Valmennettavan tarina: “Muutos on tapahtunut sekä kehossa että mielessä”

Valmennettavan tarina -juttusarjassamme Lifted FIT -valmennuksiimme osallistuneet kertovat omin sanoin kokemuksiaan valmennuksesta ja omasta hyvinvointimatkastaan. Tällä kertaa oman tarinansa pääsee jakamaan Seija, joka on huomannut kahden Lifted-valmennuksen jälkeen huimia muutoksia niin kehon kuin mielen hyvinvoinnissa.

Kuka olet ja mitä teet arjessasi? Miten hyvinvointi on ollut osa arkeasi?

Olen Seija, 52-vuotias tamperelainen nainen. Perusluonteeltani olen positiivinen  ja innostun aina kokeilemaan kaikkea uutta. Huumori ja myös omille mokille nauraminen ovat osa arkeani. Olen naimisissa ja meillä on kaksi aikuista tytärtä, jotka eivät asu enää kotona. Työskentelen maksuliikenteenvalvojana kuljetusliikkeellä. Kiinnostus urheiluun on tullut vasta vuonna 2008. Tuolloin minulla todettiin kohonnut verenpaine. En halunnut aloittaa vielä  lääkitystä, joten päätin muuttaa elintapani.

Jätin kaikki ”ylimääräiset” pois. Leipälevite vaihtui Oivariinistä Beceliin. Leikkeleet jätin pois ja vaalea leipä vaihtui ruisleipään. Myös lonkero ja siideri jäivät pois. Paino putosi 10 kg kahden kuukauden aikana. Voin tuolloin ihan hyvin. 2014 minulla todettiin vakava, parantumaton keuhkoverenpainetauti (lyhennetään PAH). Sen vuoksi Pahikseksi itseäni kutsun. Sairaus rajoittaa tiettyjä liikuntamuotoja ja tietyillä keleillä ulkona liikkumista.

Minusta oli kuitenkin mielenkiintoista lähteä taivaltamaan ensimmäisen vuosi tämän sairauden kanssa. Ihan kuin olisin vain availlut edestäni verhot, kun vuodenaika vaihtui. Mielenkiintoista oli seurata miten kestän eri vuodenajat.

Mikä on ollut suurin kompastuskivi hyvinvoinnin parissa?

2010 pääsin osallistumaan kuntoutukseen. Kävi kuitenkin niin, että ainoa mikä minun kohdallani nousi, oli paino. Löin niin sanotusti hanskat tiskiin. Vaikka kuinka olin yrittänyt syödä terveellisesti ja liikkua, niin paino vain nousi eikä kuntoni kohentunut. Niinpä syöminen ryöstäytyi käsistä: pizzat, lihapiirakat ja muut herkut olivat miltei päivittäistä syömistä. Tiesin, että tämä oli huono vaihtoehto, mutta ei ollut enää motivaatiota kuin tiettyyn perusliikuntaan.

Mitä lajia tai millaista liikuntaa tykkäät harjoitella?

Lifted tuli minulle tutuksi keväällä 2017. Liftedin myötä innostuin joogasta. Se rauhoittaa, siitä saa tietyllä tapaa energiaa ja sen jälkeen on vain niin ihanan seesteinen olo.

Lenkkeily luonnossa on myös ihanaa. Joskus töissä ruokatunnilla käyn lenkillä metsässä. Metsässä lenkkeilystä nautin. Liftedin kehonpainotreenit on myös mahtavia. On ihana välillä haastaa itsensä ja pistää kaikki likoon. Tuollaisen treenin  jälkeen on huippu olo.

Kuntotanssi on mun juttu. Kerran viikossa käyn kuntotanssissa. Siellä tanssitaan tunti eri musiikkilajeja baletista rokkiin. Musiikki ja tanssi ovat terapiaa mielelle ja koko kropalle. Lifted-treenien ansiosta kuntoni koheni niin, että kun ennen pystyin hölkkäämään yhden tolpan välin, nykyisin menee viisi tolpan väliä kevyesti. Tosin tässä mun täytyy kuitenkin kuunnella omaa kroppaa tuon sairauden vuoksi.

