facebook_pixel

Tunnetko nämä 35 työhyvinvointia edistävää palveluntarjoajaa?

(Tekstiä editoitu 26.10.2017)

Hyvinvointibuumi on iskenyt työpaikoille. Työhyvinvoinnin edistäminen eri muodoissa tuntuu olevan lähes jokaisen yrityspäättäjän huulilla, ja tähän ovat tarttuneet myös palveluntarjoajat. Erilaisia työhyvinvoinnin kehittämiseen liittyviä palveluita nousee kuin sieniä sateella ja tämän kirjoituksen tarkoitus on tarjota tiivis katsaus näihin toimijoihin. Mikäli tämä kirjoitus auttaa yhtäkin henkilöä löytämään omalle organisaatiolleen sopivan toimijan, olen onnistunut tavoitteessani.

Listatut toimijat ovat aakkosjärjestyksessä, eikä kirjoituksen tarkoitus ole ottaa kantaa palveluiden toimivuuteen tai soveltuvuuteen, vaan yksinkertaisesti listata tämän kentän toimijoita. Listaus ei myöskään ole täydellinen, koska alan toimijoita on valtava määrä eri tarpeisiin ja tilanteisiin. Arvostan suuresti, jos autat minua täydentämään listaa niillä toimijoilla, jotka ovat jääneet mainitsematta!

Tehtyäni nopean listauksen huomasin pari trendiä. Ensinnäkin digitalisaatio on iskenyt myös tälle alalle, sillä yhä useampi palvelu on joko osittain tai kokonaan verkossa. Toinen trendi on kokonaisvaltaisuus. Nykyään painotetaan aikaisempaa enemmän fyysisen jaksamisen lisäksi henkistä hyvinvointia. Enää ei siis riitä, että treenaa ja syö terveellisesti, vaan esimerkiksi nukkuminen, stressinhallinta, kehonhuolto, sosiaalisuus ja itsensä johtaminen nähdään hyvinvoinnin osatekijöinä.

Mutta se analysoinnista, mennään asiaan. (*:llä merkityt toimijat on lisätty listaan kommenttien perusteella)

1. 4event Oy *

4eventillä on useita erilaisia hyvinvointiohjelmia ja tapahtumia eri tarpeisiin. Tarjonnassa on myös oheisohjelmia kokouksiin ja hyvinvointipäiviä.

2. Academy of Brain 

Academy of Brain tarjoaa live- ja verkkovalmennusta eri työelämään liittyviin teemoihin, kuten kehittämiseen ja johtamiseen. Löydät heidät täältä.

3. ActPro *

ActPRO Wellness 360° palvelee hyvinvoinnin mittaamisessa, valmennuksessa sekä hyvinvointiosaamisen kehittämisessä valtakunnallisesti. ActPRO:n kokonaisvaltainen konsepti lisää yksilöiden sekä organisaatioiden osaamista ja motivaatiota saavuttaa vahva kestävä toimintakyky.

4Aino Health 

Aino Health analysoi ja raportoi tietoa terveyteen ja turvallisuuteen liittyen tarkoituksena auttaa työterveyden ja työturvallisuuden johtamisessa.

5Aktivointi 

Aktivointi -hyvinvointipalvelut mittaavat hyvinvointia InBody -kehonkoostumusmittauksella. Mittaus yhdistetään verkkopalveluun, jossa voi seurata omaa kehitystä mittauksen jälkeen toteutettavan valmennusjakson aikana. Aktivointiin voit tutustua täältä.

6. AlvinOne *

AlvinOne on tekoälyä hyödyntävä hyvinvointisovellus, joka kykenee ennustamaan henkilön riskin sairastua seuraavan 12 kuukauden sisällä. Sovellus auttaa ennaltaehkäisemään sairauksia ja edistämään käyttäjänsä terveyttä ja hyvinvointia tekemällä tavoitteellista elintapaohjausta. Työyhteisöille AlvinOne tarjoaa ajantasaista ja luotettavaa tietoa henkilöstön hyvinvoinnin tilasta sekä sen kehityksestä. Jatkopalveluiden kautta työyhteisöllä on käytössään koko hyvinvoinnin ekosysteemi omassa älypuhelimessaan.

7. Auntie 

Auntie on joustava ratkaisu arjen kriiseihin. Voit varata ajan verkkokeskustelulle psykoterapeutin kanssa. Auntie tarjoaa palveluita myös yrityksille.

8. Avaintieto Oy 

Avaintieto tarjoaa erilaisia ergonomiaratkaisuja eri tarpeisiin, esimerkiksi seisomatyön aktivoimiseen tarkoitettua Gymba -lautaa.

