Tässä ovat vuoden 2018 Unen SM-kisaajat!

Unenlaatu on merkittävä tekijä hyvinvoinnillemme, mutta yhä useampi laiminlyö untaan. Sen vuoksi järjestämme tänäkin vuonna Unen SM-kisat, sillä haluamme nostaa unen arvostuksen Suomessa uudelle tasolle. Mutta ketä ovat tämän vuoden kilpailijat, jotka ottavat mittaa siitä, kuka nukkuu Suomen laadukkainta unta?

Tänä vuonna kisojen fokuksena on unen merkitys suomalaisessa työelämässä. Sen vuoksi kisaajien joukossa onkin tänä vuonna henkilöitä, jotka ovat oivaltaneet unen tärkeyden joko omassa työssään tai koko työyhteisönsä arjessa. Joukkoon mahtuu myös hektisellä alalla työskenteleviä kisaajia, jotka varmasti ovat huomanneet unen merkityksen arjessaan! Mutta ketä kisaajat oikein ovat? Tutustu heihin alta:

Nina Rahkola

MTV3:n toimittaja ja juontaja Nina Rahkola on mukana kisaamassa tämän vuoden unen suomenmestaruudesta. Ajoittain elämäntilanteet ja -muutokset saattavat vaikuttaa myös uneen, ja myös Nina on huomannut tämän omassa arjessaan.  Alkuvuoden haasteista huolimatta Nina kertookin olevansa loistava kandidaatti kisaan, onhan hän taitava uneksija:

“Kodin remontoinnista koitunut perusarjen häiriintyminen on häirinnyt myös unenlaatua alkuvuodesta. Odotankin suuresti, että pääsen takaisin hyvän unen pariin, sillä mielestäni olen tavallisesti erinomainen nukkuja! Toivottavasti kisoihin mennessä elämä on normalisoitunut ja pääsen mittauttamaan palauttavat ja hyvät unet.”

Jaana Alenius

Jaana Alenius on Tokmannin työhyvinvointipäällikkö, ja myös hän on kisaamassa tänä vuonna Unen SM-kisojen kultamitalista. Miten työhyvinvointiin työssänsä keskittynyt Jaana valmistautuu kisayöhön – vai löytyykö häneltä niin hyvät unenlahjat, ettei treenata edes tarvitse?

“Jännityksellä ja innolla odotan kisoja! Miten uni tulee kisatilanteessa, se on ihan uusi kokemus! Intohimonani on nukkuminen ja sen tietää kaikki ystävänikin: saatan nukahtaa kesken lauseen tai ennen kuin pää vaipuu tyynylle. Mutta kisa on aina kisa, vaikka olisi kuinka harjoitellut koko elämänsä nukkumista ja valmistautunut kisayöhön huolellisesti. ”

Heidi Antman

DNA:n henkilöstöasiantuntija Heidi Antman on myös mukana ottamassa mittaa siitä, kuka nukkuu Suomen parasta unta. Heidillä onkin takana jo suunnitelmallinen treenikausi, ja kisayötä odotetaan innolla. Hänen mukaansa pienten lasten äitinä itse kisayötä odottaa jo innolla, sillä se toimii irtiottona arjesta.

Kisayöhön Heidi on valmistautunut pitämällä unirytmin säännöllisenä jo muutaman viikon ajan. Lisäksi hän tulee huomioimaan unenlaatua myös treenin puolella: rankkojen treenien sijaan Heidi suuntaa kävelylenkille, ja huomioi myös ruokailunsa paria päivää ennen kilpailua! Tämä kuulostaa todella suunnitelmalliselta valmistautumiselta!

Teemu Arina

Biohakkeri, teknologia-asiantuntija ja kansainvälinen puhuja Teemu Arina tunnetaan muun muassa Biohakkerin käsikirjan yhtenä kirjoittajana, ja vuoden 2017 puhujana. Hänen tietokirjassaan pureudutaan suorituskyvyn, hyvinvoinnin ja terveyden optimointiin hyödyntämällä tiedettä, teknologiaa ja ymmärrystä ihmiskehon toiminnasta.

Voikin olla, että Teemulla on jo pitkä treenikausi ja kokemus taustalla myös unen puitteissa – mutta miten jännittävä kilpailutilanne vaikuttaa Teemun uneen, vai vaikuttaako? Se selviää ensi viikon kisoissa! 

Rea Haverinen

Unen SM-kilpailija Rea Haverinen on Radio SuomiRockin sanavalmis ja energinen juontaja, ja hän on omien sanojensa mukaan erittäin innoissaan tämän vuoden mestaruuskisoista:

“Olen todella hyvä sängyssä, sillä pystyn nukkumaan tuntikausia. Oikeastaan minua voisi kuvailla jopa eläimelliseksi sängyssä – tarkemmin sanottuna siis koalaksi, joka voi nukkua vuorokaudessa jopa 22 tuntia.