Mutta ilman Liftedin monipuolisia ja haastavia treenejä en olisi tähän pystynyt.

Miksi lähdit mukaan Lifted-valmennukseen?

ERTO:n liiton kautta keväällä 2017 osallistuin ensimmäisen kerran Lifted WORK -valmennukseen. Ensin kyllä mietin, että mitenköhän tulee tehtyä kotona näitä treenejä. Se tuntui kuitenkin kiinnostavalta ja yllätyin, kuinka tulikin tehtyä nämä treenit kotona. Sain tuon jälkeen Liftediltä sähköpostia valmennuksen tarjouksesta. Päätin jatkaa Lifted FIT -valmennuksessa.

Kesällä oli jälleen päässyt lipsumaan tämä terveellinen elämä. Halusin takaisin sen ihanan energisen fiiliksen, jonka Lifted toi  mukanaan keväällä. Koska olen Pahis, niin haluan saattaa tämän laivani, jolla seilaan, mahdollisimman hyvin satamaan. Mikäli tällä terveellisemmällä elämällä saan vähänkin lisäaikaa laivani seilaamiseen, niin päätin valita Lifted-valmennuksen.

Lifted kuulosti monipuoliselta ja valmentajat vaikuttivat mukavilta: valmentajat ovat aidosti mukana valmennettavien kanssa. Jaksavat lukea meidän tarinta ja kommentoida. Ihanat tsempit ja kannustukset tulevat heiltä.

[thrive_leads id=’41875′]

Millainen kokemus valmennus oli?

Aivan huikea ja positiivinen kokemus. Jumpassa olen aina ollut takarivissä, siellä reunassa, etten vain olisi kenenkään tiellä. Enkä kiinnittäisi kenenkään huomiota.

Lifted sai kuitenkin minuun itsevarmuutta. Huomasin, että pärjään siellä missä muutkin. Siirryin takarivistä eturiviin. Osallistuin keväällä jopa kevätnäytökseen. Tanssiesitys oli Hälläteatterissa. Siellä yleisön edessä eturivissä esiinnyin. Oli ihan hauska kokemus. Tässäkin oli kyllä Lifted apuna.

Mikä oli tärkeintä, minkä opit valmennuksessa?

Monta uutta asiaa opin valmennuksessa. Tärkein itselleni oli välipalan nauttiminen työpäivän aikana. Ennen söin töissä lounaan ja seuraavan kerran söin vasta kotona noin kello 18.00. Oli aivan liian pitkä väli lounaasta. Nykyisin nautin välipalan. Opin proteiinin ja hiilareiden tärkeyden ja käytön. Puhdistamon tuotteista tuli minulle ”intohimo.” Niitä on nyt tullut ostettua ja kokeiltua. Heraproteiinijauhe ja muut tuotteet ovat jäänyt arkeeni.

Sain takaisin sen ihanan energisen olotilan jota lähdin tavoittelemaankin.

Mikä valmennuksessa oli parasta?

Parasta oli se ihana tunne treenien jälkeen. Ihanat tsempit ja kannustukset valmentajilta jäivät mieleen. Mieleen on jäänyt myös coach Antin tarina. Oli ihana kun hän avautui ja kertoi meille hänen tarinansa. Valmennuksesta ei tule rahastamisen meininkiä esille missään vaiheessa. Tämä on aito ja mahtava vaihtoehto omalle hyvinvoinnille.

Oli myös mukava lukea muiden valmennettavien kommentteja ja tarinoita, sekä tutustua ihan huippujengiin.

Mikä valmennuksen aikana oli haastavinta?

Haastavinta oli se, että  ei olisi ollut liian tiukka itseään kohtaan. Lähdin ”ahnehtimaan” itselleni elämänmuutoksen enkä sallinut itselleni pienintäkään herkkua 8 viikon aikana. Yhdessä luennossa kuitenkin painotettiin 80/20 periaatteeseen. Ymmärsin, että oma tiukka vaihtoehto ei tulisi toimimaan pitemmän päälle.

Mitä valmennuksesta jäi arkeen?

