Liftedin aamiaisseminaari: Lue kooste!

Viime viikolla järjestimme Liftedin historian ensimmäisen aamiasseminaarin Verticalin tiloissa. Kokosimme viikontakaisesta seminaarista koosteen, josta pääset lukemaan mielenkiintoisten puhujien tärkeimmät pointit – tai kertaamaan ne, jos satuit olemaan paikalla. Aamun aiheet keskittyivät etenkin työhyvinvointiin, ja ne herättivät myös paljon mielenkiintoisia keskusteluja.

Suuren työhyvinvointikyselyn tulosten läpikäynti

Järjestimme aiemmin tänä vuonna suuren työhyvinvointikyselyn, jonka tulokset käytiin läpi aamiaisseminaarin alussa: Aamu alkoi siis Liftedin toimitusjohtaja Taneli Rantalan puheenvuorolla, missä käytiin läpi työhyvinvointikyselyn tuloksia pääpiirteittäin. Työhyvinvointikyselyn tulokset herättivät sekä kysymyksiä että keskustelua – tulokset olivat siis mielenkiintoisia ja ajatuksia herättäviä!

Esimerkiksi yksilöiden halu kehittää viisaampia työtapoja nousi esiin kyselyn vastauksista – ihmiset kokivat, että he tarvitsevat selkeästi apua ajanhallintaan ja uusien työtapojen kehittämiseen.
Suurimpina johtopäätöksinä kyselystä nousi esiin, että työntekijät tarvitsevat yrityksen tukea hyvinvointiin. Työntekijät myös kokevat, että yrityksen tulee tukea yksilön työhyvinvointia.
Työhyvinvointipalveluiden käyttäminen oli kuitenkin vähäistä, ja suurimmaksi ongelmaksi nousi tarjottujen palvelujen joustamattomuus.
Työhyvinvointipalveluiden tarjoaminen vaikutti myös merkittävästi työntekijöiden sitoutumiseen.

Tulokset kokonaisuudessaan ja kattavampana kartoituksena lähetetään myöhemmin kaikille seminaariin osallistuneille, ja ne tulevat myös ladattavaksi Liftedin sivuille myöhemmin lokakuussa.

Nelli Lähteenmäki avasi neljä yleisintä syytä elämäntapamuutoksen epäonnistumiseen

Fifth Corner yrityksen toimitusjohtaja, YOU-applikaation kehittäjä Nelli Lähteenmäki puhui aamiaisseminaarissa kestävistä elämäntapamuutoksista ja siitä, kuinka teknologia voi auttaa muutoksissa. YOU-appin missio on, että se voi auttaa miljardeja ihmisiä edistämään omaa terveyttään – Nelli Lähteenmäki on siis todella sukeltanut tilastollisiin lukuihin siitä, kuinka elämäntapamuutokset onnistuvat; ja kuinka ne epäonnistuvat.

Pienet mikromuutokset tukevat suuren elämäntapamuutoksen onnistumista: YOU-app aktivoi ihmisiä päivittäin tekemään pieniä muutoksia, mitkä pienet muutokset tukevat sinun hyvinvointiasi tänään?

Nelli Lähteenmäki keskittyi etenkin siihen, miten ihmiset epäonnistuvat elämäntapamuutoksessaan – ja miten epäonnistumisen voisi välttää.

4 syytä, jotka etenkin johtavat elämäntapamuutoksen epäonnistumiseen:

1. Yritetään muuttaa liian montaa tai liian suuria asioita kerralla.
2. Aiemmat epäonnistumiset vaikuttavat onnistumiseen: jos aiemmat dieetit, ovat epäonnistuneet, ajattelet epäonnistuvasi myös nyt.
3. Ei täysin tiedetä mitä tehdä; tietotaito ei tue muutosta
4. Sosiaalisen ympäristön tuki on heikkoa; muutoksessa on yksin.

