facebook_pixel

Podcastien kuuntelusta on tullut viimeisen parin vuoden aikana maailmanlaajuinen trendi, jonka suosio nousee varmasti vielä lisää: eri ohjelmat tavoittavat varmasti vielä enemmän yleisöä, kun ihmiset ymmärtävät, mitä hyötyä podcastien kuuntelusta on.

Myös meidän valmentajatiimimme kuuntelee paljon erilaisia podcasteja – koska miksipä ei? Podcastit ovat loistava tapa viettää vapaa-aikaa: parhaimmillaan opit täysin vieraista kulttuureista, innostut ja inspiroidut puhujista tai syvennät tietämystäsi itseäsi kiinnostavan aihepiirin parissa. Ohjelmien kuuntelu on myös oiva tapa löytää uusia näkökulmia tuttuun aiheeseen tai ilmiöön. Parhaimmillaan voit viihtyä ohjelman parissa, saada uusia ideoita ja kehittää itseäsi – mutta mistä aloittaa?

Podcasteja on tarjolla koko ajan vain enemmän ja enemmän, ja kenelle tahansa voi tulla valinnan vaikeus: mitä kannattaa kuunnella, ja miksi? Sen vuoksi me listasimmekin omat suosituksemme parhaisiin podcasteihin!

Parhaat podcastit – TOP-10:


1. Daniel Vitalis – Rewild Yourself

”Kaikkien erähenkisten hyvinvointi-ihmisten “go-to” podcast. Daniel Vitalis on karismaattinen ja älykäs haastattelija sekä ajattelija, jonka vieraana käy maailmanluokan vaikuttajia. Ohjelman aiheet vaihtelevat ravinnosta ja elinympäristön optimoinnista, luonnolliseen liikkumiseen ja seksuaalisuuteen. Kantavana teemana podcastissa on “Rewild yourself”, jolla Vitalis tarkoittaa kaupungistumisen aiheuttamien rappeuttavien terveydellisten vaikutusten karistamista ja ihmisen luonnollisten vahvuuksien uudelleen vapauttamista! Tämä on minun henkilökohtainen suosikki-podcast, joka on viikottaisessa kuuntelussa” – Coach Jukka

Kuuntele Daniel Vitaliksen Rewild Yourself -podcastia täältä.


2. Tim Ferriss – The Tim Ferriss Show

Etenkin yrittäjien ja self-development henkisten ihmisten suosikki The Tim Ferriss Show on yksi suosituimmista podcasteista alalla. Tim Ferriss on tunnettu etenkin kirjoistaan Neljän tunnin työviikko, Neljän tunnin keho ja Neljän tunnin kokki. Kaikissa hänen kirjoissaan ja podcastissa on kantavana teemana itsensä kehittäminen ja oppimisen optimointi. Podcastissa Tim haastattelee maailman huippuja eri aloilta ja mantereilta. Iso suositus koko Liftedin tiimiltä, olemme saaneet paljon vinkkejä oppimiseen ja etenkin yrittäjyyteen liittyen Timiltä.

Kuuntele The Tim Ferriss Showta täältä.


3. Tara Brach

Myös Tim Ferriksen podcastissa usein vieraillut Tara on erittäin kokenut ja tunnettu mindfullness-vaikuttaja Jenkeistä. Tara jakaa podcastissa ajatuksiaan henkisyyteen ja henkiseen kehitykseen liittyen. Podcastissa on jaossa viikottain Taran itse ohjaama meditaatio ja rauhoittumisharjoituksia vaihtuvilla teemoilla.

Kuuntele Tara Brachin podcasteja ja harjoituksia täältä.

parhaat podcastit

4. Art of Charm

”Sosiaaliseen dynamiikkaan ja vaikuttamiseen erikoistuneet Jordan, Jason ja AJ vetävät menevää showta, joka lähti alunperin liikkeelle täysin naisten pokailu -pohjalta. Showssa käsitellään sosiaalista kanssakäymistä ja siinä kehittymistä mielenkiintoisista tulokulmista asiaan perehtyneiden ihmisten kanssa.”

Opi sosiaalisesta dynamiikasta ja vuorovaikutuksesta Art of Charmin parissa täältä.


5. Found My Fitness

Dr. Rhonda Patrick haluaa, että elät kauan ja voit hyvin. Hänellä on todella kova tieteellinen kokemus ravinnosta, vanhenemisesta ja syöpätutkimuksesta, ja hän onnistuu jakamaan tietoa näistä hyvinkin mielenkiintoisesti ja selkeästi.

Rhondan vieraat ovat tutkijoita tiedepiireistä sekä muita hyvinvoinnin asiantuntijoita ja aiheet tuodaan aina kokonaisvaltaisesti esiin.”

Kuuntele Dr. Rhonda Patrickin FoundMyFitnessiä täältä.


6. Luke Storey – The Lifestylist

Liftedin parhaisiin podcasteihin pääsee myös Daniel Vitaliksen Rewild yourself -podcastissa usein vieraillut Luke Storey. Hän on aloittanut terveys- ja elämäntyylin suunnittelu -aiheisen ohjelmansa 2016 keväällä. Luke on saanut ohjelmaansa paljon mielenkiintoisia vieraita David Wolfesta, John Grayhyn ja Ben Greenfieldiin. Lukella on rento ote haastattelemiseen, mutta toisinaan hieman itseriittoinen ulosanti. Painotus ohjelmassa on etenkin henkisen puolen kehittämisessä.