9. Cuckoo Workout 

Cuckoo Workout tarjoaa taukoliikuntasovellusta yritysten henkilöstön työpäivien aktivoimiseksi. Sovellus antaa vaihtelevia taukoharjoituksia videomuodossa päivittäisen hyvinvoinnin edistämiseen. Harjoitukset voivat olla esimerkiksi sykettä nostattavia, venyttäviä tai palauttavia. Sovellus on voimakkaasti pelillistetty, kilpailu aktivoi osallistujia tekemään harjoitteita. Tutustu sovellukseen täältä.

10. Digiterveys.fi

Digiterveys.fi yhdistää lähi- ja etävalmennusta monipuoliseen mittaristoon. Valmennuksella pyritään antamaan työkaluja sekä henkisen että fyysisen hyvinvoinnin edistämiseen.

11., 12., 13., 14., Edenred, Smartum, ePassi, Eazybreak   

Nämä toimijat tarjoavat yrityksille mahdollisuuden antaa henkilöstölle lounas-, liikunta- ja kulttuurietuja seteli- ja korttimuodossa.

15. Edevent *

Edevent tarjoaa ravitsemusohjausta luentojen ja valmennuksen muodossa. Livemuotoiseen ohjaukseen on mahdollista liittää sähköinen seuranta ruokapäiväkirjan muodossa.

16Energiatesti 

Energiatesti mittaa hyvinvointia kysymysten, biometristen mittausten ja kuntotestin avulla. Testiin voidaan liittää valmennusta, joka antaa työkaluja testitulosten parantamiseen. Tutustu sivustoon täältä.

17. Family First *

Family First:n Weldo -valmennus huomioi työntekijän lisäksi hänen perheensä. Valmennus on suunniteltu helpottamaan perheen arkea, jolloin myös työntekijän työnteko helpottuu.

18. Filosofian akatemia 

Filosofian akatemia valmentaa organisaatioita löytämään työn imun ja sisäisen motivaation. Valmennusten ja workshopien vaikuttavuutta tutkitaan ja seurataan kartoitusten avulla.

19. Firstbeat 

Firstbeat-mittaus eli sykevälimittaus antaa kattavan, tieteellisen katsauksen yksilön aktiivisuuteen ja palautumiseen. Hyvinvointianalyysi auttaa tunnistamaan omia kehityskohteita hyvinvoinnissa, ja tiedostamaan omia stressitasoja.

20. Fressi *

Fressi tarjoaa yrityksille hyvinvointipäiviä, ohjattua liikuntaa sekä hyvinvointivalmennusta.

21. Fuell 

Fuell tarjoaa eri tasoista livenä toteutettavaa valmennusta erilaisiin elämäntilanteisiin. Valmennukseen kuuluu alku- ja loppukartoitus, sekä valmentajan luoma henkilökohtainen harjoitus- ja ravintovalmennus.

22. Great Place to Work 

Great Place to Work auttaa organisaatioita tutkimaan ja kehittämään työntekijöiden kokemusta työpaikastaan. He myös jakavat sertifikaatteja parhaille työpaikoille, ja laittavat ne paremmuusjärjestykseen. Tutustu heidän työhönsä täältä.

23. HappyOrNot 

HappyOrNot -hymiölaitteella voidaan mitata henkilöstötyytyväisyyttä jatkuvasti kerran vuodessa toteutettavan kyselyn sijaan. Laitteessa on 4 hymiötä, joita painamalla työntekijät voivat vastata asetettuun kysymykseen, kuten “Millainen työpäiväsi oli tänään?”. Yritys saa välitöntä palautetta henkilöstön tyytyväisyydestä.

24. Health Revolution *

Health Revolution auttaa oppimaan säännöllistä ruokarytmiä ja tasapainoisten annosten rakentamista See How You Eat Coach -sovelluksen avulla. Valmennus on helppokäyttöistä, ja se perustuu tutkittuun tietoon.

Lataa tutkimusraportti

25. Heltti 

Heltti tarjoaa uudenlaista, digitaalista työterveydenhuoltoa kuukausimaksulla. Nettisivujen mukaan 65% toiminnasta on ennaltaehkäisevää, ja etäpalvelut mahdollistavat tuplasti enemmän asiakaskohtaamisia perinteiseen työterveydenhuoltoon verrattuna. Tutustu Helttiin täältä.

26. Hintsa Performance 

Hintsa Performance valmentaa sekä yksilöitä että yhteisöjä, ja on profiloitunut ammattiurheilijoiden valmentajaksi. Yhteisöille tarjotaan verkon välityksellä erilaisia kampanjoita, joiden tavoite on antaa tietoa ja työkaluja oman hyvinvoinnin edistämiseen.

27. HPMD 

Human Productivity Management Dashboard on mittaristo, joka mittaa ja tukee henkilöstön tuottavuutta. Sen tarkoitus on auttaa henkilöstötuottavuuden johtamisessa ja kehittämisessä. Tutustu HPMD:n täältä.

