Asiakastarinat

Case Mikkelin kaupunki: Kehityskeskusteluvalmennus auttaa työyhteisöä onnistumaan

Savon ylpeys Mikkeli sijaitsee upean järvimaiseman ympäröimänä, tarjoten asukkailleen ja vierailijoilleen monipuolisia luontoelämyksiä ja virkistysmahdollisuuksia. Kaupungin vilkas kulttuurielämä ja tapahtumat, kuten perinteiset musiikkifestivaalit ja taidekeskukset, luovat innostavan ja elinvoimaisen ilmapiirin. Mikkelin ystävälliset ihmiset ja vieraanvaraisuus tekevät siitä viehättävän paikan asua ja vierailla.

Mikkelin kaupunki haluaa rakentaa asukkailleen ja työntekijöilleen elinvoimaista ”Mahdollisuuksien Mikkeliä”, joka on strategiansa mukaisesti rakentava, rohkea ja reilu. Yli 2000 työntekijälleen kaupunki pyrkii rakentamaan entistä paremmat mahdollisuudet onnistua työssään kestävästi tarkasti kohdennetuin toimenpitein. Tällaiseksi tärkeäksi kehitystoimenpiteeksi on nähty suorituksen johtamisen ja kehityskeskusteluiden kehittäminen.

Kehityskeskustelun ensijainen tarkoitus on auttaa työntekijää onnistumaan

Mikkelin kaupungissa kehityskeskustelujen tärkeimpänä tavoitteena on auttaa työntekijää keskittymään olennaiseen ja onnistumaan omassa tehtävässään. Kehityskeskusteluissa arvioidaan työntekijän työn tuloksia ja suoriutumista sekä pyritään tunnistamaan kehittämistarpeet nyt ja tulevaisuudessa. Laadukkaiden kehityskeskusteluiden käyminen vaatii sekä esihenkilöltä että työntekijältä paljon taitoja sekä hyväksi havaittuja malleja ja toimintatapoja. Vaihtuvuutta Mikkelin kaupungin henkilöstössä on koko ajan jonkin verran. Lisäksi uutena asiana Mikkelin kaupungilla on juuri uudistettu henkilökohtaisen työsuorituksen arviointi kiinteäksi osaksi kehityskeskusteluja. Tämän kokonaisuuden kehittämiseen Mikkelin kaupunki pyysi jo hyväksi havaitun kumppaninsa Liftedin tukea.

Valmennusohjelman tavoitteet:

Kehittää Mikkelin esihenkilötyötä ja erityisesti suorituksen johtamista

Auttaa koko työyhteisöä onnistumaan, keskittymään olennaiseen ja saavuttamaan parempia tuloksia

Tuoda työsuorituksen arviointi sujuvasti osaksi kehityskeskusteluja

Vähentää muutoksesta syntyvää muutosvastarintaa ja mahdollistaa muutoksen onnistuminen

-> Kaikilla paremmat edellytykset onnistua työssä kestävästi

Toteutus pähkinänkuoressa:

Valmennustapahtumat kaikille esihenkilöille

Valmennustapahtuma koko työyhteisölle

Koulutus toteutettiin sekä koko henkilöstölle (mukaan lukien esihenkilöt) suunnatulla valmennustilaisuudella että erikseen esihenkilöille suunnatuilla kahdella samansisältöisellä tilaisuudella. Tilaisuudet nauhoitettiin, että poissaolijat saivat samat opit ja halukkaat pääsivät kertaamaan valmennuksen oppeja.

Kehityskeskusteluvalmennuksen isot tavoitteet saavutettiin

Valmennuksessa pyrittiin saavuttamaan mahdollisimman paljon vaikuttavuutta käytössä olevien resurssien puitteissa, ja tavoitteessa onnistuttiin erinomaisesti. ”Vaikka kyseessä ei ollut ajallisesti mikään pitkä valmennus, Lifted toteutti juuri meidän tarpeita vastaavan valmennuksen. Meidän porukalla oli isot odotukset ja ne täyttyivät erittäin hyvin. Lifted kykeni ennakolta paneutumaan perusteellisesti tilanteeseemme yhdessä meidän kanssamme ja toi asiat valmennukseen meidän toimintaa kehittävällä ja palvelevalla tavalla.”, toteaa Mikkelin Henkilöstöjohtaja Petri Mattila.