Jos henkisen puolen kehittäminen kiehtoo, kannattaa klikata itsensä The Lifestylist podcastin pariin tästä.


7. Joe Rogan – The Joe Rogan Experience

Ehkä kenties listan trippailevin ja vähiten käsikirjoitettu podcast, joka on kuitenkin mahtavaa viihdettä! Joe Rogan saa jokaisesta haastateltavastaan aina jotain uutta irti, jota et kuule muissa haastatteluissa ja podcasteissa. Toki tällä positiivisella asialla on myös kääntöpuolensa ja monesti varsinainen topikki jää täysin sivuosaan Roganin mielenkiinnon harhaantuessa sivupoluille. Toimii erinomaisesti myös videona YouTubesta.

Viihdy Joe Roganin ohjelman parissa täällä.


8. Lewis Howes – School of Greatness

Silloin tällöin erittäin positiivisesti yllättävä School of Greatness on hyvin samantyyppinen Tim Ferriss Show:n kanssa, mutta vielä vahvemmin suuntautunut unelmien tavoitteluun ja hustlaamiseen. Podcast kärsii hieman pehmeydestä ja turhanpäiväisestä lätinästä, mutta oikean vieraan saattelemana show saattaa olla erittäin inspiroiva. Lähtökohtaisesti huomattavasti kevyempää kuunneltavaa kuin esimerkiksi Daniel Vitalis tai Tim Ferriss, joka on joskus heikkous, joskus vahvuus.

Kuuntele Lewis Howesin showta täältä.

parhaat podcastit

9. David Asprey – Bulletproof Radio

Luodinkestävän kahvin populisoija ja äärimmäisen kova markkinointimies Dave Asprey jauhaa ja haastattelee erityisosaamisalueestaan eli biohackingista. Biohakkeroinnin erikoismies ei ole missään tapauksessa lempihaastattelijamme, mutta marssittaa studioon silloin tällöin kuulemisen arvoisia asiantuntijoita todella mielenkiintoisine aiheineen. Scrollaa jaksolista läpi ja tsekkaa kiinnostavimmat!

Kuuntele Bulletproof Radiota täältä.


10. Shawn Stevenson – The Model Health Show

Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä parhaiden podcastien listalle pääsee Shawn Stevensonin The Model Health Show. Stevensonin show on saanut paljon meriittejä ja listattu muun muassa iTunesin parhaimmaksi podcastiksi terveyttä ja ravitsemusta käsittelevien podcastien joukosta.

Stevensonin podcasteista saa paljon arvokasta tietoa ravitsemuksesta, liikunnasta ja hyvinvoinnista. Klikkaa itsesi hänen podcastien pariin tästä.

Parhaat podcastit – Liftedin jokerit:

Ehdottomasti listalta paikkansa ansanneita parhaan podcastin -tittelin ansanneita showta ovat vielä ainakin nämä. Yllätä itsesi ja kokeile, mitä pidät seuraavista:

Fat-burning man

Rich Roll podcast

TEDTalks Health


Ben Greenfield Fitness

Miten näitä parhaista parhaimpia podcasteja voi sitten parhaiten kuunnella? Meidän suosituksemme on sovellus, joka helpottaa kuuntelua huomattavasti.

”Parhaiden podcastien kuunteluun käytämme applikaatioina Androidilla Pocket casts ja IOS puolella Casts sovelluksia. Kaikki sovellukset ja podcastit ovat ilmaisia sekä helppokäyttöisiä. Podcastit ovat erittäin hyvä tapa oppimiseen, sillä näiden ohjelmien luontiin on käytetty useita tunteja ja niistä saatavaa tietoa on helppo omaksua myös pienemmissä aikasloteissa päivän keskellä.

Minulla on tapana kuunnella joko podcasteja tai audiokirjoja siirtyessäni kaupungissa paikasta toiseen. Kuukauden aikana saan kuunneltua tällä tyylillä useamman kirjan verran tietoa ja samalla tunnen oppivani asioita jopa tehokkaammin kuin kuuntelemalla oppituntimaisesti esimerkiksi tunnin putkeen.” -Jukka

Loistavia kuunteluhetkiä huippupodcastien parissa!

 

Lifted on valmentajatiimi, jonka tavoitteena on vapauttaa valmennettaviensa täysi potentiaali. Liftedin innostavissa hyvinvointi- ja suorituskykyvalmennuksissa ihminen otetaan huomioon aina kokonaisuutena, joka hyötyy ravinnon, liikkumisen, palautumisen ja ajattelun kehittämisestä! Valmennamme sekä yksityisiä henkilöitä että työyhteisöjä, ja tunnetuimpia palvelujamme ovat tehokkaat verkkovalmennuksemme sekä innostavat live-tapahtumat, jotka ovat auttaneet jo tuhansia nostamaan elämänlaatunsa sekä suorituskykynsä uudelle tasolle. Get inspired, get Lifted!