Lähteenmäki jakoi myös keinot, joilla suurimmat haasteet voi välttää:

1: Yritämme muuttaa liian montaa asiaa kerralla

 • Hyvät muutokset syntyvät pienin askelin, pieni askel kerrallaan: Mikromuutokset toimivat myös kaikille, niin huippu-urheilijoille kuin ihmisille, jotka eivät ole huolehtineet itsestään vuosiin.
 • Tapamuutokset ovat avain onnistumiseen: tavat tulevat sinulta automaattisesti, jolloin aivot lepäävät. Ne ovat siis vaivattomia sinulle, koska ne eivät vie ylimääräistä energiaa.
 • Suuri elämäntapamuutos kannattaa jakaa pieniin välietappeihin: niiden saavuttaminen motivoi jatkamaan ja tekee suuresta muutoksesta riittävän helpon, jolloin motivaatio saa sinut jatkamaan.
 • Elämäntapamuutoksen täytyy tuntua myös tärkeältä; kun pohdit omaa hyvinvointiasi ja sen edistämistä, luo tavoite, joka on todella sinulle merkityksellinen ja tärkeä.
  – Sisäinen motivaatio
  Oman tavoitteen oikeanlainen asettaminen.

2. Haluamme onnistua, mutta oletamme epäonnistuvamme

 • Self affirmation: Tunnista omat arvosi. Tunnista, mikä on sinulle tärkeää. Toimi pienin askelin omien arvojen mukaisesti. Pohdi, kuka tekee sinut onnelliseksi ja miksi? Entä mitkä tavoitteesi todella ovat, ja miksi?
  – Pohdi, miten vahvistat itsellesi sen, että ymmärrät todella pystyväsi elämäntapamuutokseen.
 • Myötätunto itseään kohtaan auttaa onnistumaan elämäntapamuutoksissa tutkitusti.
  Miten itsellesi puhut? Harjoitatko positiivisuutta? Millainen on sisäinen äänesi?
  – Puhutko itsellesi kuin parhaalle ystävällesi? Miksi, miksi et?
  – Tulokset eroavat riippuen siitä, miten onnistut: myötätunto saa sinut pitäytymään muutoksessa, vaikka kohtaisitkin pieniä haasteita.

3. Tietotaito ei riitä, jotta muutos onnistuisi

 • Miten päästä tavasta eroon? Korvaa kieltäviä ohjeita myönteisillä ohjeilla: Korvaa esimerkiksi ”en syö enää koskaan donitseja” ohjeella ”syön omenan donitsin sijaan.”
 • Kiitollisuuden harjoittaminen tukee elämäntapamuutoksia.
 • Mieti, mistä voisit löytää lisää tietotaitoa? Mieti myös, millaista tietoa tarvitset?

4. Sosiaalisen ympäristön tuki on heikkoa

 • Yhteisön tuki auttaa tutkitusti elämäntapamuutokseen: Mistä löytäisit sinua ja muutosta tukevan yhteisön?
 • Omien kokemusten jakaminen auttaa elämäntapamuutoksessa

Lisäksi Nelli Lähteenmäki jakoi tiiviistä infopaketistaan kolme tärkeintä pointtia, jotka jokaisen kannattaa ottaa mukaansa omaan arkeensa:

 • Valitse riittävän pieni ja itsellesi merkityksellinen microaction
 • Harjoita itsemyötätuntoa
 • Pidä huolta, että sinulla on ihmisiä, jotka tukevat sinua muutoksessa

ERTOn järjestöpäällikkö jakoi liiton kokemuksia Lifted WORK -valmennuksesta

Toimihenkilöliitto ERTOn järjestöpäällikkö Soile Lindstedt jakoi kokemuksiaan Lifted WORK –valmennuksesta, missä ERTOn jäsenet olivat mukana viime keväänä: ERTOssa koettiin, että ammattiliitolla on myös vastuu huolehtia jäseniensä hyvinvoinnista.

Tässä tärkeimmät nostot ja onnistumiset, joita Lifted WORK -valmennuksessa koettiin:

