Johtamisen valmentaja Marika Nikkinen liittyy Liftedin valmentajatiimiin!

Sertifioitu Leadership Coach ja johtamisen valmentaja Marika Nikkinen on liittynyt Liftedin valmennustiimiin. Marika tuo tiimiimme vahvaa osaamista maailmalta johtamisen kehittämisen saralla. Lue alta Marika kirjoittama juttu tiimiin liitymisestä.

“Yksi hyvinvointi” Niinpä, todellakin, meillä on vain yksi hyvinvointi, yksi elämä.

Olen seurannut Liftediä jo useamman vuoden ajan hyvinvointivalmentamisen edelläkävijänä. Tapasin Tanelin vuosi sitten lounaalla yhteisen tuttavamme kautta. Jutun juurta riitti ja puhuimme jo silloin mahdollisesta yhteistyöstä jossain vaiheessa.  Aikaa vierähti ja eräänä päivänä LinkedInin postilaatikkooni tuli viesti Tanelilta: “Tulit mieleeni heti kun postasin tämän tänään linkkariin: Tunnetko hyvän esimies/johdon valmentajaa, joka haluaa oikeasti muuttaa Suomen työelämää laadukkaammaksi? Otetaanko kahvit?”

Mitäs tuohon nyt vastaisi… “Kiitos ja tottakai. Milloin nähdään?” Ja tässä kirjoittelen nyt tätä blogia…

Hyvinvointi ja tasapaino ovat minulle oman elämäni tärkeimpiä arvoja. Ne ovat myös syy miksi olen päätynyt johtamisen coachiksi ja valmentajaksi. Hyvinvointi on yksi johtamisen tärkeimpiä osa-alueita, koska jos emme johda hyvinvointia, emme voi menestyä parhaalla mahdollisella tavalla. Olen työskennellyt eri toimialoilla, suomalaisissa ja kansainvälisissä ja pienissä ja suurissa organisaatioissa ja nähnyt mikä vaikutus hyvinvoinnin johtamisella tai johtamatta jättämisellä on työn tehokkuuteen ja tulokseen. On aika muuttaa johtamista kohti aitoa yhteisöllisyyttä, välittämistä ja yhdessä tekemistä.

Omassa elämässäni “yksi hyvinvointi” kolahti erityisesti 2015 kun havaitsin olevani jatkuvasti uupunut, enkä palautunut enää liikunnasta saati työviikoista. En kuitenkaan uskonut, että olin ylikuormittunut ja pitkittynyt kuormitus johti “kokovartalouupumukseen”. Samaan aikaan 2016, vanhempi lapseni sairastui 1. tyypin diabetekseen. Se tiesi vuoden ajan valvottuja öitä ja paljon huolia, joka teki burnoutista toipumisen haasteelliseksi. En ymmärtänyt myöskään jäädä pois töistä vaan ajattelin, että minun täytyy suorittaa ja selviytyä, koska niin muutkin tekivät. Työnantajani onneksi tuki minua pahimpana aikana ja siirryin pois esimiestehtävistä. Tein sisäisiä kehitysprojekteja ja pääsin valmentamaan henkilöstöämme mm. arvojen ja merkityksellisyyden saralla.

esimiesvalmennus lifted

Muistan kirkkaasti hetken marraskuulta 2016 ollessani valmentamassa ryhmää henkilökohtaisista arvoista ja niiden merkityksestä. Seurasin osallistujien keskusteluita ja ajattelin, että niinpä, minä en elä omia arvojani. Sitä hetkeä en koskaan unohda. Valmennuksen jälkeen istuin alas miettimään omia arvojani ja mitä ne tarkoittaisivat toteutuessaan käytännön arjessa. Päätin mm. keskittyä omaan hyvinvointiini ja toteuttaa unelmani coaching sertifioinnista, jonka olin lasteni syntymien ja uupumisen keskellä lykännyt. Ilmoittauduin co-active coach koulutukseen Oslossa.

En ilmeisesti tehnyt kuitenkaan riittävän radikaaleja muutoksia elämääni, koska se halusi vielä muistuttaa rajallisuudestaan. Äitini sairastui syöpään 2017 ja pitkän ja raskaan saattohoidon jälkeen hän menehtyi 2018. Tämä sai minut viimeistäänkin todella pysähtymään. Päätin lopettaa palkkatyöt ja keskittyä ainoastaan työskentelemään intohimojeni parissa. Tällä matkalla olen edelleen ja sen vuoksi liityn ilolla myös Liftedin tiimiin kehittämään parempaa työelämää meille kaikille.

Omaa hyvinvointiani yllä pidän kundaliinijoogan ja pitkien metsäkävelyiden avulla. Pyrin kuuntelemaan kehoani ja mieltäni ja antamaan niille mitä ne tarvitsevat. Perheeni on minulle tärkeä. Haluan viettää tasapainoista arkea 6- ja 9 -vuotiaiden poikieni, puolisoni ja koiramme kanssa. Elämä on hyvin juuri nyt ja nautin siitä.

Sat Nam,
Marika

Uusimmat sisällöt:

Asiakastarinat

CASE FiMVO: Hyvin toimivasta tiimistä huipputiimiksi pitkäjänteisellä valmennuksella

Pitkäjänteinen tiimivalmennus ja coaching tukevat tiimidynamiikkaa, yhteistyötä ja valmiuksia toimia haastavissakin tilanteissa

Lue
Liftcast #30

Liftcast #31: Johtaminen nyt ja tulevaisuudessa │ Alf Rehn

Alf Rehn jakaa näkemyksensä johtamisesta nyt ja tulevaisuudessa. Pöydällä mm. armollisuus, yksinäisyys, nöyryys & AI johtamisessa.

Asiakastarinat

Case Mikkelin kaupunki: Kehityskeskusteluvalmennus auttaa työyhteisöä onnistumaan

Mikkelin kehityskeskusteluvalmennuksen avulla pyrittiin kehittämään edellytyksiä onnistua työssä. Korkeat tavoitteet saavutettiin!

Lue
Liftcast #30

Liftcast #30: Toimitusjohtajan teesit onnistumiseen │ Julius Manni

Liftcastissa käsitellään tällä kertaa toimitusjohtajuutta ja toimitusjohtajana onnistumista Vincitin tj Julius Mannin kanssa.

Liftcast #29

Liftcast #29: Valmentava johtaminen esihenkilön työkaluna │ Karoliina Hiekkanen

Valmentava johtaminen puhuttaa, mutta miten sitä tulisi hyödyntää oikein? Liftcast-podcastin studiossa Karoliina Hiekkanen.