Lifted liikutti messukävijöitä Esimies & Henkilöstö 2017 -tapahtumassa

Mieleesi saattoi otsikosta tulla, että olisimme olleet tässä esimiestyön, henkilöstöjohdon ja liikkeenjohdon ammattitapahtumassa vetämässä taukojumppaa tapahtuman kävijöille tai järjestäjille. Tämäkin olisi toki periaatteessa mahdollista, koska kuuluuhan ihmisten liikuttaminen yhtenä perustavanlaatuisena osana niin työyhteisö- kuin yksilövalmennuksiimme, ja koska olemme vetäneet työkykyä ylläpitäviä taukotreenejä aiemmin esimerkiksi Slush-organisaatiolle. Tällä kertaa liikuttaminen tapahtui kuitenkin hieman erilaisessa muodossa.

Taneli liikutti kuulijoita Inspiraatio-lavalla puheenvuorollaan “Miten johdan itseäni laadukkaasti?”

Taneli Rantala Inspiraatio-lavalla

Oli hienoa nähdä, että Tanelin puheenvuoro laadukkaasta itsensä johtamisesta veti paikalle tapahtuman Inspiraatio-lavalle paljon kiinnostunutta yleisöä. Tällä luennolla Taneli liikutti kuulijoita itseasiassa monella tavalla; laittamalla ihmiset luomaan lisää energiaa liikkeen avulla, saamalla ihmiset kirjaamaan omia prioriteettejaan paperille sekä saamaan monet (minut mukaan lukien) yleisössä pohtimaan ja keskustelemaan omista oppimismetodeista vierustoverin kanssa. Tästä Facebook-sivullemme ladatusta live-videosta luennon alkupuolelta voit reilun kuuden minuutin kohdalta bongata hyvää liikettä yleisössä. 🙂

 

Yleisö yltyi twittaamaan pointteja luennosta

Näitä esimerkkejä voit löytää lisää tapahtuman aihetunnisteella eli hashtagilla Twitteristä, mutta tässä poimintana yksi parhaimmista:

 

Tiimimme liikutti ständillämme erityisesti messuvieraiden aivonystyröitä

Työyhteisövalmennuksiemme parissa intohimoisesti työskentelevät Tiina Rissanen ja Jukka Joutsiniemi olivat suunnitelleet tapahtumaa varten pikakyselyn, jonka tarkoituksena oli haastaa ständillämme vierailleet henkilöt hetkeksi pohtimaan omaa itsensä johtamisen tasoa. Tämä osoittautui valtavaksi menestykseksi! Se piti nimittäin niin vieraat kuin koko muunkin tiimimme sopivalla ja mielenkiintoisella tavalla kiireisenä läpi koko tapahtuman. Twitter-tilillemme ladatusta videosta voit todeta tämän itse. 🙂

 

Tapahtumassa käyttämämme “Testaa miten hyvin johdat itseäsi” -kysely näytti tältä

Kysely otettiin tapahtumassa niin hyvin vastaan, että päätimme tarjota sen myös blogimme lukijoiden käyttöön. Ajattelimme, että moni voi kokea sen hyödylliseksi esimerkiksi hyvänä introna keskusteluille itsensä johtamisen merkityksestä modernissa organisaatiossa.

Heltin työterveyspsykologi kertoi nykyajan super-johtajien panostavan uneen

Esimies & Henkilöstö 2017 tapahtuma oli täynnä mielenkiintoisia puheevuoroja, mutta yksi nousi mielestämme ylitse muiden teeman kansanterveydellisen merkittävyyden takia. Heltin työterveyspsykologi Heli Rautjärvi muistutti puheenvuorossa unen merkityksestä. Helin mukaan niin nykyajan super-johtatajat kuin super-työntekijätkin panostavat sekeästi omaan hyvinvointiinsa, ja erityisesti työstä palautumiseen. Ja mikä onkaan se tärkein aivojamme työstä palauttava asia? Se on uni. Heli viittasi puheenvuorossaan myös useampaan otteeseen Tanelin aiemmin viereisellä lavalla käsittelemään itsensä johtamiseen, koska riittävä uni auttaa ihmisiä tekemään keskimäärin parempia valintoja päivän aikana, kuten vaikkapa välttämään turhaa napostelua.

