Esihenkilötyö on joko organisaationne suurin este tai mahdollistaja. Johtamisen kehittämisen projektimme ja valmennuksemme ohjaavat organisaationne johtamismallit ja esihenkilöiden kyvykkyydet halutulle tasolle. Johtamisen kehittäminen maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin.
Tutkimuksesta riippuen kuitenkin 50 – 85 % johtajista kokee omaavansa riittämättömät esihenkilötaidot.
Johtajan paineet ja turhautuminen vähenevät kyvykkyyden kasvaessa. Tilalle syntyy pystyvyyden sekä aikaansaamisen kokemuksia. Hyvinvoiva ja osaava esihenkilö edistää työyhteisön hyvinvointia.
Paremmat esihenkilötaidot vahvistavat niin työntekijöiden kuin esihenkilöiden tuottavuutta. Fokus siirtyy kitkasta tuottavaan toimintaan. Samalla yrityksesi rekrytointipaineet vähenevät.
Laadukas johtaminen kasvattaa tiimihenkeä ja ohjaa osaajat päämäärätietoisesti yhteisiin tavoitteisiin. Työyhteisöstä tulee yhtenäisempi ja vahvempi!
Vaikeuksissa kamppaileva esihenkilö vaihtaa todennäköisemmin työnantajaa. Lisäksi hänen toimintansa vaikuttaa työntekijöiden sitoutumiseen. Huono esihenkilötyö on yleisin syy työpaikan vaihtamiseen.
Liftedin johtamisen valmennukset perustuvat kestävän johtamisen kehikkoon, jonka ytimessä ovat menestyvät, kyvykkäät ja taitavat johtotiimit, johtajat ja esihenkilöt.
Johtamisen kulttuurista ja laadusta vastaa johtoryhmä, joka määrittää hyvässä ja pahassa organisaation johtamisen tason tiedostetusti ja tiedostamattaan.
Strategiaan ja arvoihin perustuvat johtamisen periaatteet ja toimintamallit suunnitellaan, sovitaan ja dokumentoidaan yhdessä johtoryhmän ja esihenkilöiden kanssa.
Johdon ja esihenkilöiden itsetuntemuksen kehittäminen on perusta kestävän, hyvän johtajuuden rakentamiselle, toimivalle vuorovaikutusjohtamiselle ja esihenkilötaitojen kehittämiselle.
Hyvän johtajuuden perusta on itsetuntemuksessa, omien vahvuuksien ja kehityskohteiden tunnistamisessa. Menestyvä esihenkilö ja johtaja toteuttaa yhteisiä arvoja ja strategiaa sekä niiden pohjalta rakennettuja yhteisiä johtamisperiaatteita ja toimintamalleja.
Valmentajamme ovat korkeasti koulutettuja, kokeneita ja innostavia johtamisen huippuosaajia. Valmentamisen ammattilaisina he osaavat tukea johtamisen periaatteiden, toimintamallien ja taitojen siirtymistä käytäntöön parhaalla mahdollisella tavalla erilaisissa organisaatioissa ja tilanteissa.
Syvällinen ymmärrys työyhteisöjen, ryhmien ja yksilöiden toiminnasta
Vankka kokemus liiketoiminnasta ja työelämästä sekä niiden realiteeteista
Monipuoliset valmennus- ja fasilitointitaidot yhdistettynä pedagogiseen osaamiseen
Kyseinen kuva on case-esimerkki – kokonaisuudet räätälöidään aina asiakkaan tarpeiden mukaisesti yksilöllisesti.
Käynnistämme yhteistyön kanssanne aloituskokouksella, kartoituksella ja tavoitteiden asettamisella.
Täydennämme alkukartoitusta tarvittaessa kyselyillä, haastatteluilla ja orientoivilla ennakkotehtävillä.
Hyödynnämme tavoitteita parhaiten vastaavia työskentelytapoja ja menetelmiä valmennuksen vaikuttavuuden maksimoimiseksi.
Valmennuksessa kehitetyt yhteiset periaatteet, toimintamallit ja opit viedään käytäntöön esimerkiksi erilaisten harjoitusten, välitöiden ja coachingin avulla.
Valmennuksen vaikuttavuutta arvioimme tarvittaessa useaan otteeseen ja vähintään aina valmennuksen päätyttyä.
Yhteisissä workshopeissa ja luennoilla luomme yhteisymmärrystä johtamisen ydinasioista, inspiroimme muutokseen ja kehitämme taitoja innostavasti ja konkreettisesti. Työskentelytapa on vuorovaikutteinen. Tapahtumia toteutetaan sekä etänä että livenä, suomeksi ja englanniksi.
Kokeneet valmentajat auttavat esihenkilöitä yksilöllisesti. Coachingissa pureudutaan syvemmälle esihenkilötyön haasteisiin ja mahdollisuuksiin sekä henkilökohtaiseen kehittymiseen. Coaching tukee erinomaisesti pitkäjänteistä esihenkilötyön kehittämistä ja yksilöllisten haasteiden voittamista.
