Uutiset

REKRY: Hyvinvoinnin johtamisen valmentaja

Suhtaudutko intohimoisesti johtamisen ja esimiestyön kehittämiseen? Haluatko auttaa työyhteisöjä ja heidän jäseniään kukoistamaan ja onnistumaan hyvinvoinnin tiellä?

Työyhteisöjen hyvinvointia kokonaisvaltaisesti kehittävä Lifted WaaS -palvelu koostuu johto- ja esimiesasemassa työskenteleville suunnatusta hyvinvoinnin johtamisen valmennuksesta sekä yksilöille suunnatusta itsensä johtamisen valmennuksesta.

Haemme nyt osa-aikaisia valmentajia vahvistamaan osaamistamme hyvinvoinnin johtamisen valmennuksessa, joka koostuu viidestä osa-alueesta:

  • kulttuuri
  • johtaminen
  • työympäristö
  • yhteisöllisyys
  • työn sisältö ja mitoitus

Oletko se sinä?

Olet etsimämme henkilö, jos…

  • sinulla on käytännön kokemusta joltakin yllä mainitulta hyvinvoinnin johtamisen osa-alueelta (esimiesvalmennukset, kulttuurimuotoilu, muutosjohtaminen tms.)
  • olet ajan hermolla nykypäivän työelämän vaatimuksista ja kehityksestä
  • sinulla on maisterin tutkinto (tai vastaava)
  • omaat erinomaiset esiintymis- ja opetustaidot (lavalla, kameran edessä, 1-on-1)
  • puhut ja kirjoitat sujuvasti sekä suomea että englantia

Työtehtäviisi kuuluu luentojen ja workshopien vetäminen asiakasyrityksille ja/tai verkkovalmennussisältöjen suunnittelu erikoisosaamisesi mukaan.

Tarjoamme sinulle joustavan työn nopeasti kehittyvällä hyvinvointialalla. Työt sijaitsevat pääasiassa Helsingin alueella, joten toivomme, että asut pääkaupunkiseudulla. Muu sijainti ei kuitenkaan ole este hakemiselle tai valituksi tulemiselle. Positio sopii hyvin myös muun päivätyön ohessa.

Lähetä hakemuksesi CV:n kera osoitteeseen taneli@lifted.fi tai ota yhteyttä LinkedInissä, niin jutellaan lisää mahdollisesta yhteistyöstä.  Lisääthän sähköpostin otsikoksi “Valmentaja: [etunimi sukunimi].” 

Kerro rohkeasti omasta osaamisestasi ja siitä, mitä lisäarvoa toisit Liftedille. Voit halutessasi liittää mukaan myös mahdollisia referenssejä. Kuulemme myös mielellämme millainen järjestely sopisi sinun elämäntilanteeseesi.

New Call-to-action

Uusimmat sisällöt:

Liftcast #25

Liftcast #25: Strategiasta teoiksi OKR:llä │ Henri Sora

Miten OKR-mallia voisi hyödyntää optimaalisesti vieden strategian teoiksi? Aiheesta tuoreessa Liftcastissa keskustelemassa Henri Sora.

Johtaminen

Lifted Roundtable: teemana johtoryhmän uudistuminen

Strategian päivitys, muutokset toiminnassa ja toimintaympäristössä, organisaatio- ja johtamiskulttuurin kehittäminen tai johtoryhmän kokoonpanon muuttuminen ovat tyypillisiä murroskohtia, joissa johtoryhmän on harkittava oman työskentely- ja johtamismallinsa kehitystarpeita.

Lue
Asiakastarinat

Case ABO Wind: Uusiutuvan energian edelläkävijäyritys panostaa valmentavaan johtamiseen

ABO Wind haluaa tukea valmentavalla johtamisella asiantuntijoiden itseohjautuvuutta ja jatkuvaa kehittymistä.

Lue
Johtaminen

Henkilö- ja tiimiarvioinnit – valitse oikea menetelmä ja hyödynnä tuloksia tehokkaasti

Henkilö- ja tiimiarviointien hyödyntämiseksi työelämässä tarvitaan syy, tavoite ja toimenpiteet: miksi teemme arvioinnin, mitä ja miten haluamme saada sillä aikaiseksi?

Lue
Johtaminen

Johtoryhmäopas ja johtoryhmän itsearviointi käyttöösi!

Käytännönläheinen johtoryhmäoppaamme kuvaa johtoryhmätyöskentelyn eri osa-alueita sekä tyypillisiä kehityskohteita. Konkreettiset menetelmät ja mallit ovat käytettävissä suoraan johtoryhmän toiminnan kehittämiseen.

Lue