Podcast

Yksi Hyvinvointi #012: Satokausi satsaa sesonkiin | Samuli Karjula & Natalia Salmela

Yksi Hyvinvointi -podcastin toinen kausi jatkuu erittäin kiinnostavien vieraiden parissa! Jukka jututtaa tässä jaksossa Satokausikalenterin Samuli Karjulaa ja Natalia Salmelaa. He keskustelevat suomalaisen ruokakulttuurin muutoksista ja kasvavasta kiinnostuksesta satokausia ja ekologista syömistä kohtaan. Jaksosta löytyy myös vinkkejä ruokahävikin vähentämiseen ja uusien raaka-aineiden lisäämiseen omalle ja lasten lautaselle.

Voit kuunnella jakson täältä:

  1. iTunesista tai muista podcast-sovelluksista
  2. RadioPlay-saitilta tai -sovelluksesta
  3. Yksi Hyvinvointi -soittolistalta YouTube-kanavaltamme (täältä löydät podcastin videotallenteen.) Varmista, että saat aina tiedon tuoreista podcast-jaksoista laittamalla YouTube-kanavamme seurantaan saman tien!

Yksi Hyvinvointi -jakso 12 | Muistiinpanot:

Esittelyt (00:00-9:00)

  • Miten Satokausikalenteri sai alkunsa ja miten se on kasvanut?
  • Miten Natalia päätyi mukaan toimintaan?
  • Mitä satokausiajattelu merkitsee Samulille ja Natalialle?
  • Satokausikalenterista vinkkejä kauden kasvisten monipuoliseen käyttöön

Satokausikalenterin kehityssuunnat (11:00-13:00)

  • Satokausikalenterista myös kotimaisten kalojen, villiyrttien ja luonnonantimien sesongit
  • Mitä muuta voitaisiin tuoda esiin satokausikalenteriin kasvisten rinnalle?

Käytännön vinkkejä satokausiajatteluun ja ruokahävikin vähentämiseen (13:00-34:00)

  • Natalian ja Samulin kaupassakäyntivinkit
  • Miten aktivoidaan ihmiset käyttämään satokauden kasviksia?
  • Miten kuluttajat voivat vaikuttaa ruokahävikkiin?
  • Asenteet ovat muuttuneet myös ravintola-alalla satokautta kunnioittaviksi

Suomalainen ruokakulttuuri ja satokausiajattelu (27:00-34:00)

  • Miten satokausiajattelu näkyy Suomessa ja maailmalla?
  • Mitä on ”ruokakulttuuri”?
  • Lisää tervettä mielenkiintoa ruokaa kohtaan!
  • Suomessa ainutlaatuiset mahdollisuudet satokausisyömiseen!

Ruokahävikin vähentäminen etukäteen suunnittelemalla (35:00-42:00)

  • Meal prep -ajattelua ruuanlaittoon
  • Saman raaka-aineen maistelu viikon aikana auttaa totuttelemaan uusiin makuihin
  • Miten saada lapset (tai itsensä) pitämään uusista raaka-aineista?

Satokausikalenterin yleisö  ja ruokatrendit (42:45-47:30)

  • Ketkä Satokausikalenteria seuraavat?
  • Ruokatrendit Suomessa: itse kasvattaminen
  • “Ruokatrendi on ruokatrendi sitten kun se on Prismassa”

Nopeat loppukysymykset:

  • Mikä on tapa/rutiini, joka jokapäiväisessä elämässä tukee hyvinvointia? (47:30)
  • Natalian ja Samulin vinkit 10 vuoden takaiselle itselleen (50:20)

Satokausikalenterin löydät seuraavien linkkien takaa:

Ole yhteydessä!

Haluatko lisää kuunneltavaa? Yksi Hyvinvointi -podcastin edellisen jakson voit kuunnella täältä ja ykköskauden jaksot löydät kokonaisuudessaan täältä.

Koska on vain Yksi Hyvinvointi.

Uusimmat sisällöt:

Johtaminen

Mitä on muutosjohtaminen nykypäivänä?

Moderni muutosjohtaminen on muutoksessa johtamista, jossa tarvitaan erilaisia johtamiskyvykkyyksiä. Näin muutosjohtaminen on muuttunut.

Lue
Liftcast #43

Liftcast #43: Kasvun teesit ja Suomen tulevaisuus │ Heli Hytönen

Liftcastissä Taneli Rantala ja Kasvuryhmän tj Heli Hytönen keskustelevat Kasvuryhmän tuoreesta tutkimusraportista Suo, kuokka ja kasvu.

Johtaminen

Mikä on johtoryhmän tehtävä?

Johtoryhmän tehtävän määrittely ja ymmärtäminen on kriittisen tärkeää. Johtoryhmällä on selkeitä tehtäviä, jotka listaamme artikkelissa.

Lue
Liftcast #42

Liftcast #42: Oppimisen kulttuurin rakentaminen │ Mertzi Bergman

Mikä on oppimisen kulttuurin merkitys sekä arvo yrityksille ja kuinka oppimisen kulttuuri rakennetaan? Liftcast-studiossa Mertzi Bergman.

Asiakastarinat

Case Norsepower: Voimakkaasti kasvava edelläkävijäyritys panostaa johtamisen yhtenäistämiseen ja kehittämiseen

Norsepowerin voimakkaan kasvun ja esihenkilöiden määrän lisääntymisen myötä nähtiin tarpeelliseksi yhtenäistää ja kehittää johtamista.

Lue