Podcast

Yksi hyvinvointi -podcast: Ensimmäisen kauden kooste!

Ensimmäinen kausi Yksi hyvinvointi -podcastista on nyt tullut päätökseen ja toisen kauden suunnittelu ja tuotanto ovat jo kovassa vauhdissa! Ennen kuin pääsette kuuntelemaan uusia jaksoja hyvinvointiaiheista, voi palata vielä hetkeksi ensimmäisen kauden jaksoihin. Ehkä koosteesta löytyy jaksoja, jotka menivät sinulta ohi?

Yksi hyvinvointi -podcastin ensimmäisellä kaudella mielenkiintoiset vieraat hyvinvointimaailman asiantuntijoista mielipidevaikuttajiin saapuivat studioomme keskustelemaan hyvinvoinnista. Jokaisella kerralla vieraan kanssa pureuduttiin ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin eri näkökulmasta. Alta voit katsoa läpi omat suosikkijaksosi, sekä kuunnella ne, jotka menivät sinulta aiemmin ohi.

Jakso #001: Jokapäiväisen hyvinvoinnin salaisuus – Jukka & Taneli

Ensimmäisessä jaksossa podcastin juontajat Jukka ja Taneli pureutuivat siihen, mikä – heidän näkökulmastaan – on jokapäiväisen hyvinvoinnin salaisuus. Jakson avulla pääset tutustumaan Jukkaan ja Taneliin paremmin, sillä he kertovat omia kokemuksiaan hyvinvoinnista ja siitä, miten itse kehittävät omaa hyvinvointiaan.

Jakso #002: Hyvinvointi menestyksekkään uran mahdollistajana – Taneli & Anna Abreu 

Kauden toisessa jaksossa laulaja Anna Abreu ja Taneli keskustelivat siitä, miten hyvinvointi toimii mahdollistajana uralla. Annalla tästä on jo vuosikymmenen kokemus laulajan uralla, jolla hän on saanut huomata oman hyvinvointinsa merkityksen suorituskykyyn todella konkreettisesti. Samat asiat voi kuitenkin huomata kuka tahansa, oli ura mikä tahansa!

Jakso #003: Oppeja armollisuudesta ja suorittamisesta hyvinvoinnissa – Jukka & Karita Tykkä 

Armollisuudesta on viime aikoina puhuttu mediassakin paljon, mutta voiko sen vastakohdaksi mielletyllä suorittamisella olla myös jotain positiivisia puolia? Entä miten perfektionisti voi oppia armollisuutta – vai voiko sitä edes opetella? Karita Tykkä ja Jukka keskustelivat näistä aiheista tuotantokauden kolmannessa jaksossa.


Liity Lifted WAAS -yksilövalmennukseen

Jakso #004: Miksi tarvitsemme läsnäoloa? – Taneli & Leena Pennanen

Mindfulness on ollut myös toinen viime aikojen trendeistä, mutta onko tietoisesta läsnäolosta todella mitään hyötyä? Entä voiko sitä harjoitella? Ensimmäisen tuotantokauden neljännessä jaksossa Mindfulness-pioneeri, MBSR-menetelmän Suomeen tuonut Leena Pennanen ja Taneli syventyivät keskustelemaan läsnäolon harjoittamisen tutkituista hyödyistä ja sen vaikutuksesta – sekä siitä, miten jokainen voi todella hyötyä läsnäolon harjoittamisesta.

#005: Kuinka käännät haasteet voimavaroiksi – Jukka & Oku Luukkainen

Tuotantokauden viidennessä jaksossa Radio Novan Retroperjantain juontaja Oku Luukkainen ja Jukka keskustelivat haasteista ja siitä, miten haasteet voi kääntää omiksi voimavaroiksi. Kunnianhimoinen ja kovasti töitä tekevä Oku kertoi radiojuontajan uran haasteista ja käänteistä, jotka ovat opettaneet hänelle vuosien varrella paljon. Okun tarinasta saa varmasti näkökulmaa myös oman elämänsä haasteisiin.

Jakso #006: Faijabiohakkeroinnista, avannosta ja suoliston hyvinvoinnista – Jukka & Olli Sovijärvi

Biohakkeri ja lääkäri Olli Sovijärvi toi kuudennessa jaksossa koko tietotaitonsa ja loistavan huumorinsa Lifted-studioon. Jukka ja Olli syventyivät puhumaan biohakkeroinnista ja kaikista käytännönläheisimmistä biohakkerin vinkeistä: Olli jakoi vinkkinsä esimerkiksi vanhemmille ja stressinhallintaa kaipaaville. Lisäksi Olli kertoi parhaimmat vinkkinsä suoliston hyvinvointiin ja avasi tietenkin myös sitä, miksi suolistosta on niin tärkeä pitää huolta.

