Valmennettavan tarina: “Lifted on ollut kokemus, jota en vaihtaisi pois”

Valmennettavan tarina -juttusarja esittelee blogissamme Lifted FIT -valmennuksen käyneitä henkilöitä. Tässä juttusarjassa treenaajat kertovat arjestaan ja sen osa-alueista omin sanoin – lisäksi he kertovat, millainen kokemus kahden kuukauden mittainen Lifted FIT -valmennus on ollut.

Tällä kertaa ääneen pääsee Tuulia Toivanen.

Kuka olet ja mitä teet arjessasi? Miten hyvinvointi on ollut osa arkeasi?

Tuulia Toivanen, asun Vantaalla ja olen 27-vuotias. Työni on melko kiireistä ja se vaatii ajoittain melkoisia ajanhallinta- ja priorisointitaitoja. Vapaa-aikana tapaan ystäviä ja perhettä, urheilen ja luen. Hyvinvointi on tärkeässä osassa arkeani, sillä siitä huolehtiminen luo perustan kaikelle tekemiselle ja jaksamiselle.

Mikä on ollut suurin kompastuskivi hyvinvoinnin parissa?

Olen laiminlyönyt untani ja tekemisestäni on osittain puuttunut pitkäjänteisyyttä, mikä on estänyt hyvien tapojen muodostumisen.

Mitä lajia tai millaista liikuntaa tykkäät harjoitella?

Olen harrastanut pikkutytöstä asti ratsastusta. Tällä hetkellä olen kiinnostunut erityisesti kehonpainoharjoittelusta. Sen harjoittaminen on helppoa niin ulkona, sisällä, kotona kuin reissun päälläkin ja siinä saa ylittää itsensä sekä henkisesti että fyysisesti. Opin kropastani myös jatkuvasti uutta. Käyn lisäksi työpaikan kuntosalilla ja pyrin liikkumaan muutenkin monipuolisesti.

Kevään kynnyksellä pyöräily ja kaikenlaiset ulkoaktiviteetit vetävät puoleensa. Pyrin sisällyttämään jokaiseen päivään myös hyötyliikuntaa – valitsen esimerkiksi portaat hissin sijaan ja pidän jaloittelutaukoja.

Miksi lähdit mukaan Lifted-valmennukseen?

Kuulin Liftedistä alun perin pari vuotta sitten, kun valmentajat Jukka ja Taneli olivat luennoimassa Tallink Siljan kutsuvierasristeilyllä ja pääsin tapaamaan heidät livenä. Jukka ja Taneli olivat asiantuntevia, positiviisia ja heistä välittyi, että työtä tehdään sydämellä. Päätin ilmoittautua Lifted START -valmennukseen ja loppu onkin historiaa.

Hurahdin kehonpainoharjoitteluun ja lähdin mukaan FIT-valmennukseen. Suoritin myös LIFESTYLE-valmennuksen ja useamman FIT-valmennuksen.

Millainen kokemus valmennus oli?

Lifted on ollut kokemus, jota en vaihtaisi pois. Olen saanut monipuolisia hyötyjä valmennuksen myötä. Kehonkoostumukseni parani, sain onnistumisen elämyksiä ja löysin paljon puhutun, mutta itselleni aikaisemmin hieman tuntemattoman, liikunnan ilon. Liikunnasta on valmennuksien myötä muodostunut pysyvä osa arkeani. Itsestään huolehtiminen on hyvin sijoitettua aikaa, joka maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin.

Kävin useamman valmennuksen enkä varsinaisesti suhtautunut niihin projekteina vaan keinoina saada pysyviä muutoksia arkeeni. Siinä onnistuin: liikunnasta on tullut luonnollinen osa arkeani.

Olin iloinen huomatessani itsessäni myös ajattelumuutoksen. Tärkeintä ei ole enää peilikuvan optimointi tai mahdollisimman pieni rasvaprosentti vaan positiiviset vaikutukset omaan terveyteen ja itsestään huolehtiminen. Valmennus treeneineen ja luentoineen on auttanut minua voimaan paremmin ja olen saanut hyötyjä myös niin vireystilan, muistin kuin stressinhallinnankin paranemisessa. Mielestäni onkin tärkeää muistaa, että liikunnan ja harjoittelun hyödyt ulottuvat kestävyys- ja voimaominaisuuksien kehittämistä laajemmalle.

Iloisena yllätyksenä huomasin myös, että valmennus auttoi kehittämään elämänhallintataitojani. Esimerkiksi tapaluentojen opit auttoivat minua väli- ja päätavoitteiden asettamisessa ja sitä kautta muun muassa opinnäytetyöni loppuunsaattamisessa. Tekeminen oli yllättävän helppoa, kun strategia oli selkeä ja tavoitteet KIRMA-säännön mukaisia.

eettinen ravinto

Mikä oli tärkeintä, mitä opit valmennuksessa?

