Palvelu, jolla nostamme työyhteisösi voimavarat täysin uudelle tasolle.

Kehitä työntekijöidesi hyvinvointia ja tuottavuutta

Panostamalla yksilöiden hyvinvointiin parannat heidän tuottavuuttaan ja minimoit työkyvyttömyyden aiheuttamat kustannukset.

Luo edellytykset menestyvälle organisaatiolle

Kehittämällä johtamista ja kulttuuria varmistat, että työyhteisösi puhaltaa yhteen hiileen, mikä näkyy aina tulosta myöten.

Varmista, että teillä on parhaat tekijät talossa

Hyvinvoiva työntekijä on sitoutuneempi ja työnantajansa puolestapuhuja. Panostamalla hyvinvointiin parannat myös rekrytointianne.

Me uskomme, että menestyvän organisaation keskiössä on hyvinvoiva työyhteisö. Autamme työyhteisöänne olemaan parhaimmillaan, joka päivä.

Ainutlaatuinen ratkaisu – monestakin syystä!

Lifted WaaS tuo työyhteisösi käyttöön kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin palvelun, jolla kehittää sekä yksilön että organisaation voimavaroja.

Lähestymme hyvinvointia kokonaisvaltaisesti, yksilö- ja organisaatiotasolla

Vastuu hyvinvoinnista on yksilöllä itsellään, mutta ollakseen parhaimmillaan päivittäin, hän kaipaa tuekseen koko työyhteisön.

Tarjoamme henkilöstölle yksilöllistä valmennusta ja henkilökohtaista tukea

Ratkaisumme mahdollistaa yksilön keskittymisen itselleen tärkeimpiin kehityskohteisiin innostavien valmentajiemme tuella, vuoden jokaisena päivänä.

Kehitämme hyvinvoinnin johtamista ja luomme puitteet menestyksekkäälle liiketoiminnalle

Tarjoamme johdolle ja esimiehille työkalut hyvinvoinnin johtamiseen, minkä vaikutukset näkyvät koko työyhteisössä.

Toimimme johdon ja HR:n tukena hyvinvoinnin kehittämisessä

Muutokset eivät tapahdu yhdessä yössä. Tarjoamme pitkäjänteisen tuen johdolle ja HR:lle hyvinvoinnin kehittämiseen. 

Lähestymme työyhteisön hyvinvointia kokonaisvaltaisesti

Lähestymme työyhteisön voimavaroja yksilön ja organisaation näkökulmasta. Kehittämällä työyhteisönne voimavaroja kokonaisvaltaisesti yhteistyössä HR:n ja johdon kanssa teemme hyvinvoinnista osan organisaationne kulttuuria ja kilpailukykyä.

Organisaation voimavarat koostuvat kulttuurista, johtamisesta, yhteisöllisyydestä, työympäristöstä sekä työn sisällöstä ja mitoituksesta.

Yksilön voimavaroihin kuuluvat stressinhallinta ja palautuminen, liikkuminen, mieli, sosiaalisuus, ravitsemus ja työtavat.

Lifted WaaS -palvelun kolme osiota

Palvelumme koostuu kolmesta osiosta: henkilöstölle suunnatusta itsensä johtamisen valmennuksesta, esimiehille ja johtotehtävissä toimiville henkilöille suunnatusta hyvinvoinnin johtamisen valmennuksesta, sekä HR:n ja johdon tuesta.

1. Itsensä johtamisen valmennus

Tarjoamme henkilökohtaista tukea yksilöiden hyvinvoinnin kehittämiseen heidän erilaiset tarpeet ja lähtökohdat huomioiden, lopputulemana pysyvät tulokset ja tapamuutokset.

2. Hyvinvoinnin johtamisen valmennus

Lisäämme esimiesten ymmärrystä hyvinvoinnin johtamisesta ja edistämme johtamistaitoja tarjoamalla konkreettisia työkaluja esimiestyöhön, parantaen näin koko työyhteisön hyvinvointia ja tuottavaisuutta.

3. HR:n ja johdon tuki

Palvelun on vapautettava HR:n resursseja. Sidomme hyvinvointitoimenpiteet liiketoimintatavoitteisiin, tuemme suunnitelmallista tekemistä ja seuraamme kehitystä jatkuvasti, varmistaen tukea tarvitsevien aktivoinnin valmennukseen.

HR:n ja johdon tuki – hyvinvoinnin automaatio

Autamme automatisoimaan hyvinvoinnin kehittämisen työyhteisössänne aina nykytilan kartoittamisesta tulosten seurantaan asti.

Olemme palvelleet jo lähes 70 työyhteisöä ja yli 25 000 suomalaista

Olemme toimineet hyvinvoinnin kehittämisen kumppanina muun muassa Bonavalla, Fazerilla ja Meltwaterilla. Katso alta heidän ajatuksiaan yhteistyöstä kanssamme!

Tutkimme erilaisia kumppaneita ja päädyimme Liftediin, sillä koimme, että heillä on hyvin laaja malli, joka ottaa huomioon hyvinvoinnin eri aspektit. Koimme myös, että Liftedin kanssa yhteistyö tuntui mutkattomalta ja helpolta.

Maija Soininen
Head of HR,
Bonava

Fazer

Olen todella vakuuttunut Liftedin kyvystä tuottaa vaikuttavaa hyvinvointivalmennusta moderneille organisaatioille. Liftedin johdon intohimoinen, mutta arjen realiteetit ja erilaisten organisaatioiden tarpeet huomioiva tapa kehittää hyvinvointivalmennusta tekivät minuun vaikutuksen.

Maria Fyrsten
Vice President HR,
Fazer Bakery Business Area

Liftedin valmennusyhteistyö nosti meidän tärkeimmät asiat esille. Saimme valmennuksesta työkalut olla näiden asioiden ympärillä päivittäin ja viikoittain.

Pekka Hyvärinen
Managing Director,
Meltwater

81 %

valmennukseen osallistuneista sai pysyviä tuloksia hyvinvointiinsa

(ERTO)

60 min

lisää energistä työaikaa/päivä

(Pohjolan Voima, mittaajana Laturi Corpotation Oy)

Onko työyhteisösi täysi potentiaali käytössä?

Varaa ilmainen workshop, jossa kartoitamme työyhteisönne hyvinvoinnin nykytilan, tarpeet ja tavoitteet, ja autamme löytämään juuri teille sopivat tavat kehittää työyhteisönne hyvinvointia.

Scroll to Top