Hyödynnämme luotettaviksi todettuja analyysimenetelmiä, kuten Workplace Big 5-, 360-, DISC- ja Peili-tutkimuksia persoonallisuuden ja käyttäytymisen ymmärtämiseksi ja itsetuntemuksen parantamiseksi. Menetelmät toimivat hyvin myös johtoryhmien ja tiimityön sujuvuuden kehittämisessä
Uusien tietojen ja taitojen siirtymistä käytäntöön harjoitellaan ohjatusti yhteisten tilaisuuksien väliaikana halutun muutoksen aikaansaamiseksi. Käytännöstä saatuja kokemuksia reflektoidaan sekä omatoimisesti että yhteisesti.
Tavoiteltua kulttuuria ja johtamismallia kuvataan yhdessä laadituilla johtamisen periaatteilla ja johtamislupauksilla. Johtoryhmätyöskentelyyn ja johtamiseen voidaan tuottaa yhdessä tarvittavat käytännön ohjeet ja dokumentit, kuten esimerkiksi vuosikellot, tehtäväkuvaukset ja kokousten pelisäännöt.
Tarvittaessa johtamismallit, esihenkilön toimintaohjeet tai työyhteisön tavoitekulttuuria tukevat kuvaukset ja tarinat voidaan koota oppaiksi. Työkirjoja hyödynnetään esimerkiksi henkilökohtaisen kehittymisen suunnittelu- ja seurantavälineinä sekä apuna reflektoinnissa.
Ryhmäcoachingissa ja case-klinikoissa voidaan käsitellä haasteellisia, ajankohtaisia tai muutoin keskeisiä työelämän ja työyhteisön asioita ryhmän vetäjän ohjauksessa. Osallistujat tukevat toisiaan ja vahvistavat työyhteisön tärkeää vertaistukiverkostoa. Kokenut fasilitoija ohjaa työskentelyä kohti ratkaisua.
Hyödynnämme kyselyitä, haastatteluita ja muita tutkimusmenetelmiä valmennusten tukena. Vaikuttavuutta mitataan ja tehostetaan liiketoiminnan lähtökohtiin ja valmennuksen tavoitteisiin perustuvilla tutkimuksilla ja mittareilla.
Virtuaalisessa oppimisympäristössä tieto, tuki ja inspiraatio ovat saatavilla silloin, kun niille on tarvetta ja aikaa. Valmentajat ovat käytettävissä interaktiivisessa valmennuksessa. Oppimisympäristö kokoaa valmennuskokonaisuuden yhteen.
Johtoryhmästä muodostuu parhaimmillaan työyhteisöä yhteisen strategian ja arvojen mukaisesti johtava ja ohjaava tiimi, joka osaa hyödyntää taitavasti paitsi omia vahvuuksiaan, myös työyhteisön monipuolisuutta ja kyvykkyyttä.
Johtoryhmästä johtotiimiksi on ehkä yksi haasteellisimpia kehitysmatkoja, mutta onnistuessaan se takaa strategian ja arvojen toteutumisen arjessa sekä hyvän työntekijäkokemuksen avoimessa ja luottavaisessa työskentelyilmapiirissä niin johdossa kuin muussa esimieskunnassa ja koko organisaation keskuudessa. Johtoryhmän valmennus edistää kehittymistä kohti tuloksellista ja menestyvää johtotiimiä.
Käytännönläheisen johtoryhmäoppaamme kirkastat johtoryhmäsi roolia ja tehtäviä sekä kehität johtoryhmätyöskentelyn työn laatua ja tuloksellisuutta eri osa-alueilla. Lataa nyt oppaamme!
Lataa kiitelty opas, joka auttaa sinua kehittämään ja yhtenäistämään organisaationne johtamista. Oppaasta löydät parhaat käytännöt yhtenäisen johtamismallin kuten myös johtamisen periaatteiden ja johtamislupausten rakentamiseen ja käytäntöön vientiin.
Opas auttaa sinua omaksumaan menestyvän johtajan tärkeän työkalun ja taidon. Käytännönläheinen opas tarjoaa heti käyttöön otettavia työkaluja ja malleja, joiden avulla voit kehittää omaa johtamistasi sekä organisaatiosi johtamista.
Mitä valmentava johtaminen tarkoittaa käytännössä
Mitkä ovat valmentavan johtamisen hyödyt
Miten toimin esimiehenä valmentavalla otteella
Tehokkaita työkaluja, jotka tukevat valmentavan otteen hyödyntämisessä
Valmentavan johtamisen ytimessä on jokaisen työyhteisön jäsenen kokemus omien valmiuksien kasvusta. Työn olosuhteiden ja vaatimusten muuttuessa johtamisessa korostuu yhä enemmän kyky edistää työntekijän vahvuuksien kehittymistä ja hyödyntämistä.
Valmentava johtaja osaa tukea ja palvella työntekijöitä tavalla, joka tuo esille ihmisten parhaat puolet työntekijöinä. Valmentava johtaja edistää yhdessäohjautuvuutta ja vastuunottoa organisaatiossa.