Kokemuksia kehityskeskusteluvalmennuksesta_Mikkeli & Lifted

Seuraavaksi opit käytäntöön

Parhaillaan valmennuksen oppeja viedään käytäntöön miltei koko Mikkelin työyhteisössä. Valmennusta jatketaan kun viimeinenkin osasto liittyy mukaan uusiin kehityskeskustelukäytäntöihin. Valmennusta tullaan tarjoamaan jatkossa myös uudelle henkilöstölle.


Lue lisää yhteistyötarinoitamme täältä tai tutustu valmennuksiimme palvelusivuiltamme. Tarvitsetteko asiantuntevaa kumppania kasvuun, muutokseen tai haastavaan tilanteeseen? Sparrailemme mielellämme kanssanne. Ota yhteyttä Jukkaan, niin jutellaan lisää!

Jukka Joutsiniemi
Co-founder
Työyhteisöjen kehittäjä

+358 44 271 1487

Tai varaa aika suoraan kalenteristani
ilmaiselle sparraukselle tästä

 
 

Lue myös:

Asiakastarinat

Case Bob the Robot: Onnistumisen johtamista luovassa työyhteisössä

Suorituksen johtamisesta puhutaan Bob the Robotissa onnistumisen johtamisena. Valmennuksessa kehitettiin esihenkilöiden onnistumisen johtamisen valmiuksia ja johtajuuskyvykkyyksiä onnistuneiden kohtaamisten ja keskustelujen edistämiseksi.

Lue
Asiakastarinat

CASE Turku Energia: Yhdessä määritellyt johtamislupaukset tukevat laadukasta, yhtenäistä johtamismallia

Turku Energia loi Liftedin avustuksella koko konsernin johtamislupaukset strategiaa, arvoja ja tavoiteltua johtamismallia tukevaksi.

Lue
Johtaminen

TOP 10 työelämän trendiä vuonna 2024

Me Liftedissä katsastimme työelämän kristallipalloa ja ennakoimme, minkälaiset trendit näkyvät johtamisessa ja työyhteisöissä vuonna 2024

Lue
Asiakastarinat

Case DLA Piper: Yhteisistä johtamisen periaatteista johtamisteoiksi

DLA Piper on yli 40 maassa toimiva asianajotoimisto, joka on keskittynyt liiketoimintajuridiikkaan. Suomessa yhtiö on toiminut vuodesta 2016. Palvelut kattavat yrityksen elinkaaren perustamisesta aina vapaaehtoiseen selvitystilaan ja uudelleenjärjestelyyn. DLA Piper Finland Oy:n palveluksessa on yli 80 henkilöä.

Lue
Asiakastarinat

Case Fluido: Systemaattinen johtamisen ja esihenkilöiden osaamisen kehittäminen

Fluido & Lifted ovat tehneet jo vuosia yhteistyötä ja nyt teemanamme oli kohdennetusti johtamisen ja esihenkilöiden osaamisen kehittäminen.

Lue

Uusimmat sisällöt:

Asiakastarinat

CASE NEOT: Johtamisen periaatteilla tuetaan yhtenäistä organisaatio- ja johtamiskulttuuria

Organisaatiokulttuuria tukevien johtamisperiaatteiden määrittely yhteisesti sitoutti koko esihenkilökunnan yhtenäiseen johtamismall

Lue
Liftcast #33

Liftcast #33: Yhtenäinen johtaminen ratkaisee │ Rantala & Joutsiniemi

Liftcastin Taneli ja Jukka keskustelevat tällä kertaa yhtenäisestä johtamisesta. Jaksossa kuulet miksi ja miten johtaminen yhtenäistetään.

Asiakastarinat

CASE Vantaan Energia: Strategisten johtajuuskyvykkyyksien kehittäminen johtotiimeissä

Vantaan Energia kehitti johtoryhmänsä ja kaikkien johtotiimiensä toimintaa ja strategisia johtamiskyvykkyyksiä Liftedin avustuksella.

Lue
Liftcast #32

Liftcast #32: Tekoälyn hyödyntäminen tietotyössä │ Antti Merilehto

Liftcast-podcastissa puhutaan AI:n eli tekoälyn hyödyntämisestä tietotyössä. Studiossa Taneli Rantalan seurassa Antti Merilehto.

Asiakastarinat

CASE FiMVO: Hyvin toimivasta tiimistä huipputiimiksi pitkäjänteisellä valmennuksella

Pitkäjänteinen tiimivalmennus ja coaching tukevat tiimidynamiikkaa, yhteistyötä ja valmiuksia toimia haastavissakin tilanteissa

Lue