Liftedin top 10: Parhaat podcastit juuri nyt

Podcastien kuuntelusta on tullut viimeisen parin vuoden aikana maailmanlaajuinen trendi. Myös Liftedin valmentajatiimi kuuntelee paljon erilaisia podcasteja. Uskomme, että podcastien suosio tulee kasvamaan vielä moninkertaisesti kun ihmiset ymmärtävät, millainen potentiaali podcastien kuuntelemisessa piilee. Mutta mistä aloittaa? Kokosimme tähän parhaat suosikkimme auttaaksemme sinut alkuun.  

Podcastit ovatkin loistava tapa viettää vapaa-aikaa – missä tahansa, milloin tahansa. Sinulla on mahdollisuus tutustua itsellesi entuudestaan täysin vieraisiin ihmisiin, aiheisiin ja kulttuureihin, oppia ja syventää osaamistasi itseäsi kiinnostavien aihepiirien parissa, innostua ja inspiroitua. Ohjelmien kuuntelu on oiva tapa löytää uusia näkökulmia tuttuun aiheeseen tai ilmiöön.

Parhaimmillaan voit viihtyä ohjelman parissa, kehittää itseäsi ja saada uusia ideoita – mutta mistä aloittaa? Podcasteja on tarjolla koko ajan vain enemmän ja enemmän, ja kenelle tahansa voi tulla valinnan vaikeus. Mitä kannattaa kuunnella ja miksi? Vastataksemme tähän me listasimme omat suosikkimme kuuntelemistamme podcasteista.

Liity Lifted WAAS -yksilövalmennukseen

Liftedin top 10: Parhaat podcastit juuri nyt

1. Daniel Vitalis: Rewild Yourself

Kaikkien erähenkisten hyvinvointi-ihmisten go to -podcast. Daniel Vitalis on karismaattinen ja älykäs haastattelija ja ajattelija, jonka vieraana käy maailmanluokan vaikuttajia. Ohjelman aiheet vaihtelevat ravinnosta ja elinympäristön optimoinnista, luonnolliseen liikkumiseen ja seksuaalisuuteen. Kantavana teemana podcastissa on “Rewild yourself”, jolla Vitalis tarkoittaa kaupungistumisen aiheuttamien rappeuttavien terveydellisten vaikutusten karistamista ja ihmisen luonnollisten vahvuuksien uudelleen vapauttamista.

Tämän Coach Jukan henkilökohtaisen suosikin löydät viikottain täältä.

2. Tim Ferriss: The Tim Ferriss Show

Etenkin yrittäjien ja self-development -henkisten ihmisten suosikki The Tim Ferriss Show on yksi alan suosituimmista podcasteista. Tim Ferriss on tunnettu etenkin kirjoistaan Neljän tunnin työviikko, Neljän tunnin keho ja Neljän tunnin kokki. Kaikissa hänen kirjoissaan, kuin myös podcastissa, on kantavana teemana itsensä kehittäminen ja oppimisen optimointi. Podcastissa Tim haastattelee maailman huippuja eri aloilta ja mantereilta. Tämä podcast saa ison suosituksen koko Liftedin tiimiltä, sillä olemme saaneet Timiltä roppakaupalla vinkkejä oppimiseen ja etenkin yrittäjyyteen liittyen.

Kuuntele The Tim Ferriss Show’ta täältä.

3. Tara Brach

Myös Tim Ferriksen podcastissa usein vieraillut Tara on erittäin kokenut ja tunnettu mindfullness-vaikuttaja Jenkeistä. Tara jakaa podcastissa ajatuksiaan henkisyyteen ja henkiseen kehitykseen liittyen. Podcastissa on jaossa viikottain Taran itse ohjaama meditaatio ja rauhoittumisharjoituksia vaihtuvilla teemoilla.

Kuuntele Tara Brachin podcasteja ja harjoituksia täältä.

parhaat podcastit

4. Art of Charm

”Sosiaaliseen dynamiikkaan ja vaikuttamiseen erikoistuneet Jordan, Jason ja AJ vetävät menevää show’ta, joka lähti alunperin liikkeelle täysin naisten pokailu -pohjalta. Showssa käsitellään sosiaalista kanssakäymistä ja siinä kehittymistä mielenkiintoisista tulokulmista asiaan perehtyneiden ihmisten kanssa.”

Opi sosiaalisesta dynamiikasta ja vuorovaikutuksesta Art of Charmin parissa täältä.

5. Found My Fitness

Dr. Rhonda Patrick haluaa, että elät kauan ja voit hyvin. Hänellä on todella kova tieteellinen kokemus ravinnosta, vanhenemisesta ja syöpätutkimuksesta, ja hän onnistuu jakamaan tietoa näistä hyvinkin mielenkiintoisesti ja selkeästi. Rhondan vieraat ovat tutkijoita tiedepiireistä sekä muita hyvinvoinnin asiantuntijoita ja aiheet tuodaan aina kokonaisvaltaisesti esiin.”

Kuuntele Dr. Rhonda Patrickin FoundMyFitnessiä täältä.

