Asiakastarinat

Tiedote: Lifted ja Hollolan kunta yhteistyöhön Hybridityöllä Hyvinvointia -hankkeessa

Lifted ja Hollolan kunta ovat aloittaneet yhteistyön monipaikkaisen työn kehittämiseksi Hollolan kunnassa.

Hollolan kunnassa mennään kohti uusia työn tekemisen ja johtamisen malleja.”Emme halua hukata monipaikkaisen työn tekemisestä saatuja hyviä kokemuksia”, kommentoi henkilöstöpäällikkö Minna Hutko.

Tämän mahdollistamiseksi käynnistettiin Hybridityöllä hyvinvointia -hanke, jonka tavoitteena on yhdessä henkilöstön kanssa luoda ja vahvistaa monipaikkaisen työn tekemisen ja johtamisen rakenteita. Järjestämme vuoden 2022 aikana kolmiosaisen valmennuskokonaisuuden, jonka aikana kehitämme vuorovaikutusta, tiimityötä, itsensä johtamista ja hyvinvointia. Lisäksi valmennamme esihenkilöitä hybridityön johtamiseen.

“Tiimit päättävät itse omista työ- ja tavoitelähtöisistä työskentelytavoistaan. Uuden oppimista tämä edellyttää monin tavoin, esim. virtuaaliseen vuorovaikutukseen, yhteisöllisyyden kokemukseen, tulee panostaa. Olemme innoissamme tästä hankkeesta, jossa pääsemme yhteistyössä luomaan monimuotoisia työn tekemisen tapoja”, kertoo Minna Hutko.

Uudet työskentelytavat koskettavat Hollolassa noin 100 henkilöä, jotka työnsä luonteen puolesta voivat työskennellä etänä. Hankkeessa luotavat toimintamallit ja kokemukset muutoksesta ovat myös muiden kuntien hyödynnettävissä. Keva tukee hanketta työelämän kehittämisrahalla.

Liftedin toimitusjohtaja Taneli Rantala kommentoi alkavaa yhteistyötä – “On hienoa päästä starttaamaan yhteistyö Hollolan kunnan kanssa! On esimerkillistä, että he ovat valmiita astumaan askeleen kohti parempaa tulevaisuutta varmistamalla, että monipaikkainen työ toimii optimaalisesti. Nyt on juuri oikea aika panostaa siihen! Projektin laajuus myös kertoo, että projekti on heille tärkeä. Kokemuksemme perusteella voimme sanoa, että tie vaikuttaville toimenpiteille on tässä projektissa rakennettu lujalle alustalle. Kokenut asiantuntijatiimimme lähtee rakentamaan tästäkin organisaatiosta entistä vahvempaa innoissaan!”

Hankkeen valmennukset järjestetään vuoden 2022 aikana, ja hankkeen kokemuksista sekä tuloksista viestitään yhteistyössä Hollolan kunnan kanssa valmennuksen päätyttyä.

Lisätiedot:
Taneli Rantala, toimitusjohtaja, Lifted, 050 549 8623taneli@lifted.fi

Uusimmat sisällöt:

Johtaminen

Johtamislupaus: Minä lupaan olla hyvä johtaja – kautta kiven ja kannon

Johtamisen periaatteet ja johtamislupaukset toteuttavat arvoja ja strategiaa käytännön johtamistyössä. Periaatteet mahdollistavat jaetun ja yhdessä hyväksytyn ymmärryksen hyvästä organisaatiolle sopivasta johtamisesta.

Lue
Liftcast #20

Liftcast #20: Tehokkaat johtamislupaukset │ Susa Nikula

Kuuntele miten yritys voi kehittää ja yhtenäistää johtamistaan tehokkaasti johtamislupauksien avulla. Äänessä Susa Nikula ja Taneli Rantala.

Johtaminen

Johtamisen TOP 3 syksyllä 2023

Tämän syksyn johtamispuheet liittyvät vahvasti toimintaympäristössä tapahtuviin muutoksiin: muutosneuvotteluihin, suorituksen johtamiseen ja johtoryhmän uudistumistarpeisiin.

Lue
Johtaminen

Miten edesauttaa sujuvaa siirtymää asiantuntijasta esihenkilöksi?

Monesti kuulee sanottavan, että hyvä asiantuntija hukataan, kun tarjotaan hänelle esihenkilöpestiä. Onneksi tilanne ei ole näin mustavalkoinen todellisessa elämässä. Harva meistä aloittaa työuraansa suoraan esihenkilötehtävissä. Useiden esihenkilöiden kokemustausta on nimenomaan erilaisista asiantuntijatehtävistä. Tähän siirtymään kannattaa kiinnittää aivan erityistä huomiota työyhteisöissä, sillä hyvä ihmisten johtaminen on hyvinvoivan ja tuloksellisen työyhteisön perusta.

Lue
Liftcast #19

Liftcast #19: Asiantuntijasta esihenkilöksi TOP10 │ Taneli Rantala & Jukka Joutsiniemi

Liftcastin Taneli ja Jukka listaavat tällä kertaa 10 parasta vinkkiään onnistuneeseen muutokseen asiantuntijasta esihenkilöksi.