Kesto: Räätälöitävissä tunnin luennosta laajempiin kokonaisuuksiin
Luennolla opit:
Mitä valmentava johtaminen tarkoittaa käytännössä
Mitkä ovat valmentavan johtamisen hyödyt
Miten toimin esimiehenä valmentavalla otteella
Tehokkaita työkaluja, jotka tukevat valmentavan otteen hyödyntämisessä
Luennon kesto:
Räätälöitävissä tunnin luennosta laajempiin kokonaisuuksiin
Kielet:
englanti ja suomi
Toteutustapa:
live, etä, hybridi
Miten määritetään johtoryhmän rooli, vastuut ja johtamisen kulmakivet
Kuinka tunnistetaan johtoryhmän ja sen jäsenten vahvuuksia ja kehityskohteita
Mitkä ovat johtoryhmätyöskentelyn yleisiä haasteita ja mitkä puolestaan parhaita käytänteitä
Miten sovitaan johtoryhmätyöskentelyn käytännöt, tehtävät ja tavoitteet
Valmennuksen sisältö tarkennetaan päättäjien kanssa johtoryhmän roolin ja tilanteen mukaisesti.
Valmennuksessa käydään läpi keskeisimmät johtoryhmän rooliin ja tehtäviin kuuluvat asiat sekä tuetaan johtoryhmää tunnistamaan omia vahvuuksiaan ja kehityskohteitaan niin yksilöinä kuin tiimeinä. Johtamisen perustaksi määritellään yhteiset periaatteet ja käytännöt.
Lisäksi perehdymme erilaisiin johtamisen haasteisiin, vuorovaikutuksen merkitykseen sekä tärkeimpiin ajankäytön ja priorisoinnin teemoihin.
Tutustumme johtoryhmätyöskentelyn parhaisiin käytäntöihin ja sovimme tulevista yhteisistä toimintatavoista käytännössä.
Kesto: Räätälöitävissä johtoryhmän tilanteen ja tarpeiden mukaan
Luennolla opit:
Miten määritetään johtoryhmän rooli, vastuut ja johtamisen kulmakivet
Kuinka tunnistetaan johtoryhmän ja sen jäsenten vahvuuksia ja kehityskohteita
Mitkä ovat johtoryhmätyöskentelyn yleisiä haasteita ja mitkä puolestaan parhaita käytänteitä
Miten sovitaan johtoryhmätyöskentelyn käytännöt, tehtävät ja tavoitteet
Luennon kesto:
Räätälöitävissä tunnin luennosta laajempiin kokonaisuuksiin
Kielet:
englanti ja suomi
Toteutustapa:
live, etä, hybridi
Mitä psykologinen turvallisuus tarkoittaa käytännössä
Miten psykologista turvallisuutta voi arvioida
Miten esihenkilö voi kehittää työpaikan psykologista turvallisuutta
Työkaluja psykologista turvallisuutta lisäävien keskustelujen käymiseen
Jokaisen työyhteisön ja toimivan tiimin yksi keskeinen perusedellytys on psykologinen turvallisuus eli jaettu kokemus siitä, että on mahdollista ottaa riskejä pelkäämättä joutuvansa kyseenalaistetuksi tai naurunalaiseksi.
Toteutuessaan psykologinen turvallisuus mahdollistaa kaiken sen, mitä organisaationa yhdessä tavoittelemme. Toisaalta silloin, kun psykologista turvallisuutta ei ole, yhteisten tavoitteiden saavuttamisesta voi tulla yllättävän vaikeaa.
Erityisessä roolissa psykologisen turvallisuuden ja luottamuksen rakentamisessa on esihenkilö. Esihenkilö voi kommunikoinnillaan ja teoillaan vaikuttaa psykologisen turvallisuuden tasoon hyvässä sekä pahassa.
Luennolla opit:
Mitä psykologinen turvallisuus tarkoittaa käytännössä
Miten psykologista turvallisuutta voi arvioida
Miten esihenkilö voi kehittää työpaikan psykologista turvallisuutta
Työkaluja psykologista turvallisuutta lisäävien keskustelujen käymiseen
Luennon kesto:
Räätälöitävissä tunnin luennosta laajempiin kokonaisuuksiin
Kielet:
englanti ja suomi
Toteutustapa:
live, etä, hybridi
Kokonaisvaltaisen kuuntelun, palautteenantamisen ja vastavuoroisen kohtaamisen perusperiaatteet
Avoimuuden, luottamuksen ja kunnioituksen ilmapiirin rakentamista
Erilaisuuden ymmärtämistä ja johtamista
Vuorovaikuttaminen on taito, jota on mahdollista ja tärkeää harjoitella. Esimiehenä on turhauttavaa päätyä tilanteisiin, joissa väärinymmärrykset tai virhetulkinnat haittaavat yhteistä onnistumista.
Joissain tilanteissa avain voi olla peiliin katsominen, mutta usein valmiutemme ymmärtää tai hyödyntää erilaisuutta ja ihmisten yksilöllisiä vahvuuksia ratkaisee. Hyvän vuorovaikutuksen perustana ovat läsnäolo, kuuntelu, avoimet kysymykset ja palautteen antaminen ja vastaanottaminen sekä erilaisuuden arvostaminen ja hyödyntäminen. Avoin ja rehellinen kommunikointi on kaiken ytimessä.
