Uutiset

Flow-tilan asiantuntija Jussi Venäläinen osaksi Lifted-tiimiä

Flow-tilan asiantuntija, suorituskyvyn optimointiin syventynyt Jussi Venäläinen on liittynyt Liftedin valmennustiimiin. Jussi tuo tiimiin vahvaa osaamista etenkin itsensä johtamisen puolella suoritus- ja työkyvyn optimoinnin saralla. Lue alta Jussin kirjoittama juttu tiimiin liittymisestä. 

”Me haluttais sut meidän tiimiin.”

”No perhana, siistiä!” oli reaktioni, kun Taneli heitti ajatuksensa ilmoille. Olimme menneet teekupposelle Kamppiin ilman ennakkoon sovittua agendaa. Tapasimme ekaa kertaa ja ajattelin meidän todennäköisesti juttelevan tunnin, parin verran itsensä kehittämisestä.

Ehdotus tuli puskista ja oli erittäin positiivinen yllätys. Se osui kreivin aikaan siinä mielessä, että olin juuri ehtinyt aloitella uutta arkea, kun viime vuodet minua eniten työllistäneen Mysteerin yrityskaupat oli saatu pakettiin. Ajatuksena ei ollut etsiä töitä tai uusia projekteja, mutta mieleni oli kyllä avoin, jos vastaan tulee nykyistä tekemistä tukevia ehdotuksia. Ja tämä oli sellainen.

Minut kasvatettiin uskomaan kovaan työntekoon, joka oli pitkään sekä siunaukseni että kiroukseni.

Minut kasvatettiin uskomaan kovaan työntekoon, joka oli pitkään sekä siunaukseni että kiroukseni. Ammatilliset taustani ovat tehdasduunariuden, vedonlyönnin, konsultoinnin ja opettajuuden saralla ja viimeiset seitsemän vuotta on kulunut sarjayrittäjänä viiden eri yrityksen parissa. Mukaan on mahtunut hyvinvointia, elämyksiä, pakohuonepelejä, rakentamista ja ruoan verkkokauppa.

Lifted-uutiskirje

Kymmenisen vuotta sitten innostuin paahtamaan töitä ja opiskeluja todella lujaa, kun huomasin pystyväni saamaan asioita aikaan. Pahimmillaan minulla oli yhtaikaa kaksi opettajan työtä ja suoritin samalla opiskeluja 140 opintopisteen vuositahtia. Sama meno jatkui vuosien ajan ja loppuunpalaminen oli varmasti monta kertaa oven takana, vaikka en siihen nuorena ja kuolemattomana omalla kohdallani ”uskonutkaan”.

Viikkotyötuntien ollessa jatkuvasti sadan pinnassa rupesin aikoinaan miettimään, että asioiden aikaansaamiseen täytyy olla muitakin keinoja kuin työtuntien jatkuva kasvattaminen.

Ylisuorittamisessa oli se positiivinen puoli, että se pakotti minut hankkimaan nykyisin hyödyntämäni osaamisen. Viikkotyötuntien ollessa jatkuvasti sadan pinnassa rupesin aikoinaan miettimään, että asioiden aikaansaamiseen täytyy olla muitakin keinoja kuin työtuntien jatkuva kasvattaminen. Aloin tutkimaan tuottavuutta ja itsensä kehittämistä sekä kokeilemaan erilaisia työtapoja tekemisen järkevöittämiseksi.

Kuva: Hanna Juutilainen

Vaikka paahtaminen ja kiireuskovaisuus on jäänyt pois, tuo sama tutkimusmatka jatkuu edelleen. Kymmenen vuoden aikana mielen perukoille on syöpynyt satoja tutkimusartikkeleita sekä vyölle kertynyt lukuisia kokeiluja niin mielen kuin kehon hyvinvoinnin saralla.

