Johtamisen valmentaja Marika Nikkinen liittyy Liftedin valmentajatiimiin!

Sertifioitu Leadership Coach ja johtamisen valmentaja Marika Nikkinen on liittynyt Liftedin valmennustiimiin. Marika tuo tiimiimme vahvaa osaamista maailmalta johtamisen kehittämisen saralla. Lue alta Marika kirjoittama juttu tiimiin liitymisestä.

“Yksi hyvinvointi” Niinpä, todellakin, meillä on vain yksi hyvinvointi, yksi elämä.

Olen seurannut Liftediä jo useamman vuoden ajan hyvinvointivalmentamisen edelläkävijänä. Tapasin Tanelin vuosi sitten lounaalla yhteisen tuttavamme kautta. Jutun juurta riitti ja puhuimme jo silloin mahdollisesta yhteistyöstä jossain vaiheessa.  Aikaa vierähti ja eräänä päivänä LinkedInin postilaatikkooni tuli viesti Tanelilta: “Tulit mieleeni heti kun postasin tämän tänään linkkariin: Tunnetko hyvän esimies/johdon valmentajaa, joka haluaa oikeasti muuttaa Suomen työelämää laadukkaammaksi? Otetaanko kahvit?”

Mitäs tuohon nyt vastaisi… “Kiitos ja tottakai. Milloin nähdään?” Ja tässä kirjoittelen nyt tätä blogia…

Hyvinvointi ja tasapaino ovat minulle oman elämäni tärkeimpiä arvoja. Ne ovat myös syy miksi olen päätynyt johtamisen coachiksi ja valmentajaksi. Hyvinvointi on yksi johtamisen tärkeimpiä osa-alueita, koska jos emme johda hyvinvointia, emme voi menestyä parhaalla mahdollisella tavalla. Olen työskennellyt eri toimialoilla, suomalaisissa ja kansainvälisissä ja pienissä ja suurissa organisaatioissa ja nähnyt mikä vaikutus hyvinvoinnin johtamisella tai johtamatta jättämisellä on työn tehokkuuteen ja tulokseen. On aika muuttaa johtamista kohti aitoa yhteisöllisyyttä, välittämistä ja yhdessä tekemistä.

Omassa elämässäni “yksi hyvinvointi” kolahti erityisesti 2015 kun havaitsin olevani jatkuvasti uupunut, enkä palautunut enää liikunnasta saati työviikoista. En kuitenkaan uskonut, että olin ylikuormittunut ja pitkittynyt kuormitus johti “kokovartalouupumukseen”. Samaan aikaan 2016, vanhempi lapseni sairastui 1. tyypin diabetekseen. Se tiesi vuoden ajan valvottuja öitä ja paljon huolia, joka teki burnoutista toipumisen haasteelliseksi. En ymmärtänyt myöskään jäädä pois töistä vaan ajattelin, että minun täytyy suorittaa ja selviytyä, koska niin muutkin tekivät. Työnantajani onneksi tuki minua pahimpana aikana ja siirryin pois esimiestehtävistä. Tein sisäisiä kehitysprojekteja ja pääsin valmentamaan henkilöstöämme mm. arvojen ja merkityksellisyyden saralla.

esimiesvalmennus lifted

Muistan kirkkaasti hetken marraskuulta 2016 ollessani valmentamassa ryhmää henkilökohtaisista arvoista ja niiden merkityksestä. Seurasin osallistujien keskusteluita ja ajattelin, että niinpä, minä en elä omia arvojani. Sitä hetkeä en koskaan unohda. Valmennuksen jälkeen istuin alas miettimään omia arvojani ja mitä ne tarkoittaisivat toteutuessaan käytännön arjessa. Päätin mm. keskittyä omaan hyvinvointiini ja toteuttaa unelmani coaching sertifioinnista, jonka olin lasteni syntymien ja uupumisen keskellä lykännyt. Ilmoittauduin co-active coach koulutukseen Oslossa.

En ilmeisesti tehnyt kuitenkaan riittävän radikaaleja muutoksia elämääni, koska se halusi vielä muistuttaa rajallisuudestaan. Äitini sairastui syöpään 2017 ja pitkän ja raskaan saattohoidon jälkeen hän menehtyi 2018. Tämä sai minut viimeistäänkin todella pysähtymään. Päätin lopettaa palkkatyöt ja keskittyä ainoastaan työskentelemään intohimojeni parissa. Tällä matkalla olen edelleen ja sen vuoksi liityn ilolla myös Liftedin tiimiin kehittämään parempaa työelämää meille kaikille.

Omaa hyvinvointiani yllä pidän kundaliinijoogan ja pitkien metsäkävelyiden avulla. Pyrin kuuntelemaan kehoani ja mieltäni ja antamaan niille mitä ne tarvitsevat. Perheeni on minulle tärkeä. Haluan viettää tasapainoista arkea 6- ja 9 -vuotiaiden poikieni, puolisoni ja koiramme kanssa. Elämä on hyvin juuri nyt ja nautin siitä.

Sat Nam,
Marika

Uusimmat sisällöt:

Johtaminen

Johtamislupaus: Minä lupaan olla hyvä johtaja – kautta kiven ja kannon

Johtamisen periaatteet ja johtamislupaukset toteuttavat arvoja ja strategiaa käytännön johtamistyössä. Periaatteet mahdollistavat jaetun ja yhdessä hyväksytyn ymmärryksen hyvästä organisaatiolle sopivasta johtamisesta.

Lue
Liftcast #20

Liftcast #20: Tehokkaat johtamislupaukset │ Susa Nikula

Kuuntele miten yritys voi kehittää ja yhtenäistää johtamistaan tehokkaasti johtamislupauksien avulla. Äänessä Susa Nikula ja Taneli Rantala.

Johtaminen

Johtamisen TOP 3 syksyllä 2023

Tämän syksyn johtamispuheet liittyvät vahvasti toimintaympäristössä tapahtuviin muutoksiin: muutosneuvotteluihin, suorituksen johtamiseen ja johtoryhmän uudistumistarpeisiin.

Lue
Johtaminen

Miten edesauttaa sujuvaa siirtymää asiantuntijasta esihenkilöksi?

Monesti kuulee sanottavan, että hyvä asiantuntija hukataan, kun tarjotaan hänelle esihenkilöpestiä. Onneksi tilanne ei ole näin mustavalkoinen todellisessa elämässä. Harva meistä aloittaa työuraansa suoraan esihenkilötehtävissä. Useiden esihenkilöiden kokemustausta on nimenomaan erilaisista asiantuntijatehtävistä. Tähän siirtymään kannattaa kiinnittää aivan erityistä huomiota työyhteisöissä, sillä hyvä ihmisten johtaminen on hyvinvoivan ja tuloksellisen työyhteisön perusta.

Lue
Liftcast #19

Liftcast #19: Asiantuntijasta esihenkilöksi TOP10 │ Taneli Rantala & Jukka Joutsiniemi

Liftcastin Taneli ja Jukka listaavat tällä kertaa 10 parasta vinkkiään onnistuneeseen muutokseen asiantuntijasta esihenkilöksi.