Valmennettavan tarina: “Tie elämänmuutokseen ei ole ollut helppo”

Valmennettavan tarina -juttusarjassamme Lifted FIT -valmennuksen käyneet pääsevät kertomaan omin sanoin arjestaan ja valmennuskokemuksistaan. Tällä kertaa ääneen pääsee Paula, joka treenaa muun muassa kesän häitä varten.

Kuka olet ja mitä teet arjessasi? Miten hyvinvointi on ollut osa arkeasi?

Olen Paula ja olen 25-vuotias, asun tällä hetkellä Kööpenhaminassa. Olen tehnyt jo muutamia vuosia sitten ison elämänmuutoksen 85-kiloisesta noin 60-kiloiseksi ja oppinut matkalla yhtä sun toista. Tie elämänmuutokseen ei ole ollut helppo, mutta olen saanut paljon apua Liftedin valmennuksista myös tähän!

Tällä hetkellä arkeeni kuuluu isona osana kesäkuussa häämöttävien häiden suunnittelu työn ja treenien rinnalla. Hyvinvointi on mukana arjessani oikeastaan koko ajan: pyrin urheilemaan noin viisi kertaa viikossa, suunnittelen ruokia ja aikataulutan viikkoni niin, että myös levolle jää aikaa.

Hyvinvointi koostuu todella monesta osa-alueesta ja siihen kuuluu ihan pieniäkin asioita, kuten iltapäivän välipalasmoothien pyöräyttäminen valmiiksi aamulla töihin mukaan otettavaksi. Ehkä suurimpina tekijöinä oman hyvinvointini kannalta arjessa vaikuttavat järkevät ruokavalinnat, urheilu ja uni, sillä klo 21 nukkumaanmenoajasta on tullut rutiini.

Mikä on ollut suurin kompastuskivi hyvinvoinnin parissa?

Ehdottomasti turha stressaaminen ja itsekritiikki. Olen luonteeltani hieman perfektionisti, joten vaadin itseltäni todella paljon myös hyvinvoinnin osalta. Olen yrittänyt pakottaa hyvinvoinnin osa-alueita, kuten sitä, että on pakko treenata tietty määrä viikossa tai en saa missään nimessä syödä sitä tai tätä, ja jos olen tästä lipsunut, olen ollut rehellisesti sanottuna vihainen itselleni.

Iso osa tästä on tullut aiemmin mainitsemani elämänmuutoksen myötä, enkä halua sitä turhaan piilotella. Tästä oppineena ja viisastuneena olen todennut, että hyvinvointia ei voi pakottaa ja on tärkeää oppia kuuntelemaan omaa kehoa. Ei siis turhaa stressiä treenituloksien tai ruokien osalta, vaan rennolla mielellä eteenpäin tavoitteita kohti; kuunnellaan kehoa ja arvostetaan sitä sellaisena kuin se juuri nyt on.

Mitä lajia tai millaista liikuntaa tykkäät harjoitella?

Tykkään todella paljon kehonpainotreeneistä, mutta koska kaipaan vaihtelua, teen myös salitreeniä. Rakastan myös BODYCOMBAT-tuntia, johon on pakko päästä joka lauantai klo 11!

Treeniohjelmani koostuu siis monipuolisesti Liftedin kehonpainotreeneistä, salitreenistä sekä BodyCombatista ja kehonhuollosta.

Miksi lähdit mukaan Lifted-valmennukseen?

Tuttuni suositteli kovasti lähtemään mukaan, joten päätin kokeilla. Ensimmäiseen Lifted FIT–valmennukseen osallistuin pienen ylikunto jakson jälkeen hieman epätoivoisena, sillä salitreeni tuntui liian raskaalta. Kehonpainotreenit tulivat siis loistavaan kohtaan ja auttoivat palautumaan rankemmasta treenijaksosta.

Millainen kokemus valmennus oli?

Mieletön! En osannut odottaa, että valmennuksessa käsitellään niin laajasti hyvinvointia. Mielestäni on todella hienoa, että Liftedin valmennuksissa otetaan huomioon ruokavalion sekä treenin lisäksi myös mieli, stressinhallinta sekä uni. Nämä ovat isoja tekijöitä kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa ja itselläni esimerkiksi treenin tulokset eivät näkyneet, sillä tein treeniä pakolla ja stressillä. Heti, kun mieli rentoutui, alkoi tuloksiakin näkyä.

Mikä oli tärkeintä, mitä opit valmennuksessa?

Tärkeimmät opit sain ehdottomasti ruokavalio ja mieli osa-alueilta. On yllättävää huomata kuinka paljon puhdasta ruokaa oikeasti saa ja pitää syödä, sillä olen itse edelleen hieman hiilarikammoinen ja pelkään syöväni liikaa. Valmennuksien reseptit ovat ihanan monipuolisia ja helppoja toteuttaa, ja syömiseen suhtaudutaan todella hyvällä mentaliteetilla.

