Työyhteisötaitojen ja tiimityön valmennus

Tuloksekas ja hyvinvointia tukeva tiimityö on meidän jokaisen vastuulla

Hedelmällinen tiimityö perustuu tiimin jokaisen jäsenen panokseen ja heidän välisen yhteistyön laatuun.

Työyhteisön toimivuutta tarkastellessa usein esimiestaidot nostetaan suurennuslasin alle. Vähintään yhtä tärkeänä kehittämisen kohteena tulisi kuitenkin pitää kaikkien työyhteisön jäsenten työyhteisötaitoja.

Työelämä on ennen kaikkea tiimityötä. Hyvin yhteen pelaavat tiimit nauttivat arjesta ja tuloksistaan enemmän kuin muut.

Panostamalla työyhteisötaitojen kehittämiseen saavutatkin merkittäviä hyötyjä

uusi_joukkue2

Saat tiimisi jäsenten erilaiset vahvuudet, ominaisuudet, näkökulmat ja osaamisen käyttöön, joka parantaa koko tiimin ongelmanratkaisukykyä, luovuutta, työn laatua ja tuottavuutta. Ihmisten erilaisuus nähdään voimana.

uusi_kommunikaatio

Kehität tiimin sisäistä kommunikaatiota rakentavampaan ja soljuvampaan suuntaan. Samalla vähennät turhien konfliktien määrä, jolloin tiimi pääsee keskittymään ratkaisukeskeiseen yhteistyöhön. Tiimistä tulee motivoituneempi ja yhtenäisempi.

uusi_yhdessä

Luottamus työyhteisöön ja organisaatioon kehittyy. Jäsenet jakavat kokemuksiaan ja epäonnistumisiaan toistensa kanssa. Oppimisen tahti kiihtyy ja organisaatio kehittyy prosesseiltaan, ratkaisuiltaan ja kulttuuriltaan paremmaksi päivä päivältä.

uusi_300x tiimi

Kehittynyt tiimityö vaikuttaa merkittävästi sen jäsenten hyvinvointiin ja työstä nauttimiseen. Työtä halutaan tehdä ja siinä koetaan enemmän imua. Työyhteisöön kuuluminen on ylpeyden asia, ja siihen halutaan myös sitoutua.

työyhteisötaidot

Kohti parempaa tiimityötä!

Työyhteisötaitojen merkitykseen ja niiden heikkoon tilaan on herätty viime vuosina laajamittaisesti. Aikaisemmin pehmeinä pidettyjen ihmistaitojen (people skills) ”kovat” vaikutukset  hyvinvointiin sekä tuottavuuteen on huomattu organisaatioissa niin hyvässä kuin pahassa.

Voittavat työyhteisöt ja tiimit eivät synny sattumalta. Tiimityön kehittäminen vaatii suunnitelmallisia askeleita ja selkeitä yhteisiä toimintatapoja. Oikein toimenpitein hajanaisesta ja kyräilevästäkin tiimistä voi muodostua huipputiimi, joka saa aikaan poikkeuksellisia tuloksia. Näissä tiimeissä työ on nautinnollista, ja tiimiin halutaan kuulua.

Työyhteisötaitojen valmennuksemme rakennetaan työyhteisönne tilanteen ja tarpeen mukaan. Laajamittaisen ja tehokkaan työkaluvalikoimamme avulla autamme myös teidän työyhteisönne seuraavalle tasolle.

Valmentajamme ovat korkeasti koulutettuja, kokeneita ja innostavia työyhteisötaitojen huippuosaajia. He kaikki ovat erityisesti valmentamisen ja käytäntöönviemisen ammattilaisia. Löydämme sopivat asiantuntijat teidänkin tarpeisiinne.

Tiimityö ja työyhteisötaitojen valmennuksissa käsittelemme mm. seuraavia teemoja:

 Mitkä ovat työyhteisömme suurimmat pullonkaulat tai kuormittavat ja hiertävät tekijät, ja miten niistä päästään eroon

 Mitkä ovat menestyksekkään tiimityön kulmakivet

 Kuinka parantaa tiimin vuorovaikutus- ja kommunikointitaitoja

 Miten nostamme työyhteisömme yhteishenkeä ja puhallamme samaan hiileen

 Miten voimme ymmärtää ja hyödyntää tiiminjäsenien eroavaisuuksia työssämme

 Kuinka toimimme tehokkaana ja yhtenäisenä tiiminä myös etänä

 Miten aloittaa tai uudelleen organisoida uusi tiimi positiivisella tavalla

 Kuinka ratkaista työyhteisön ristiriidat ja kohdata konfliktit

 Millaisia yhteisiä selkeästi sovittuja toimintatapoja ja sääntöjä työyhteisöllä kannattaa olla, sekä miten sellaiset luodaan laadukkaasti

työyhteisövalmennus
työelämänlaatu työhyvinvointi

Tarjoamme organisaatiollenne tuen vaikuttavaan ja pitkäjänteiseen henkilöstön kehittämiseen. Tavoitteet ja mittarit sidomme liiketoimintaanne siten, että henkilöstön kehittämisen tulos voidaan mitata myös euroissa.

Tunnistettu käyttökatteen (EBITDA) kehityspotentiaali työelämänlaatua parantamalla on vuodessa keskimäärin 1000 – 4700 € / työntekijä.