 • Järjestössä on huomattu, että jäsenenä olevat työntekijät kokevat kiireen ja kuormituksen olevan ongelmakohtia omassa hyvinvoinnissaan.
 • Verkkovalmennus oli tehokas keino nostaa jäsenten hyvinvointia tehokkaasti, kun jäseniä on ympäri Suomea.
 • Lifted loi alkukartoituskyselyn, jonka pohjalta tehtiin juuri Ertolle räätälöity verkkovalmennus
  – Tärkeimmät haasteet nousivat esiin kyselystä: stressinhallinta, unenlaatu, parempien työtapojen kehittäminen, epäsäännölliset ruokailutottumukset ja liikkumisen motivaatio
  – Nämä alueet huomioon ottaen rakennettiin kevään verkkovalmennus
 • 10 viikon aikana kehitystä saatiin aikaan melkein jokaisella kuudella osa-alueella, jotka valmennuksessa otettiin huomioon. Valmennettavat saivat 3-4 kertaa sisältöä itselleen.
 • Palaute valmennuksesta sekä verkossa, että Erton tilaisuuksissa oli erittäin kannustavaa: palvelu koettiin hyödylliseksi ja tehokkaaksi.
 • Mukana oli myös henkilöitä, jotka olivat juuri toipumassa burn outista.
 • Valmennus otetaan uudestaan Ertolle, ja sitä voidaan kehittää jo saatujen palautteiden ansiosta entistä paremmaksi kokonaisuudeksi.

Yhteistyö Firstbeatin kanssa & työyhteisövalmennusten syyskampanja

Aamiaisseminaarin päätteeksi julkaisimme tuoreimman yhteistyömme: Tulevat yritysvalmennuksemme nousevat uudelle tasolle Firstbeatin kanssa solmitun yhteistyön myötä! Firstbeat on työhyvinvoinnin ja huippu-urheilun parissa toimiva suomalainen yritys, jonka kehittämä sydämen sykeanalyysi tulee osana työyhteisövalmennuksiamme vahvistamaan mahdollisuuksiamme kartoittaa yksilöiden lähtötasoja ja kehittymistä henkilökohtaisella hyvinvointipolullaan.

Julkaisimme yhteistyön lisäksi aamiaisseminaariin osallistujille myös alennuksen yritysvalmennuksistamme: marraskuun loppuun mennessä varatuista yritysvalmennuksista vuodelle 2018 saa -10% alennuksen. Kyseisissä valmennuksissa valmennettavat pääsevät  halutessaan tutkimaan omaa hyvinvointiaan myös mitattuina numeroina Firstbeatin ansiosta.

Erityiskiitos vielä kaikille, jotka aamiaisseminaariin osallistuivat! Oli ilo nähdä kaikkia, niin uusia kuin vanhojakin tuttavuuksia näissä merkeissä!

Lifted on valmentajatiimi, jonka tavoitteena on vapauttaa valmennettaviensa täysi potentiaali. Liftedin valmennuksissa ihminen otetaan huomioon aina kokonaisuutena, joka hyötyy ravinnon, liikkumisen sekä ajattelun kehittämisestä! Valmennamme sekä yksityisiä henkilöitä että työyhteisöjä, ja tunnetuimpia palvelujamme ovat tulokselliset verkkovalmennuksemme sekä innostavat live-tapahtumat. Get inspired, get Lifted!

Uusimmat sisällöt:

Asiakastarinat

CASE NEOT: Johtamisen periaatteilla tuetaan yhtenäistä organisaatio- ja johtamiskulttuuria

Organisaatiokulttuuria tukevien johtamisperiaatteiden määrittely yhteisesti sitoutti koko esihenkilökunnan yhtenäiseen johtamismall

Lue
Liftcast #33

Liftcast #33: Yhtenäinen johtaminen ratkaisee │ Rantala & Joutsiniemi

Liftcastin Taneli ja Jukka keskustelevat tällä kertaa yhtenäisestä johtamisesta. Jaksossa kuulet miksi ja miten johtaminen yhtenäistetään.

Asiakastarinat

CASE Vantaan Energia: Strategisten johtajuuskyvykkyyksien kehittäminen johtotiimeissä

Vantaan Energia kehitti johtoryhmänsä ja kaikkien johtotiimiensä toimintaa ja strategisia johtamiskyvykkyyksiä Liftedin avustuksella.

Lue
Liftcast #32

Liftcast #32: Tekoälyn hyödyntäminen tietotyössä │ Antti Merilehto

Liftcast-podcastissa puhutaan AI:n eli tekoälyn hyödyntämisestä tietotyössä. Studiossa Taneli Rantalan seurassa Antti Merilehto.

Asiakastarinat

CASE FiMVO: Hyvin toimivasta tiimistä huipputiimiksi pitkäjänteisellä valmennuksella

Pitkäjänteinen tiimivalmennus ja coaching tukevat tiimidynamiikkaa, yhteistyötä ja valmiuksia toimia haastavissakin tilanteissa

Lue