Uutiset

Lifted-tiimiin uusi valmentaja! Tapaa Coach Markus

Liftedin valmennustiimi on saanut lisävahvistuksen! Johtamisen psykologiaa opiskellut sertifioitu valmentaja Markus Ketonen on aloittanut Liftedillä Junior Coachina.

Ihmismieli, itsensä kehittäminen ja ihmisten ymmärtäminen. Nämä ovat olleet Markus Ketosen ehtymättömiä kiinnostuksen kohteita jo nuoruudesta lähtien. Tie valmentajaksi ei kuitenkaan ollut suora: kemijärveläisestä pienyrittäjäperheestä on kuljettu pitkä matka, jonka varrella on piipahdettu sekä IT-alalla että henkilöstöhallinnon parissa. Hallinnolliset tehtävät eivät kuitenkaan tuntuneet “omalta” jutulta, mikä pakotti Markuksen pohtimaan sitä, kuka on ja mitä elämältä, ja erityisesti työltä, loppupeleissä haluaa.

Uteliaisuus ihmisymmärryksen syventämiseen sekä ihmisen myönteisen kehittymisen mahdollisuuksia kohtaan vei Markuksen mielenkiintoiselle oppimismatkalle, joka lopulta johti johtamisen psykologian maisterintutkintoon Lapin yliopistossa. Kiinnostus laajeni opintojen aikana erityisesti työyhteisöjen hyvinvointiin, ihmisen vahvuuksien psykologiaan, johtamisen ja esimiestyön merkitykseen työhyvinvoinnin näkökulmasta sekä työn mielekkyyteen ja merkityksellisyyteen.

Oma palo löytyi valmennustyön parista

Prosessi ei kuitenkaan käynyt ihan käden käänteessä. Vaati laajamittaista itsereflektiota ja kokeiluja, jotta omat arvot, vahvuudet ja kutsumus kirkaistuvat. Lopulta oma palo löytyi valmennustyön parista, ja kiinnostus vei coaching-koulutuksen pariin, josta Markus valmistui tänä vuonna sertifioiduksi coachiksi.

Koulutus antoi erinomaisia käytännön työkaluja ja valmiuksia tukea ihmisiä saavuttamaan kestäviä tuloksia omassa elämässään.

–Uskon, että tietoisuus itsestä ja omista arvoista ovat keskeisimpiä asioita ihmiselle. Ne mahdollistavat omien periaatteiden näköisen, itsestä käsin ohjautuvan elämän toteuttamisen. Valintojen tekemisestä tulee helppoa, kun asiat ovat itselle selkeässä tärkeysjärjestyksessä. Suuntaa vailla oleva ihminen jää helposti ajelehtimaan ja oravanpyörä vie salakavalasti mennessään. Omat haasteeni suunnan löytämisessä ovat vahvistaneet motivaatiotani valmentaa ihmisiä erityisesti tämän tyyppisissä haasteissa, Markus pohtii.

Vähemmän suorittamista, enemmän armollisuutta

Valmennustyyliltään Markus on rauhallinen, keskusteleva ja pohtiva. Hänen valmennusfilosofiaansa kuuluu tähtääminen kestäviin elämäntapamuutoksiin keskittymällä mieluummin yhden asian muuttamisen kerrallaan, kuin kaiken korjaamiseen kerralla.

–Haluan omalta osaltani vähentää ajan henkeen kuuluvaa suoritusmentaliteettia ja korostaa armollisuutta itseä kohtaan. Pienetkin onnistumiset ovat juhlimisen arvoisia, niistä se muutos lähtee, Markus avaa.

Tämä on linjassa Liftedin valmennusfilosofian kanssa: on vain yksi hyvinvointi, ja sitä tulee vaalia. Muutoksista isoimmatkin koostuvat pienen pienistä tapamuutoksista, joiden vaikutukset kumuloituvat ajan myötä.

Lifted-uutiskirje

–Parasta on se, kun valmennettava onnistuu saavuttamaan itselleen tärkeitä tavoitteita. Olen erittäin onnekas, että pääsin liittymään Liftedin upeaan, asiantuntevaan ja tarmokkaaseen porukkaan auttamaan ihmisiä olemaan parhaimmillaan joka päivä, Markus kiittää.

Tekemistä ja olemista sopivissa määrin

Vapaa-ajallaan “jonkin verran elämyksenhakuiseksi” itseään kuvailevan Markuksen voi löytää milloin minkäkin uuden lajikokeilun parista. Kesän kohokohtiin kuuluu suopotkupallon MM-kisat ja viimeisimpänä testissä on ollut buhurt, eli keskiaikaisin haarniskoin käytävä vapaaottelu. Uusimpana listalla on improteatteri.

Tärkeintä on kuitenkin, että arjesta löytyy tilaa syvällisille keskusteluille ja ajanvietolle ystävien seurassa, lueskelulle, podcastien kuuntelulle ja rauhallisille kävelyille. Konkreettinen hidastaminen ja pysähtyminen itsensä äärelle tuo tarvittavaa vastapainoa tekemiselle.

Siinä piilee myös Markuksen päivittäisen hyvinvoinnin salaisuus.

–Meditoin lähes poikkeuksetta joka päivä ja sillä on ollut merkittävä vaikutus hyvinvointiini. Se auttaa pysymään tyynenä ja vähentämään stressikierroksia sekä olemaan paremmin läsnä vuorovaikutustilanteissa. Kykenen myös paremmin ajattelemaan omaa ajatteluani ja ottamaan siihen tarvittaessa etäisyyttä, puhumattakaan parantuneesta keskittymiskyvystä. Kannustan ehdottomasti kokeilemaan erilaisia tapoja meditoida ja löytämään itselle sopivan tavan. Maksaa itsensä taatusti takaisin, Markus kiteyttää.

Markusta tullaan näkemään etenkin verkkovalmennuksessa. Jos olet mukana valmennuksessa ja sinulla herää mitä tahansa kysyttävää, ole rohkeasti yhteydessä! Tavoitat hänet myös osoitteesta valmennus@lifted.fi

Uusimmat sisällöt:

Asiakastarinat

CASE Vantaan Energia: Strategisten johtajuuskyvykkyyksien kehittäminen johtotiimeissä

Vantaan Energia kehitti johtoryhmänsä ja kaikkien johtotiimiensä toimintaa ja strategisia johtamiskyvykkyyksiä Liftedin avustuksella.

Lue
Liftcast #32

Liftcast #32: Tekoälyn hyödyntäminen tietotyössä │ Antti Merilehto

Liftcast-podcastissa puhutaan AI:n eli tekoälyn hyödyntämisestä tietotyössä. Studiossa Taneli Rantalan seurassa Antti Merilehto.

Asiakastarinat

CASE FiMVO: Hyvin toimivasta tiimistä huipputiimiksi pitkäjänteisellä valmennuksella

Pitkäjänteinen tiimivalmennus ja coaching tukevat tiimidynamiikkaa, yhteistyötä ja valmiuksia toimia haastavissakin tilanteissa

Lue
Liftcast #31

Liftcast #31: Johtaminen nyt ja tulevaisuudessa │ Alf Rehn

Alf Rehn jakaa näkemyksensä johtamisesta nyt ja tulevaisuudessa. Pöydällä mm. armollisuus, yksinäisyys, nöyryys & AI johtamisessa.

Asiakastarinat

Case Mikkelin kaupunki: Kehityskeskusteluvalmennus auttaa työyhteisöä onnistumaan

Mikkelin kehityskeskusteluvalmennuksen avulla pyrittiin kehittämään edellytyksiä onnistua työssä. Korkeat tavoitteet saavutettiin!

Lue