Jakso #007: Pelon tiedostamisesta rohkeuteen – Taneli & Jani Toivola 

Miten pelko voi toimia ponnistuslautana rohkeampaan, oman näköiseen elämään? Miten elää oman näköistä elämää, jos pelottaa? Entä miten toteuttaa unelmansa, vaikka harppaus tuntemattomaan saattaisi tuntua liian suurelta? Tuotantokauden seitsemännessä jaksossa innostava Jani Toivola avasi aihetta oman tarinansa kautta ja kertoi myös, miten aihe on koskettanut häntä vanhemmuuden kautta.

Jakso #008: Tuloksekas ja ihmislähtöinen johtaminen – Taneli & Henrik Dettmann

Kauden kahdeksannessa jaksossa Suomen menestynein koripallovalmentaja Henrik Dettmann ja Taneli keskustelivat ihmislähtöisestä johtamisesta ja sen tärkeydestä. Dettmann kertoi omasta urastaan ja avasi, miten jokainen voi olla oman elämänsä huippupelaaja – jos vain kykenee johtamaan itseään.

Jakso #009: Kaikki, mitä olet halunnut tietää unesta! – Jukka & Susan Pihl 

Kauden yhdeksännessä jaksossa vuosikymmenten kokemuksen omaava uniterapeutti Susan Pihl ja Jukka ottivat haasteekseen selvittää kaiken, mitä olemme koskaan halunneet tietää unesta! Susanin rautainen ammattitaito ja tietämys avasivat unta käytännönläheisesti niin, että jokainen saa varmasti jaksosta hyvät vinkit oman unensa kehittämiseen. Miten hyvä uni rakentuu päivän aikana? Millaiset rutiinit unta tukevat? Kuuntele jakso ja ota opit talteen, sillä muun muassa näihin kysymyksiin kaksikko löysi vastaukset!

Jakso #010: Season Finale – Jukka & Taneli

Ensimmäisen kauden loppuhuipennuksessa studiossa olivat podcastin molemmat juontajat, Jukka ja Taneli. Kaksikko vastaili seuraajien esittämiin kysymyksiin hyvinvoinnista. Vastauksia tuli kysymyksiin monelta eri osa-alueelta: miten juontajat itse treenaavat? Entä miten minimoida alkoholin haitat ja välttää krapula? Tai miten huolehtia hyvinvoinnista, vaikka olisikin kiireinen? Juontajakaksikko antoi vastauksia muun muassa näihin kysymyksiin – ja moniin muihin!

Odotatko jo toista kautta? Kenet haluaisit vieraaksi podcastiimme? Entä mitä hyvinvointiaiheita haluaisit kuunnella? Nyt voit kertoa sen meille, sillä toisen tuotantokauden jaksot ovat jo pian täällä! Kaikki palaute jaksoista otetaan lämpimästi vastaan. Voit antaa palautteesi meille joko Liftedin Instagramissa (@liftedfi) tai Facebookissa (Lifted.fi).

Uusimmat sisällöt:

Asiakastarinat

CASE NEOT: Johtamisen periaatteilla tuetaan yhtenäistä organisaatio- ja johtamiskulttuuria

Organisaatiokulttuuria tukevien johtamisperiaatteiden määrittely yhteisesti sitoutti koko esihenkilökunnan yhtenäiseen johtamismall

Lue
Liftcast #33

Liftcast #33: Yhtenäinen johtaminen ratkaisee │ Rantala & Joutsiniemi

Liftcastin Taneli ja Jukka keskustelevat tällä kertaa yhtenäisestä johtamisesta. Jaksossa kuulet miksi ja miten johtaminen yhtenäistetään.

Asiakastarinat

CASE Vantaan Energia: Strategisten johtajuuskyvykkyyksien kehittäminen johtotiimeissä

Vantaan Energia kehitti johtoryhmänsä ja kaikkien johtotiimiensä toimintaa ja strategisia johtamiskyvykkyyksiä Liftedin avustuksella.

Lue
Liftcast #32

Liftcast #32: Tekoälyn hyödyntäminen tietotyössä │ Antti Merilehto

Liftcast-podcastissa puhutaan AI:n eli tekoälyn hyödyntämisestä tietotyössä. Studiossa Taneli Rantalan seurassa Antti Merilehto.

Asiakastarinat

CASE FiMVO: Hyvin toimivasta tiimistä huipputiimiksi pitkäjänteisellä valmennuksella

Pitkäjänteinen tiimivalmennus ja coaching tukevat tiimidynamiikkaa, yhteistyötä ja valmiuksia toimia haastavissakin tilanteissa

Lue