Tuottavuuden teeman pyörittely johti minut vuonna 2018 flow-tilan teeman pariin, johon aloin syventyä. Flow vei mennessään ja on tällä hetkellä isoin teema työssäni ja elämässäni. Kirjoitan tietokirjaa flow-tilasta tietotyössä ja kierrän puhumassa teemasta. Uskon vakaasti flow-tilan olevan yksi parhaita keinoja, joilla voimme tehdä työelämästä viisaamman ja merkityksellisemmän.

Viisaampaan työntekoon liittyvät myös valmennustyöni Liftedillä. Itsensä johtaminen, viisaat työtavat, flow-tila ja työpäivän optimointi tulevat olemaan teemoja, joiden ääressä ehkä vielä kohtaamme.

Kuva: Hanna Juutilainen

Liikkumisen saralla taustani nuoruusvuosilta on voimailulajien tai voimaorientoituneiden lajien parista. Kilpailin SM-tasolla seitsemässä lajissa, muun muassa voimanostossa, kädenväännössä, soudussa ja sotilaspenkkipunnerruksessa.

Nykyisin tavoitteellisuus on jäänyt liikkumisestani pois ja keskityn hauskanpitoon ja leikillisyyteen. Minut löytääkin iltaisin movementin tai tanssin parista. Tai sitten elämänfilosofisten keskustelujen ääreltä.

Olen Liftedin alkutaipaleelta asti seuraillut sivusta, että onpa noilla tyypeillä hyvä ja aito meno. On erittäin siistiä liittyä mukaan siihen!

 

Varaa Jussi työyhteisönne käyttöön!

Varaa Jussin luento “Flow-tila – työnteon viisain vaihde” täältä.

Kuuntele myös Yksi Hyvinvointi -jakso 24 (Miten lisää flow’ta?), jossa Taneli ja Jussi keskustelevat flow-tilasta ja siitä, mitä se mahdollistaa ja miten luoda sille puitteet yksilö- ja työyhteisötasolla.

Tutustu Jussiin:

Uusimmat sisällöt:

Johtaminen

Johtamislupaus: Minä lupaan olla hyvä johtaja – kautta kiven ja kannon

Johtamisen periaatteet ja johtamislupaukset toteuttavat arvoja ja strategiaa käytännön johtamistyössä. Periaatteet mahdollistavat jaetun ja yhdessä hyväksytyn ymmärryksen hyvästä organisaatiolle sopivasta johtamisesta.

Lue
Liftcast #20

Liftcast #20: Tehokkaat johtamislupaukset │ Susa Nikula

Kuuntele miten yritys voi kehittää ja yhtenäistää johtamistaan tehokkaasti johtamislupauksien avulla. Äänessä Susa Nikula ja Taneli Rantala.

Johtaminen

Johtamisen TOP 3 syksyllä 2023

Tämän syksyn johtamispuheet liittyvät vahvasti toimintaympäristössä tapahtuviin muutoksiin: muutosneuvotteluihin, suorituksen johtamiseen ja johtoryhmän uudistumistarpeisiin.

Lue
Johtaminen

Miten edesauttaa sujuvaa siirtymää asiantuntijasta esihenkilöksi?

Monesti kuulee sanottavan, että hyvä asiantuntija hukataan, kun tarjotaan hänelle esihenkilöpestiä. Onneksi tilanne ei ole näin mustavalkoinen todellisessa elämässä. Harva meistä aloittaa työuraansa suoraan esihenkilötehtävissä. Useiden esihenkilöiden kokemustausta on nimenomaan erilaisista asiantuntijatehtävistä. Tähän siirtymään kannattaa kiinnittää aivan erityistä huomiota työyhteisöissä, sillä hyvä ihmisten johtaminen on hyvinvoivan ja tuloksellisen työyhteisön perusta.

Lue
Liftcast #19

Liftcast #19: Asiantuntijasta esihenkilöksi TOP10 │ Taneli Rantala & Jukka Joutsiniemi

Liftcastin Taneli ja Jukka listaavat tällä kertaa 10 parasta vinkkiään onnistuneeseen muutokseen asiantuntijasta esihenkilöksi.