Asiakastarinat

Case Fluido: Systemaattinen johtamisen ja esihenkilöiden osaamisen kehittäminen

If you want to read this article in English, look for the article: “Case Fluido: Systematic development of leadership culture and skills

Fluido on Pohjois-Euroopan johtava Salesforce konsulttitalo, jonka sydämessä on heidän rautaisista asiantuntijoista koostuva, yli 400 hengen vahvuinen henkilöstö. Nämä “Fluido Superherot” tekevät töitä yhdeksässä eri maassa, kahdeksassa eri toimistossa, yksien yhteisten arvojen ohjaamana.

Ihmiset ja heidän osaamisensa on se minkä ympärillä yrityksen toiminta pyörii ja henkilöstön hyvinvoinnista ei tingitä. Fluido haluaa erityisesti antaa henkilöstölleen aikaa pysähtyä oman jaksamisen ja kehittymisen äärelle, ja tavoitteenamme oli tuoda tälle helppo ja selkeä väylä Lifted-valmennuksen avulla.

Vuoden teemana erityisesti johtamisen ja esihenkilöiden osaamisen kehittäminen

Tämä on Fluidolle ja Liftedille jo toinen yhteistyövuosi ja vuoden teemana oli systemaattinen johtamisen ja esihenkilöiden osaamisen kehittäminen. Haastattelimme Fluidon People & Culture -tiimin Pauliina Löyttyä ja Hanna Viiaa heidän kuluneesta vuodestaan esihenkilötyön kehittämisen parissa.

Valmennettavien tarpeet ja lähtötaso huomioon!

Valmennusta lähdettiin rakentamaan tarkasti osallistujien toiveet ja tarpeet huomioiden. Aivan valmennuksen alussa toteutimme alkukartoituksen ja osallistujat saivat itse määritellä vuoden teemat sen perusteella, mitkä ovat heille tärkeimpiä kehitysalueita tänä vuonna. Vuodelle 2021 osallistujat valitsivat kolme heille tärkeintä kehitysteemaa:

  • Valmentava johtaminen
  • Tehokkaan tiimityön ja tiimin sitoutumisen mahdollistaminen
  • Johtaminen haastavissa tilanteissa ja konfliktien kohtaaminen

Koko valmennuksen ajan tarjolla oli lisäksi henkilökohtaista coachingia heille, jotka halusivat pureutua vieläkin syvemmälle oman johtajuuden kehittymisessä. Valmennukseen osallistuminen oli esihenkilöille täysin vapaaehtoista, mutta osallistujalähtöisen muotoilun ansiosta osallistujamäärä oli korkea jokaisessa valmennustilaisuudessa.

Hanna: “Tosi hyvät teemat valikoitui tämän vuoden teemoiksi, ja erityisenä timanttina henkilökohtainen coaching – tämä oli erityisen suosittu ja kiinnostava, ja siitä saatiin myös jatkuvasti erinomaista palautetta. Yksilövalmennus toi valtavasti lisäboostia myös yhteisille valmennuksille – yksilövalmennuksen kautta tulleet oivallukset ja harppaukset esihenkilöiden osaamisen sekä johtamisen kehittymisessä ovat ehdottomasti olleet valmennuksen parasta antia.”

Valmennuksen annit näkyvät jo Fluidon arjessa

Valmennusten lomassa on huomattu loistavia kehitysaskeleita. Omalle oppimiselle annetaan aikaa ja valmennuksissa läpikäytyjä konkreettisia työkaluja on otettu arjen tilanteissa käyttöön. Työkalujen ja valmennusten tuomien oivallusten hyödyt on huomattu ja niistä on keskusteltu yhdessä tiimeissä.

