Viisasta elämää Liftedin kirjavinkeillä – 8 kirjaa, jota et halua jättää lukematta!

Tervetuloa Liftedin kirjastoon!

Me Liftedillä olemme ikuisia oppilaita ja erittäin intohimoisia itsemme kehittäjiä – niin kuin varmasti sinäkin, joka parhaillaan luet tätä! Nykyajan sähköisten laitteiden villitsemässä maailmassa kirjojen lukeminen on paitsi loistava tapa kehittää itseään myös erittäin hyvä keino rauhoittua ennen nukkumaanmenoa. Mikä parasta, se on lähestulkoon kaikkien saatavilla oleva harrastus. Tiesitkö, että kirjastokortin on todettu jopa pidentävän ikää?

Juhlistaakseen tätä Lifted-valmentajat Antti ja Taneli kokosivat yhteistyössä Viisas Elämä -kustantamon kanssa kahdeksan parasta vinkkiään loppukesän lukemiseen. Kirsikkana kakun päällä saat myös tuntuvan alekoodin Viisas Elämä -verkkokauppaan, eli ei kun kirjaostoksille! Näitä et halua missata. (Koodi löytyy tekstin lopusta!)

1. Charles Duhigg: Tapojen Voima – Miksi käyttäydymme niin kuin käyttäydymme?

Coach Antin ensimmäinen kirjasuositus on tapamuutostutkimuksen isä Charles Duhiggin kirja Tapojen voima. Liftedin valmennuksessa puhutaan paljon tapamuutoksista yksinkertaisesti siitä syystä, että tavat ovat kaiken tekemisemme A ja O. Tämä kirja on tuhti tietopaketti siitä, mitä tavat ovat, miten ne näkyvät ja kehittyvät aivoissamme ja miten me voimme muuttaa niitä, toisin sanoen korvata huonoja tapoja hyvillä. Kirja on käytönnönläheinen, helposti ymmärrettävä ja, mikä parasta, täynnä mielenkiintoisia esimerkkejä tapamuutoksista.

Elämänmuutoksen fundamenttiteos. –Coach Antti

2.  John Kabat-Zinn: Mindfulness – Tietoisen läsnäolon perusteet

Coach Taneli on lukenut useamman mindfulnessin luoja Kabat-Zinnin kirjoista, mutta pitää tätä ehkä kaikista helpoimmin lähestyttävänä. Kirja on oiva tapa päästä käsiksi mindfulnessin saloihin sekä oppia itse mindfulnessin perustajalta. Coach Antti komppaa Tanelin valitsemaa mindfulness-aiheista kirjaa sillä, että jo pelkästään lukemalla mindfulness- ja henkisyyteen liittyviä kirjoja pääsee rauhoittumaan ja tulee takuuvarmasti hyvä fiilis.

3. Tim Ferriss: Titaanien työkalut – Elämänohjeita huippumenestyjiltä ja supertähdiltä

Nyt on kovan luokan opus täynnä hyvää tietoa yksien kansien välissä! Tämä tuore kirja pitää sisällään konkreettisia huippuluokan elämänohjeita, sillä Tim Ferriss on nerojen haastattelija, joka pyrkii palastelemaan heidän menestyksensä salaisuuden. Kirja on jaoteltu kolmeen eri kategoriaan: terveys, viisaus ja vauraus. Lukemalla lyhyitäkin pätkiä kirjasta, esimerkiksi jo yhden sivun välähdystekniikalla, eli avaamalla kirjan mistä tahansa kohdasta, siitä saa varmasti irti paljon.

Liity Lifted WAAS -yksilövalmennukseen

4. Tim Ferriss: 4 tunnin työviikko – Unohda yhdeksästä viiteen -elämä, asu missä haluat ja ryhdy uusrikkaaksi

Tätä samaiselta Tim Ferrissiltä jo vuosia sitten tullutta opusta on kiittäminen siitä, että Coach Tanelilla noin viisi vuotta sitten heräsi kiinnostus viisaampia työtapoja kohtaan. Kirja on täynnä oivaltavia oppeja siitä, kuinka töitä pystyy tekemään fiksummin ja eri tavalla. Vaikka kirjoittamisajankohdasta onkin kulunut jo vuosia ja teknologia on kehittynyt, kirjan rautaiset opit ovat Tanelin mukaan sovellettavissa aina vaan.

Vahva suositus sinulle, joka haluat työskennellä viisaammin, etkä enemmän.

5. Rick Hanson: Buddhan aivot – Käytännön neurotiedettä onnellisuuteen, rakkauteen ja viisauteen

Amerikkalaisen neurotieteen tohtori Rick Hansonin kirjoittama teos Buddhan aivot on Coach Antin kolmas suositus. Ennen kirjan lukemista, Anttia oli aina kiinnostanut henkisyys ja meditaatio, mutta hän oli kuitenkin kaivannut siihen jotain kovempaa substanssia ”epämääräisen hörhöilyn” sijaan. Se että luki kirjan, jossa neurotieteilijä pisti kovat tieteelliset faktat pöytään koskien sitä, mitä meditaatio ihmisaivoille tekee, oli Antin sanoin ”aivan käsittämättömän silmiä avaava kokemus.”

Kaipaatko sinäkin tieteellistä selitystä mindfulnessin hyödyille? Silloin kannattaa ehdottomasti lukea tämä teos.