Lisäksi Helin mukaan johtajista tulee vähäunisina vihaisempia ja he menettävät empatiakykyään. Niin kuin jokainen meistä. Ja jos esimerkiksi Esko Kilpeä on uskominen, niin tulevaisuuden ihmisen tärkein taito työssä on empatia. Meidänkin mielestä uni kokonaisuutena on yksi aliarvostetuimmista yksilön kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin vaikuttavista tekijöistä. tästä syystä järjestimmekin viime keväänä Suomen historian ensimmäiset Unen SM-kisat, jotka tulevat saamaan jatkoa myös ensi ensi vuoden keväällä. Kannattaa laittaa viimeistään nyt Liftedin somekanavat seurantaan, jotta pääset seuraamaan Unen SM-kisoja 2018!

Mitä seuraavaksi?

Nyt kun messuhulinasta aletaan palautua, käännetään katseet kalenterin seuraavalle sivulle. Järjestämme torstaina 19.10 aamiaisseminaarin aiheesta “Kolme näkökulmaa työyhteisön hyvinvointiin”. Tapahtuman keynote-vieraaksi on lukittu valovoimainen You-appin perustaja Nelli Lähteenmäki, eli tiedossa on varmasti mielenkiintoista kuultavaa ja nähtävää! Aikaa varataan myös keskustelulle ja verkostoitumiselle, tervetuloa! Voit ennakkoilmoittautua tapahtumaan alta löytyvällä lomakkeella.

Mikko Rindell Lifted

Mikko Rindell
Markkinointipäällikkö
Lifted

 

 

Uusimmat sisällöt:

Johtaminen

Johtamislupaus: Minä lupaan olla hyvä johtaja – kautta kiven ja kannon

Johtamisen periaatteet ja johtamislupaukset toteuttavat arvoja ja strategiaa käytännön johtamistyössä. Periaatteet mahdollistavat jaetun ja yhdessä hyväksytyn ymmärryksen hyvästä organisaatiolle sopivasta johtamisesta.

Lue
Liftcast #20

Liftcast #20: Tehokkaat johtamislupaukset │ Susa Nikula

Kuuntele miten yritys voi kehittää ja yhtenäistää johtamistaan tehokkaasti johtamislupauksien avulla. Äänessä Susa Nikula ja Taneli Rantala.

Johtaminen

Johtamisen TOP 3 syksyllä 2023

Tämän syksyn johtamispuheet liittyvät vahvasti toimintaympäristössä tapahtuviin muutoksiin: muutosneuvotteluihin, suorituksen johtamiseen ja johtoryhmän uudistumistarpeisiin.

Lue
Johtaminen

Miten edesauttaa sujuvaa siirtymää asiantuntijasta esihenkilöksi?

Monesti kuulee sanottavan, että hyvä asiantuntija hukataan, kun tarjotaan hänelle esihenkilöpestiä. Onneksi tilanne ei ole näin mustavalkoinen todellisessa elämässä. Harva meistä aloittaa työuraansa suoraan esihenkilötehtävissä. Useiden esihenkilöiden kokemustausta on nimenomaan erilaisista asiantuntijatehtävistä. Tähän siirtymään kannattaa kiinnittää aivan erityistä huomiota työyhteisöissä, sillä hyvä ihmisten johtaminen on hyvinvoivan ja tuloksellisen työyhteisön perusta.

Lue
Liftcast #19

Liftcast #19: Asiantuntijasta esihenkilöksi TOP10 │ Taneli Rantala & Jukka Joutsiniemi

Liftcastin Taneli ja Jukka listaavat tällä kertaa 10 parasta vinkkiään onnistuneeseen muutokseen asiantuntijasta esihenkilöksi.