Uutiset

Liftedille uusi Community Manager – Tapaa Anna Wallin

Vaikka ruudussa näkyykin enimmäkseen valmentajat, Liftedin porukkaan kuuluu myös joukko muita tekijöitä. Yksi heistä on Community Managerin roolissa muutama kuukausi sitten aloittanut Anna. Nyt on Annan vuoro esittäytyä.

“Yksi hyvinvointi, yksi minä. Kuulostaapa järkevältä.”

Näin ajattelin keväällä, kun sain kuulla että Lifted haki tiimiinsä Community Manageria. Vietettyäni lähes puolitoista vuotta maailman toisella puolen tutustuen itseeni ja elämään boksin ulkopuolella, olin palannut kotikonnuilleni Pohjanmaalle pohtimaan, millaista elämää tahdon reissun jälkeen elää. Mikä on minulle tärkeää? Mitä haluaisin tehdä?

Suunnitelmani olivat itselleni vähintäänkin epäselvät, mutta yksi asia oli selvä: halu tehdä jotakin merkityksellistä. Uskaltauduttuani irtautua tekemisestä, joka oli kovaa vauhtia viemässä minua kohti kuuluisaa oravanpyörää, koin kutsumusta auttaa muitakin uskaltautumaan rohkeasti elää omannäköistä elämää yhteiskunnassa vallitsevista ihanteista riippumatta, ulkoisista odotuksista viis.

Liftedin ajatus yhdestä hyvinvoinnista puhutteli minua. On vain yksi hyvinvointi – yksi minä, yksi sinä ja no– yksi elämä, ja se on ja tapahtuu tässä ja nyt. Tämä tarkoittaa, että eläessäni jo huomista tai pähkäillessäni vielä eilistä, elämä menee minulta ohitse. Olen, mutta elänkö?  

Arvomme kohtasivat. Liftedin tavoin näen ihmisen kokonaisuutena, jonka pyörät eivät voi pyöriä eteenpäin elleivät ne ole tasapainossa. Vapaa-ajan ‘minämme’ vaikuttaa ns. ‘työ-minään,’ jolloin sillä, miten voit töissä on vaikutus myös jaksamiseen kotona. Ihminen voi olla vaikka kuinka hyvässä kunnossa fyysisesti, mutta ellei mieli ole kaidalla tiellä, ei elämästä jaksa nauttia. 

Tästä, kuten aivan liian monella muullakin, myös minulla on henkilökohtaista kokemusta. Oma polkuni on johtanut minut 110-prosenttisesta suorittamisesta kohti lempeämpää, armollisempaa itseä. Siinä missä ennen vanhaan oli kauhea kiire kokoajan eikä rauhoittuminen tullut kuuloonkaan, olen oppinut olemisen, hetkessä elämisen taidon. Ajatusmaailmani on siirtynyt mustavalkoisesta joko-tai-tyyppisestä ajattelusta kokonaisvaltaisempaan katsomukseen, jossa kokonaisuus – oli se sitten ihminen tai jokin elämän osa-alue – muotoutuu monenmoisesta pienestä osasta.

Yksi ehkä yleisimmistä käyttämistäni lausahduksista onkin “it’s the little things.” Uskon, että salaisuus piilee yksityiskohdissa, arjen pienissä teoissa, mikä pätee erityisen hyvin myös hyvinvointiin. Askel kerrallaan eteenpäin hyviä juttuja lisäten.  

Vaikka minua henkilökohtaisesti puhutteleekin Lifted Methodin osa-alueista erityisesti mieli, ne ovat kaikki tärkeitä. Meillä kaikilla on oma tarinamme; jokaisella omat vahvuutemme, mutta toisaalta myös haasteemme; ylä- ja alamäkiä, sillä yhtä jatkuvaa vuoristorata-ajeluahan tämä elämä on. Vaikka uniikkeja olemmekin, olemme siinä mielessä kaikki samasta puusta veistetty.

Meistä jokaisessa on ihan valtavasti potentiaalia – kunpa vain uskaltaisimme olla oma itsemme! Ja kun ympärilleen saa vielä samanhenkistä porukkaa joka inspiroi ja kannustaa, maailmasta tulee huomattavasti kivempi paikka olla. 

Eli, miksi Lifted? No juuri siksi!

Olen erityisen kiitollinen siitä, että saan olla mukana huikean hienossa porukassa tekemässä jotakin, mihin todella uskon: auttamassa ihmisiä – sinua, joka luet tätä juuri nyt – voimaan hyvin ja hyödyntämään täyden potentiaalisi, juuri sellaisena kuin olet. 

Näillä sanoin toivotan sinulle oikein ihanaa kesää! Toivottavasti nähdään pian.

Anna
Community Manager, Lifted

Uusimmat sisällöt:

Liftcast #30

Liftcast #30: Toimitusjohtajan teesit onnistumiseen │ Julius Manni

Liftcastissa käsitellään tällä kertaa toimitusjohtajuutta ja toimitusjohtajana onnistumista Vincitin tj Julius Mannin kanssa.

Liftcast #29

Liftcast #29: Valmentava johtaminen esihenkilön työkaluna │ Karoliina Hiekkanen

Valmentava johtaminen puhuttaa, mutta miten sitä tulisi hyödyntää oikein? Liftcast-podcastin studiossa Karoliina Hiekkanen.

Asiakastarinat

CASE Turku Energia: Yhdessä määritellyt johtamislupaukset tukevat laadukasta, yhtenäistä johtamismallia

Johtamislupausten pohdinta eri kokoonpanoissa, useammassa tilaisuudessa ja erilaisten välitöiden avulla edesauttoi johtamislupausten täsmentymistä nimenomaan Turku Energian strategiaa, arvoja ja tavoiteltua yhteistä johtamismallia tukevaksi.

Lue
Asiakastarinat

Case Roima Intelligence: Valmennuksella käytännön työkaluja itsensä johtamiseen

Roiman itsensä johtamisen valmennuksessa tuettiin työyhteisön onnistumista kasvavassa globaalissa projektiorganisaatiossa

Lue
Liftcast #28

Liftcast #28: State of leadership in Finland │ Nick Vertigans & David Goddard

In this Liftcast episode, we explore leadership in Finland, delving into characteristics, challenges, and strengths of Finnish leaders.