Luennolla opit:
Kokonaisvaltaisen kuuntelun, palautteenantamisen ja vastavuoroisen kohtaamisen perusperiaatteet
Avoimuuden, luottamuksen ja kunnioituksen ilmapiirin rakentamista
Erilaisuuden ymmärtämistä ja johtamista
Luennon kesto:
Räätälöitävissä tunnin luennosta laajempiin kokonaisuuksiin
Kielet:
englanti ja suomi
Toteutustapa:
live, etä, hybridi
Oikea tilanneanalyysi rakentavien ratkaisujen pohjana
Oman roolin ja lähestymistavan valinnan merkitys
Työyhteisön ja jokaisen tiimiläisen rooli turvallisen työilmapiirin luomisessa
Uskallus käydä tunnepitoisia keskusteluja ja luoda niiden avulla luottamusta yhteistyön pohjaksi
Työyhteisöt ovat monimutkaisia ihmissuhteiden verkostoja, joissa väistämättä syntyy kitkaa ja jännitteitä. Ristiriidat eivät ole huono asia, jos ne johtavat ratkaisujen etsimiseen yhdessä ja toimivampien käytäntöjen kehittämiseen.
Johtajilla ja esihenkilöillä on tärkeä rooli vaikeiden tilanteiden selvittämisessä johdonmukaisesti ja siten, että niistä päästään rakentavasti eteenpäin. Myös jokainen työyhteisön jäsen kantaa vastuuta yhteistyön ja vuorovaikutuksen toimivuudesta. Tässä valmennuksessa saat käytännön työkaluja tilanteiden käsittelyyn sekä niihin liittyvien tunnereaktioiden ymmärtämiseen.
Luennolla opit:
Oikea tilanneanalyysi rakentavien ratkaisujen pohjana
Oman roolin ja lähestymistavan valinnan merkitys
Työyhteisön ja jokaisen tiimiläisen rooli turvallisen työilmapiirin luomisessa
Uskallus käydä tunnepitoisia keskusteluja ja luoda niiden avulla luottamusta yhteistyön pohjaksi
Luennon kesto:
Räätälöitävissä tunnin luennosta laajempiin kokonaisuuksiin
Kielet:
englanti ja suomi
Toteutustapa:
live, etä, hybridi
Analysoimaan organisaation etä- ja hybridityökyvykkyyttä ja löytämään tärkeimmät kehityskohteet
Työyhteisön ja jokaisen tiimiläisen roolista toimivien käytäntöjen luomisessa etätyön ja läsnätyön rajapinnoilla
Parhaita käytäntöjä hyvinvoinnin sekä luovan ja tehokkaan hybridityön johtamiseen
Hybridityö on tuonut moneen organisaatioon uusia tapoja tehdä työtä. Uuteen työskentelytapaan liittyy sekä hyviä asioita että haasteita. Hybridityön suunnittelulle ja käytännön toteutukselle kannattaa varata aikaa. On hyvä pohtia esimerkiksi, milloin kasvokkain työskentely on tärkeää ja milloin puolestaan etätyön hyödyt saadaan parhaiten käyttöön.
Läsnäolon ja etätyön yhdistäminen vaatii johtamiselta paljon. Siksi on tärkeää määritellä yhteisiä käytäntöjä, etätyön ja yhdessäolon yhdistelmiä sekä toimivia viestintäväyliä kuhunkin tehtävään.
Kesto: Räätälöitävissä tunnin luennosta laajempiin kokonaisuuksiin
Luennolla opit:
Analysoimaan organisaation etä- ja hybridityökyvykkyyttä ja löytämään tärkeimmät kehityskohteet
Työyhteisön ja jokaisen tiimiläisen roolista toimivien käytäntöjen luomisessa etätyön ja läsnätyön rajapinnoilla
Parhaita käytäntöjä hyvinvoinnin sekä luovan ja tehokkaan hybridityön johtamiseen
Luennon kesto:
Räätälöitävissä tunnin luennosta laajempiin kokonaisuuksiin
Kielet:
englanti ja suomi
Toteutustapa:
live, etä, hybridi
Muutoksessa esihenkilönä toimimisen peruspilarit
Ymmärtämään muutoksia, niiden vaatimuksia ja mahdollisuuksia yksilön sekä yhteisön näkökulmasta
Tehokkaita työkaluja ja malleja, jotka tukevat muutoksissa onnistumista
Vahvistamaan omaa ja tiimin resilienssiä muutoksessa
Viestimään muutoksessa sekä toimimaan tiimisi muutosvasteen kanssa menestyksekkäästi
Muutosjohtaminen on yksi keskeisimmistä johtamisen taidoista. Ilman tätä osaamista muutokset epäonnistuvat, esihenkilö sekä tiimi kuormittuvat ja/tai määräajat ja budjetit ylittyvät. Osaava muutosjohtaja onnistuu tiiminsä kanssa niin alati muuttuvassa toimintaympäristössä kuin erilaisissa muutosprojekteissa.
Menestyksekäs muutos vaatii yhteistä ymmärrystä suunnasta, keskustelevan työskentelykulttuurin rakentamista yhdessä sekä huolellista toteutusta näiden varaan rakentaen. Myös muutosvasteeseen voi valmistautua eri tavoin ennakkoon.
