vietetyllä minuutilla voi olla merkittävä vaikutus valmennettavan hyvinvointiin, sillä vuositasolla se tekee jopa yli 60 tuntia. Tässä kohtaa less is more; vähemmän on enemmän.

Lifted-uutiskirje

Laaja ymmärrys naisten ja äitien hyvinvoinnista

Elsa on myös perehtynyt naisten ja erityisesti äitien hyvinvointiin. Opit ovat menneet suoraan käytäntöön, sillä yksi- ja neljävuotiaat tyttäret ovat opettaneet hänelle yhtä ja toista kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Omakohtaiset kokemukset univajeesta ja sen aiheuttamasta lumipalloefektistä ovat tuoreessa muistissa.

–Omat kokemukseni ruuhkavuosien tuomista haasteista auttavat ymmärtämään asiakkaidemme kohtaamia haasteita entistä paremmin.  Jos yöunet jäävät vähiin, siitä kärsii sekä kroppa että mieli. Palautuminen jää vähemmälle, ruokailutottumukset kärsivät ja mieliala vaihtelee. Tästä syntyy helposti kierre, josta on vaikea irtautua. Oikealla asenteella, periksiantamattomuudella ja yhteisön tuella sekin onnistuu, vaikka kuinka toivottamalta välillä tuntuukin, hymyilee Elsa.

Elsan työn suola on ihmiset ja heidän onnistumisensa, oivalluksensa omaan hyvinvointiin vaikuttavista asioista. Toivotamme Elsan lämpimästi takaisin tiimiin!

Tutustu Elsan luentoihin ja workshopeihin ja varaa hänet työyhteisönne käyttöön täältä.

Seuraa Elsan menoa Instagramissa.

Uusimmat sisällöt:

Asiakastarinat

CASE Vantaan Energia: Strategisten johtajuuskyvykkyyksien kehittäminen johtotiimeissä

Vantaan Energia kehitti johtoryhmänsä ja kaikkien johtotiimiensä toimintaa ja strategisia johtamiskyvykkyyksiä Liftedin avustuksella.

Lue
Liftcast #32

Liftcast #32: Tekoälyn hyödyntäminen tietotyössä │ Antti Merilehto

Liftcast-podcastissa puhutaan AI:n eli tekoälyn hyödyntämisestä tietotyössä. Studiossa Taneli Rantalan seurassa Antti Merilehto.

Asiakastarinat

CASE FiMVO: Hyvin toimivasta tiimistä huipputiimiksi pitkäjänteisellä valmennuksella

Pitkäjänteinen tiimivalmennus ja coaching tukevat tiimidynamiikkaa, yhteistyötä ja valmiuksia toimia haastavissakin tilanteissa

Lue
Liftcast #31

Liftcast #31: Johtaminen nyt ja tulevaisuudessa │ Alf Rehn

Alf Rehn jakaa näkemyksensä johtamisesta nyt ja tulevaisuudessa. Pöydällä mm. armollisuus, yksinäisyys, nöyryys & AI johtamisessa.

Asiakastarinat

Case Mikkelin kaupunki: Kehityskeskusteluvalmennus auttaa työyhteisöä onnistumaan

Mikkelin kehityskeskusteluvalmennuksen avulla pyrittiin kehittämään edellytyksiä onnistua työssä. Korkeat tavoitteet saavutettiin!

Lue