Valmennettavan tarina: “Olin skeptinen siitä, saavutanko tuloksia”

Olen 28-vuotias sairaanhoitaja ja harrastanut monipuolisesti liikuntaa pienestä asti. Aikaisemmin vietin lähes kaiken aikani entisen työni ratsastuksen parissa, jolloin myös hyötyliikuntaa kertyi runsaasti. Opintojen alkaessa luovuin hevosharrastuksesta ja siitä asti olen ollut ahkera ryhmäliikunnan kuluttaja. Vuonna 2012 aloitin maastopyöräilyn, jota harrastan ympäri vuoden ja kilpailen harrastusmielessä. Olen myös äitini yllyttämänä ja tsemppaamana juossut yhden maratonin, ja juoksua tulee harrastettua muiden lajien ohessa epäsäännöllisesti. Kuitenkin aktiivisesta taustastani huolimatta liikkumaan lähteminen ei ole aina helppoa ja ennen löysinkin usein itseni keksimästä tekosyitä, miksi jättää treeni väliin.

Painon kanssa jojoilusta pysyviin tuloksiin

Haastavinta itselle hyvinvointiin liittyen on ollut löytää sopiva suhde ruokailun ja liikunnan välillä. Olen jojoillut painoni kanssa useita vuosia, milloin syöden liian paljon, milloin liikaa herkkuja, milloin liian vähän ja oppinut kantapään kautta, että pysyvyyttä ei saavuta ilman sitoutumista ja säännöllisyyttä. Olen myös aina ollut taipuvainen perfektionismiin, ”kaikki tai ei mitään” –tyyliin.

Liftedin valmennusten kautta olen oppinut olemaan suopeampi itselleni ja osaan nyt myös nauttia herkuttelusta hyvällä omallatunnolla, ja treeniin lähden aina hyvällä fiiliksellä enkä velvollisuudentunnosta.

Kesällä 2015 luin Liftedin Lifestyle- valmennuksesta blogista, ja päätin hetken mielijohteesta lähteä mukaan. Ajattelin, että muutaman kympin voisin sijoittaa rahaa huonomminkin ja kaipasin jotain uutta treeniin, sekä lisämotivaatiota hyvinvointiin ja terveelliseen ruokailuun. Kuitenkin ennen valmennuksen alkua kaaduin MTB-enduro kisassa ja jalkani katkesi useasta kohtaa niin, että jouduin leikkauspöydälle. Harmitti, kun kesäloma jäi kesken; suunnitelmat tulevan kannalta menivät täysin uusiksi, ja olin perua myös valmennukseen osallistumisen. Sain kuitenkin lääkäriltä luvan, että voin tehdä kehonpainotreenejä ja päätin, etten anna kipsin hidastaa menoa. Valmennuksen alkaessa kipsihoitoa oli jäljellä kolme viikkoa joista kaksi viimeistä sain jo varata jalalle täydellä painolla.

Valmennus tuki kuntoutumista

Odotin eniten valmennuksesta uusia vinkkejä liikuntaan ja lisämotivaatiota terveelliseen ravintoon. Tiesin, että edessä tulee olemaan pitkä kuntoutus jalan kanssa, ja painojen nostelu ja ryhmäliikunnat tulisivat olemaan ainakin muutaman kuukauden tauolla, joten päätin antaa kehonpainotreenille mahdollisuuden. Sain valmennuksesta paljon vinkkejä kotona treenaamiseen ja yllätyin, että sain itseni motivoitua liikkumaan myös yksin, pelkän videon välityksellä! Myös positiivista oli, että sain skaalattua kaikki treenit sopimaan myös kipsi jalassa treenaamiseen.

Ravitsemuspuolelta monet asiat Lifestylessa olivat entuudestaan tuttuja, mutta koin perusasioiden kertauksen olevan vain hyvästä. Parasta oli kannustava ja salliva suhtautuminen ruokaan, ja aloin itsekin ajatella suvaitsevammin omia syömisiäni kohtaan.

Positiivisimman yllätyksen toivat stressinhallintaan-, uneen-, ja motivaatioon liittyvät osiot joista sain paljon ajateltavaa. Aloin ymmärtää, että tavat ovat kaiken perusta ja kiinnostuin hyvinvoinnista entistä kokonaisvaltaisemmin; kappas, hyvinvointi ei tulekaan pelkästään ravitsemuksesta ja liikunnasta vaan itsestä pitää ottaa vastuu kokonaisuutena. Unenlaatuni parani, stressasin vähemmän, ja olin pirteämpi kuin aiemmin. Kaverini naureskelivatkin, että taisin saada hyvät lääkkeet leikkauksen yhteydessä. 😉

“Vertaistuki ja tsemppi tärkeässä roolissa”

Lifestylen jälkeen oli selvää, että haluan jatkaa Lifted FIT-valmennukseen. FITin aikana nilkastani poistettiin tukiruuvit, ja valmennuksen neljännellä viikolla sain vihdoin luvan täysipainoiseen treenaamiseen ja myös juoksuun.