Luennolla opit:
Muutoksessa esihenkilönä toimimisen peruspilarit
Ymmärtämään muutoksia, niiden vaatimuksia ja mahdollisuuksia yksilön sekä yhteisön näkökulmasta
Tehokkaita työkaluja ja malleja, jotka tukevat muutoksissa onnistumista
Vahvistamaan omaa ja tiimin resilienssiä muutoksessa
Viestimään muutoksessa sekä toimimaan tiimisi muutosvasteen kanssa menestyksekkäästi
Luennon kesto:
Räätälöitävissä tunnin luennosta laajempiin kokonaisuuksiin
Kielet:
englanti ja suomi
Toteutustapa:
live, etä, hybridi
Mitkä ovat esimiehen vastuut ja velvollisuudet
Miten tunnistan omat vahvuuteni ja kehityskohteeni esihenkilönä
Kuinka määritän oman johtamiseni kulmakivet
Miten vaikutan omalla johtamisellani ja vuorovaikutuksellani
Miten toimin tuloksellisemmin erilaisissa johtamistilanteissa
Valmennuksen sisältö tarkennetaan päättäjien kanssa organisaationne esihenkilöiden profiilin ja roolin mukaisesti.
Valmennuksessa käydään läpi keskeisimmät esihenkilön rooliin ja tehtäviin kuuluvat asiat sekä tuetaan esihenkilöitä tunnistamaan omia vahvuuksiaan ja kehityskohteitaan. Esihenkilötyön perustaksi määritellään oman johtamisen periaatteita – yksilöllistä johtamisen punaista lankaa.
Lisäksi pureudumme erilaisiin johtamisen haasteisiin, vuorovaikutuksen merkitykseen esihenkilötyössä sekä tärkeimpiin ajankäytön ja priorisoinnin teemoihin.
Luennolla opit:
Mitkä ovat esimiehen vastuut ja velvollisuudet
Miten tunnistan omat vahvuuteni ja kehityskohteeni esihenkilönä
Kuinka määritän oman johtamiseni kulmakivet
Miten vaikutan omalla johtamisellani ja vuorovaikutuksellani
Miten toimin tuloksellisemmin erilaisissa johtamistilanteissa
Luennon kesto:
Räätälöitävissä tunnin luennosta laajempiin kokonaisuuksiin
Kielet:
englanti ja suomi
Toteutustapa:
live, etä, hybridi
Johtoryhmille, jotka haluavat kehittyä tiiminä ja johtajina
Työyhteisöille, joissa on tarve yhtenäistää johtamista ja parantaa johtamisen laatua
Organisaatioille, jotka haluavat erottua ihmisläheisellä, vaikuttavalla johtamisella
Johtajille ja esihenkilöille, jotka haluavat parantaa itsetuntemustaan ja omaa johtamistaan
Uudistumista tavoitteleville ja muutoksen keskellä elävien työyhteisöjen esihenkilöille
Niin aloitteleville kuin kokeneille esihenkilöille
Autamme ammattitaidolla pieniä, keskisuuria ja suuria organisaatioita eri toimialoilla.
CASE: Turku Energia
Johtamislupauksien luominen ja käyttöönotto koko konsernissa
Johtamislupausten pohdinta eri kokoonpanoissa, useammassa tilaisuudessa ja erilaisten välitöiden avulla edesauttoi johtamislupausten täsmentymistä nimenomaan Turku Energian strategiaa, arvoja ja tavoiteltua yhteistä johtamismallia tukevaksi. ”Johdon sitoutuminen, osaava yhteistyökumppani ja esihenkilöiden innostunut osallistuminen johtamislupausten määrittelyyn olivat keskeisiä onnistumiselle.”
Tiina Aho
Henkilöstöjohtaja
Turku Energia
CASE: Fluido
Johtamisen kehittäminen
Valmennus ei ollut pelkkiä luentoja, joissa istutaan passiivisesti ja kuunnellaan hetki, vaan ne tarjosivat aidosti konkreettisia työkaluja omaan työhön, jotka on meillä otettu jo useassa yhteydessä käyttöön arjessa. Olen tykännyt siitä työkalujen, toimintamallien ja ryhmätöiden tuomasta konkretiasta, että ei ole vain pelkkää teoriaa.
Liftedillä ymmärrettiin hyvin mitä meillä kaivataan ja mitä me haetaan – yhteistyö on aina pelannut tosi hyvin. Selvitetään aina aito tarve ja mitä ihmiset haluavat. Lifted tarjoaa myös tuen valmennuksen läpivientiin, mikä on erityisen hyvä kun on itsellä hektinen arki. Ei tultu vain valmiin paketin kanssa että tässä tämä, vaan aidosti toimittiin kumppanina, mukautuen meidän tarpeisiin.
Pauliina Löytty
Head of People & Culture
Fluido
CASE: Vantaan Energia
Konsernin johtotiimien kehittäminen
Johtoryhmän johtamisen valmennus syntyi tarpeesta johtaa Vantaan Energiaa yhdessä yhä paremmin, sillä nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä korostuu entisestään johtoryhmän hyvän johtamisen merkitys.
Liftedissä meitä innosti se, miten tarpeemme ymmärrettiin. Lifted tuotti konkreettisen, selkeän valmennusehdotuksen. Lisäksi meille syntyi hyvä tunne valmentajastamme, joka vaikutti olevan meille juuri sopiva henkilö. Ja tämä tunne osoittautui oikeaksi.
Liftedin halu auttaa asiakasta näkyi projektin aikana monin tavoin. Yhteydenpito oli helppoa, vuoropuhelua oli riittävästi ja se oli avointa. Molemmat osapuolet halusivat toisen onnistuvan. Kaikki asetetut tavoitteet saavutettiin.