Pauliina: “Valmennus ei ollut pelkkiä luentoja, joissa istutaan passiivisesti ja kuunnellaan hetki, vaan ne tarjosivat aidosti konkreettisia työkaluja omaan työhön, sekä coachingin kautta omaan tekemiseen, jotka on meillä otettu jo useassa yhteydessä käyttöön arjessa. Olen tykännyt siitä työkalujen, toimintamallien ja ryhmätöiden tuomasta konkretiasta, että ei ole vain pelkkää teoriaa. Oli hienoa, että saatiin jälleen näyttää yhtiönä meidän työntekijöille ja esihenkilöille, että me panostetaan näihin asioihin, tarjotaan tukea ja nämä asiat ovat meillä tapetilla”

Meille on tärkeää pysyä valmennuksen aikana pulssilla osallistujien kokemuksesta ja kysymme aktiivisesti palautetta valmennustapahtumistamme sekä coachingista. Fluidolaiset antoivat läpi vuoden loistavaa palautetta valmennuksesta.

Hanna: “Olemme pitkään tehneet yhteistyötä Liftedin kanssa, ja tänä vuonna erityisesti tuli osallistujilta reaktio että ‘wau, tälläistä järjestetään’. Systemaattiset panostukset ja jatkuva valmennus on ehdottomasti hyvä juttu – se pitää aiheet tapetilla.”

Hedelmällinen yhteistyö jatkuu

Pauliina & Hanna: “Lähdimme uudelleen yhteistyöhön, sillä olimme tyytyväisiä viime vuoteen, yhteistyö on aina pelannut tosi hyvin. Selvitetään aina aito tarve ja mitä ihmiset haluavat. Lifted tarjoaa myös tuen valmennuksen läpivientiin, mikä on erityisen hyvä kun on itsellä hektinen arki. Ei tultu vain valmiin paketin kanssa että tässä tämä, vaan aidosti toimittiin kumppanina, mukautuen meidän tarpeisiin.

Liftedillä ymmärrettiin hyvin mitä meillä kaivataan ja mitä me haetaan. Ollut kerrassaan hyvää jatkuvaa yhteistyökumppanuutta, koulutukset ovat todella laadukkaita joten tuntui todella luonnolliselta jatkaa yhteistyötä! Tyytyväisiä asiakkaita tässä, ei mitään muuta sen ihmeellisempää!”

Inspiroiko Fluidon esimerkki?

Mikäli mietit yrityksenne johtamisen ja esihenkilötyön kehittämistä ja tukemista, käy lukemassa lisää johtamisen valmennuksistamme ja ole meihin yhteydessä niin jutellaan lisää!

Jukka Joutsiniemi Lifted Jukka Joutsiniemi
+358 44 271 1487
jukka(at)lifted.fi

Uusimmat sisällöt:

Asiakastarinat

Case Roima Intelligence: Valmennuksella käytännön työkaluja itsensä johtamiseen

Roiman itsensä johtamisen valmennuksessa tuettiin työyhteisön onnistumista kasvavassa globaalissa projektiorganisaatiossa

Lue
Liftcast #28

Liftcast #28: State of leadership in Finland │ Nick Vertigans & David Goddard

In this Liftcast episode, we explore leadership in Finland, delving into characteristics, challenges, and strengths of Finnish leaders.

Asiakastarinat

CASE Pirkanmaan Jätehuolto: Työyhteisötaitojen valmennusta koko henkilöstölle kiertotalouden edelläkävijäyrityksessä

Koko Pirkanmaan Jätehuollon henkilöstö osallistui Liftedin toteuttamaan työyhteisötaitojen valmennukseen

Lue
Liftcast #27

Liftcast #27: Menestyvä yritys sijoittajan silmin │ Jyri Engeström

Liftcast-studiossa Jyri Engeström kertoo menestyvän yrityksen toimintatavoista ja piirteistä sijoittajan silmin.

Asiakastarinat

CASE Metsähallitus: Monimuotoisella valmennuksella lisäoppeja ja työkaluja esihenkilöiden arkeen

Lifted vakuutti sillä, että asiakasta kuunneltiin ja käytiin aitoa vuoropuhelua tarpeiden huomioimiseksi Metsähallituksen esihenkilövalmennuksen suunnittelussa.

Lue