Vaikea kysymys, sillä opin niin paljon! Ehkä tärkeintä on ollut itsestään oppiminen. Minulla on ollut tapana epäillä itseäni ja kykyjäni ja onnistumisten kautta olen saanut huomata, että pystyn enempään kuin uskon. Eteen tulleista vastoinkäymisistäkin on opittu enkä pelkää epäonnistumista samalla tavalla kuin ennen. Olen armollisempi tekemisiäni kohtaan ja teen asioita ilon kautta.

Toki tärkeitä oppeja ovat olleet myös ravitsemus, unen merkitys, asenteen tärkeys, erilaiset treenitekniikat ja -liikkeet, sekä tapojen luominen. Liftedin valmennukset ovat todella kokonaisvaltaisia ja niissä käsitellään useita hyvinvoinnin osa-alueita.

Mikä valmennuksessa oli parasta?

Tiivistettynä parasta olivat monipuolisuus, valmentajat ja yhteisöllisyys. Ja tietenkin konkreettiset hyödyt!

Mikä oli haastavinta?

Aluksi haastavinta olivat omien mörköjen selättäminen ja riittävä maltti. Ensimmäiseen tai toiseen murheeseen ei kannata kaatua ja omassa tekemisessään kannattaa olla armollinen liiallisen soimaamisen sijaan. Yksi repsahdus ei kaada kokonaiskuvaa. Pitää myös uskaltaa epäonnistua.

Mitä valmennuksesta jäi arkeesi?

Liikunnan ilo tuli jäädäkseen. Ajattelin ennen, etten vain ole sporttityyppiä ja liikkuminen oli minulle vähän pakollista puuhaa. Koin, että en ollut siinä erityisen hyvä, minkä takia luovutin helposti enkä ollut treenaamisesta kovin kiinnostunut. Näin jälkikäteen voin sanoa, että epämukavuusalueelle poikkeaminen oli yksi parhaimmista päätöksistä.

Myös valmennuksen ravinto-opit näkyvät arjessani, vaikka sovellankin niitä itselleni sopivalla tavalla.

Millaisia tavoitteita sinulla on nyt? Mitä fiilistelet juuri nyt?

Jatkan tällä hetkellä Unlimited-valmennuksen parissa ja syvennän jo olemassa olevia oppeja. Edessä on varmasti vielä paljon uutta ja edistystä. En usko, että valmiiksi tulee koskaan.

Lähitulevaisuudessa tavoitteenani on myös paneutua uudelleen opiskeluun ja alkaa valmistautua pääsykokeisiin ensi vuodeksi. Kaikki hyvin siis täällä päässä, ja elämä etenee. 🙂

Vapaa sana / terveiset seuraajille / valmentajille 🙂

Erinomaiset valmentajat ja ihana yhteisö! Kiitos ja sataprosenttinen suositus!

[thrive_leads id=’38140′]

Lifted on valmennusyritys, jonka tavoitteena on vapauttaa valmennettaviensa täysi potentiaali. Liftedin innostavissa hyvinvointi- ja suorituskykyvalmennuksissa ihminen otetaan huomioon aina kokonaisuutena, joka hyötyy ravinnon, liikkumisen, palautumisen ja ajattelun kehittämisestä! Valmennamme sekä yksityisiä henkilöitä että työyhteisöjä, ja tunnetuimpia palvelujamme ovat tehokkaat verkkovalmennuksemme sekä innostavat live-tapahtumat, jotka ovat auttaneet jo tuhansia nostamaan elämänlaatunsa sekä suorituskykynsä uudelle tasolle. Get inspired, get Lifted!

Uusimmat sisällöt:

Asiakastarinat

Case Roima Intelligence: Valmennuksella käytännön työkaluja itsensä johtamiseen

Roiman itsensä johtamisen valmennuksessa tuettiin työyhteisön onnistumista kasvavassa globaalissa projektiorganisaatiossa

Lue
Liftcast #28

Liftcast #28: State of leadership in Finland │ Nick Vertigans & David Goddard

In this Liftcast episode, we explore leadership in Finland, delving into characteristics, challenges, and strengths of Finnish leaders.

Asiakastarinat

CASE Pirkanmaan Jätehuolto: Työyhteisötaitojen valmennusta koko henkilöstölle kiertotalouden edelläkävijäyrityksessä

Koko Pirkanmaan Jätehuollon henkilöstö osallistui Liftedin toteuttamaan työyhteisötaitojen valmennukseen

Lue
Liftcast #27

Liftcast #27: Menestyvä yritys sijoittajan silmin │ Jyri Engeström

Liftcast-studiossa Jyri Engeström kertoo menestyvän yrityksen toimintatavoista ja piirteistä sijoittajan silmin.

Asiakastarinat

CASE Metsähallitus: Monimuotoisella valmennuksella lisäoppeja ja työkaluja esihenkilöiden arkeen

Lifted vakuutti sillä, että asiakasta kuunneltiin ja käytiin aitoa vuoropuhelua tarpeiden huomioimiseksi Metsähallituksen esihenkilövalmennuksen suunnittelussa.

Lue