28. Hyvinvointiverkko

Hyvinvointiverkko tarjoaa yrityksille työhyvinvointiin liittyviä kyselyitä ja kartoituksia. Tekee myös verkkopohjaista valmennusta sekä hyvinvointipäiviä ja workshoppeja.

29. Hyvän olon valmennukset 

Hyvän olon valmennukset tarjoaa yrityksille webinaarien muodossa valmennusta, joka sisältää luennointia, kirjallista materiaalia ja valmiiksi pohdittuja ruokalistoja. Tutustu yritysvalmennuksiin täältä.

30. Hälsa 

Hälsa tarjoaa hyvinvointipäiviä koko organisaatiolle, sekä valmennusta joko esimiehille tai koko organisaatiolle. Lue lisää Hälsasta heidän sivuiltaan.

31. Keuhkokatsaus *

Keuhkokatsaus tulee työpaikalle testaamaan työntekijöiden keuhkojen toimintakykyä, ja samalla tarjoaa tukea, kannustusta ja materiaalia tupakoinnin lopettamiseen. Katsauksen jälkeen voidaan perustaa vieroitusryhmä tai tarjota verkkovalmennuksella apua tupakoinnin lopettamiseen.

32. KivaQ Oy Ab *

KivaQ Oy Ab tarjoaa erilaisia kyselyitä työhyvinvoinnin mittaamiseen. Kyselyitä voi tarvittaessa muokata omien tarpeiden mukaan. KivaQ järjestää myös kehittämisworkshoppeja ja luentoja työhyvinvoinnin edistämiseen.

33. Leidenschaft *

Leidenschaft on erikoistunut yrityskulttuurin muotoiluun ja työntekijäymmärykseen. Siqni -kyselyn ja valmennuksen lisäksi Leidenschaft tarjoaa mentorointia johtajille ja hr-ammattilaisille.

34. Lifted 

Liftedin yritys- ja työyhteisövalmennukset edistävät yksilöiden hyvinvointia ja suorituskykyä niin työ- kuin vapaa-ajalla. Valmennuksissa keskitytään ihmisten itsensäjohtamiskyvyn parantamiseen perustuen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin eri osa-alueisiin ja niihin liittyvien pysyvien tapamuutosten rakentamiseen. Yritysvalmennukset löydät Liftedin sivuilta.

35. Management Institute of Finland 

MIF kartoittaa organisaatioiden osaamista, ja auttaa organisaatioita kehittymään eritasoisten koulutusten avulla.

36. Mindstone oy *

Mindstone auttaa löytämään tasapainoa arkeen mindfulnessin avulla. Yrityksille on tarjolla luennointia ja valmennusta. Mindstone tarjoaa mahdollisuuden siirtyä stressaavasta työympäristöstä metsään rauhoittumaan.

37. Moodmetric 

Moodmetric mittaa stressiä ja palautumista tarkkailemalla sympaattisen hermoston aktivoitumista älysormuksen avulla. Mittaus auttaa yritystä tunnistamaan ja ennaltaehkäisemään haitallista stressiä.

38. Motivaatiotalo *

Motivaatiotalon tavoitteena on lisätä tyytyväisyyttä ja menestystä sekä työssä että vapaa-ajalla motivaation kautta Reiss Motivation Profile:a hyödyntäen. Profiilia voidaan hyödyntää yksilön, työparin (esim. esimies – alainen) tai tiimin työskentelyn kirkastamiseen.

39. Motivire * 

Motivire valmentaa työyhteisöjä edistämään hyvinvointia, ja on erikoistunut hyvinvointiosaamisen kehittämiseen. Valmennus antaa työkaluja terveellisempiin elämäntapoihin, joita tuetaan työyhteisön avulla.

40. Palaudu tehokkaasti 

Palaudu tehokkaasti valmentaa sekä yksilöitä että yrityksiä verkossa. Pääpaino on nimenomaan palautumisella, niin vapaa-ajan kuin työajankin kuormituksesta. Lisää pääset lukemaan heidän sivuiltaan.

41. Potential Project *

Potential Project auttaa kehittämään organisaation työhyvinvointia mindfulnessin avulla. Ohjelmaan voidaan valita fokus ja toteutusmenetelmä organisaation tarpeiden mukaan.

42. Prominda *

Prominda valmentaa yksilöitä ja yrityksiä kokeilukulttuurin kautta parantamaan työhyvinvointia. Tavoitteena on saavuttaa itseohjautuva henkilöstö. Prominda tarjoaa myös Lean-valmennuksia.

43. Smart Break *

Smart Break on inspiroiva taukoliikuntasovellus, josta hyötyvät kaikki. Tutkimustietoon perustuvat ja asiantuntijoiden virittämät konkreettiset toimenpiteet parantavat työkykyä, -viihtyvyyttä ja saavat tuottavuuden nousuun – työyhteisö kerrallaan.