6. Luke Storey: The Lifestylist

Liftedin parhaisiin podcasteihin pääsee myös Daniel Vitaliksen Rewild yourself -podcastissa usein vieraillut Luke Storey. Hän on aloittanut terveys- ja elämäntyylin suunnittelu -aiheisen ohjelmansa keväällä 2016. Luke on saanut ohjelmaansa paljon mielenkiintoisia vieraita aina David Wolfesta John Grayhyn ja Ben Greenfieldiin. Lukella on rento ote haastattelemiseen, mutta toisinaan hieman itseriittoinen ulosanti. Painotus ohjelmassa on etenkin henkisen puolen kehittämisessä.

Jos siis henkisen puolen kehittäminen kiehtoo, kannattaa ehdottomasti klikata itsensä The Lifestylist -podcastin pariin tästä.

7. Joe Rogan: The Joe Rogan Experience

Kenties listan trippailevin ja vähiten käsikirjoitettu podcast, joka on kuitenkin mahtavaa viihdettä! Joe Rogan saa jokaisesta haastateltavastaan aina irti jotain uutta; jotain, mitä et kuule muissa haastatteluissa ja podcasteissa. Tällä positiivisella asialla on toki myös kääntöpuolensa ja monesti varsinainen topikki jää täysin sivuosaan Roganin mielenkiinnon harhaantuessa sivupoluille. Viihtyä Joe Roganin ohjelman parissa voit täällä. 

Vinkki! Tämä podcast toimii erinomaisesti myös videona YouTubesta katsottuna.

8. Lewis Howes: School of Greatness

Silloin tällöin erittäin positiivisesti yllättävä School of Greatness on hyvin samantyyppinen kuin The Tim Ferriss Show, mutta vielä vahvemmin suuntautunut unelmien tavoitteluun ja hustlaamiseen. Podcast kärsii hieman pehmeydestä ja turhanpäiväisestä lätinästä, mutta oikean vieraan saattelemana show saattaa olla jopa erittäin inspiroiva. Se on huomattavasti kevyempää kuunneltavaa kuin esimerkiksi Daniel Vitalis tai The Tim Ferriss Show, mikä onkin sen ajoittainen heikkous, ajoittainen vahvuus.

Kuuntele Lewis Howesin show’ta täältä. parhaat podcastit

9. David Asprey: Bulletproof Radio

Tässä podcastissa luodinkestävän kahvin populisoija, äärimmäisen kova markkinointimies Dave Asprey jauhaa erityisosaamisalueestaan biohakkeroinnista. Biohackingin erikoismies ei ole missään tapauksessa lempihaastattelijamme, mutta marssittaa studioon silloin tällöin kuulemisen arvoisia asiantuntijoita todella mielenkiintoisine aiheineen. Scrollaa jaksolista läpi ja tsekkaa jaksoista kiinnostavimmat!

Bulletproof Radion löydät täältä.

10. Shawn Stevenson: The Model Health Show

Viimeisimpänä muttei suinkaan vähäisimpänä parhaiden podcastien listalle pääsee Shawn Stevensonin The Model Health Show. Stevensonin show on saanut paljon meriittejä ja listattu muun muassa iTunesin parhaimmaksi podcastiksi terveyttä ja ravitsemusta käsittelevien podcastien joukosta. Stevensonin podcasteista saa paljon arvokasta tietoa ravitsemuksesta, liikunnasta ja hyvinvoinnista.

Klikkaa itsesi The Model Health Show’n pariin tästä.

Parhaiden podcastien jokerit

Ehdottomasti listalta paikkansa ansanneita, parhaan podcastin tittelin arvoisia show’ta ovat vielä ainakin nämä.

… ja tietenkin bonuksena: oma Yksi Hyvinvointi -podcastimme!

Coach Jukan ja Tanelin isännöimä Liftedin oma Yksi hyvinvointi -podcasti näki ensimmäisen tuotantokautensa vuoden 2017-18 aikana. Ykköskaudella studiossa vierailivat huikea joukko hyvinvointimaailman asiantuntijoita ja mielipidevaikuttajia. Jokaisen vieraan kanssa pureuduttiin ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin eri näkökulmasta.

Podcastin toista tuotantokautta odotellessa (julkaistaan syksyllä 2018) kokosimme ensimmäisen tuotantokauden jaksot yhteen osoitteeseen, jotta pääsisit palaamaan omiin suosikkeihisi tai kuuntelemaan ne, jotka menivät sinulta aiemmin ohi.

Miten näitä voi sitten parhaiten kuunnella?

Käytämme kuunteluun iOS:lla Podcasts- ja Androidilla Pocket casts -sovellusta. Kaikki podcastit, kuin myös sovellukset, ovat ilmaisia ja erittäin helppokäyttöisiä. Coach Jukan sanoin:

Podcastit ovat erittäin hyvä tapa oppimiseen, sillä ohjelmien suunnitteluun ja tuotantoon on käytetty useita tunteja ja niistä saatava tieto on helppo omaksua myös pienemmissäkin sloitessa pitkin päivää, esimerkiksi työmatkoilla tai asiakaspalaveriin siirryttäessä. Itselläni on tapana kuunnella podcasteja ja audiokirjoja nimenomaan siirtyessäni kaupungissa paikasta toiseen. Kuukauden aikana saatan kuunnella tällä tyylillä useamman kirjan ja samalla tunnen oppivani asioita huomattavasti nopeammin ja tehokkaammin kuin kuuntelemalla jaksoja oppituntimaisesti esimerkiksi tunnin putkeen.” 

Loistavia kuunteluhetkiä huippupodcastien parissa!