Palvelumme räätälöimme aina teidän organisaation tarpeiden mukaisesti.

Luomme saumattoman kokonaisuuden työyhteisönne käyttöön hyödyntäen tehokkaimpia työkaluja:

Yhteiskehittämisen työpajat

Yhteiskehittämisen työpajat

Yhteiskehittämisen työpajoissa ammennamme niin kehitettävät kohteet kuin myös ratkaisut työyhteisöstä itsestään fasilitaattorimme johdolla. Tällöin pääsemme ratkaisemaan työyhteisön kuormittavimmit tekijät ja sitouttamaan työyhteisö yhteisiin toimenpiteisiin. Työpajojen pohjana voidaan myös hyödyntää kyselytuloksia.

Osallistavat webinaarit ja workshopit

Luennot ja workshopit

Webinaareissa ja workshopeissa keskitymme työyhteisön keskeisimpiin kehityskohtiin innostavasti ja konkreettisesti. Tapahtumat ovat aina vuorovaikutteisia ja vaikuttavia. Tapahtumia järjestetään etänä ja livenä, suomeksi ja englanniksi. Luennot-sivultamme löydät tarkemman tarjonnan.

Yhteiset toimintatavat ja ohjeistukset

Yhteiset toimintatavat ja ohjeistukset

Sopimalla yhteisistä toimintatavoista ja ohjeistuksia työyhteisö vahvistaa yhteistä kulttuuriaan ja tekemisen tapaansa. Tämä poistaa turhaa kuormitusta ja kitkaa sekä lisää työn sujuvuutta ja sitoutuvuutta. Kokeneet valmentajamme luovat kanssanne tärkeimmät ohjeistukset työntekemiseen liittyen olipa kyse sitten työntekijän oppaasta, etätyöohjeistuksesta tai pienemmistä kokonaisuuksista.

DISC & Big 5 -henkilöanalyysit

DISC & Big 5 -henkilöanalyysit

Tutkimukseen perustuvien henkilöanalyysien perusteella työyhteisösi jäsenet saavat luotettavan kuvan vahvuuksistaan sekä heikkouksistaan, ja pääsevät kehittämään sekä hyödyntämään niitä tarkasti. Analyysit lisäävät ymmärrystä ja työn sujuvuutta merkittävästi tiimitasolla.

Henkilökohtainen valmennus / Coaching

Henkilökohtainen valmennus / Coaching

Henkilökohtaisessa valmennuksessa kokeneet valmentajamme auttavat työyhteisön jäseniä yksilöllisesti työyhteisötaitoihin liittyen. Yhdistettynä muuhun valmennuskokonaisuuteen, ne ovat yksi tehokkaimmista toimenpiteistä. Etänä tai livenä, suomeksi tai englanniksi.

Vaikuttavuutta todentavat mittaukset ja kyselyt

Mittaukset ja kyselyt

Hyödynnämme valmennuksen vaikuttavuuden mittaamiseen sekä sen tehostamiseen markkinoiden parhaita mittareita ja kyselyitä. Toteutamme mittaukset ja kyselyt aina yrityskohtaisten tavoitteiden mukaisesti liiketoimintaanne linkittäen.

Kenelle Liftedin johtamisen valmennus sopii?

Tietotyöorganisaatioille, jotka ymmärtävät henkilöstön potentiaalin

Työyhteisöille, jossa halutaan kehittää yhteistyötä

 Kaikille organisaation jäsenille riippumatta kokemuksesta, osaamisesta ja asenteesta

 Autamme ammattitaidolla pieniä, keskisuuria ja suuria organisaatioita

Olemme palvelleet yli 150 työyhteisöä ja yli 40.000 yksilöä

Olemme toimineet henkilöstön kehittämisen kumppanina muun muassa seuraaville organisaatioille

lifted helen
lifted
fluido lifted
vihreät lifted

81 %

valmennukseen osallistuneista sai pysyviä tuloksia hyvinvointiinsa

(ERTO)

60 min

lisää energistä työaikaa/päivä

(Pohjolan Voima, mittaajana Laturi Corpotation Oy)

Mietitkö henkilöstösi kehittämistä?

Varaa 30 minuutin ilmainen etätapaaminen yrityksenne henkilöstön kehittämisen tarpeiden kartoitukseen ja vaikuttavimpien toimenpiteiden suunnitteluun. HR-päättäjät ovat kokeneet puhelusta saadun asiantuntijamme objektiivisen sparraustuen ja toimialaosaamisen arvokkaaksi.

Missiomme on auttaa työyhteisöjä kehittymään, ja vaihdammekin mielellämme näkemyksiä kanssasi. Mikäli tunnistamme yhdessä työyhteisössänne tarpeita, joita olemme aikaisemmin ratkaisseet onnistuneesti, teemme mielellämme teille ehdotuksen jatkoaskeleista.

Halutessasi voit olla meihin suoraan yhteydessä myös puhelimitse:

Jukka Joutsiniemi
Co-founder, Työyhteisöjen sparraaja
+358-44-2711487

Tästä saat myös varattua ajan suoraan kalenteristani ilmaiselle sparraukselle.

Täytä lomake, niin olemme sinuun yhteydessä jo tänään.