Yksi Hyvinvointi -podcastin toinen kausi jatkuu erittäin kiinnostavien vieraiden parissa! Jukka jututtaa tässä jaksossa Satokausikalenterin Samuli Karjulaa ja Natalia Salmelaa. He keskustelevat suomalaisen ruokakulttuurin muutoksista ja kasvavasta kiinnostuksesta satokausia ja ekologista syömistä kohtaan. Jaksosta löytyy myös vinkkejä ruokahävikin vähentämiseen ja uusien raaka-aineiden lisäämiseen omalle ja lasten lautaselle.
Voit kuunnella jakson täältä:
- iTunesista tai muista podcast-sovelluksista
- RadioPlay-saitilta tai -sovelluksesta
- Yksi Hyvinvointi -soittolistalta YouTube-kanavaltamme (täältä löydät podcastin videotallenteen.) Varmista, että saat aina tiedon tuoreista podcast-jaksoista laittamalla YouTube-kanavamme seurantaan saman tien!
Yksi Hyvinvointi -jakso 12 | Muistiinpanot:
Esittelyt (00:00-9:00)
- Miten Satokausikalenteri sai alkunsa ja miten se on kasvanut?
- Miten Natalia päätyi mukaan toimintaan?
- Mitä satokausiajattelu merkitsee Samulille ja Natalialle?
- Satokausikalenterista vinkkejä kauden kasvisten monipuoliseen käyttöön
Satokausikalenterin kehityssuunnat (11:00-13:00)
- Satokausikalenterista myös kotimaisten kalojen, villiyrttien ja luonnonantimien sesongit
- Mitä muuta voitaisiin tuoda esiin satokausikalenteriin kasvisten rinnalle?
Käytännön vinkkejä satokausiajatteluun ja ruokahävikin vähentämiseen (13:00-34:00)
- Natalian ja Samulin kaupassakäyntivinkit
- Miten aktivoidaan ihmiset käyttämään satokauden kasviksia?
- Miten kuluttajat voivat vaikuttaa ruokahävikkiin?
- Asenteet ovat muuttuneet myös ravintola-alalla satokautta kunnioittaviksi
Suomalainen ruokakulttuuri ja satokausiajattelu (27:00-34:00)
- Miten satokausiajattelu näkyy Suomessa ja maailmalla?
- Mitä on ”ruokakulttuuri”?
- Lisää tervettä mielenkiintoa ruokaa kohtaan!
- Suomessa ainutlaatuiset mahdollisuudet satokausisyömiseen!
Ruokahävikin vähentäminen etukäteen suunnittelemalla (35:00-42:00)
- Meal prep -ajattelua ruuanlaittoon
- Saman raaka-aineen maistelu viikon aikana auttaa totuttelemaan uusiin makuihin
- Miten saada lapset (tai itsensä) pitämään uusista raaka-aineista?
Satokausikalenterin yleisö ja ruokatrendit (42:45-47:30)
- Ketkä Satokausikalenteria seuraavat?
- Ruokatrendit Suomessa: itse kasvattaminen
- “Ruokatrendi on ruokatrendi sitten kun se on Prismassa”
Nopeat loppukysymykset:
- Mikä on tapa/rutiini, joka jokapäiväisessä elämässä tukee hyvinvointia? (47:30)
- Natalian ja Samulin vinkit 10 vuoden takaiselle itselleen (50:20)
Satokausikalenterin löydät seuraavien linkkien takaa:
- Satokausikalenteri.fi
- Satokausikalenteri Facebookissa
- Satokausikalenteri Twitterissä
- Satokausikalenteri Instagramissa
Ole yhteydessä!
- Lifted LinkedInissä, Facebookissa, Instagramissa
- Tilaa Yksi Hyvinvointi -posti
- Jos työyhteisösi voisi hyötyä jatkuvasta valmennuksesta, ole rohkeasti meihin yhteydessä!
Haluatko lisää kuunneltavaa? Yksi Hyvinvointi -podcastin edellisen jakson voit kuunnella täältä ja ykköskauden jaksot löydät kokonaisuudessaan täältä.
Koska on vain Yksi Hyvinvointi.