6. Marcus Aurelius: Itselleni – Keisarin mietteitä elämästä

Rooman keisarina aikoinaan olleen, yhden stooalaisuuden arvostetuimmista ajattelijoista Marcus Aureliuksen kirja Itselleni on Coach Tanelin kolmas suositus. Vaikka kirja onkin kirjoitettu kauan, kauan sitten, Taneli toteaa, että lukiessaan kirjaa sen avatessaan tuli usein sellainen fiilis, että ”tämähän kertoo juuri minun eilisestä päivästäni.” Teos on ajaton ja kertoo yhdestä harvoista miehistä tai naisista, joka on menestynyt todella hienosti sekä aineellisessa että henkisessä maailmassa. Aurelius on suuri ajattelija, joka on hienosti onnistunut pukemaan ajatuksensa sanoiksi sen suuremmitta suunnitelmitta siitä, että siitä jonain päivänä tulisi kirja.

Ei välttämättä kaikista helpoiten lähestyttävä tai luettava, mutta ajan kanssa todella merkittävä ja lukemisen arvoinen teos. –Coach Taneli

7. Sam Harris: Herääminen – Opas uskonnottomaan henkisyyteen

Yhdysvaltalaisen filosofin Sam Harriksen kirja Herääminen on Coach Antin viimeinen suositus. ”Hiukan jokeri nosto” on Antilta itseltäänkin vielä lukematta, mutta koska hän on aiemmin lukenut useamman muun Harrisin kirjoista, häneltä tulee kuitenkin vahva suositus myös tästä.

Kirja on erityisen mielenkiintoinen siksi, että Harris perehtyy siinä henkisyyteen, vaikka onkin itse kovan luokan uskontokriitikko. Varsinkin nykyaikana länsimaailmassa on helposti tapana vetää yhtälö henkisyyden ja uskonnon välille, mikä ei ehkä kuitenkaan pidä paikkaansa. Tutkijoiden mukaan henkisyys on oleellinen tapa ihmisyyttä, uskonnosta huolimatta, ja sitä voi harjoittaa monella eri tavalla.

Herääkö sinullakin ajatuksia tästä? Lue ihmeessä kirja ja kerro meille, mitä olit mieltä!

8. Eckhart Tolle: Läsnäolon voima – Tie henkiseen heräämiseen

Tämä 20-vuotisjuhlapainos on Tanelin viimeinen, mutta ei suinkaan vähäisin, suositus. Tolle puhuu paljon läsnäolosta kuten myös Kabat-Zinn, mutta kuitenkin hyvin erilaisella tavalla. Miten me voimme elää tätä elämää silmät auki, tässä ja nyt? Läsnäolon voima on todella mielenkiintoinen ja kaiken kattava teos, joka perustuu ihmisten asettamiin, Tollen vastaamiin kysymyksiin. Mitä tulee uskonnollisiin viittauksiin, niitäkin löytyy kirjasta jonkin verran. ”Se tekee siitä entistä mielenkiintoisemman,” toteaa Taneli.

Lifted-valmentajien vinkit perustuvat Viisas Elämä -kustantamon kirjoihin, jotka löydät heidän verkkokaupastaan täältä. Käyttämällä alennuskoodia ” LIFTED ” kassalle siirtyessäsi saat 20% alennuksen ostoksistasi.

Kuten tutkimuksetkin toteavat: mitä enemmän lukee kirjoja, sitä kauemmin elää.

Siispä: nautinnollisia lukuhetkiä sinulle ja lukemisiin!

Onko jokin kirjasuosituksista sinulle tuttu jo ennestään? Entä löytyykö sinulta omia suosikkeja? Jaa meille omat kirjavinkkisi sosiaalisen median puolella joko Facebookissa, Instagramissa tai LinkedInissä tunnisteella #YksiHyvinvointi, niin saadaan hyvät kirjat kiertämään. 

Uusimmat sisällöt:

Asiakastarinat

CASE NEOT: Johtamisen periaatteilla tuetaan yhtenäistä organisaatio- ja johtamiskulttuuria

Organisaatiokulttuuria tukevien johtamisperiaatteiden määrittely yhteisesti sitoutti koko esihenkilökunnan yhtenäiseen johtamismall

Lue
Liftcast #33

Liftcast #33: Yhtenäinen johtaminen ratkaisee │ Rantala & Joutsiniemi

Liftcastin Taneli ja Jukka keskustelevat tällä kertaa yhtenäisestä johtamisesta. Jaksossa kuulet miksi ja miten johtaminen yhtenäistetään.

Asiakastarinat

CASE Vantaan Energia: Strategisten johtajuuskyvykkyyksien kehittäminen johtotiimeissä

Vantaan Energia kehitti johtoryhmänsä ja kaikkien johtotiimiensä toimintaa ja strategisia johtamiskyvykkyyksiä Liftedin avustuksella.

Lue
Liftcast #32

Liftcast #32: Tekoälyn hyödyntäminen tietotyössä │ Antti Merilehto

Liftcast-podcastissa puhutaan AI:n eli tekoälyn hyödyntämisestä tietotyössä. Studiossa Taneli Rantalan seurassa Antti Merilehto.

Asiakastarinat

CASE FiMVO: Hyvin toimivasta tiimistä huipputiimiksi pitkäjänteisellä valmennuksella

Pitkäjänteinen tiimivalmennus ja coaching tukevat tiimidynamiikkaa, yhteistyötä ja valmiuksia toimia haastavissakin tilanteissa

Lue