44. Somepoint 

Somepoint auttaa yrityksiä edistämään työhyvinvointia sisäisen sosiaalisen median avulla. Yritys tarjoaa valmennusta ja konsultaatiota viestintäkulttuurin parantamiseen ja tehostamiseen käyttämällä yhteisötyökaluja.

45. Suomen Coaching Instituutti 

Suomen Coaching Instituutti valmentaa sekä yksilöitä että ryhmiä johtamaan itseään ja muita. Valmennukset ja koulutukset sisältävät aiheita kuten mindfulness, itsetuntemus ja ihmisten moninaisuus työelämässä. Lue lisää täältä.

46. Toimiva Keho 

Toimiva Keho -valmennukset pakettiin kuuluu “30 askelta toimivaan kehoon ja mieleen” -kirja sekä aiheeseen liittyvä luento ja/tai käytännönharjoitus.

47. Trainer4You *

Trainer4You tarjoaa työkykyjohtamisen tueksi kohdennetut palvelut edistämään hyvinvointia aina toimihenkilöistä suorittavaa työtä tekeville. Trainer4You palveluihin kuuluu esimerkiksi Energialataus -verkkokurssi koko henkilöstölle tai keskijohdon aktivointiin järeä oma hyvinvointi -koulutus, jonka tulokset puhuvat puolestaan. Trainer4You tekee tiivistä yhteistyötä eläkevakuutusyhtiöiden kanssa.

48. Vibemetrics 

Vibemetrics on palvelu fiiliksien reaaliaikaiseen ja jatkuvaan mittaamiseen. Se kertoo myös aiheet ja syyt fiilisten takana. Palvelu toimii internet-selaimessa ja mobiililaitteissa; fiilisten kertominen ja mittaaminen osana työarkea on helppoa ja nopeaa.

49Viisaampaa työtä 

Viisas pääsee vähemmällä -nimiseen kirjaan perustuvat koulutukset liittyvät ajanhallintaan ja itsensä johtamiseen. Menetelmät ovat käytännönläheisiä ja yksinkertaisia, jotka voi ottaa käyttöön heti koulutuksen jälkeen.

50. WAU ry

WAU ry tukee yhtäaikaisesti yrityksen henkilöstön liikkumista ja lasten harrastamista käyttämällä yritysten tyky-toiminnasta saadut varat lasten ja nuorten liikuntaharrastusten järjestämiseen. WAU järjestää yritysten henkilöstöille erilaisia liikuntaharrastuksia ja -tapahtumia.

51. Wellmo

Wellmo on kehittänyt mobiilialustan oman terveyden tarkkailuun. Alusta on suunnattu vakuutusyhtiöille sekä terveys- ja hyvinvointipalveluita tarjoaville yrityksille. Wellmon löydät täältä.

52. WellWorks Oy *

WellWorks tarjoaa työkaluja auttamaan HR-osastoa mm. kehityskeskusteluissa, rekrytoinnissa, osaamisen kartoittamisessa ynnä muissa toiminnoissa. Järjestelmiä on myös työturvallisuus- ja ympäristöjohtamiseen.

53. WorkRelax *

WorkRelax myy 3D-hierontatuoleja. Tuoleissa on skannaustoiminto, joka varmistaa hieronnan tehokkuuden. Tuolin käyttö laskee stressiä ja rentouttaa mieltä.

54. YourCoach

YourCoach toteuttaa kartoituksia yrityksen henkilöstön ja työyhteisön kunnon selvittämiseksi. Lisäksi tarjoavat erilaisia kampanjoita, hyvinvointipäiviä ja luentoja hyvinvoinnin tukemiseen.

Näiden toimijoiden lisäksi työterveystalot (kuten Mehiläinen, Terveystalo, Pihlajalinna) ja eläkevakuutusyhtiöt (kuten Elo, Varma, Ilmarinen) tarjoavat palveluita työhyvinvoinnin edistämiseen.

Lataa tutkimusraportti

Unohtuiko joku listalta?

Onko teidän organisaatiossanne hyödynnetty jotain palveluntarjoajaa, joka mielestäsi ansaitsisi paikan tällä listalla? Tai edustatko itse listalta uupuvaa palvelua, joka pitäisi lisätä? Kommentoi alle, täydennetään listaa yhdessä!

Jos löydät edustamasi yrityksen listalta etkä ole tyytyväinen palvelunne esitystapaan, pyydä ihmeessä korjaamaan! Tavoitat minut meilitse, Twitterin tai LinkedInin kautta.

Tiina Rissanen
Key Account Manager, Lifted
tiina.rissanen (at) lifted.fi

Twitter, LinkedIn