Kevään Lifted WORK jätti arkeen monta asiaa. Lifted FIT toi niitä vielä lisää. Treenit olen merkannut  treenipäiväkirjaan ja olen tehnyt myös valmennuksen jälkeenkin treenejä. Tämä on ensimmäinen kerta, kun täytän tällaista päiväkirjaa.

Aamuvesi on tullut käyttöön, samoin terveellinen ruokavalio sekä monipuolisempi liikunta.

Millaisia tavoitteita sinulla on nyt? Millä fiilistelet juuri nyt?

Tavoitteena on ylläpitää näitä Lifted-treenejä myös jatkossa. Fiilistelen tällä hetkellä huippuenergisellä olollani. Sairauteni vuoksi käyn säännöllisesti sydänsairaalassa kontrollissa. Kontrolliin kuuluu 6 min kävelytesti sekä sydänultra. Kontrollia ennen on myös verikokeita ja kontrollissa kävin 7.11.

Todettiin, että voin todella hyvin. Kaikki arvot olivat normaalitasoa, sydän ei ollut turvonnut eikä ollut sivuääniä. Uskon että Liftedin monipuoliset treenit ovat saaneet tämän huippumuutoksen aikaan kropassani. Minulla on niin ihana olo ja tunnen itseni hyvinvoivaksi.

Terveiset seuraajille ja valmentajille?

Tätä voin oikeasti suositella. Olen kokenut itse muutoksen niin kehossani, kuin mielialassakin. Liftedin valmennus paransi liikkuvuutta, kuntoani ja kroppakin siinä kiinteytyi. Kannattaa ennakkoluulottomasti lähteä mukaan, varmasti saat irti tästä valmennuksesta ihan huippujuttuja. Valmentajille suuret kiitokset aidosta mukana olosta. Tsempeistä ja siitä innosta ja energiasta joka välittyi teiltä treenien ja luentojen myötä. Lifted on muutakin kuin kunnon kohottamista ja laihtumista. Se on tie terveellisempään ja hyvinvoivaan elämään.

Terveisin,
Seija

Lifted on valmennusyritys, jonka tavoitteena on vapauttaa valmennettaviensa täysi potentiaali. Liftedin innostavissa hyvinvointi- ja suorituskykyvalmennuksissa ihminen otetaan huomioon aina kokonaisuutena, joka hyötyy ravinnon, liikkumisen, palautumisen ja ajattelun kehittämisestä! Valmennamme sekä yksityisiä henkilöitä että työyhteisöjä, ja tunnetuimpia palvelujamme ovat tehokkaat verkkovalmennuksemme sekä innostavat live-tapahtumat, jotka ovat auttaneet jo tuhansia nostamaan elämänlaatunsa sekä suorituskykynsä uudelle tasolle. Get inspired, get Lifted!

Uusimmat sisällöt:

Asiakastarinat

Case Roima Intelligence: Valmennuksella käytännön työkaluja itsensä johtamiseen

Roiman itsensä johtamisen valmennuksessa tuettiin työyhteisön onnistumista kasvavassa globaalissa projektiorganisaatiossa

Lue
Liftcast #28

Liftcast #28: State of leadership in Finland │ Nick Vertigans & David Goddard

In this Liftcast episode, we explore leadership in Finland, delving into characteristics, challenges, and strengths of Finnish leaders.

Asiakastarinat

CASE Pirkanmaan Jätehuolto: Työyhteisötaitojen valmennusta koko henkilöstölle kiertotalouden edelläkävijäyrityksessä

Koko Pirkanmaan Jätehuollon henkilöstö osallistui Liftedin toteuttamaan työyhteisötaitojen valmennukseen

Lue
Liftcast #27

Liftcast #27: Menestyvä yritys sijoittajan silmin │ Jyri Engeström

Liftcast-studiossa Jyri Engeström kertoo menestyvän yrityksen toimintatavoista ja piirteistä sijoittajan silmin.

Asiakastarinat

CASE Metsähallitus: Monimuotoisella valmennuksella lisäoppeja ja työkaluja esihenkilöiden arkeen

Lifted vakuutti sillä, että asiakasta kuunneltiin ja käytiin aitoa vuoropuhelua tarpeiden huomioimiseksi Metsähallituksen esihenkilövalmennuksen suunnittelussa.

Lue