Nukkuminen on lempiasiani maailmassa heti juustonaksujen jälkeen ja siksi onkin todella mielenkiintoista saada kuulla palautetta uneni laadusta. En myöskään ole ikinä voittanut mitään – edes itseäni vastaan pelaamaani korttipeliä – ja siksi odotan innolla tulevaa koitosta.
Nyt jos koskaan on nimittäin löytynyt laji, jossa uskon olevani Suomen parhaimmistoa!”

Rudi Skogman

Seuraava kisaaja Unen SM-kisoissa on Rudi Skogman, Blokin toimitusjohtaja. Innovatiivisen asuntovälitysyrityksen johtajana riittää varmasti kiireitä, mutta Rudilla on silti aikaa valmistautua kisoihin. Hän on päättänyt ottaa strategiaksi lyhyen mutta tehokkaan treenikauden, joka valmistaa itse kisoihin:

“Odotan kisoja jännityksen sekaisin tuntein. Tiedän olevani hyvä nukkuja, mutta kieltämättä välillä ennen tärkeitä aamuja tulee nukuttua levottomasti. Taidan valmistautua tähän kilpailuun treenaamalla sitä itseään, eli nukkumista. Voisin kokeilla vaikka saada rytmin tasaisemmaksi. :)”

Dani Nukarinen

Unen SM-kisoihin ottelijaksi saapuu myös omien sanojensa mukaan hyvin valmistautunut Vainun team leader Dani Nukarinen! Hän on innoissaan myös siitä, että unen merkitys nostaa asemaansa Suomessa ja suomalaisessa työelämässä. Dani itse on rakentanut toimivat iltarutiinit jo aiemmin laadukkaan unen tueksi: hänen mukaansa rutiinit tulevat unen laatua ja palautumisen tasoa. Danin mukaan hän on ollut valmis kisoihin jo pidemmän aikaa.

Jemina Salonen

Ensimmäinen yleisökisasta Unen SM-kisapaikan saanut uneksija on Jemina Salonen! Jemina on omien sanojensa mukaan erittäin lahjakas nukkuja, jolle nukkuminen ei ole koskaan tuottanut ongelmia. Sitä vastoin unen puute näkyy kyllä saman tien, eli unen arvostaminen taitaa tulla häneltä helpostikin.

Aki Apell

Toinen yleisökisasta paikkansa voittanut on Aki Apell, joka myös arvelee olevansa unenlaadun parissa Suomen parhaimmistoa: hän ajattelee unensa olevan täydellistä, sillä omien sanojensa mukaan hän herää joka aamu pirteänä. Saa nähdä, osuuko Akin arvio oikeaan!

Lataa tutkimusraportti

Uusimmat sisällöt:

Liftcast #26

Liftcast #26: Työelämän trendit ja ilmiöt vuonna 2024 │ Rantala & Joutsiniemi

Liftcastin Taneli ja Jukka katsovat tulevaisuuteen ja listaavat vuoden 2024 merkityksellisimmät työelämän trendit ja ilmiöt. Kuuntele ja valmistaudu!

Liftcast #25

Liftcast #25: Strategiasta teoiksi OKR:llä │ Henri Sora

Miten OKR-mallia voisi hyödyntää optimaalisesti vieden strategian teoiksi? Aiheesta tuoreessa Liftcastissa keskustelemassa Henri Sora.

Johtaminen

Lifted Roundtable: teemana johtoryhmän uudistuminen

Strategian päivitys, muutokset toiminnassa ja toimintaympäristössä, organisaatio- ja johtamiskulttuurin kehittäminen tai johtoryhmän kokoonpanon muuttuminen ovat tyypillisiä murroskohtia, joissa johtoryhmän on harkittava oman työskentely- ja johtamismallinsa kehitystarpeita.

Lue
Asiakastarinat

Case ABO Wind: Uusiutuvan energian edelläkävijäyritys panostaa valmentavaan johtamiseen

ABO Wind haluaa tukea valmentavalla johtamisella asiantuntijoiden itseohjautuvuutta ja jatkuvaa kehittymistä.

Lue
Johtaminen

Henkilö- ja tiimiarvioinnit – valitse oikea menetelmä ja hyödynnä tuloksia tehokkaasti

Henkilö- ja tiimiarviointien hyödyntämiseksi työelämässä tarvitaan syy, tavoite ja toimenpiteet: miksi teemme arvioinnin, mitä ja miten haluamme saada sillä aikaiseksi?

Lue