Henkiselle puolelle olen saanut todella paljon apua myös Liftedin valmennuksista, ja löytänyt tasapainoa kaikkien hyvinvoinnin osa-alueiden välille. Rentouden löytäminen niin syömiseen kuin treenaamiseenkin on ollut haastavaa, mutta hiljaa hyvä tulee ja pitkä matka on tultu jo eteenpäin näiden osalta.

Mikä valmennuksessa oli parasta?

Yhteisöllisyys ja valmentajien tuki. Aina pystyi kysymään, jos joku asia askarrutti mieltä. Yhteisöllisyys on myös todella iso tekijä ja koin, että valmennusalustalla sekä Facebook-ryhmissä pystyi avautumaan ja rehellisesti kertomaan sen hetken fiiliksistä, niin hyvistä kuin huonoista.

Mikä oli haastavinta?

Uusien tapojen ja mallien oppiminen on aina haastavaa, joten ehkä tämän sanoisin olleen valmennuksen haastavin osuus. Itselläni tämä kohdistui etenkin jo aiemmin mainitsemaani henkiseen puoleen ja rentouden löytämiseen.

Mitä valmennuksesta jäi arkeesi?

Hyvinvoivampi minä, paljon reseptejä, hyviä ja tehokkaita treenejä sekä kourasäännöt ruokailuun!

Millaisia tavoitteita sinulla on nyt? Mitä fiilistelet juuri nyt?

Edessä häämöttävät kesäkuun häät ja hääpuku ovat tällä hetkellä tavoitteena ja niitä ajatellen treenataan tällä hetkellä hieman kovempaa. 😀 Tavoitteena on aloittaa aamulenkit sekä ottaa Lifted LIFESTYLE -valmennuksen aamurutiini tavaksi!

Fiilistelen ulkona pilvien takaa pilkottavaa aurinkoa, linnun laulua ja endorfiinista oloa Lifted-kehonpainotreenin jäljiltä!

Vapaa sana / terveiset seuraajille / valmentajille

Iso kiitos valmentajille mielettömistä treeneistä ja tuesta! Kiitos myös Lifted-yhteisölle, on ihanaa olla osa näin positiivista ja kannustavaa porukkaa! Muistakaa ottaa välillä myös rennosti, rakastakaa itseänne sellaisena kuin olette ja tehkää töitä tavoitteiden eteen! Ihanaa kevättä kaikille ja terkut Tanskasta!

[thrive_leads id=’38140′]

 

Lifted on valmennusyritys, jonka tavoitteena on vapauttaa valmennettaviensa täysi potentiaali. Liftedin innostavissa hyvinvointi- ja suorituskykyvalmennuksissa ihminen otetaan huomioon aina kokonaisuutena, joka hyötyy ravinnon, liikkumisen, palautumisen ja ajattelun kehittämisestä! Valmennamme sekä yksityisiä henkilöitä että työyhteisöjä, ja tunnetuimpia palvelujamme ovat tehokkaat verkkovalmennuksemme sekä innostavat live-tapahtumat, jotka ovat auttaneet jo tuhansia nostamaan elämänlaatunsa sekä suorituskykynsä uudelle tasolle. Get inspired, get Lifted!

Uusimmat sisällöt:

Asiakastarinat

Case Roima Intelligence: Valmennuksella käytännön työkaluja itsensä johtamiseen

Roiman itsensä johtamisen valmennuksessa tuettiin työyhteisön onnistumista kasvavassa globaalissa projektiorganisaatiossa

Lue
Liftcast #28

Liftcast #28: State of leadership in Finland │ Nick Vertigans & David Goddard

In this Liftcast episode, we explore leadership in Finland, delving into characteristics, challenges, and strengths of Finnish leaders.

Asiakastarinat

CASE Pirkanmaan Jätehuolto: Työyhteisötaitojen valmennusta koko henkilöstölle kiertotalouden edelläkävijäyrityksessä

Koko Pirkanmaan Jätehuollon henkilöstö osallistui Liftedin toteuttamaan työyhteisötaitojen valmennukseen

Lue
Liftcast #27

Liftcast #27: Menestyvä yritys sijoittajan silmin │ Jyri Engeström

Liftcast-studiossa Jyri Engeström kertoo menestyvän yrityksen toimintatavoista ja piirteistä sijoittajan silmin.

Asiakastarinat

CASE Metsähallitus: Monimuotoisella valmennuksella lisäoppeja ja työkaluja esihenkilöiden arkeen

Lifted vakuutti sillä, että asiakasta kuunneltiin ja käytiin aitoa vuoropuhelua tarpeiden huomioimiseksi Metsähallituksen esihenkilövalmennuksen suunnittelussa.

Lue