Maarit Rantala
Henkilöstöjohtaja
Vantaan Energia
CASE: DLA Piper
Yhteisistä johtamisen periaatteista johtamisteoiksi
DLA Piperilla todettiin organisaation kasvun myötä asiantuntijaorganisaatiolle tyypillinen tarve: johtamista tuli kehittää ja yhtenäistää. Projektin alussa tehdyt johtajuuskartoitukset auttoivat yhteisten johtamisperiaatteiden kiteyttämisessä.
Johtamisperiaatteisiin sitoutuminen vaati jokaiselta osakkaalta ja esihenkilöltä omien johtamiskyvykkyyksien ja esihenkilöroolin arviointia. – Haimme yhteisissä keskusteluissa parempaa ymmärrystä hyvästä johtajuudesta ja arvioimme myös omaa esihenkilöroolia ja osaamistamme. Yhteiselle keskustelulle oli selkeästi tarvetta ja koimme sen antoisaksi, kertoo DLA Piperin HR Manager Katja Kanerva.
Kanervan mukaan yhteistyö Liftedin kanssa sujui hyvissä merkeissä alusta lähtien: – Lifted oli aidosti DLA Piperin asialla. Ei tarjottu mitään mielikuvajohtamisen valmennusta, vaan pyrittiin pitkäjänteiseen kehittämiseen ja vaikuttavuuteen. Liftedin kanssa on syntynyt hyvä luottamussuhde.
Katja Kanerva
HR Manager
DLA Piper
CASE: Fingersoft
Esihenkilötaitojen kehittäminen
Halusimme kehittää johtamiskulttuuriamme ja vahvistaa esihenkilöiden roolia työhyvinvoinnin johtamisessa. Valmentaja osasi kysyä juuri oikeanlaisia kysymyksiä ja sai meidät ajattelemaan asioita välillä ihan uudelta kantilta. Hän uskalsi sanoa rehellisen mielipiteensä ja samalla rohkaisi meitä muita keskustelemaan avoimesti. Valmennukset olivat niin mielenkiintoisia, että aika tuntui lentävän niiden aikana.
Työskentely Liftedin kanssa oli hyvin sujuvaa. Valmennusten suunnittelu oli todella tärkeässä roolissa ja se tehtiin meitä kuunnellen. Valmennuksissa todella näkyi meidän tapamme ajatella asioista ja valmentaja oli hyvin sisäistänyt meidän kulttuurimme ja arvojemme ytimen. Koko ajan oli sellainen tunne, että Liftedillä on homma hanskassa ja projektia johdettiin hyvin.
Elina Yrttiaho
HR Manager
Fingersoft
CASE: Metsähallitus
Johtamisen ja tiimityön kehittäminen
Liftediä suositeltiin meille, ja olemme yhteistyömme pohjalta itsekin suositelleet Liftediä jo useille muille. Se kokonaispaketti jonka Lifted meille tarjosi vastasi kaikilta osin sitä mitä tarvitsimme, ja optioita oli käytettävissämme vielä paljon enemmänkin kuin osasimme pyytää.
Koko työyhteisömme hyötyi valmennuksesta kovasti – saimme Liftedin avulla tietynlaisen hyvän pöllyytyksen ja ajatusten herättelyn omien toimintatapojemme suhteen, kerrytimme osaamista, sekä konkretisoimme oman toimintamme ydinpiirteet ja keskeisimmät kehityssuunnat.
Yhteistyömme tulee varmasti jatkumaan tulevaisuudessa!
Joel Erkkonen
Kehityspäällikkö
Metsähallitus
Varaa 30 minuutin sparraustapaaminen organisaationne tarpeiden kartoitusta ja vaikuttavimpien toimenpiteiden suunnittelua varten. Me autamme kehittämään yrityksesi päivittäisen onnistumisen kolmea tärkeintä elementtiä: johtamista, tiimityötä ja itsensä johtamista. Vaihdamme mielellämme näkemyksiä kanssasi kehitystarpeistanne, mahdollisista ratkaisuista ja kokemuksistamme vastaavista tilanteista.
Olemme saaneet HR-päättäjiltä ja liiketoimintajohdolta myönteistä palautetta objektiivisista ja asiantuntevista sparrauskeskusteluistamme. Teemme mielellämme myös pidemmälle viedyn toimenpide-ehdotuksen, jos yhteisesti tähän päädymme keskustelun perusteella.
Täytä alla oleva lomake ja me olemme yhteydessä sinuun jo tänään!
Halutessasi voit ottaa yhteyttä myös puhelimitse tai varata vapaan ajan suoraan kalenterista. Yhteystiedot löydät lomakkeen alapuolelta.
Jukka Joutsiniemi
Co-founder
Työyhteisöjen kehittäjä
Tai varaa aika suoraan kalenteristani
ilmaiselle sparraukselle tästä
Täytä lomake, niin olemme sinuun yhteydessä jo tänään. Halutessasi voit olla meihin suoraan yhteydessä myös puhelimitse:
Jukka Joutsiniemi
Co-founder
Johtamisen ja työyhteisöiden kehittäjä
Tai varaa aika suoraan kalenteristani
ilmaiselle sparraukselle tästä
Valmentavan johtamisen ytimessä on jokaisen työyhteisön jäsenen kokemus omien valmiuksien kasvusta. Työn olosuhteiden ja vaatimusten muuttuessa johtamisessa korostuu yhä enemmän kyky edistää työntekijän vahvuuksien kehittymistä ja hyödyntämistä.