Jo Lifestyle-valmennuksessa ryhmän vertaistuki ja valmentajien tsemppi olivat tärkeässä roolissa. FIT-valmennuksessa verkkovalmennusalustalla ja Facebook-ryhmässä käydyt keskustelut ja kannustavat postaukset nostivat etenkin valmennuksen treeniosion vieläkin paremmaksi kokemukseksi. Tuntuu edelleen hullulta, kuinka treenivideota katsoessa voi tuntua kun joku kannustaisi oikeasti paikan päällä ja muiden valmennettavien kuvia katsellessa pystyi jakamaan sen hapotuksen tunteen!

Valmennus, joka sopi vuorotyöläiselle

Tärkein oppi itselle liikuntaosiosta oli riittävän levon muistaminen. Teen vuorotyötä, ja uni- ja lepo helposti unohtuvat kun innostuu liikkumaan. Jatkossakin aion pitää kiinni riittävistä lepopäivistä treeniohjelmassa, etten aja itseäni ja innostustani jälleen kerran loppuun.

FIT-valmennuksen ravinto-osiosta sain itselleni hyödyllistä lisätietoa ravitsemuksesta ja hyvän pohjan terveellisen päivittäisen ravintosisällön koostamiseen. En valmennuksen aikana noudattanut pilkun tarkasti ravinto-osiota, mutta silti painoa lähti pari kiloa, vaikka painon pudotus ei tavoitteena ollutkaan.

Valmennuksen alussa tuli asettaa itselle selkeä tavoite. Otin päätavoitteekseni valmennuksen aikana palautua samaan fyysiseen kuntoon kuin ennen jalan katkeamista olin ollut. Tavoitetta siis oli etenkin liikkuvuuden ja kunnon kohentamisessa! Olin hieman skeptinen siitä, saavutanko tuloksia ja oliko tavoitteeni liian korkealla, aikaa oli kuitenkin vain 8 viikkoa. Nyt valmennuksen jälkeen voin todeta, ettei ollut.

Valmennus antoi itselle hyvän paluun takaisin liikunnan pariin loukkaantumisen jälkeen ja katseet on nyt suunnattu ensikauden fillarikisoihin. Jes, tavoitteet on saavutettu ja jatkossa aion heitellä yläfemmoja fillarilenkillä ja salilla Lifted-tyyliin hymy korvissa! 🙂

-Antsku-

[thrive_leads id=’38140′]

Lifted on valmentajatiimi, jonka tavoitteena on vapauttaa valmennettaviensa täysi potentiaali. Liftedin innostavissa valmennuksissa ihminen otetaan huomioon aina kokonaisuutena, joka hyötyy ravinnon, liikkumisen, palautumisen ja ajattelun kehittämisestä! Valmennamme sekä yksityisiä henkilöitä että työyhteisöjä, ja tunnetuimpia palvelujamme ovat tehokkaat verkkovalmennuksemme sekä innostavat live-tapahtumat, jotka ovat auttaneet jo tuhansia nostamaan elämänlaatunsa sekä suorituskykynsä uudelle tasolle. Get inspired, get Lifted!

Uusimmat sisällöt:

Asiakastarinat

CASE Turku Energia: yhdessä määritellyt johtamislupaukset tukevat laadukasta, yhtenäistä johtamismallia

Johtamislupausten pohdinta eri kokoonpanoissa, useammassa tilaisuudessa ja erilaisten välitöiden avulla edesauttoi johtamislupausten täsmentymistä nimenomaan Turku Energian strategiaa, arvoja ja tavoiteltua yhteistä johtamismallia tukevaksi.

Lue
Asiakastarinat

Case Roima Intelligence: Valmennuksella käytännön työkaluja itsensä johtamiseen

Roiman itsensä johtamisen valmennuksessa tuettiin työyhteisön onnistumista kasvavassa globaalissa projektiorganisaatiossa

Lue
Liftcast #28

Liftcast #28: State of leadership in Finland │ Nick Vertigans & David Goddard

In this Liftcast episode, we explore leadership in Finland, delving into characteristics, challenges, and strengths of Finnish leaders.

Asiakastarinat

CASE Pirkanmaan Jätehuolto: Työyhteisötaitojen valmennusta koko henkilöstölle kiertotalouden edelläkävijäyrityksessä

Koko Pirkanmaan Jätehuollon henkilöstö osallistui Liftedin toteuttamaan työyhteisötaitojen valmennukseen

Lue
Liftcast #27

Liftcast #27: Menestyvä yritys sijoittajan silmin │ Jyri Engeström

Liftcast-studiossa Jyri Engeström kertoo menestyvän yrityksen toimintatavoista ja piirteistä sijoittajan silmin.