Uutiset

REKRY: Hyvinvoinnin johtamisen valmentaja

Suhtaudutko intohimoisesti johtamisen ja esimiestyön kehittämiseen? Haluatko auttaa työyhteisöjä ja heidän jäseniään kukoistamaan ja onnistumaan hyvinvoinnin tiellä?

Työyhteisöjen hyvinvointia kokonaisvaltaisesti kehittävä Lifted WaaS -palvelu koostuu johto- ja esimiesasemassa työskenteleville suunnatusta hyvinvoinnin johtamisen valmennuksesta sekä yksilöille suunnatusta itsensä johtamisen valmennuksesta.

Haemme nyt osa-aikaisia valmentajia vahvistamaan osaamistamme hyvinvoinnin johtamisen valmennuksessa, joka koostuu viidestä osa-alueesta:

  • kulttuuri
  • johtaminen
  • työympäristö
  • yhteisöllisyys
  • työn sisältö ja mitoitus

Oletko se sinä?

Olet etsimämme henkilö, jos…

  • sinulla on käytännön kokemusta joltakin yllä mainitulta hyvinvoinnin johtamisen osa-alueelta (esimiesvalmennukset, kulttuurimuotoilu, muutosjohtaminen tms.)
  • olet ajan hermolla nykypäivän työelämän vaatimuksista ja kehityksestä
  • sinulla on maisterin tutkinto (tai vastaava)
  • omaat erinomaiset esiintymis- ja opetustaidot (lavalla, kameran edessä, 1-on-1)
  • puhut ja kirjoitat sujuvasti sekä suomea että englantia

Työtehtäviisi kuuluu luentojen ja workshopien vetäminen asiakasyrityksille ja/tai verkkovalmennussisältöjen suunnittelu erikoisosaamisesi mukaan.

Tarjoamme sinulle joustavan työn nopeasti kehittyvällä hyvinvointialalla. Työt sijaitsevat pääasiassa Helsingin alueella, joten toivomme, että asut pääkaupunkiseudulla. Muu sijainti ei kuitenkaan ole este hakemiselle tai valituksi tulemiselle. Positio sopii hyvin myös muun päivätyön ohessa.

Lähetä hakemuksesi CV:n kera osoitteeseen taneli@lifted.fi tai ota yhteyttä LinkedInissä, niin jutellaan lisää mahdollisesta yhteistyöstä.  Lisääthän sähköpostin otsikoksi “Valmentaja: [etunimi sukunimi].” 

Kerro rohkeasti omasta osaamisestasi ja siitä, mitä lisäarvoa toisit Liftedille. Voit halutessasi liittää mukaan myös mahdollisia referenssejä. Kuulemme myös mielellämme millainen järjestely sopisi sinun elämäntilanteeseesi.

New Call-to-action

Uusimmat sisällöt:

Johtaminen

Johtamislupaus: Minä lupaan olla hyvä johtaja – kautta kiven ja kannon

Johtamisen periaatteet ja johtamislupaukset toteuttavat arvoja ja strategiaa käytännön johtamistyössä. Periaatteet mahdollistavat jaetun ja yhdessä hyväksytyn ymmärryksen hyvästä organisaatiolle sopivasta johtamisesta.

Lue
Liftcast #20

Liftcast #20: Tehokkaat johtamislupaukset │ Susa Nikula

Kuuntele miten yritys voi kehittää ja yhtenäistää johtamistaan tehokkaasti johtamislupauksien avulla. Äänessä Susa Nikula ja Taneli Rantala.

Johtaminen

Johtamisen TOP 3 syksyllä 2023

Tämän syksyn johtamispuheet liittyvät vahvasti toimintaympäristössä tapahtuviin muutoksiin: muutosneuvotteluihin, suorituksen johtamiseen ja johtoryhmän uudistumistarpeisiin.

Lue
Johtaminen

Miten edesauttaa sujuvaa siirtymää asiantuntijasta esihenkilöksi?

Monesti kuulee sanottavan, että hyvä asiantuntija hukataan, kun tarjotaan hänelle esihenkilöpestiä. Onneksi tilanne ei ole näin mustavalkoinen todellisessa elämässä. Harva meistä aloittaa työuraansa suoraan esihenkilötehtävissä. Useiden esihenkilöiden kokemustausta on nimenomaan erilaisista asiantuntijatehtävistä. Tähän siirtymään kannattaa kiinnittää aivan erityistä huomiota työyhteisöissä, sillä hyvä ihmisten johtaminen on hyvinvoivan ja tuloksellisen työyhteisön perusta.

Lue
Liftcast #19

Liftcast #19: Asiantuntijasta esihenkilöksi TOP10 │ Taneli Rantala & Jukka Joutsiniemi

Liftcastin Taneli ja Jukka listaavat tällä kertaa 10 parasta vinkkiään onnistuneeseen muutokseen asiantuntijasta esihenkilöksi.