Valmentava johtaja osaa tukea ja palvella työntekijöitä tavalla, joka tuo esille ihmisten parhaat puolet työntekijöinä. Valmentava johtaja edistää yhdessäohjautuvuutta ja vastuunottoa organisaatiossa.
Kesto: Räätälöitävissä tunnin luennosta laajempiin kokonaisuuksiin
Luennolla opit:
Mitä valmentava johtaminen tarkoittaa käytännössä
Mitkä ovat valmentavan johtamisen hyödyt
Miten toimin esimiehenä valmentavalla otteella
Tehokkaita työkaluja, jotka tukevat valmentavan otteen hyödyntämisessä
Luennon kesto:
Räätälöitävissä tunnin luennosta laajempiin kokonaisuuksiin
Kielet:
englanti ja suomi
Toteutustapa:
live, etä, hybridi
Valmennuksen sisältö tarkennetaan päättäjien kanssa johtoryhmän roolin ja tilanteen mukaisesti.
Valmennuksessa käydään läpi keskeisimmät johtoryhmän rooliin ja tehtäviin kuuluvat asiat sekä tuetaan johtoryhmää tunnistamaan omia vahvuuksiaan ja kehityskohteitaan niin yksilöinä kuin tiimeinä. Johtamisen perustaksi määritellään yhteiset periaatteet ja käytännöt.
Lisäksi perehdymme erilaisiin johtamisen haasteisiin, vuorovaikutuksen merkitykseen sekä tärkeimpiin ajankäytön ja priorisoinnin teemoihin.
Tutustumme johtoryhmätyöskentelyn parhaisiin käytäntöihin ja sovimme tulevista yhteisistä toimintatavoista käytännössä.
Kesto: Räätälöitävissä johtoryhmän tilanteen ja tarpeiden mukaan
Luennolla opit:
Miten määritetään johtoryhmän rooli, vastuut ja johtamisen kulmakivet
Kuinka tunnistetaan johtoryhmän ja sen jäsenten vahvuuksia ja kehityskohteita
Mitkä ovat johtoryhmätyöskentelyn yleisiä haasteita ja mitkä puolestaan parhaita käytänteitä
Miten sovitaan johtoryhmätyöskentelyn käytännöt, tehtävät ja tavoitteet
Luennon kesto:
Räätälöitävissä tunnin luennosta laajempiin kokonaisuuksiin
Kielet:
englanti ja suomi
Toteutustapa:
live, etä, hybridi
Jokaisen työyhteisön ja toimivan tiimin yksi keskeinen perusedellytys on psykologinen turvallisuus eli jaettu kokemus siitä, että on mahdollista ottaa riskejä pelkäämättä joutuvansa kyseenalaistetuksi tai naurunalaiseksi.
Toteutuessaan psykologinen turvallisuus mahdollistaa kaiken sen, mitä organisaationa yhdessä tavoittelemme. Toisaalta silloin, kun psykologista turvallisuutta ei ole, yhteisten tavoitteiden saavuttamisesta voi tulla yllättävän vaikeaa.
Erityisessä roolissa psykologisen turvallisuuden ja luottamuksen rakentamisessa on esihenkilö. Esihenkilö voi kommunikoinnillaan ja teoillaan vaikuttaa psykologisen turvallisuuden tasoon hyvässä sekä pahassa.
Luennolla opit:
Mitä psykologinen turvallisuus tarkoittaa käytännössä
Miten psykologista turvallisuutta voi arvioida
Miten esihenkilö voi kehittää työpaikan psykologista turvallisuutta
Työkaluja psykologista turvallisuutta lisäävien keskustelujen käymiseen
Luennon kesto:
Räätälöitävissä tunnin luennosta laajempiin kokonaisuuksiin
Kielet:
englanti ja suomi
Toteutustapa:
live, etä, hybridi
Vuorovaikuttaminen on taito, jota on mahdollista ja tärkeää harjoitella. Esimiehenä on turhauttavaa päätyä tilanteisiin, joissa väärinymmärrykset tai virhetulkinnat haittaavat yhteistä onnistumista.
Joissain tilanteissa avain voi olla peiliin katsominen, mutta usein valmiutemme ymmärtää tai hyödyntää erilaisuutta ja ihmisten yksilöllisiä vahvuuksia ratkaisee. Hyvän vuorovaikutuksen perustana ovat läsnäolo, kuuntelu, avoimet kysymykset ja palautteen antaminen ja vastaanottaminen sekä erilaisuuden arvostaminen ja hyödyntäminen. Avoin ja rehellinen kommunikointi on kaiken ytimessä.
Luennolla opit:
Kokonaisvaltaisen kuuntelun, palautteenantamisen ja vastavuoroisen kohtaamisen perusperiaatteet
Avoimuuden, luottamuksen ja kunnioituksen ilmapiirin rakentamista
Erilaisuuden ymmärtämistä ja johtamista
Luennon kesto:
Räätälöitävissä tunnin luennosta laajempiin kokonaisuuksiin
Kielet:
englanti ja suomi
Toteutustapa:
live, etä, hybridi
Työyhteisöt ovat monimutkaisia ihmissuhteiden verkostoja, joissa väistämättä syntyy kitkaa ja jännitteitä. Ristiriidat eivät ole huono asia, jos ne johtavat ratkaisujen etsimiseen yhdessä ja toimivampien käytäntöjen kehittämiseen.
Johtajilla ja esihenkilöillä on tärkeä rooli vaikeiden tilanteiden selvittämisessä johdonmukaisesti ja siten, että niistä päästään rakentavasti eteenpäin. Myös jokainen työyhteisön jäsen kantaa vastuuta yhteistyön ja vuorovaikutuksen toimivuudesta. Tässä valmennuksessa saat käytännön työkaluja tilanteiden käsittelyyn sekä niihin liittyvien tunnereaktioiden ymmärtämiseen.
Luennolla opit:
Oikea tilanneanalyysi rakentavien ratkaisujen pohjana
Oman roolin ja lähestymistavan valinnan merkitys
Työyhteisön ja jokaisen tiimiläisen rooli turvallisen työilmapiirin luomisessa
Uskallus käydä tunnepitoisia keskusteluja ja luoda niiden avulla luottamusta yhteistyön pohjaksi
Luennon kesto:
Räätälöitävissä tunnin luennosta laajempiin kokonaisuuksiin
Kielet:
englanti ja suomi
Toteutustapa:
live, etä, hybridi
Hybridityö on tuonut moneen organisaatioon uusia tapoja tehdä työtä. Uuteen työskentelytapaan liittyy sekä hyviä asioita että haasteita. Hybridityön suunnittelulle ja käytännön toteutukselle kannattaa varata aikaa. On hyvä pohtia esimerkiksi, milloin kasvokkain työskentely on tärkeää ja milloin puolestaan etätyön hyödyt saadaan parhaiten käyttöön.
Läsnäolon ja etätyön yhdistäminen vaatii johtamiselta paljon. Siksi on tärkeää määritellä yhteisiä käytäntöjä, etätyön ja yhdessäolon yhdistelmiä sekä toimivia viestintäväyliä kuhunkin tehtävään.
Kesto: Räätälöitävissä tunnin luennosta laajempiin kokonaisuuksiin
Luennolla opit:
Analysoimaan organisaation etä- ja hybridityökyvykkyyttä ja löytämään tärkeimmät kehityskohteet
Työyhteisön ja jokaisen tiimiläisen roolista toimivien käytäntöjen luomisessa etätyön ja läsnätyön rajapinnoilla
Parhaita käytäntöjä hyvinvoinnin sekä luovan ja tehokkaan hybridityön johtamiseen
Luennon kesto:
Räätälöitävissä tunnin luennosta laajempiin kokonaisuuksiin
Kielet:
englanti ja suomi
Toteutustapa:
live, etä, hybridi
Muutosjohtaminen on yksi keskeisimmistä johtamisen taidoista. Ilman tätä osaamista muutokset epäonnistuvat, esihenkilö sekä tiimi kuormittuvat ja/tai määräajat ja budjetit ylittyvät. Osaava muutosjohtaja onnistuu tiiminsä kanssa niin alati muuttuvassa toimintaympäristössä kuin erilaisissa muutosprojekteissa.
Menestyksekäs muutos vaatii yhteistä ymmärrystä suunnasta, keskustelevan työskentelykulttuurin rakentamista yhdessä sekä huolellista toteutusta näiden varaan rakentaen. Myös muutosvasteeseen voi valmistautua eri tavoin ennakkoon.
Luennolla opit:
Muutoksessa esihenkilönä toimimisen peruspilarit
Ymmärtämään muutoksia, niiden vaatimuksia ja mahdollisuuksia yksilön sekä yhteisön näkökulmasta
Tehokkaita työkaluja ja malleja, jotka tukevat muutoksissa onnistumista
Vahvistamaan omaa ja tiimin resilienssiä muutoksessa
Viestimään muutoksessa sekä toimimaan tiimisi muutosvasteen kanssa menestyksekkäästi
Luennon kesto:
Räätälöitävissä tunnin luennosta laajempiin kokonaisuuksiin
Kielet:
englanti ja suomi
Toteutustapa:
live, etä, hybridi
Valmennuksen sisältö tarkennetaan päättäjien kanssa organisaationne esihenkilöiden profiilin ja roolin mukaisesti.
Valmennuksessa käydään läpi keskeisimmät esihenkilön rooliin ja tehtäviin kuuluvat asiat sekä tuetaan esihenkilöitä tunnistamaan omia vahvuuksiaan ja kehityskohteitaan. Esihenkilötyön perustaksi määritellään oman johtamisen periaatteita – yksilöllistä johtamisen punaista lankaa.
Lisäksi pureudumme erilaisiin johtamisen haasteisiin, vuorovaikutuksen merkitykseen esihenkilötyössä sekä tärkeimpiin ajankäytön ja priorisoinnin teemoihin.
Luennolla opit:
Mitkä ovat esimiehen vastuut ja velvollisuudet
Miten tunnistan omat vahvuuteni ja kehityskohteeni esihenkilönä
Kuinka määritän oman johtamiseni kulmakivet
Miten vaikutan omalla johtamisellani ja vuorovaikutuksellani
Miten toimin tuloksellisemmin erilaisissa johtamistilanteissa
Luennon kesto:
Räätälöitävissä tunnin luennosta laajempiin kokonaisuuksiin
Kielet:
englanti ja suomi
Toteutustapa:
live, etä, hybridi